!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ozempic

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
zteo

Re: Ozempic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Imperium έγραψε: 27 Μαρ 2025, 00:48 Για αδυνάτισμα, είχαμε (εχουμε) και το Splenda.

https://www.quora.com/Is-it-true-that-s ... nt-similar

Never mind να τρώμε εντομα, έχει και εντομοκτόνα για επιδόρπιο.
Για αδυνάτισμα έχει βραστό κουνουπίδι, γιαουρτάκι,φρυγανιές,στεβια και γυμναστική.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
πήζον bot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot »

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

Κάποιος που έχει σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας και είναι πχ μεταξύ χειρουργείου και αυτού γιατί να μη το πάρει να βοηθηθεί χωρίς επεμβάση; απλά να συνταγογραφείται μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις.

Κατά τ άλλα να αφήσουν τα φάρμακα κτλ και να βρουν την τεχνολογία να μη παχαίνουν οι σοκολάτες. Έλεος πια 2025.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Η εκτενής χρήση του Ozempic για μένα είναι αποτέλεσμα του πόσο μουνί τα έχουν κάνει και οι επιστήμονες και οι κυβερνήσεις με τις οδηγίες που δίνουν στον κόσμο περί διατροφής. Δε μιλάω για το ποιά οδηγία είναι σωστή και ποιά λάθος, αλλά για το γεγονός ότι δε μπορούν ούτε να συμφωνήσουν ούτε να κατασταλάξουν κάποτε και να σταματήσουν να το αλλάζουν συνέχεια.

Διάλεξε μιά οποιαδήποτε εξτρίμ άποψη περί διατροφής και θα σου βρω δέκα σχετικούς επιστήμονες/πανεπιστήμια και επαγγελματικά σώματα που συμφωνούν και άλλους δέκα που θα σου πουν ότι λες μαλακίες και πρέπει να σε κλείσουν φυλακή. Η διατροφή έχει καταντήσει δηλαδή κάτι σαν τα οικονομικά. Κι ο Βαρουφάκης καθηγητής πανεπιστημίου είναι.

Παράδειγμα, πήγα προχτές στο ιατρείο της γειτονιάς μου για εξετάσεις αίματος. Και μου πιάνει κουβέντα ο παθολόγος, μου λέει με τι λάδι μαγειρεύεις; Του λέω ελαιόλαδο. Ααααα μου λέει λάθος, πρέπει να μαγειρεύεις με ζωϊκό λίπος. Τα πάντα του λέω; ναι μου λέει τα πάντα μόνο με ζωϊκό λίπος, χώσε, τηγάνισμα αβέρτα. Μάλιστα. Στο ίδιο ιατρείο, στην ακριβώς διπλανή πόρτα, είναι η παθολόγος που πάει η γυναίκα μου, η οποία είναι χορτοφάγος, και κάθε φορά της κάνει κήρυγμα πόσο κακό κάνουν τα ζωϊκά λίπη. Συνάδερφοι αυτοί στο ίδιο ιατρείο, η γραμματεία σε στέλνει στην πόρτα Α ή την πόρτα Β ανάλογα ποιός είναι ελεύθερος.

Ο κόσμος παχαίνει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, και κάτι πρέπει να κάνει.
Εμείς είμαστε Έλληνες και έχουμε τουλάχιστον μια κουλτούρα διατροφής απ'τους προγόνους μας, ξέρουμε ο,τι αν ψάξουμε λίγο πίσω και βρούμε έναν παπού ή γιαγιά μας που έζησε μέχρι τα 100, και αρχίσουμε να μαγειρεύουμε και να τρώμε ό,τι τρώγανε αυτοί αντί να τρώμε από έξω, θα πάνε όλα καλά. Κι όταν δεν πάνε καλά κατά βάθος ξέρουμε πολύ καλά όοοολες τις μαλακίες που έχουμε κάνει, δε χρειαζόμαστε και πολλές πολλές εξηγήσεις. Οι Δυτικοί όμως έχουνε χάσει τη μπάλα τελείως.

Ο μέσος Αμερικάνος είναι πλέον πιό χοντρός από το μέσο Αμερικάνικο γουρούνι.
Κάνανε δίαϊτα στα γουρούνια για να τρώνε "πιό υγειϊνό κρέας" και πάχυναν οι ίδιοι.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Καλα ναι ο ιδιος γιατρος που σου συστησε 5 γευματα τη μερα θα σου γραψει και το οζεμπικ για να σου κοψει την ορεξη :lol:
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

GoBack έγραψε: 27 Μαρ 2025, 02:34 Καλα ναι ο ιδιος γιατρος που σου συστησε 5 γευματα τη μερα θα σου γραψει και το οζεμπικ για να σου κοψει την ορεξη :lol:
Οι γιατροί είναι οι απολύτως χειρότεροι. Δεν ξέρω τι κάνουν στα Ελληνικά πανεπιστήμια αλλά εδώ είναι παντελώς άσχετοι, τόσα χρόνια σπουδές και πρακτική και δεν κάνουν ούτε μισό μάθημα για διατροφή. Τι ρωτήσεις το γιατρό τι πρέπει να τρώς, τι ρωτήσεις τον ταρίφα που σε πήγε στο γιατρό, ίδια αξία έχει.

