brb και tyt έγραψε: 22 Δεκ 2018, 13:50
gassim έγραψε: 22 Δεκ 2018, 13:42
Ειχαμε φτάσει σε σημείο να μην μπορούμε να εκδώσουμε ομόλογο ούτε με 10% επιτόκιο και τα μνημονιακά δάνεια ήταν της τάξης του 1 και 2 % . Στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό τους πήγαν στην αποπληρωμή ακριβότερων δανείων και των τόκων αυτών.
Που έχει λάθος ο υπολογισμός μου;
Η διαφορά των τόκων που πήγε;
Οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου απο που πληρώνονται όταν το κράτος έχει έλλειμα αν όχι απο τα δανεικά που παίρνει; απο τον αγιο βασίλη;
Δια της πλαγίας οδού και με υποθέσεις. Ελπίζω να ξέρεις τι απώλεια εισοδήματος είχε η χώρα και οι πολίτες με τα μνημόνια.
Θα περιμένω να βάλεις στοιχεία για τους μισθούς και τις συντάξεις. Μην γράφεις ότι ακούς στην τηλεόραση.
Παρεπιπτόντως, τώρα που δεν υπάρχουν μνημονιακά δάνεια από πού πληρώνονται;
gassim έγραψε: 22 Δεκ 2018, 13:46
brb και tyt έγραψε: 22 Δεκ 2018, 13:43
Λάθος ερώτηση. Η σωστή θα ήταν ''με ποιους όρους να δανειζόμασταν''.
Το ΔΝΤ έλεγε για κούρεμα χρέους άρα σ' αυτόν και μόνον τον τομέα ήταν καλύτερος ο δανεισμός μόνον απ' αυτό.
Εγώ λέω ότι έπρεπε να διαπραγματευτούμε την διαγραφή όλου του δημόσιου χρέους και μεταφορά άτοκων κεφαλαίων από την ΕΕ προς την Ελλάδα, ακόμα και αν μας έβγαζαν από το ευρώ.
Εγω χρωστάω ενα δάνειο στην ΤΡΑΠΕΖΑ Πειραιώς, θα σε στείλω να διαπραγματευτείς την διαγραφή του και την καταβολή ενός άτοκου ποσού στον λογαριασμό μου.
Πιστεύω το χεις.
Νόμισα ότι μιλούσες για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
Δεν ξέρω τι στοιχεία θες ακριβώς για το οτι το κράτος πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες απο τα λεφτά που διαθέτει. Ειναι αυτονόητο. Σου εξήγησα πως τα μνημονιακά δάνεια πέρα απο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενίσχυσαν και τον κρατικό προυπολογισμό. Τι στοιχεία θες;
Η χώρα δεν είχε καμία απώλεια εισοδήματος με τα μνημόνια. Με την κρίση είχε απώλεια εισοδήματος και ως εκ τούτου μας επιβλήθηκαν τα μνημόνια.
Τώρα που δεν υπάρχουν μνημονιακά δάνεια, δεν υπάρχουν και ελλείματα και οι μισθοί πληρώνονται απο τα έσοδα του κράτους.
Επίσης βγήκαμε δοκιμαστικά στις αγορές με 3,5 % επιτόκιο. Μεγαλύτερο φυσικά απο τα μνημονιακά.
Τι διαφορές έχουν τα χρέη των κρατών απο τα χρέη των ιδιωτών; Γιατί λες να μην διαγράφηκαν ούτε επι σαμαροβενιζέλων ούτε επι τσιπροκαμμένων;
Ποτε θα πας να φας την σπιτικη πίτσα;