ΟΚΑσέβαστος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 08:38οι κατοικοι του τοπου, κατα κανονα απογονοι κατοικων του τοπου.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έτοιμοι για ΕΔΕ από τα γιουσουφάκια της ΝΔ
Re: Έτοιμοι για ΕΔΕ από τα γιουσουφάκια της ΝΔ
Μιλάμε για εμμονή, όχι αστεία.
Κάποιοι παθαίνουν αλλεργία μόνον και μόνον με τη λέξη Έλληνες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μιλάμε για εθνικιστική ηλιθιότητα-εμμονή-βλακεία! Κάποιοι παθαίνουν αλλεργία μόνο και μόνο όταν διαβάζουν/ακούνε την αντικειμενική, επώδυνη για αυτούς, αλήθεια...ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Μαρ 2025, 08:46 Μιλάμε για εμμονή, όχι αστεία.
Σ'ευχαριστώ πολύ που μου άνοιξες τα μάτια.Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 08:53Μιλάμε για εθνικιστική ηλιθιότητα-εμμονή-βλακεία! Κάποιοι παθαίνουν αλλεργία μόνο και μόνο όταν διαβάζουν/ακούνε την αντικειμενική επώδυνη για αυτούς αλήθεια...ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Μαρ 2025, 08:46 Μιλάμε για εμμονή, όχι αστεία.
Κάποιοι παθαίνουν αλλεργία μόνον και μόνον με τη λέξη Έλληνες.![]()
![]()
![]()
![]()
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Είμαστε απευθείας απόγονοι του Περικλή? Όχι κατά 90%
Είμαστε Έλληνες συνειδησιακά και πολιτισμικά? Ναι κατά πλειοψηφία.
Αλλά το ότι είμαστε Έλληνες δεν ξεπήδησε από το πουθενά η μάλλον εξηναγκασθημεν να ξεχάσουμε όλο τον μεσαιωνικό ελληνισμό (όπου προφανώς γενετικά ενδεχομένως να μην ήταν ελληνικής καταγωγής) όπου πολιτισμικά ειμασταν όλοι Έλληνες
Όταν ο ελληνικός πολιτισμός συνάντησε τον ρωμαϊκό δεν τον απορρόφησε. Δεν τον εξαφάνισε. Αναμείχθηκε μαζί του και ήταν σε πολλά σημεία εντελώς διακριτός.
Γιατί νομίζετε ότι Ρωμαίοι όπως ο Κατωνας έπνεαν μενεα κατά των Ελλήνων? Γιατί πίστευαν ότι αντί να επικρατήσει ο δικός τους πολιτισμός και να απορροφήσει τον ελληνικό γινόταν το αντίθετο.
Και είχαν και εν μέρει δίκιο καθώς τον 4ο αιώνα η Αυτοκρατορία έχει τόσα ελληνικά και ανατολικά στοιχεία που ήταν μονόδρομος να γείρει το κέντρο βάρους της διοίκησης ανατολικά.
Είμαστε Έλληνες συνειδησιακά και πολιτισμικά? Ναι κατά πλειοψηφία.
Αλλά το ότι είμαστε Έλληνες δεν ξεπήδησε από το πουθενά η μάλλον εξηναγκασθημεν να ξεχάσουμε όλο τον μεσαιωνικό ελληνισμό (όπου προφανώς γενετικά ενδεχομένως να μην ήταν ελληνικής καταγωγής) όπου πολιτισμικά ειμασταν όλοι Έλληνες
Όταν ο ελληνικός πολιτισμός συνάντησε τον ρωμαϊκό δεν τον απορρόφησε. Δεν τον εξαφάνισε. Αναμείχθηκε μαζί του και ήταν σε πολλά σημεία εντελώς διακριτός.
Γιατί νομίζετε ότι Ρωμαίοι όπως ο Κατωνας έπνεαν μενεα κατά των Ελλήνων? Γιατί πίστευαν ότι αντί να επικρατήσει ο δικός τους πολιτισμός και να απορροφήσει τον ελληνικό γινόταν το αντίθετο.
Και είχαν και εν μέρει δίκιο καθώς τον 4ο αιώνα η Αυτοκρατορία έχει τόσα ελληνικά και ανατολικά στοιχεία που ήταν μονόδρομος να γείρει το κέντρο βάρους της διοίκησης ανατολικά.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Αν σε ικανοποιεί αυτο, συνέχισε να το πιστεύεις.Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 08:53Μιλάμε για εθνικιστική ηλιθιότητα-εμμονή-βλακεία! Κάποιοι παθαίνουν αλλεργία μόνο και μόνο όταν διαβάζουν/ακούνε την αντικειμενική, επώδυνη για αυτούς, αλήθεια...ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Μαρ 2025, 08:46 Μιλάμε για εμμονή, όχι αστεία.
