Χμμμ... τόσο η προσωπική μου εμπειρία (2 παιδιά) όσο και του κύκλου γνωριμιών μου λέει ότι δεν πρόκειται για καθόλου αμελητέο ποσοστό αντρών...ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:46
Γιατί ένα αμελητέο ποσοστό των αντρών που διαμαρτύρονται για την υπογεννητικότητα έχει την πρόθεση να συμβάλλει στα πρακτικά διαδικαστικά μεγαλώματος των παιδιών. Αυτά είναι δουλειά της γυναίκας και όχι δική τους.![]()
Ή οχι;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
To μεγαλυτερο προβλημα του Ελληνικου εθνους.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Re: To μεγαλυτερο προβλημα του Ελληνικου εθνους.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
34 και έναν το έχω άλλο παιδί δεν μπορέσαμεAllah έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:51Εσύ σε τι ηλικία παντρεύτηκες; Και, όπως και με τον παραπάνω, πόσα παιδιά έχεις;
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Θα μπορούσα να γίνω κακός (και πολύ μαλάκας) και να σου πω ότι έπρεπε να παντρευτείτε πιο νωρίς και να μπορέσετε. Αλλά δεν θα το κάνω. Να σας ζήσει και πάντα γερό.
Ευχαριστώ δεν θα γινόσουν δεν θα με ενοχλούσε. Το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό αλλά έτσι και αλλιώς την γυναίκα μου στα 30 την γνώρισα και αυτή συνομήλικη είναι με μέναAllah έγραψε: 10 Απρ 2025, 14:02Θα μπορούσα να γίνω κακός (και πολύ μαλάκας) και να σου πω ότι έπρεπε να παντρευτείτε πιο νωρίς και να μπορέσετε. Αλλά δεν θα το κάνω. Να σας ζήσει και πάντα γερό.
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Και η δική μου εμπειρία η ίδια με τη δική σου είναι. Αλλά δεν νομίζω ότι οι δικοί σου και δικοί μου γνωστοί, παλιότερων ή νεώτερων γενιών και γονιών ανήκουν σ´ αυτούς που διαμαρτύρονται για την υπογεννητικότητα.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:53Χμμμ... τόσο η προσωπική μου εμπειρία (2 παιδιά) όσο και του κύκλου γνωριμιών μου λέει ότι δεν πρόκειται για καθόλου αμελητέο ποσοστό αντρών...ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:46
Γιατί ένα αμελητέο ποσοστό των αντρών που διαμαρτύρονται για την υπογεννητικότητα έχει την πρόθεση να συμβάλλει στα πρακτικά διαδικαστικά μεγαλώματος των παιδιών. Αυτά είναι δουλειά της γυναίκας και όχι δική τους.![]()
Ή οχι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Η ηλικία, όταν δεν παίζουν θέματα γονιμότητας, δεν έχει σχέση με τον αριθμό παιδιών.Allah έγραψε: 10 Απρ 2025, 14:02Θα μπορούσα να γίνω κακός (και πολύ μαλάκας) και να σου πω ότι έπρεπε να παντρευτείτε πιο νωρίς και να μπορέσετε. Αλλά δεν θα το κάνω. Να σας ζήσει και πάντα γερό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Τί προτείνεις? Υποχρεωτική τεχνητή γονιμοποίηση στις αγελ.. Ελληνίδες?Vardos έγραψε: 10 Απρ 2025, 07:37 1ο τρίμηνο 2025.
Γεννήσεις 16.092
Θάνατοι 34.213
Οι γεννήσεις είναι πλέον λιγότερες από το μισό των θανάτων.
Όλο και χειρότερα.
ΥΓ Το Υπουργείο Οικογένειας ανύπαρκτο.
