!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ψυχολογική ανάγκη για πόλεμο

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Re: Ψυχολογική ανάγκη για πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

Γυφτάκι έγραψε: 16 Μαρ 2025, 19:44

Μάλιστα . Οπότε πιάστηκες απο την τελευταία φράση που ήταν συμπληρωματική στο κυρίως σχόλιο όπου αναφέρομαι στην πραγματική ζωή , και γι αυτό μίλησες κι εσύ για το φόρουμ; Αν είναι έτσι ,έχεις δίκιο . Εγώ έβαλα το φόρουμ στη συζήτηση ενώ εσύ μιλούσες γενικά για επιθετικές συμπεριφορές . Αλλά αφου κατάλαβες που το πάω γιατί δεν το λες στα ίσια; Έτσι απο περιέργεια ρωτάω γιατί έγραψες ότι δεν με παρακολουθείς αλλά παρ΄όλα αυτά γνωρίζεις τις προθέσεις μου ..

Ναι, εσύ έβαλες το φόρουμ και μάλιστα επέμεινες να το συνεχίσεις για το φόρουμ, μιλώντας για συγκεκριμένο χρήστη και προφανώς τον χρησιμοποίησες ως παράδειγμα για να μιλήσεις γενικότερα για καταστάσεις παρόμοιες στο φόρουμ. Δεν ξέρω γιατί , εμμέσως πάλι προσπαθείς να τα ρίξεις σε εμένα. Αυτή ακριβώς η επιμονή σου, ως προς το άτομό μου, είναι που μου δείχνει οτι κάτι θες να πεις συγκεκριμένο για εμένα και φυσικά δεν έχει να κάνει με το πόσο πολύ σε έχω παρακολουθήσει σαν χρήστη.

Οπότε, πάει λίγο πολύ να μου ζητάς και τα ρέστα και να με βάζεις να απολογηθώ για τρίτη φορά στις τελευταίες σου δυο προτάσεις, για πράγματα που εσύ λες και εσύ προκαλείς.

Γι αυτό κι εγώ επαναλαμβάνοντας τρόπον τινά προηγούμενα λεχθέντα μου, δεν έχω ούτε λόγο ούτε όρεξη να παίξω κάποιο παιχνιδάκι το οποίο εσύ ζητάς να παίξω μαζι σου.

Αυτό δε λέγεται, κεκαλυμμένη επιθετικότητα.
Το σημειώνω επειδή γράφουμε σε νήμα περι Ψυχολογίας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Saturn την 16 Μαρ 2025, 20:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
Saturn

Εαν θέλεις λοιπόν να συνεχίσεις να γράφεις στο νήμα θα το κάνεις μένοντας εντός θέματος

Αλλιώς, μείνε εκτός

Και τραγουδάκι για διάλειμμα

δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 19:54 Εαν θέλεις λοιπόν να συνεχίσεις να γράφεις στο νήμα θα το κάνεις μένοντας εντός θέματος

Αλλιώς, μείνε εκτός
Κάτι έγραφα για εξουσιαστικό σύνδρομο που εκλαμβάνεται ως δυνατότητα...

Φύγε συ, έλα συ κλπ από αγοραφοβικά τυπάκια που παρεισφρύουν παντού και κάνουν κριτική, αποδίδουν χαρακτηρισμούς ή ανοίγουν νήματα επι προσωπικού όπου και όταν γουστάρουν, επειδή ..................

Συμπληρώνετε κατά βούληση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Γυφτάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι »

ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Μαρ 2025, 20:07
Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 19:54 Εαν θέλεις λοιπόν να συνεχίσεις να γράφεις στο νήμα θα το κάνεις μένοντας εντός θέματος

Αλλιώς, μείνε εκτός

Φύγε συ, έλα συ κλπ από αγοραφοβικά τυπάκια που παρεισφρύουν παντού και κάνουν κριτική, αποδίδουν χαρακτηρισμούς ή ανοίγουν νήματα επι προσωπικού όπου και όταν γουστάρουν, επειδή ..................