![]()
![]()
![]()
Εσύ τίνος είσαι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μην με ευχαριστείς εμένα! Το χρέος μου προς του προγόνους μου κάνω.Stinger έγραψε: 28 Μαρ 2025, 08:59Σ'ευχαριστώ πολύ που μου άνοιξες τα μάτια.Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 08:53Μιλάμε για εθνικιστική ηλιθιότητα-εμμονή-βλακεία! Κάποιοι παθαίνουν αλλεργία μόνο και μόνο όταν διαβάζουν/ακούνε την αντικειμενική επώδυνη για αυτούς αλήθεια...ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Μαρ 2025, 08:46 Μιλάμε για εμμονή, όχι αστεία.
![]()
![]()
![]()
τι θα γινόμουν χωρίς τις γνώσεις σου........

Φαίνεται.Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:08
Μην με ευχαριστείς εμένα! Το χρέος μου προς του προγόνους μου κάνω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εγώ δεν δογματίζω! Θέτω, γράφω, υποστηρίζω, τεκμηριώνω, εξηγώ λεπτομερώς και εναργώς. Σε αντίθεση με άλλους...
Εγώ σε αντίθεση με πολλούς ελληνόπληκτους σλαβοβουλγαροαρβανιτόβλαχους κατά φαντασία διηνεκείς Έλληνες του phorum.com είμαι γνήσιος και [αρχαίος] Έλληνας στη καταγωγή και [«βυζαντινός»] Ρωμαίος/Ρωμιός στη καταγωγή...Εσύ τίνος είσαι;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 28 Μαρ 2025, 11:27, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Αποδείξεις καταγωγής?Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:12Εγώ δεν δογματίζω! Θέτω, γράφω, υποστηρίζω, τεκμηριώνω, εξηγώ λεπτομερώς και εναργώς. Σε αντίθεση με άλλους...
Εγώ σε αντίθεση με πολλούς ελληνόπληκτους σλαβοβουλγαροαρβανιτόβλαχους κατά φαντασία διηνκείς Έλληνες του phorum.com είμαι γνήσιος και αρχαίος Έλληνας στη καταγωγή και Ρωμαίος στη καταγωγή...Εσύ τίνος είσαι;
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Ηταν μια σειρά από πατριώτες Έλληνες όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης που επηρέασαν και ενέπνευσαν την Μ.Αικατερίνη στο γνωστό Ελληνικό Σχέδιο "αποκατάσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με κέντρο την Κωνσταντινούπολη"του οποίου παραλλαγή ήταν το σχέδιο της επανάστασης. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE ... E%B9%CE%BF
Δεν σου αρκεί ο "Λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα" ότι αν η ομόνοια βαστούσε τρία χρόνια θα φτάναμε στην Κωνσταντινούπολη;
Οι νεοέλληνες στην πλειοψηφία μας είμαστε Χριστιανοί-Πλατωνιστές τι άλλο δηλαδή θα ήθελε ο Ιουνστινιανός;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Pillars την 28 Μαρ 2025, 09:16, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Τι θέλεις δηλαδή;George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:12Αποδείξεις καταγωγής?Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:12Εγώ δεν δογματίζω! Θέτω, γράφω, υποστηρίζω, τεκμηριώνω, εξηγώ λεπτομερώς και εναργώς. Σε αντίθεση με άλλους...
Εγώ σε αντίθεση με πολλούς ελληνόπληκτους σλαβοβουλγαροαρβανιτόβλαχους κατά φαντασία διηνκείς Έλληνες του phorum.com είμαι γνήσιος και αρχαίος Έλληνας στη καταγωγή και Ρωμαίος στη καταγωγή...Εσύ τίνος είσαι;
Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:12Εγώ δεν δογματίζω! Θέτω, γράφω, υποστηρίζω, τεκμηριώνω, εξηγώ λεπτομερώς και εναργώς. Σε αντίθεση με άλλους...
Ε ναι, τί άλλο;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Πόσα κιλά συμπλέγματα, κουβαλάτε όλοι οι ...Ρωμαίοι ευγενείς;
Πόσα;
Πόσα;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση