mao mao έγραψε: 21 Δεκ 2018, 14:37
προσυπογράφω όσα λέει ο northern. Έχω μείνει σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας με μεγάλα ποσοστά είτε μουσουλμάνων , είτε Ινδών. Οι άνθρωποι διατηρούν τις παραδόσεις τους, αλλά ποτέ δεν είδα να προσπαθούν να επιβάλλουν οτιδήποτε στους υπόλοιπους. Οικογενειάρχες οι περισσότεροι, άνθρωποι του μεροκάματου και σε όποιες κουβέντες είχα κατά καιρούς ήταν ιδιαίτερα φιλικοί.
ο καθένας μπορεί να επικαλεστεί τις εμπειρίες του
κι εγώ στην Ελλάδα έχω φίλους Αιγύπτιους που ζουν μια χαρά και όχι μόνο δεν δημιουργούν προβλήματα αλλά προσφέρουν στον τόπο
πρέπει όμως να δούμε τη συνολική εικόνα
η γκετοποίηση είναι ένα φαινόμενο που συνηγορεί στο γεγονός πως πολλοί δεν αφομοιώνονται, δεν έχουν σκοπό να προσαρμοστούν, αλλά να διατηρήσουν αρχικώς τη δική τους ταυτότητα και σιγά σιγά να την επιβάλλουν και στους υπόλοιπους μέσα από τον δικαιωματισμό
έχω ακούσει για περιπτώσεις Τούρκων στην Γερμανία, όπου γεννιούνται, μεγαλώνουν, γερνούν και πεθαίνουν χωρίς να γνωρίζουν γερμανικά, παραμένοντας μέσα στα στενά πλαίσια της εκεί τουρκικής κοινότητας.
έχω επίσης φίλο στο Βέλγιο που μου λέει πως η φυσιογνωμία της περιοχής που ζει (κοντά στις Βρυξέλλες) έχει αλλάξει άρδην, από την παρουσία Αράβων που έχουν γίνει πλειοψηφία.
ας μην ξεχνάμε και το γεγονός πως οι τρομοκράτες σε πολλές περιπτώσεις ήταν παιδιά 2ης ή ακόμα και 3ης γενιάς, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα και να μεγαλώσει κάποιος σε μία ευρωπαϊκή κοινωνία, λόγω των καταβολών του μπορεί εύκολα να παρασυρθεί και να καταλήξει εχθρός της κοινωνίας που τον γαλούχησε.