Σίγουρα, απλά χωρίς την ακρίβεια ήταν δυνατόν να γίνει κάποιος γονιός, τώρα είναι αδύνατον να γίνει κάποιος γονιός. Η ακρίβεια ήταν η ταφόπλακα.ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Απρ 2025, 11:58Σαφώς και η ακρίβεια είναι από τους βασικούς ανασταλτικούς παράγοντες αλλά το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες σταμάτησαν να κάνουν πολλά παιδιά, πολύ πριν ξεκινήσει η οικονομική κρίση.axilmar έγραψε: 11 Απρ 2025, 11:45 Ενα τεραστιο χτυπημα στις γεννησεις αποτελει η ακριβεια, η οποια κατα ενα μεγαλο ποσοστο οφειλεται στην ακριβεια του ρευματος, η οποια με την σειρα της οφειλεται στην καταργηση του λιγνιτη, στο χρημαστηριο ενεργειας, κλπ.
Αυτοι που πηγαν στην καταργηση του λιγνιτη το εκαναν ελαφρα την καρδια, χωρις να αναλυσουν τις συνεπειες. Προφανως δεν τους ενοιαζε σε προσωπικο επιπεδο.
Φυσικα ο λιγνιτης ειχε σοβαρα προβληματα, με το περιβαλλον, αλλα πιστευω ολο και καποια ή καποιες λυσεις θα υπηρχαν για καλυτερη, ασφαλεστερη και λιγοτερο ρυπογονα καυση.
Αντι να βαλουν τα πανεπιστημια να κανουν ερευνα για το πως ο λιγνιτης θα μπορουσε να γινει λιγοτερο επιβαρυντικος για το περιβαλλον, δεν εκαναν τιποτα, με συνεπεια να φτασουμε εδω που φτασαμε...
Καμμία σχέση με λιγνίτες κλπ
Σε όλες τις κοινωνίες που.υπαρχει υλικός ευδαιμονισμος και ο στόχος της ζωής είναι τελικά η άνεση και η καλοπέραση, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της έλλειψης γεννήσεων. Ο νέος άνθρωπος σκέφτεται ως εξής: "καλά περνάω, έχω τα χόμπι μου, τις δουλειές μου, τους φίλους μου, γιατί να θέλω να βάλω περισσότερες σκοτουρες στο κεφάλι μου, γιατί να χάσω αυτά τα ωραία που έχω". Οπότε ούτε καν δεν παντρεύονται, πόσο μάλλον να κάνουν παιδιά.
Από την άλλη, έχεις τους μπουμερς που αρνούνται να βοηθήσουν στην φύλαξη των εγγονιων τους, γιατί τους πέφτει βαρύ, αφού και αυτοί κοιτανε πλέον την καλοπέραση τους, οπότε ο νέος το σκέφτεται δίπλα και τριδιπλα να κάνει παιδιά.