!!! DEVELOPMENT MODE !!!

6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Re: 6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

Leporello έγραψε: 19 Φεβ 2025, 10:59
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 12:00
Δημοκράτης έγραψε: 18 Φεβ 2025, 11:33
Πες το στους απο πάνω που πιστεύουν ότι φορολογουνται κια τα έξοδα τραπεζών
όταν εισπράττει 100, πληρώνει φπα για 100, όχι για 99 ή 98
Εεεε, χμμμ πώς να σου το πώ, ο ΦΠΑ δεν είναι κόστος τής επιχείρησης. Ο πελάτης τον πληρώνει και η επιχείρηση τον διαβιβάζει στην εφορία.
γιαυτό λέμε πως τα νομικά πρόσωπα (εταιρείες) στηρίζουν τον προυπολογισμό γύρω στα 7 δις, τα υπόλοιπα τα αρπάζουν από τον λαό.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

αυξημένοι οι φόροι που θα λάβει το κράτος, δίνει τη δυνατότητα στον διαχειριστή μητσοτάκη να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Nandros έγραψε: 19 Φεβ 2025, 12:19
Νon4me έγραψε: 18 Φεβ 2025, 21:28
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 18 Φεβ 2025, 21:16
Μήπως να κλείσεις το καπάκι του βόθρου σου και να αραξεις;
Nandros γαμω την παναγουλα μου με τα κνιτομποτ . βαλε την φωτο απ το αρωματακι γιατι την εχω χασει .

Εικόνα

:smt077:

:goodpost:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Πρετεντέρης έγραψε: 19 Φεβ 2025, 07:18
hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 22:42
Εμπεδοκλής έγραψε: 18 Φεβ 2025, 22:35

Αυτό του γράφω από την αρχή και ασχολείται με τα γύρω γύρω.
Μα τι λες; Είναι φανερό ότι ο Σκλαβενίτης έκρυβε έσοδα από POS γιατί όπως λένε στο βίντεο δεν είχε συνδεδεμένες τις ταμειακές του με την ΑΑΔΕ. :smt005:

Σουρεαλισμός, λέμε. :lol:
Πανηλίθιε, γνωρίζουμε ότι τα σουπερμάρκετ δεν μπορούν παρά να κόψουν απόδειξη. Γιατί, βλακα, χρησιμοποιείς ό,τι σε συμφερει; Αλλά κι έτσι, το βίντεο αναφέρει ότι φοροδιαφυγή γινόταν κι εκεί.
Στα ταξι αυξήθηκαν οι εισπράξεις λόγω πληθωρισμού από 26 σε 79 εκ;
Στα περίπτερα απο 175 σε 228;
Στα πλυντηρια αυτοκινήτων από 12 σε 80;
Στους δικηγόρους από 11 σε 45;

Ναι, αυξήθηκαν λόγω πληθωρισμού. Ναι, στους δικηγόρους και στους γιατρούς υπάρχει μια ελάχιστη διαφορά που είναι από προηγουμένως αδήλωτα κέρδη. Μιλάμε όμως για αστεία νούμερα. Πραγματικά αστεία νούμερα. Μερικά εκατομμύρια είναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 19 Φεβ 2025, 08:11 Δεν θα έπρεπε ο φόρος στις τράπεζες να αναβάλλεται; Δεν πρέπει να συμψηφίσουν τα κέρδη τους με τις ζημιές που έχουν υποστεί;
Από πού κι ως πού;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Ερμής έγραψε: 19 Φεβ 2025, 11:06
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Φεβ 2025, 10:59
Ερμής έγραψε: 19 Φεβ 2025, 10:58
Πιστεύει κανείς πως πριν τη διασύνδεση έκανε κάποιος φοροδιαφυγή με POS που έχει συνδεση με ελ τράπεζα; Σοβαρά τώρα;
οι νεοδημοκράτες
Εσυ πιστεύεις αυτοί που νομοθετούν δε ξέρουν ακριβώς τι παίζει;
Όλοι ξέρουν, άσχετα αν το κάνουν για να στηρίζουν το αφήγημα και μάλιστα με νούμερα που όλοι ξέρουμε πως εύκολα πειράζονται και μαγειρεύονται χωρίς να χρειαστεί να κάνεις την παραμικρή παρανομία.
Οι μόνοι που πιστεύουν πως η διασύνδεση βοήθησε στη φοροδιαφυγή είναι κάτι κλητήρες σε ιδιωτικό και Δημόσιο. Αυτής της κλίμακας δηλαδή. Που το μυαλό φτάνει μεχρι να βγάζει φωτοτυπίες.
Αυτά τα pos από Βουλγαρία πως τα καταλαβαίνω ; Δε θα έπρεπε να γράφει κάτι παλαβό πάνω ή απόδειξη εφόσον δεν έχει σύνδεση με την τράπεζα ;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Airman68 έγραψε: 19 Φεβ 2025, 11:22
hellegennes έγραψε: 19 Φεβ 2025, 02:00
Airman68 έγραψε: 18 Φεβ 2025, 23:08

Το μπολνταρισμένο το έχεις ξαναγράψει νομίζω.
Δε σημαίνει ότι πριν το πλαστικό χρήμα οι συναλλαγές δεν φαινόντουσαν πουθενά; Δλδ φοροδιαφυγή;
Όχι, τίποτα τέτοιο δεν σημαίνει. Από το 2012 ως το 2024 οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι σταθερά 40-42%, παρότι φυσικά η χρήση πλαστικού χρήματος πολλαπλασιάστηκε στο εν λόγω διάστημα.
Κάτσε βρε Χέλλη γιατί αυτό δεν το καταλαβαίνω.
Αν δεχθούμε ότι "η αύξηση των εσόδων οφείλεται (και) στην αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος", πώς εξηγείται αλλοιώς;
Γιατί αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι ότι προηγουμένως γινόταν περισσότερο χρήση μετρητών και εφόσον τα έσοδα του κράτους ήταν λιγότερα συνεπάγεται ότι αυτές οι συναλλαγές δεν φορολογούνταν (κάποιο μέρος τους).
Εκτός και αν διαφωνείς με τον Αλογομούρη ότι υπήρξε δραματική αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος.
Όχι, είπα ότι αυξήθηκε πολλαπλασιαστικά η χρήση πλαστικού χρήματος. Ακριβώς σ' αυτό που παραθέτεις το γράφω. Αλλά τα έσοδα του κράτους ως ποσοστό του ΑΕΠ δεν αυξήθηκαν. Συνεπώς η χρήση κάρτας μείωσε κυρίως το ποσοστό αποδείξεων που χτυπάνε οι επιχειρήσεις ως μετρητά.

Ομολογουμένως, αν η χρήση πλαστικού χρήματος φτάσει κοντά στο 100%, ναι, θα μειωθεί σε κάποιον ουσιώδη βαθμό η φοροδιαφυγή. Βέβαια αυτό θα έχει παράλληλες επιπτώσεις αλλά είναι θέμα άλλης συζήτησης. Όπως και να 'χει, δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα τέτοιο πράγμα. Η χρήση κάρτας αυξήθηκε σημαντικά μετά το 2015 και έπειτα έφτασε σε πλατό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Cecily Anne έγραψε: 19 Φεβ 2025, 16:31
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Φεβ 2025, 10:59
οι νεοδημοκράτες
Όλοι ξέρουν, άσχετα αν το κάνουν για να στηρίζουν το αφήγημα και μάλιστα με νούμερα που όλοι ξέρουμε πως εύκολα πειράζονται και μαγειρεύονται χωρίς να χρειαστεί να κάνεις την παραμικρή παρανομία.
Οι μόνοι που πιστεύουν πως η διασύνδεση βοήθησε στη φοροδιαφυγή είναι κάτι κλητήρες σε ιδιωτικό και Δημόσιο. Αυτής της κλίμακας δηλαδή. Που το μυαλό φτάνει μεχρι να βγάζει φωτοτυπίες.
Αυτά τα pos από Βουλγαρία πως τα καταλαβαίνω ; Δε θα έπρεπε να γράφει κάτι παλαβό πάνω ή απόδειξη εφόσον δεν έχει σύνδεση με την τράπεζα ;
Έχει συνδεση με την τράπεζα αλλά τη βουλγάρικη, αλβανική κλπ. Οπότε κάτι τέτοιο θα γράφει.
Προσωπικά δε παίρνω ποτέ χαρτάκι απο pos αφου οταν ειναι να χρησιμοποιήσω κάρτα το κάνω με το τηλ εδώ και καμια δεκαετία.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Ερμής έγραψε: 19 Φεβ 2025, 16:34

Έχει συνδεση με την τράπεζα αλλά τη βουλγάρικη, αλβανική κλπ. Οπότε κάτι τέτοιο θα γράφει.
Προσωπικά δε παίρνω ποτέ χαρτάκι απο pos αφου οταν ειναι να χρησιμοποιήσω κάρτα το κάνω με το τηλ εδώ και καμια δεκαετία.
Τι να σου πω εγώ πρώτη φορά το ακούω από εσένα. Και από προσωπική εμπειρία ειδα φοβερή αύξηση των αποδείξεων ειδικά σε νυχουδες, κομμώτριες και γιατρούς, λόγω των καρτών !

Τώρα πχ σε σούπερ μάρκετ μου φαίνεται γελοίο να το συζητάμε, όλοι περνάμε από ταμείο πριν βρούμε δηλαδή έλεος.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Cecily Anne έγραψε: 19 Φεβ 2025, 16:37 Τι να σου πω εγώ πρώτη φορά το ακούω από εσένα. Και από προσωπική εμπειρία ειδα φοβερή αύξηση των αποδείξεων ειδικά σε νυχουδες, κομμώτριες και γιατρούς, λόγω των καρτών !
Εκεί οφείλεται προφανώς στην αύξηση της χρήσης κάρτας, γιατί επιβλήθηκε. Μέχρι πρότινος οι περισσότεροι δεν είχαν POS. Η διασύνδεση δεν άλλαξε τίποτα. Ό,τι χτυπούσαν πριν όταν πλήρωνες με κάρτα χτυπάνε και τώρα, απλά τώρα γίνεται ταυτόχρονα και μπορείς να πεις ότι κάποιοι τολμηροί δεν χτυπούσαν καθόλου στην ταμειακή πρότινος, αν και η ΑΑΔΕ έβλεπε ότι έχουν εισπράξεις από POS που δεν ταιριάζουν με τις αποδείξεις της ταμειακής. Δεν χρειαζόταν δηλαδή καμμιά διασύνδεση για να το δει η ΑΑΔΕ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Cecily Anne έγραψε: 19 Φεβ 2025, 16:37
Ερμής έγραψε: 19 Φεβ 2025, 16:34
Τι να σου πω εγώ πρώτη φορά το ακούω από εσένα. Και από προσωπική εμπειρία ειδα φοβερή αύξηση των αποδείξεων ειδικά σε νυχουδες, κομμώτριες και γιατρούς, λόγω των καρτών !

Τώρα πχ σε σούπερ μάρκετ μου φαίνεται γελοίο να το συζητάμε, όλοι περνάμε από ταμείο πριν βρούμε δηλαδή έλεος.
Μα και παλιά όταν πήγαινες και χτυπαγες κάρτα, χτυπαγαν και απόδειξη.
Οι λογιστές ήταν πολύ αυστηροί σε αυτό.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

hellegennes έγραψε: 19 Φεβ 2025, 16:51
Cecily Anne έγραψε: 19 Φεβ 2025, 16:37 Τι να σου πω εγώ πρώτη φορά το ακούω από εσένα. Και από προσωπική εμπειρία ειδα φοβερή αύξηση των αποδείξεων ειδικά σε νυχουδες, κομμώτριες και γιατρούς, λόγω των καρτών !
Εκεί οφείλεται προφανώς στην αύξηση της χρήσης κάρτας, γιατί επιβλήθηκε. Μέχρι πρότινος οι περισσότεροι δεν είχαν POS. Η διασύνδεση δεν άλλαξε τίποτα. Ό,τι χτυπούσαν πριν όταν πλήρωνες με κάρτα χτυπάνε και τώρα, απλά τώρα γίνεται ταυτόχρονα και μπορείς να πεις ότι κάποιοι τολμηροί δεν χτυπούσαν καθόλου στην ταμειακή πρότινος, αν και η ΑΑΔΕ έβλεπε ότι έχουν εισπράξεις από POS που δεν ταιριάζουν με τις αποδείξεις της ταμειακής. Δεν χρειαζόταν δηλαδή καμμιά διασύνδεση για να το δει η ΑΑΔΕ.
Με τα πλυντήρια αυτοκινήτων τί φάση; Τα self service έπαιζαν και παίζουν με κέρματα. Από τα υπόλοιπα δε γνωρίζω κάποιο που παλιά να μην είχε pos οπότε καταναλωτές που ήθελαν να πληρώσουν με POS να μη μπορούν. Γιατί οι, είχε αφρικανική σκόνη το 2024 αλλά εδώ μιλάμε για πυροτέχνημα.
Φοβάμαι ότι με τη μερίδα του λέοντος των πλυντηρίων να λειτουργούν παράλληλα με βενζινάδικα παίζει να έκοβαν απόδειξη για υπηρεσία πλυντηρίου με 24% ΦΠΑ αντί για απόδειξη καυσίμου.
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

Δημοκράτης έγραψε: 18 Φεβ 2025, 21:52
Aitwlos έγραψε: 18 Φεβ 2025, 21:04
Δημοκράτης έγραψε: 18 Φεβ 2025, 02:27 Περίεργα πράγματα
Μάλλον ο κόσμος χαλάει πιο πολλά λεφτά όταν πληρώνει με κάρτα
Δεν μπορεί να κλέβουν την εφορία όλοι αυτοί
Εσύ γύρισες από Ολλανδία;
Εγώ σε γράφω στα @@ μου
Δεν σε χάλασε καραγκιοζακο
Κατχολι
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

Otto Weininger έγραψε: 18 Φεβ 2025, 22:00
Aitwlos έγραψε: 18 Φεβ 2025, 21:01
Otto Weininger έγραψε: 18 Φεβ 2025, 02:21

Εν τω μεταξύ, ακούστε αποκλίσεις στα νούμερα σε μερικούς κλάδους.
Σε φαρμακεία μόνο με αυλή και Καρτουλα ( αν μας συμφέρει)
Εννοείται.
Πάντα καρτουλα. Να μην με γαμάνε και με τα ρέστα.

Με την ρέστα πάντως , γαμιουνται μόνο οι κακοι επαγγελματίες.

Και ξέρω τι σου λεω
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Aitwlos έγραψε: 19 Φεβ 2025, 21:16
Otto Weininger έγραψε: 18 Φεβ 2025, 22:00
Aitwlos έγραψε: 18 Φεβ 2025, 21:01

Σε φαρμακεία μόνο με αυλή και Καρτουλα ( αν μας συμφέρει)
Εννοείται.
Πάντα καρτουλα. Να μην με γαμάνε και με τα ρέστα.

Με την ρέστα πάντως , γαμιουνται μόνο οι κακοι επαγγελματίες.

Και ξέρω τι σου λεω
Καλά, κάτσε να δίνεις εσύ ρέστα από 20αρικο και 50ρικο για 1-2-3 ευρώ κάθε φορά επειδή ο μπάρμπας θέλει να χαλάσει και έλα να μας πεις.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”