!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eχετε δει μινι μαρκετ που να ειναι φτηνοτερο απο τις μεγαλες αλυσιδες;

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: Eχετε δει μινι μαρκετ που να ειναι φτηνοτερο απο τις μεγαλες αλυσιδες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

hellegennes έγραψε: 19 Δεκ 2018, 10:01I do. Είπα ότι πληρώνω 4-5 φορές περισσότερο φόρο ανά μονάδα τζίρου. Δεν έχω πρόβλημα αν το αμφισβητεί κάποιος αλλά δεν παύει να είναι η πραγματικότητα.
Mα σου το εξήγησε ο Μηχανικός. Εσύ πουλάς με κέρδος 24% και ο άλλος με 3%. Προφανώς θα πληρώσεις περισσότερο φόρο ανά μονάδα τζίρου. Εκείνο που λείπει είναι ότι ο άλλος πληρώνει και τον ΦΜΥ τού προσωπικού, ο οποίος δεν φαίνεται στην Κατάσταση Αποτελεσμάτων. Αν τον έβαζες κι'αυτόν μαζί, θα έβλεπες ότι και ο άλλος πληρώνει πολύ φόρο, με μία ακόμη διαφορά: ότι ο άλλος έχει χαμηλόμισθο προσωπικό, μεγάλο μέρος των αποδοχών του οποίου είναι αφορολόγητο. Εσύ, σαν ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχεις αφορολόγητο κομμάτι. Αντίστροφα: αν έβαζες στον εαυτό σου ικανοποιητικό μισθό, θα κατέληγες ίσως στο συμπέρασμα ότι η επιχείρησή σου δεν είναι κερδοφόρα.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Sid Vicious έγραψε: 19 Δεκ 2018, 10:16
-71 έγραψε: 19 Δεκ 2018, 08:08
Sid Vicious έγραψε: 19 Δεκ 2018, 03:12 H μικρή και μεσαία ιδιοκτησία είναι ελευθερία και αιτία εξανθρωπισμού και δημιουργίας πολιτισμού.
Οι κρατικοί κομμουνιστές καθώς και αυτοί των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων (επίσης κομμουνιστές στον πυρήνα σκέψης και θέασης τους των πραγμάτων), ολοκληρωτιστές κατ' ουσίαν και εχθροι της ελευθερίας και του ανθρώπου αμφότεροι, τι επιθυμούν; Μια κοινωνία υπαλλήλων-σκλάβων, μηχανοποιημένων ανθρώπων γραναζιών, ανθρώπων εγκλωβισμένων στην ρουτίνα, εξαναγκασμένων να δουλεύουν με τους κανόνες, τον χρόνο και την απόδοση βιοτικών πόρων που αυτοί ως εξουσιαστές θα θέτουν. Επιθυμούν μια σκοτεινή ανελεύθερη εποχή για τον άνθρωπο, μια γκρίζα ζωή. Sic Semper Tyrranis.
Πιο φασίστας πεθαίνεις.
Φιλοδικτατορικέ παλαιολιθικέ συμφορουμίτη δεν πιστεύω σε αρχή του ηγέτη, ούτε σε μονοκομματικές αυστηρές κάθετες ιεραρχικές δομές, ούτε στη δημιουργία κοινωνιών υπαλληλων και σκλάβων, αυτά τα οποία δηλαδή λιγότερο ή περισσότερο είναι κοινός τόπος και στον κομμουνισμό και στον φασισμό και στην ηθική μεγάλων πολυεθνικών και είναι τα δικά σου πιστεύω.
:+1:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Ασέβαστος έγραψε: 19 Δεκ 2018, 10:03

καταρχην το ζητημα του τοπικ σας το ελυσα απο χτες, ψαχνετε στου ιντερνετς και βλεπετε ποιος πουλα φτηνοτερα/ακριβοτερα, τσαμπα συνεχιζετε την κουβεντα χωρις λινκ και στοιχεια.

οσο για τα καταστηματα σε νησια κλπ, συνηθως ειναι ακριβοτερα, για 2 λογους.

1.μεταφορικα
2. γιατι μπορουν. :102:

η τιμολογιακη πολιτικη καθενος, ειναι αυτη που ο ιδιος νομιζει οτι θα του αποφερει μεγαλυτερα κερδη. αλλος επιλεγει να πουλα φτηνα και περιμενει να βγαλει απο την ποσοτητα, και αλλος ακριβα για αμεσο παντελονιασμα. συμβαινει σε μικρους και σε μεγαλους, στον ιδιο βαθμο.