Μένοντας εντός θέματος λέει .. Αυτό κι αν είναι .. :smt005: μαζί με τα υπόλοιπα ασυνάρτητα νιανιανια για να θολώσει τα νερά . Μάλλον κάτι περίμενε που δεν της έκατσε .
Γυφτάκι

Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 19:51
Γυφτάκι έγραψε: 16 Μαρ 2025, 19:44

Μάλιστα . Οπότε πιάστηκες απο την τελευταία φράση που ήταν συμπληρωματική στο κυρίως σχόλιο όπου αναφέρομαι στην πραγματική ζωή , και γι αυτό μίλησες κι εσύ για το φόρουμ; Αν είναι έτσι ,έχεις δίκιο . Εγώ έβαλα το φόρουμ στη συζήτηση ενώ εσύ μιλούσες γενικά για επιθετικές συμπεριφορές . Αλλά αφου κατάλαβες που το πάω γιατί δεν το λες στα ίσια; Έτσι απο περιέργεια ρωτάω γιατί έγραψες ότι δεν με παρακολουθείς αλλά παρ΄όλα αυτά γνωρίζεις τις προθέσεις μου ..

Ναι, εσύ έβαλες το φόρουμ και μάλιστα επέμεινες να το συνεχίσεις για το φόρουμ, μιλώντας για συγκεκριμένο χρήστη και προφανώς τον χρησιμοποίησες ως παράδειγμα για να μιλήσεις γενικότερα για καταστάσεις παρόμοιες στο φόρουμ. Δεν ξέρω γιατί , εμμέσως πάλι προσπαθείς να τα ρίξεις σε εμένα. Αυτή ακριβώς η επιμονή σου, ως προς το άτομό μου, είναι που μου δείχνει οτι κάτι θες να πεις συγκεκριμένο για εμένα και φυσικά δεν έχει να κάνει με το πόσο πολύ σε έχω παρακολουθήσει σαν χρήστη.

Οπότε, πάει λίγο πολύ να μου ζητάς και τα ρέστα και να με βάζεις να απολογηθώ για τρίτη φορά στις τελευταίες σου δυο προτάσεις, για πράγματα που εσύ λες και εσύ προκαλείς.

Γι αυτό κι εγώ επαναλαμβάνοντας τρόπον τινά προηγούμενα λεχθέντα μου, δεν έχω ούτε λόγο ούτε όρεξη να παίξω κάποιο παιχνιδάκι το οποίο εσύ ζητάς να παίξω μαζι σου.

Αυτό δε λέγεται, κεκαλυμμένη επιθετικότητα.
Το σημειώνω επειδή γράφουμε σε νήμα περι Ψυχολογίας

:sal9:
Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 »

Λοξίας έγραψε: 16 Μαρ 2025, 19:40
Polaris3 έγραψε: 16 Μαρ 2025, 19:19 Γράφεις ότι κάποιοι Ελληνες έχουν μια ανάγκη να βρίσκονται σε συγκρουσιακή κατάσταση. Το δικό μου σχόλιο είναι πιο γενικό και αφορά την σύγχρονη συμπεριφορά του Έλληνα αλλά και τις αιτίες που οδηγούν σε αυτή την συγκρουσιακή συμπεριφορά.

Μια από τις πολλές αιτίες είναι αυτό που έγραψα παραπάνω, δηλαδή ότι ο Έλληνας δεν έχει μάθει
1) Να ακούει και να συζητά
2) Να ανέχεται τον διπλανό του με τα καλά και τα κακά του

Όταν έχεις ταμπουρωθεί στις δικές σου απόψεις, όταν οι παρωπίδες δεν σε αφήνουν να δεις τίποτα, είναι λογικό πως όταν ένας περίεργος άθεος σαν εμένα προτείνει ότι καλό θα ήταν να γίνει διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας, εσείς που φοράτε παρωπίδες και δεν δέχεστε δεύτερη κουβέντα, θα μπείτε σε μια λογική πολέμου, θα οπλιστείτε και δεν θα ακούσετε καν τι έχω να πω εγώ σαν άθεος.
Γενικά, δεν έχετε μάθει να ακούτε και να συζητάτε. Έχετε βολευτεί στις δικές απόψεις και ό,τι προτείνει κάποιος άλλος είναι αιτία για πόλεμο
:xena:
Το υπογραμμισμένο, το θεωρώ σωστό.
Όμως, παρ' όλο ότι είμαι και εγώ άθεος, θεωρώ ότι η με κόκκινους χαρακτήρες άποψη, εδράζεται και σε πολλούς αθεϊστές.
Πάμπολλες φορές, και σε φόρα και στην πραγματική ζωή, έχω συναντήσει αθέους που, έχοντας ενστερνισθεί την άποψη πως θεός δεν υπάρχει, μπαίνουν αμέσως "σε λογική πολέμου" όταν ένας ένθεος επιμένει πως θεός υπάρχει και πως η αθεϊστική άποψη είναι μια πλάνη.

