Αν βαριέσαι, παράτα μας.gassim έγραψε: 22 Δεκ 2018, 13:06βαριέμαι να ξανακάνω αυτή την συζήτηση, επιγραμματικά:brb και tyt έγραψε: 22 Δεκ 2018, 12:52Από τους Τούρκους φυσικά όχι. Αν θέλεις δείξε μου έστω και μία ενέργεια της ΕΕ που έκανε αυτό το πράγμα.
Αντιθέτως, θα σου πω ένα μόνο παράδειγμα. Η Γερμανία θα πουλήσει 6 υποβρύχια στην Τουρκία, ενέργεια που θα διαταράσσει σημαντικά την ισορροπία εις βάρος μας.
Ο υπερδανεισμός δημιουργήθηκε από την ΕΚΤ και τις ελληνικές τράπεζες. Πώς μας προστατεύει; Εξ άλλου ελπίζω ν αξέρεις ότι τα μνημονιακά δάνεια πήγαν στις ξένες τράπεζες. Ουσιαστικά αυτές προστάτευσαν από την πτώχευση.
Αν θεωρείς εχθρό σου τον εαυτό σου, χρειάζεσαι ψυχολόγο.
1) η ΕΕ αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάτι.
2) ο υπερδανεισμός δημιουργήθηκε απο πολλούς παράγοντες κυριότερος των οποίων είναι τα ελλείμματα απο την ακατάσχετη παροχολογία όλων των κυβερνήσεων πριν το 2010. Τα μνημονιακά δάνεια χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών καθώς και για πληρωμές συντάξεων, μισθών και άλλων υποχρεώσεων της χώρας.
3)εντάξει.
Πες έστω και μία ενέργεια της ΕΕ που μας προστάτευσε από οτιδήποτε. Για τα υποβρύχια μην κάνεις πως δεν το είδες.
Για το ότι πληρώθηκαν με τα μνημονιακά δάνεια μισθοί και συντάξεις, βάλε στοιχεία. Αν δεν βάλεις θα είσαι προπαγανδιστής. Τα στοιχεία που έχω εγώ και λένε το αντίθετο, είναι εδώ. https://www.dw.com/el/%CF%84%CE%B1-%CF% ... a-19233458