Εχεις ξεφυγει εκτος του θεματος του νηματος το οποιο εξεταζει το αν τα μινι μαρκετς ειναι φτηνοτερα απο τις αλυσιδες

Ο δε Χελις δεν ηθελε να μιλησει για την Αμερικη αλλα εδω και 5 σελιδες ασχολειται με τα Wallmart ενω εχω παραθεσει τον πινακα καθαρου ποσοστου κερδους των αλυσιδων στην Ελλαδα ο οποιος τον ξεβρακωνει ανελεητα
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 18 Δεκ 2018, 22:10 Ο Χελις αγοραζει ποιο ακριβα απο τις αλυσιδες και πουλαει πιο φτηνα απο τις αλυσιδες
Γαμησε τα θα ανοιξω λογαριασμο σε τραπεζα για να τον ενισχυσουμε
Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λέει ο Χέλις. Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Καταρχας να ξεκινησουμε απο να γινει αποδεκτο γενικως οτι τα μινι μαρκετ εκτος των μεγαλων πολεων νδεν ειναι με καμια Παναγια φτηνοτερα των Αλυσιδων στην ιδια περιοχη
Αν δεν καν ει ουτε αυτην την παραδοχη τοτε εχει φαει κολλημα ολκης,εχει κρασαρει ο εγεκεφαλος του ,συνηθισμενο ομως φαινομενο για Χελι
Επισης περιμενω την τοποθετηση του για τα περιπτερα

Γενιοκως τιν εχει ψιλοεγαταλειψει την συζητηση και παλευει στο θεμα των Wallmart στο οποιο δεχεται μαχικα πυρα
Αρίστος for Tsirpas
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Belisarius έγραψε: 19 Δεκ 2018, 11:16
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 18 Δεκ 2018, 22:10 Ο Χελις αγοραζει ποιο ακριβα απο τις αλυσιδες και πουλαει πιο φτηνα απο τις αλυσιδες
Δεν έχει σημασία - η πραγματικότητα σφαλιαρώνει τον ΓΓ αλλά θα συνεχίσει να την αντιμάχεται στα μαρμαρένια ταμεία.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Leporello έγραψε: 19 Δεκ 2018, 11:02
hellegennes έγραψε: 19 Δεκ 2018, 10:01I do. Είπα ότι πληρώνω 4-5 φορές περισσότερο φόρο ανά μονάδα τζίρου. Δεν έχω πρόβλημα αν το αμφισβητεί κάποιος αλλά δεν παύει να είναι η πραγματικότητα.
Mα σου το εξήγησε ο Μηχανικός. Εσύ πουλάς με κέρδος 24% και ο άλλος με 3%. Προφανώς θα πληρώσεις περισσότερο φόρο ανά μονάδα τζίρου. Εκείνο που λείπει είναι ότι ο άλλος πληρώνει και τον ΦΜΥ τού προσωπικού, ο οποίος δεν φαίνεται στην Κατάσταση Αποτελεσμάτων. Αν τον έβαζες κι'αυτόν μαζί, θα έβλεπες ότι και ο άλλος πληρώνει πολύ φόρο, με μία ακόμη διαφορά: ότι ο άλλος έχει χαμηλόμισθο προσωπικό, μεγάλο μέρος των αποδοχών του οποίου είναι αφορολόγητο. Εσύ, σαν ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχεις αφορολόγητο κομμάτι. Αντίστροφα: αν έβαζες στον εαυτό σου ικανοποιητικό μισθό, θα κατέληγες ίσως στο συμπέρασμα ότι η επιχείρησή σου δεν είναι κερδοφόρα.
Όπως ήδη σημειώθηκε "μεγαλύτερος αναλογικός φόρος επί του ιδίου συντελεστή σημαίνει υψηλότερα αναλογικά καθαρά έσοδα".
Με πιο απλή ανάλυση, αν κάποιος βγάζει 10πλάσια από εσένα ως τζίρο και πληρώνει μικρότερο φόρο, εξαιρούμενης της περίπτωσης φοροδιαφυγής, απλά εμφανίζει πολλαπλά έξοδα (δαπάνες) που εκπίπτουν του φόρου εισοδήματος.

Προσοχή! Αυτό δεν σημαίνει ότι όντως έχει περισσότερα έξοδα. Ειδικά όταν πρόκειται για πολυεθνικές, οι οποίες έχουν τρόπους να μεταφέρουν έσοδα κι έξοδα από και προς τις θυγατρικές. Έχει υποσημειωθεί και παλαιότερα στο διάλογο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Μα λέει βλακείες ο μηχανικός. Εγώ δηλαδή δεν έχω έξοδα επιχείρησης; Δεν πληρώνω ΙΚΑ-ΜΥΚΑ-ΣΥΚΑ υπαλλήλων; Εμένα το gp μου είναι ταυτόχρονα και καθαρό κέρδος; Πώς θα ήταν δυνατόν εγώ να δουλεύω 24% και ο άλλος 3% και να έχω ανταγωνιστικές τιμές; Θα έπρεπε να πουλάω 2-3 φορές πάνω απ' αυτόν, το οποίο δεν συμβαίνει ούτε στις πιο αισχρές περιπτώσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

