Εμπεδοκλής έγραψε: 02 Ιαν 2019, 20:27
Φυσικά και έχει σχέση. Όταν η Τσιμισκή έχει τέσσερα ρεύματα κυκλοφορίας και λόγω των λαθροπαρκαρισμένων μένει ενάμισι είναι αστείο να λέμε ότι δεν υπάρχει χώρος για υπέργειο τραμ, ότι τα λεωφορεία δεν αρκούν και ότι η Θεσσαλονίκη έχει στενούς δρόμους και χρειάζεται μετρό...
Επειδή εγώ έχω πάει στη Θεσσαλονίκη, αλλά εσύ φαίνεται δεν έχεις πάει σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη, πάρε τη μεζούρα και μέτρα το πλάτος των δρόμων στη Θεσσαλονίκη και το πλάτος των δρόμων σε ευρωπαϊκές πόλεις χωρίς μετρό και έλα να τα πούμε...
Φίλε μου αν νομίζεις πως η Θεσσαλονίκη έχει φαρδείς δρόμους δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
Με εκπλήσσει η ανικανότητα αντίληψης των μεγεθών, του χώρου και του μέτρου. Δεν θα έπρεπε να είσαι μηχανικός για να αντιλαμβάνεσαι τα απλά καθημερινά αυτά πράματα. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει ούτε δρόμους, ούτε γενικά δημόσιους χώρους αλλά ούτε και κάποιον πραγματικό πολεοδομικό σχεδιασμό.
Προφανώς δεν έχεις καν ιδέα του τι εστί τραμ. Ναι, το επίγειο όχι το υπέργειο που φαντασιώνεσαι. Δεν έχεις ιδέα πού χρησιμοποιείται, τι φόρτους μπορεί να δεχτεί και, το κυριότερο, πόσο χώρο χρειάζεται. Επίσης εγώ δεν είπα ότι ο λόγος που χρειάζεται το μετρό είναι οι στενοί δρόμοι, αλλά ότι «
το τραμ δεν χωράει ιδίως ως ραχοκοκαλιά της συγκοινωνίας επειδή δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι χώροι (δηλαδή δρόμοι)».
ΥΓ εδώ και χρόνια ζω στην Ευρώπη. Ούτε και πρώτη φορά μου είναι, ήμουν και παλιότερα έξω, ούτε και μπαστακώθηκα σε μιαν μόνο πόλη.