Ούτε καν ασχολείται με το δημογραφικό.
https://www.olympia.gr/1622177/apopsi/e ... exelixi-7/
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
οχι.ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:46Σαφώς και είναι θέμα νοοτροπίας. Αντρών και γυναικών.hades έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:39Σωστός άρα μιλάμε ότι είναι θέμα νοοτροπίας κυρίως Εκεί καταλήγουμεfoscilis έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:52
Κατ' αρχής φαίνεται ότι μπερδεύεις το νηπιαγωγείο με τον παιδικό σταθμό, από το οποίο φαίνεται και το επίπεδο σοβαρότητας της ανάλυσης σου. Σε νηπιαγωγείο κανείς δεν έχει πρόβλημα να γραφτεί, πρώτον γιατί παίζουν ελάχιστα παιδιά και οι γκόμενες τσακώνονται ποιο νηπιαγωγείο θα τα πάρει για να μη συγχωνευτεί και δεύτερον επειδή είναι υποχρεωτικό εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.
Πάμε παρακάτω:
Στο ίδιο ακριβώς δημοτικό που πήγαινα εγώ, πάει ο γιος μου. Μόνο που όταν πήγαινα εγώ πριν 35 χρόνια η έκτη είχε 4 τμήματα και 122 παιδιά, ενώ τώρα έχει 2 τμήματα και 38 παιδιά. Το ίδιο ισχύει σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας και της παραπαιδείας, και στο νηπιαγωγείο και στον παιδικό σταθμό και στο λύκειο και παντού. Είναι ευθεία συνέπεια του ότι τα παιδιά μειώθηκαν ενώ οι υποδομές μόνο αυξήθηκαν.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι το ολοήμερο δεν υπήρχε καθόλου μέχρι το 1997, και από το 1997 που θεσπίστηκε όλο και περισσότερα δημοτικά/νηπιαγωγεία γίνονται ολοήμερα (συμπεριλαμβανομένου του δημοτικού που πήγαινα εγώ και πάει ο γιος μου). Δε σου αρέσει/δε σε καλύπτει το ολοήμερο; Έχει ΤΡΙΑ "φροντιστήρια" για παιδιά του δημοτικού τριγύρω από το σχολείο που κάνουν το ίδιο πράγμα δλδ τάισμα διάβασμα φύλαξη αλλά μέχρι τις 18:00 αντί τις 16:00. Κόστος 150 ευρώ. Δεν έπαιζε καν τέτοια υπηρεσία όχι πριν 40 αλλά πριν 15 χρόνια.
Άλλο παράδειγμα: όταν με γέννησε η μάνα μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά ενάμιση μήνα μετά. Τώρα κάποια που γεννάει στην ίδια φάση (δηλαδή ΔΥ) μπορεί άμα θέλει να κάτσει 2 χρόνια με αποδοχές κι άλλα 5 χωρίς. Πριν δυο χρόνια θεσπίστηκε αμοιβόμενη "άδεια" για ελεύθερες επαγγελματίες. Χίλια δυο παραδείγματα. Δε χωρεί καμία συζήτηση ότι οι υλικές συνθήκες είναι ΠΟΛΥ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΕΣ από 40 χρόνια πριν. Παιδιά δε γίνονται λόγω ηδονιστικού/ατομικιστικού lifestyle και το πρόβλημα (αν και εγώ δεν το θεωρώ πρόβλημα) είναι παγκόσμιο. Όταν ο άλλος κλαίγεται και ζητάει 1002 παροχές για να κάνει παιδί, δεν είναι επειδή δε μπορεί να σηκώσει το κόστος του παιδιού, αλλά επειδή δε ΘΕΛΕΙ να το σηκώσει και επιθυμεί να το αναλάβει 100% η κοινωνία.
Ή οχι;
τουλαχιστον οχι σημερα. καποτε, ισως. αλλα τοτε, και η γυναικα δεν ειχε σκοπο να συμβαλλει στα οικονομικα.