Κατά τα άλλα, ναι, δεν είναι στο "είναι" μας η δίκαιη, αντικειμενική και "σεβαστική" (όσο πρέπει), αλληλεπίδραση με τον διπλανό μας.
Οπότε θα πρότεινα το δεύτερο πληθυντικό "δεν έχετε μάθει", "έχετε βολευτεί", να μεταφερθεί σε πρώτο πληθυντικό:
"δεν έχουμε μάθει", "έχουμε βολευτεί"

Έτσι νομίζω...
Κάθε τύπος κατηγορίας μπορεί να καταλήξει να είναι γραφικός, όπως για παράδειγμα βουλευτές χριστιανο-ταλιμπαν που κανουν έφοδο σε πινακοθήκες ή άθεους που μπορεί να είναι αρκετά επιθετικοί όπως πχ ο Richard Dawkins.

Η διαφορά είναι πως η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι ακραίοι άθεοι αλλά ταλιμπαν χριστιανοί που θεωρούν τον ομοφυλόφιλο ανώμαλο και τα τρανς άτομα άρρωστα. Οπότε, καταλαβαίνεις με τι πληθυσμό έχουμε να κάνουμε...
Άβαταρ μέλους
Saturn

Στην θέση σου, αντί να το παίζω ζαχαροπλάστης χουβαρντάς, απλώς θα έσβηνα τα γραπτά μου

Φιλάκια
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Για πόλεμο μιλάμε και όχι για ζουζουνιάρικο μαξιλαροπόλεμο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 16 Μαρ 2025, 21:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Saturn

Ξέχασα και καρδούλα γιατί είμαι και αγαπησιάρα

:hebit:
Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 »

Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 21:33 Στην θέση σου, αντί να το παίζω ζαχαροπλάστης χουβαρντάς, απλώς θα έσβηνα τα γραπτά μου

Φιλάκια
Εδώ βλέπουμε το κλασσικό δείγμα Ελληνίδας / Έλληνα, του ατόμου το οποίο βρίσκεται συνέχεια σε μια κατάσταση πολέμου ( οι άθεοι πολεμούν την θρησκεία μας), δεν δέχονται τίποτα πέρα από τα δικά τους πιστεύω, καμιά διάθεση για συζήτηση που οδηγεί σε ίσως συμπεράσματα.

Παρωπίδες και δεν ακούω τίποτα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Γυφτάκι έγραψε: 16 Μαρ 2025, 21:25
ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Μαρ 2025, 20:07

Αλλιώς, μείνε εκτός

Μένοντας εντός θέματος λέει .. Αυτό κι αν είναι .. :smt005: μαζί με τα υπόλοιπα ασυνάρτητα νιανιανια για να θολώσει τα νερά . Μάλλον κάτι περίμενε που δεν της έκατσε .
Από αγιοβαλεντίνικες πολεμικές στρατηγικές με φλάφυ αρκούδους οπλαρχηγούς με κόκκινη κορδελίτσα στο λαιμό ως στήριξη, μην περιμένεις κάτι καλύτερο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Γυφτάκι

Και μου το λέγε η καλή γιαγιά μου ,να πω πως δεν το λεγε ..'' Αν μπεις στο τσαντίρι του γύφτου εσύ θα φταις κι όχι ο γύφτος..'' Ας πρόσεχα .
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Γυφτάκι έγραψε: 16 Μαρ 2025, 21:50 Και μου το λέγε η καλή γιαγιά μου ,να πω πως δεν το λεγε ..'' Αν μπεις στο τσαντίρι του γύφτου εσύ θα φταις κι όχι ο γύφτος..'' Ας πρόσεχα .
Η δική μου γιαγιά έλεγε κάτι άλλο. Δώσε θάρρος στους ρομά και θ' ανέβουν στον οντά. Το έδωσα.

Λάθος μου. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Γυφτάκι

ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Μαρ 2025, 21:59
Γυφτάκι έγραψε: 16 Μαρ 2025, 21:50 Και μου το λέγε η καλή γιαγιά μου ,να πω πως δεν το λεγε ..'' Αν μπεις στο τσαντίρι του γύφτου εσύ θα φταις κι όχι ο γύφτος..'' Ας πρόσεχα .
Η δική μου γιαγιά έλεγε κάτι άλλο. Δώσε θάρρος στους ρομά και θ' ανέβουν στον οντά. Το έδωσα.

Λάθος μου. :)

:smt005:
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Η γνωστή μανουριάρα, που ΔΕΝ ασχολείται με την πλέμπα, μαζί με τον αγαπητό σκαρμόγυφτα, δίνουν θέαση στο νήμα και προσπαθούν να προσβάλλουν ανεπιτυχώς.

Σουβ, θα σχολιάσω αύριο.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”