πάντως το περιθώριο κέρδους margin είναι αυτό που λέει ο τάλ, το ποσοστό κέρδους markup είναι αυτό που λέει ο χελις.
Άβαταρ μέλους
Leporello

hellegennes έγραψε: 19 Δεκ 2018, 12:00
Μα λέει βλακείες ο μηχανικός. Εγώ δηλαδή δεν έχω έξοδα επιχείρησης; Δεν πληρώνω ΙΚΑ-ΜΥΚΑ-ΣΥΚΑ υπαλλήλων; Εμένα το gp μου είναι ταυτόχρονα και καθαρό κέρδος; Πώς θα ήταν δυνατόν εγώ να δουλεύω 24% και ο άλλος 3% και να έχω ανταγωνιστικές τιμές; Θα έπρεπε να πουλάω 2-3 φορές πάνω απ' αυτόν, το οποίο δεν συμβαίνει ούτε στις πιο αισχρές περιπτώσεις.
Δεν ήξερα ότι έχεις υπαλλήλους. Γιά σειρά μηνυμάτων μιλούσαμε γιά επιχείρηση ενός ατόμου. Εν πάσει περιπτώσει, τότε η διαφορά είναι ο δικός σου ο μισθός που αν έχεις π.χ. έναν υπάλληλο κάνει μεγάλη διαφορά. Εχεις και άλλες μικροδιαφορές, όπως π.χ. δεν συντηρείς parking γιά τους πελάτες, δεν έχει κόστος διαφήμισης κ.λ.π.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 19 Δεκ 2018, 12:05 Εχεις και άλλες μικροδιαφορές, όπως π.χ. δεν συντηρείς parking γιά τους πελάτες, δεν έχει κόστος διαφήμισης κ.λ.π.
Αυτές είναι όντως διαφορές, αν και δεν αφορούν όλα τα ΣΜ. Έχω όμως έξοδα που δεν παρουσιάζονται σαν έξοδα επιχείρησης. Π.χ. δεν έχω επαγγελματικό αυτοκίνητο, μεγάλο μέρος των αναλώσιμων δεν τα περνάω στα έξοδα, χρεώνομαι μεγαλύτερη προμήθεια για χρήση POS, μικροέξοδα που έχω σπάνια περνάνε σαν έξοδα επιχείρησης (επιδιορθώσεις ψυγείων, κλειδαριές, αντικατάσταση μικροεξοπλισμού, κτλ) και διάφορα άλλα που αθροιστικά ισοπεδώνουν αυτές τις διαφορές.

Είπα πιο πίσω ότι το μαγαζί μου συντηρεί 5 οικογένειες (ιδιοκτήτες και υπαλλήλους).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Έτσι, στα γρήγορα, κάνετε μια σύγκριση των τιμών αυτού (δεν είναι δικό μου) με τον Βασιλόπουλο, που παραθέτω παρακάτω.

Εικόνα

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ:

αναζήτηση για: «kinder»
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Leporello

hellegennes έγραψε: 19 Δεκ 2018, 12:14
Leporello έγραψε: 19 Δεκ 2018, 12:05 Εχεις και άλλες μικροδιαφορές, όπως π.χ. δεν συντηρείς parking γιά τους πελάτες, δεν έχει κόστος διαφήμισης κ.λ.π.
Αυτές είναι όντως διαφορές, αν και δεν αφορούν όλα τα ΣΜ. Έχω όμως έξοδα που δεν παρουσιάζονται σαν έξοδα επιχείρησης. Π.χ. δεν έχω επαγγελματικό αυτοκίνητο, μεγάλο μέρος των αναλώσιμων δεν τα περνάω στα έξοδα, χρεώνομαι μεγαλύτερη προμήθεια για χρήση POS, μικροέξοδα που έχω σπάνια περνάνε σαν έξοδα επιχείρησης (επιδιορθώσεις ψυγείων, κλειδαριές, αντικατάσταση μικροεξοπλισμού, κτλ) και διάφορα άλλα που αθροιστικά ισοπεδώνουν αυτές τις διαφορές.

Είπα πιο πίσω ότι το μαγαζί μου συντηρεί 5 οικογένειες (ιδιοκτήτες και υπαλλήλους).
Αν δεν καταχωρείς όλα τα έξοδα σαν έξοδα τής επιχείρησης, γιατί απορείς που πληρώνεις πολύ φόρο; Κακώς λες ότι αυτά ισοπεδώνουν τις διαφορές που ανέφερα. Αντίθετα, τις προσαυξάνουν. Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται.
1.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αγις έγραψε: 19 Δεκ 2018, 11:26
Belisarius έγραψε: 19 Δεκ 2018, 11:16
Δεν έχει σημασία - η πραγματικότητα σφαλιαρώνει τον ΓΓ αλλά θα συνεχίσει να την αντιμάχεται στα μαρμαρένια ταμεία.
Ποια ειναι η πραγματικοτητα;
Οτι τα μνι μαρκετ πουλανε φτηνοτερα απο τις αλυσιδες;
Γελανε και οι πετρες
Αρίστος for Tsirpas
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

hellegennes έγραψε: 19 Δεκ 2018, 12:17 Έτσι, στα γρήγορα, κάνετε μια σύγκριση των τιμών αυτού (δεν είναι δικό μου) με τον Βασιλόπουλο, που παραθέτω παρακάτω.

Εικόνα

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ:

αναζήτηση για: «kinder»
Ετσι γρηγορα καταλαβα οτι μας εβαλες ενα ραφι προσφορων συνολικης αξιας 200€
Μα τι θεομπαιχτης εισαι ρε φιλε
Αρίστος for Tsirpas
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”