σημερα ελαχιστοι/ες εχουν ξεμεινει σε τετοιες νοοτροπιες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Φυσικά και οι δύο αλλά στην σημερινή εποχή λίγοι πατέρες δεν ασχολούνται με την ανατροφή των παιδιών .Το ακριβώς αντίθετο μάλισταΓΑΛΗ έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:46Σαφώς και είναι θέμα νοοτροπίας. Αντρών και γυναικών.hades έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:39Σωστός άρα μιλάμε ότι είναι θέμα νοοτροπίας κυρίως Εκεί καταλήγουμεfoscilis έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:52
Κατ' αρχής φαίνεται ότι μπερδεύεις το νηπιαγωγείο με τον παιδικό σταθμό, από το οποίο φαίνεται και το επίπεδο σοβαρότητας της ανάλυσης σου. Σε νηπιαγωγείο κανείς δεν έχει πρόβλημα να γραφτεί, πρώτον γιατί παίζουν ελάχιστα παιδιά και οι γκόμενες τσακώνονται ποιο νηπιαγωγείο θα τα πάρει για να μη συγχωνευτεί και δεύτερον επειδή είναι υποχρεωτικό εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.
Πάμε παρακάτω:
Στο ίδιο ακριβώς δημοτικό που πήγαινα εγώ, πάει ο γιος μου. Μόνο που όταν πήγαινα εγώ πριν 35 χρόνια η έκτη είχε 4 τμήματα και 122 παιδιά, ενώ τώρα έχει 2 τμήματα και 38 παιδιά. Το ίδιο ισχύει σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας και της παραπαιδείας, και στο νηπιαγωγείο και στον παιδικό σταθμό και στο λύκειο και παντού. Είναι ευθεία συνέπεια του ότι τα παιδιά μειώθηκαν ενώ οι υποδομές μόνο αυξήθηκαν.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι το ολοήμερο δεν υπήρχε καθόλου μέχρι το 1997, και από το 1997 που θεσπίστηκε όλο και περισσότερα δημοτικά/νηπιαγωγεία γίνονται ολοήμερα (συμπεριλαμβανομένου του δημοτικού που πήγαινα εγώ και πάει ο γιος μου). Δε σου αρέσει/δε σε καλύπτει το ολοήμερο; Έχει ΤΡΙΑ "φροντιστήρια" για παιδιά του δημοτικού τριγύρω από το σχολείο που κάνουν το ίδιο πράγμα δλδ τάισμα διάβασμα φύλαξη αλλά μέχρι τις 18:00 αντί τις 16:00. Κόστος 150 ευρώ. Δεν έπαιζε καν τέτοια υπηρεσία όχι πριν 40 αλλά πριν 15 χρόνια.
Άλλο παράδειγμα: όταν με γέννησε η μάνα μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά ενάμιση μήνα μετά. Τώρα κάποια που γεννάει στην ίδια φάση (δηλαδή ΔΥ) μπορεί άμα θέλει να κάτσει 2 χρόνια με αποδοχές κι άλλα 5 χωρίς. Πριν δυο χρόνια θεσπίστηκε αμοιβόμενη "άδεια" για ελεύθερες επαγγελματίες. Χίλια δυο παραδείγματα. Δε χωρεί καμία συζήτηση ότι οι υλικές συνθήκες είναι ΠΟΛΥ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΕΣ από 40 χρόνια πριν. Παιδιά δε γίνονται λόγω ηδονιστικού/ατομικιστικού lifestyle και το πρόβλημα (αν και εγώ δεν το θεωρώ πρόβλημα) είναι παγκόσμιο. Όταν ο άλλος κλαίγεται και ζητάει 1002 παροχές για να κάνει παιδί, δεν είναι επειδή δε μπορεί να σηκώσει το κόστος του παιδιού, αλλά επειδή δε ΘΕΛΕΙ να το σηκώσει και επιθυμεί να το αναλάβει 100% η κοινωνία.
Ή οχι;
Για φυσιολογικά ζευγάρια μιλάω πάντα
Κοιτάσματα έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:52 Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι ελληνόφωνοι κάτοικοι και οι λάθρο και νόμιμοι μετανάστες. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι απατεώνες, λαμόγια, αμόρφωτοι. Αριστεροί άπλυτοι κομμουνιστές, αναρχικοί πρεζακηδες, ψευτοπατριωτες, πασοκοι. Σε αυτούς προσθέστε και λάθρο κατσαπλιάδες και γυφτους.