Και δεύτερον είναι χωρισμένοι σε διατροφικά στρατόπεδα, είναι φανατικοί σε φάση Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, και βρίζουν ο ένας τον άλλον σκαιότατα. Ειδικά από τότε που μπήκαν στη μέση και άσχετες ιδεολογίες σχετικά με το πόσο κλάνουν οι αγελάδες και αν τρώγοντας μια μπριζόλα στη Νέα Υόρκη πεθαίνει μια φώκια στην Ανταρκτική.

Βασικά αν πετύχεις γιατρό που υποστηρίζει Παλαιστίνη ξέρεις ότι μάλλον θα σου πει και να μην τρως κρέας, παν μαζί αυτά.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Chilloutbuddy έγραψε: 27 Μαρ 2025, 02:29 Παράδειγμα, πήγα προχτές στο ιατρείο της γειτονιάς μου για εξετάσεις αίματος. Και μου πιάνει κουβέντα ο παθολόγος, μου λέει με τι λάδι μαγειρεύεις; Του λέω ελαιόλαδο. Ααααα μου λέει λάθος, πρέπει να μαγειρεύεις με ζωϊκό λίπος. Τα πάντα του λέω; ναι μου λέει τα πάντα μόνο με ζωϊκό λίπος, χώσε, τηγάνισμα αβέρτα. Μάλιστα. Στο ίδιο ιατρείο, στην ακριβώς διπλανή πόρτα, είναι η παθολόγος που πάει η γυναίκα μου, η οποία είναι χορτοφάγος, και κάθε φορά της κάνει κήρυγμα πόσο κακό κάνουν τα ζωϊκά λίπη. Συνάδερφοι αυτοί στο ίδιο ιατρείο, η γραμματεία σε στέλνει στην πόρτα Α ή την πόρτα Β ανάλογα ποιός είναι ελεύθερος.
ο Κένεντυ θέλει τα αμερικάνικα φαστφουντάδικα να τηγανίζουν ξανά τις πατάτες σε βοδινή λίγδα -tallow όπως γινόταν παλιά
και να καταργήσουν τα σπορέλαια

Last month, Kennedy argued in an Instagram post that Americans were healthier when restaurants such as McDonald’s cooked fries in beef tallow—that is, cow fat—instead of seed oils, a catchall term for common vegetable-derived oils including corn, canola, and sunflower. Americans, he wrote, are “being unknowingly poisoned” by seed oils; in his view, we’d all be better off cooking with solid fats such as tallow, butter, and lard. In a video that Kennedy posted on Thanksgiving, he deep-fries a whole turkey in beef tallow and says, “This is how we cook the MAHA way.”

https://www.theatlantic.com/health/arch ... il/680848/
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ozempic παίρνει η γυναίκα του κολλητού μου και έχει πολύ θετικά αποτελέσματα, και καλά έκανε.

Ένα πράμα που ίσως δεν είναι κατανοητό είναι ότι δεν πρόκειται για επιλογή δίαιτα ή ozempic, αυτοί οι άνθρωποι κάνουν και τα δύο ταυτόχρονα.
Απλά το ozempic κάνει (πολύ πιό) πιθανό να κρατήσουν τη δίαιτα γιατί κόβει με φαρμακευτικό τρόπο την πείνα και τις λιγούρες.
Αν μπορείς να κρατήσεις δίατα χωρίς οζέμπικ καλό είναι να μην το πάρεις γιατί μπορεί να έχει και κάποιες παρενέργειες, και μάλιστα άσχημες (πάγκρεας, νεφρά, θυρεοειδής). Σπάνια απ'ότι λένε, αλλά δεν είναι και μηδενικού ρίσκου (σχεδόν τίποτα δεν είναι εδώ που τα λέμε).

Επίσης απ'ό,τι φαίνεται έως τώρα όσοι παίρνουν οζέμπικ τείνουν να χάνουν περισσότερο μυϊκό όγκο από αυτούς που ακολουθούν απλή δίαιτα, και αυτό δεν είναι καλό, ειδικά μετά από κάποια ηλικία.

Βασικά πρέπει να τα ζυγίσει ο γιατρός και να αποφασίσει αν το ρίσκο του οζέμπικ είναι μεγαλύτερο απ'το ρίσκο του να παραμείνει κάποιος χοντρός.
Εξαρτάται ανά περίπτωση, για πόσο χοντρός μιλάμε, τι άλλα προβλήματα υγείας έχει, πόσες φορές έχει αποτύχει με απλή δίαιτα κλπ. Δεν είναι για όλους το οζέμπικ αλλά κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται όντως βοήθεια.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

dna replication έγραψε: 27 Μαρ 2025, 03:05 ο Κένεντυ θέλει τα αμερικάνικα φαστφουντάδικα να τηγανίζουν ξανά τις πατάτες σε βοδινή λίγδα -tallow όπως γινόταν παλιά
και να καταργήσουν τα σπορέλαια
Ναι είναι σίγουρα δεξιός ο γιατρός μου, τον κόβω από άλλα που λέει για μετανάστες και φόρους :lol:
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Chilloutbuddy έγραψε: 27 Μαρ 2025, 03:30
Επίσης απ'ό,τι φαίνεται έως τώρα όσοι παίρνουν οζέμπικ τείνουν να χάνουν περισσότερο μυϊκό όγκο από αυτούς που ακολουθούν απλή δίαιτα, και αυτό δεν είναι καλό, ειδικά μετά από κάποια ηλικία.

Βασικά πρέπει να τα ζυγίσει ο γιατρός και να αποφασίσει αν το ρίσκο του οζέμπικ είναι μεγαλύτερο απ'το ρίσκο του να παραμείνει κάποιος χοντρός.
Εξαρτάται ανά περίπτωση, για πόσο χοντρός μιλάμε, τι άλλα προβλήματα υγείας έχει, πόσες φορές έχει αποτύχει με απλή δίαιτα κλπ. Δεν είναι για όλους το οζέμπικ αλλά κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται όντως βοήθεια.
πήρε κάποιος ξάδερφος και σε συνδυασμό με αυστηρή δίαιτα 1200 θερμίδων αδυνάτισε, ερεψε,
αλλά και γέρασε στην όψη και στην γενικότερη εικόνα 15-20 χρόνια
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Εντωμεταξύ στην Αμερική η σεμαγλουτίδη που συνταγογραφείται για απώλεια βάρους είναι το Wegovy και σε συνήθη δοσολογία 2.4mg/βδομάδα. Εδώ δεν κυκλοφορεί αυτό και έχουν βολευτεί με το Ozempic και 1mg/βδομάδα. Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι οι παθολόγοι και οι ενδοκρινολόγοι στην Ελλάδα δέχονται τρομερό πρέσινγκ από θείτσες που έχουν δει στο facebook ότι το Ozempic αδυνατίζει και το παίρνει η ξαδέρφη τους και έχει χάσει 20 κιλά κτλ κτλ. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντισταθούν στο επίμονο πρέσινγκ και το συνταγογραφούν δήθεν και καλά ως αντιδιαβητικό.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Beria έγραψε: 26 Μαρ 2025, 23:15 Δηλαδή υπάρχουν τύποι που δεν έκαναν το μπολι για τον Κοβιντ (γιατί they did their research) αλλά πίνουν χάπια οζεμπικ για να αδυνατίσουν;
Κι ομως, απ'οτι φαινεται. Αρνητικό IQ μιλάμε :102:
Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

Απ' ο,τι έχω καταλάβει το Wegovy είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με το Ozempic, απλά σε άλλο πακέτο για να απευθυνθεί σε άλλη πελατεία. Δεν ισχύει;

Αν ισχύει, και μόνο οτι κάνουν τέτοιο παπατζηλίκι τα λέει όλα.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

dna replication έγραψε: 27 Μαρ 2025, 11:28 πήρε κάποιος ξάδερφος και σε συνδυασμό με αυστηρή δίαιτα 1200 θερμίδων αδυνάτισε, ερεψε,
αλλά και γέρασε στην όψη και στην γενικότερη εικόνα 15-20 χρόνια
το αδυνάτισμα ειδικά από κάποια ηλικία και μετά θέλει οπωσδήποτε προσεκτική διατροφή με μπόλικη πρωτεϊνη, βάρη και κρεατίνη, αλλιώς συμβαίνει αυτό που λες. Χάνονται μυς και μαζί χάνεται κινητικότητα, στάση σώματος, ζωτικότητα γενικά. Με δυό λόγια όπως το'πες, γερνάς, και μάλιστα γερνάς και βιολογικά, όχι μόνο εμφανισιακά.

Θα μου πεις βέβαια φχαριστώ πολύ, αν είχε χρόνο και όρεξη ο άνθρωπος να τα κάνει όλα αυτά δε θα είχε πρόβλημα ούτε ανάγκη για οζεμπίκ.
Πρέπει να τα ζυγίσει κανείς.
Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

vantono έγραψε: 27 Μαρ 2025, 12:01
Beria έγραψε: 26 Μαρ 2025, 23:15 Δηλαδή υπάρχουν τύποι που δεν έκαναν το μπολι για τον Κοβιντ (γιατί they did their research) αλλά πίνουν χάπια οζεμπικ για να αδυνατίσουν;
Κι ομως, απ'οτι φαινεται. Αρνητικό IQ μιλάμε :102:
Α μπράβο!

Εγώ βασικά στηρίζω να απαγορευτεί το Οζεμπικ για όσους δεν κάναν το μπόλι.
Να δεις για πότε συμμορφώνονται.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”