Το ιδανικό θα ήταν να εξαφανιζόταν το τριτοκοσμικο ελλαδεξ γιατί ντροπιάζει τους αρχαίους Έλληνες που έζησαν σε αυτό τον χώρο και δημιούργησαν τον μεγαλύτερο gay δουλοκτητικό πολιτισμο της ανθρωπότητας.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Εγώ πιστεύω οτι ο μπαμπούλας του κομμουνισμού στην διπλανή πόρτα υποχρέωνε τα αφεντικά να δώσουν λίγα παραπάνω ψίχουλα στους εργαζόμενους. Βέβαια οι εργαζόμενοι στην Σοβιετία υπέφεραν.Λεγεών έγραψε: 10 Απρ 2025, 10:53Όχι με το σημερινό υπερκαταναλωτικό αδιέξοδο, ούτε με τον σημερινό πληθωρισμό. Είναι αρκετά πιο σύνθετο το θέμα, αλλά για την μεγάλη πλειοψηφία εδώ και 15 χρόνια (και με την κρίση από πάνω) μεταξύ ενοικίου, σούπερ μάρκετ, ρεύματος/ενέργειας και κάποιου έκτακτου ιατρικού/οικιακού εξόδου δεν μένει τίποτα.
Και να χαρείς, μην αρχίσεις τα "ναι αλλά με κομμουνισμό δεν θα είχες αυτό και αυτό". Δεν προσπάθησα να κάνω σύγκριση.
Τώρα υποφέρουν και στην Δύση και στην πρώην Σοβιετία, αφού δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nandros την 10 Απρ 2025, 14:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
- EKPLIKTIKOS
Κ γώ στην ίδια ηλικία έκανα παιδί κ συμφωνώ με τον τύπο. Το μετάνιωσα που άργησα τόσο. Αυτό δε σημαίνει ότι οι νεότεροι πρέπει να κάνουν τα ίδια λάθη με εμάς.Allah έγραψε: 10 Απρ 2025, 14:02Θα μπορούσα να γίνω κακός (και πολύ μαλάκας) και να σου πω ότι έπρεπε να παντρευτείτε πιο νωρίς και να μπορέσετε. Αλλά δεν θα το κάνω. Να σας ζήσει και πάντα γερό.
Μα και σκοπό να είχε, δεν θα προλάβαινε.Ασέβαστος έγραψε: 10 Απρ 2025, 14:26οχι.ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:46Σαφώς και είναι θέμα νοοτροπίας. Αντρών και γυναικών.hades έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:39
Σωστός άρα μιλάμε ότι είναι θέμα νοοτροπίας κυρίως Εκεί καταλήγουμε
Ή οχι;
τουλαχιστον οχι σημερα. καποτε, ισως. αλλα τοτε, και η γυναικα δεν ειχε σκοπο να συμβαλλει στα οικονομικα.
σημερα ελαχιστοι/ες εχουν ξεμεινει σε τετοιες νοοτροπιες.
Θυμήθηκα ένα παλιό τραγουδάκι. Ναι, μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά δεν ήταν και τόσο...
https://m.youtube.com/watch?v=7Ob9znlWt ... 4JAYcqIYzv
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Όταν μετά τα 50 θα δεις τους συνομηλίκους σου που παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά μικροί να ξεπατώνονται στις μαλακίες ζώντας δεύτερη νιότη (στην ουσία προσπαθώντας μάταια να αναπληρώσουν αυτή που δεν έζησαν στο φουλ), με καταστρεπτικές συνέπειες για την οικογένειά τους, μπορεί να αλλάξεις γνώμη.EKPLIKTIKOS έγραψε: 10 Απρ 2025, 14:34Κ γώ στην ίδια ηλικία έκανα παιδί κ συμφωνώ με τον τύπο. Το μετάνιωσα που άργησα τόσο.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση