!!! DEVELOPMENT MODE !!!

6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Re: 6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:20
Νon4me έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:10 Οχι . παμε αλλη μια . πλεον με το που πατας ενα σακι ρυζι 5 ευρω και σου λεει ο αλλος καρτα με το που πατας καρτα βγαινει αυτοματα και 5 ευρω αποδειξη απ την ταμειακη χωρις επιλογη ακυρωσης της . το καταλαβες να παμε παρακατω ?
Όχι, δεν ισχύει. Σου είπα ότι μπορείς να ελευθερώσεις το POS από την ταμειακή με το πάτημα ενός πλήκτρου, που αποδεσμεύει το πληκτρολόγιο στο POS.

Επίσης, μπορείς να πατήσεις προείσπραξη και να μην κοπεί ΦΠΑ. Τι δεν καταλαβαίνεις απ' αυτά δηλαδή;
Με ποιον τρόπο δεν ισχύει . ? Γιατί να κρατάς τον πελάτη όμηρο 5 λεπτά στο μαγαζί να πληρώσει ένα νερό μισό ευρώ και να περιμενει 5 λεπτά επανεκκίνηση του ποσ για να μη χτυπήσεις το νερό (εφόσον. Δεν έχει και μετρητά ) τον έχεις χάσει από πελάτη .
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:12
hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:00
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:53

Δεν ξέρω από ποτέ ξεκίνησε η αποστολή των δελτίων στην ΑΑΔΕ αλλά τώρα βλέπω τους διάφορους αναλυτές, είτε επιχειρηματίες είτε δημοσιογράφους κλπ να σχολιάζουν το μέτρο.Οπότε κάτι άλλαξε τώρα.
Εγώ όμως ξέρω γιατί αυτή είναι η δουλειά μου και ξεκίνησε το 2017 σε μη πραγματικό χρόνο και το 2019 σε πραγματικό χρόνο πιλοτικά και στο τέλος του 2020 καθολικά. Εγώ λόγω τζίρου ήμουν από την αρχή στο πιλοτικό πρόγραμμα, ως εκ τούτου τα μηχανήματά μου στέλνουν ημερησίως δελτία στην ΑΑΔΕ από το 2019.

Αυτό που άλλαξε είναι ότι πληρώσαμε λεφτά για να κάνει το κομμάτι του ο μαλάκας και να χαζοχαίρονται εδώ μέσα κάποιοι ανίδεοι ότι αυξήθηκαν τα δηλωμένα έσοδα και πατάσσεται η φοροδιαφυγή.
Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι πάντως η αναζήτηση του όρου "Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές" με προσαρμοσμένο εύρος 1/1/2017 έως 31/12/2020 μου βγάζει μονάχα την παρούσα είδηση
https://hellasjournal.com/2020/02/i-tam ... apodixeon/
Γράφω σε κάποια περίεργη γλώσσα και είναι δυσνόητα;

Οι ταμειακές και τα POS στέλνουν ημερησίως τα δελτία τους στην ΑΑΔΕ από το 2020 το αργότερο, από το 2017 το νωρίτερο.

Η ΑΑΔΕ λαμβάνει:

Χ ΑΦΜ Υ POS Α ΠΟΣΟ
Χ ΑΦΜ Ω ΦΗΜ Β ΠΟΣΟ

Αυτά τα λαμβάνει κάθε μέρα η ΑΑΔΕ τουλάχιστον εδώ και 5 χρόνια για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν ταμειακή. Η ΑΑΔΕ βλέπει εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια τι έχει χτυπήσει κάθε ΑΦΜ σε εισπράξεις και τι στο POS που αντιστοιχεί σε αυτό το ΑΦΜ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Νon4me έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:23
hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:20
Νon4me έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:10 Οχι . παμε αλλη μια . πλεον με το που πατας ενα σακι ρυζι 5 ευρω και σου λεει ο αλλος καρτα με το που πατας καρτα βγαινει αυτοματα και 5 ευρω αποδειξη απ την ταμειακη χωρις επιλογη ακυρωσης της . το καταλαβες να παμε παρακατω ?
Όχι, δεν ισχύει. Σου είπα ότι μπορείς να ελευθερώσεις το POS από την ταμειακή με το πάτημα ενός πλήκτρου, που αποδεσμεύει το πληκτρολόγιο στο POS.

Επίσης, μπορείς να πατήσεις προείσπραξη και να μην κοπεί ΦΠΑ. Τι δεν καταλαβαίνεις απ' αυτά δηλαδή;
Με ποιον τρόπο δεν ισχύει . ? Γιατί να κρατάς τον πελάτη όμηρο 5 λεπτά στο μαγαζί να πληρώσει ένα νερό μισό ευρώ και να περιμενει 5 λεπτά επανεκκίνηση του ποσ για να μη χτυπήσεις το νερό (εφόσον. Δεν έχει και μετρητά ) τον έχεις χάσει από πελάτη .
Τι 5 λεπτά, ρε παπάρα; 1 δευτερόλεπτο είναι. Τι επανεκκίνηση POS και βλακείες γράφεις; Πατάς ένα κουμπί και το POS λειτουργεί ανεξάρτητα από την ταμειακή. Οποιαδήποτε στιγμή θες το ξανασυνδέεις με τον ίδιο τρόπο.

Σιγά μην πρέπει να κλείσω και τον γενικό του ρεύματος. :smt005:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Δε ξέρω πόσο πιο απλά μπορεί να το πει ο hellegennes
Για να το εμπεδώσετε: οι ταμειακές στέλνουν από το 2017 σε κάθε κλείσιμο μέρας το Ζ απευθείας στην ΑΑΔΕ. Μέσω του e send μπορεί κάθε επιχείρηση να δει την ακριβή μέρα κ ώρα που διαβιβάστηκε το Ζ, καθώς κ αναλυτικά τα στοιχεία του, δηλαδή την κάθε απόδειξη
Επίσης, οι ταμειακές έχουν τη δυνατότητα να στείλουν ποσό προς είσπραξη χωρίς να κόψουν απόδειξη. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται νόμιμα για περιπτώσεις που έχει κοπεί ήδη τιμολόγιο, για δόσεις κτλ
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:27
hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:00

Εγώ όμως ξέρω γιατί αυτή είναι η δουλειά μου και ξεκίνησε το 2017 σε μη πραγματικό χρόνο και το 2019 σε πραγματικό χρόνο πιλοτικά και στο τέλος του 2020 καθολικά. Εγώ λόγω τζίρου ήμουν από την αρχή στο πιλοτικό πρόγραμμα, ως εκ τούτου τα μηχανήματά μου στέλνουν ημερησίως δελτία στην ΑΑΔΕ από το 2019.

Αυτό που άλλαξε είναι ότι πληρώσαμε λεφτά για να κάνει το κομμάτι του ο μαλάκας και να χαζοχαίρονται εδώ μέσα κάποιοι ανίδεοι ότι αυξήθηκαν τα δηλωμένα έσοδα και πατάσσεται η φοροδιαφυγή.
Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι πάντως η αναζήτηση του όρου "Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές" με προσαρμοσμένο εύρος 1/1/2017 έως 31/12/2020 μου βγάζει μονάχα την παρούσα είδηση

Οι ταμειακές και τα POS στέλνουν ημερησίως τα δελτία τους στην ΑΑΔΕ από το 2020 το αργότερο, από το 2017 το νωρίτερο.

Η ΑΑΔΕ λαμβάνει:

Χ ΑΦΜ Υ POS Α ΠΟΣΟ
Χ ΑΦΜ Ω ΦΗΜ Β ΠΟΣΟ

Αυτά τα λαμβάνει κάθε μέρα η ΑΑΔΕ τουλάχιστον εδώ και 5 χρόνια για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν ταμειακή. Η ΑΑΔΕ βλέπει εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια τι έχει χτυπήσει κάθε ΑΦΜ σε εισπράξεις και τι στο POS που αντιστοιχεί σε αυτό το ΑΦΜ.
Αυτά που λες δεν είναι δυσνόητα,απλώς δεν επιβεβαιώνονται από κάπου.Και μιας και περιορίσες το χρονικό διάστημα εφαρμογής της διασύνδεσης των ταμειακών με την Εφορία στα 5 χρόνια(πριν έγραφες ότι ξεκίνησε το 2017) έκανα αναζήτηση του όρου "Διασύνδεση ταμειακών με εφορία" με εύρος 1/1/2020 έως 31/12/2023 και παντού έπεσα σε άρθρα που αφορούσαν το γεγονός που συνέβη το 2024,τη διασύνδεση ταμειακών με POS.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 14:34
Δημοκράτης έγραψε: 18 Φεβ 2025, 14:31
hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 13:57

Ξέρεις πώς υπολογίζεται ο ΦΠΑ; Ας πούμε αγοράζεις κάτι που κάνει 100 ευρώ και είναι ρούχα. Τι ΦΠΑ αποδίδει η επιχείρηση;
Όχι δεν ξέρω, περίμενα να μπορώ εδω μεσα Δεν πάτε καθολου καλα κάποιοι εδώ μέσα
Μάλλον δεν ξέρεις, γι' αυτό σε ρωτάω, για να δω τι θα απαντήσεις. Γιατί αυτό που έγραψες παραπάνω δείχνει ότι πιστεύεις κάτι σουρεαλιστικό για το πώς δουλεύει ο ΦΠΑ, απλά θέλω να επιβεβαιώσω ότι εννοείς αυτό που έγραψες και δεν το διατύπωσες λάθος.
Νταξιε είσαι εντελώς βλακας
Δημοκράτης

dna replication έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:07
Δημοκράτης έγραψε: 18 Φεβ 2025, 10:59
Ερμής έγραψε: 18 Φεβ 2025, 10:54

α πολύ ωραία. Δηλαδή πληρώνω ετσιθελικά τις τράπεζες.
Όχι. Μετρητά μέχρι να σβήσει ο ήλιος, εκτος και μιλάμε για πολυεθνικές που χέστηκα να πληρώνουν νταβατζιλίκι στην τράπεζα.
μπούρδες λένε
τα έξοδα που πληρώνουν οι επιχειρήσεις στις προμήθειες τραπζών εκπέπτουν φορολογίας
πως εκπίπτουν? εκδίδουν βεβαιωση οι τράπεζες?
Ναι , ο λογιστής ζου περνάει τα έξοδα των τραπεζών κανονικά ως εξοδα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:55
hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:27

Η ΑΑΔΕ λαμβάνει:

Χ ΑΦΜ Υ POS Α ΠΟΣΟ
Χ ΑΦΜ Ω ΦΗΜ Β ΠΟΣΟ

Αυτά που λες δεν είναι δυσνόητα,απλώς δεν επιβεβαιώνονται από κάπου.Και μιας και περιορίσες το χρονικό διάστημα εφαρμογής της διασύνδεσης των ταμειακών με την Εφορία στα 5 χρόνια(πριν έγραφες ότι ξεκίνησε το 2017) έκανα αναζήτηση του όρου "Διασύνδεση ταμειακών με εφορία" με εύρος 1/1/2020 έως 31/12/2023 και παντού έπεσα σε άρθρα που αφορούσαν το γεγονός που συνέβη το 2024,τη διασύνδεση ταμειακών με POS.
Έγραψα ότι ξεκίνησε το 2017 σε μη πραγματικό χρόνο:
Εγώ όμως ξέρω γιατί αυτή είναι η δουλειά μου και ξεκίνησε το 2017 σε μη πραγματικό χρόνο και το 2019 σε πραγματικό χρόνο πιλοτικά και στο τέλος του 2020 καθολικά.
Είναι περίπλοκο; Είναι γραμμένο σε ξένη γλώσσα;

Από πού θες να επιβεβαιώνονται δηλαδή; Έψαξες την νομοθεσία και δεν βρήκες τις ρυθμίσεις; Δεν πληρώσαμε για ανάβαθμιση της ταμειακής το 2017; Λάθος τα θυμάμαι και τα ξέρεις εσύ καλύτερα που δεν έχεις επιχείρηση;

Πάρε όλην την νομοθεσία να δω τι θα καταλάβεις...

Εδώ είναι οι τεχνικές προδιαγραφές του προγράμματος ΦΗΜ της ΑΑΔΕ μέσω του οποίου γίνεται η live διαβίβαση (2018): https://www.taxheaven.gr/circulars/29278/pol-1166-2018

Εδώ είναι ο ΚΦΔ που δίνεται η τελική απόφαση για υποχρέωση live διασύνδεσης όλων των ταμειακών (2020): https://www.taxheaven.gr/circulars/33545/a-1138-2020

Εδώ είναι ο ΚΦΔ τελικής τροποποίησης της εφαρμογής ΦΗΜ της ΑΑΔΕ: https://www.taxheaven.gr/circulars/37215/a-1171-2021

Και εδώ είναι ο νόμος με τον οποίο έγινε υποχρεωτική η ηλεκτρονική διαβίβαση (χειροκίνητα), ήδη από το 2013: https://www.taxheaven.gr/law/4174/2013
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δημοκράτης έγραψε: 18 Φεβ 2025, 18:01
Δημοκράτης έγραψε: 18 Φεβ 2025, 14:31
Όχι δεν ξέρω, περίμενα να μπορώ εδω μεσα Δεν πάτε καθολου καλα κάποιοι εδώ μέσα
Μάλλον δεν ξέρεις, γι' αυτό σε ρωτάω, για να δω τι θα απαντήσεις. Γιατί αυτό που έγραψες παραπάνω δείχνει ότι πιστεύεις κάτι σουρεαλιστικό για το πώς δουλεύει ο ΦΠΑ, απλά θέλω να επιβεβαιώσω ότι εννοείς αυτό που έγραψες και δεν το διατύπωσες λάθος.
Άρα δεν ξέρεις πώς δουλεύει ο ΦΠΑ και λες μαλακίες, που φαίνεται από την κοτσάνα που πέταξες για το ανεξάρτητο ποσό.

Άρα βούλωσ' το.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Η διασύνδεση έγινε αποκλειστικά για να γίνεται πιο εύκολα ο έλεγχος και για να κονομησουν κάποιοι.
Καμία φοροδιαφυγή δε μείωσε.
Τρόποι να φοροδιαφυγής υπάρχουν. Στην τελική πρέπει να είσαι τέρμα ηλιθιος αν πιστεύεις ότι κάποιος αυτά που θέλει να κρύψει τα κάνει μέσω pos
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:53 Δε ξέρω πόσο πιο απλά μπορεί να το πει ο hellegennes
Για να το εμπεδώσετε: οι ταμειακές στέλνουν από το 2017 σε κάθε κλείσιμο μέρας το Ζ απευθείας στην ΑΑΔΕ. Μέσω του e send μπορεί κάθε επιχείρηση να δει την ακριβή μέρα κ ώρα που διαβιβάστηκε το Ζ, καθώς κ αναλυτικά τα στοιχεία του, δηλαδή την κάθε απόδειξη
Επίσης, οι ταμειακές έχουν τη δυνατότητα να στείλουν ποσό προς είσπραξη χωρίς να κόψουν απόδειξη. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται νόμιμα για περιπτώσεις που έχει κοπεί ήδη τιμολόγιο, για δόσεις κτλ
Δεν έχω πάρει θέση στο θέμα γιατί δεν είμαι γνώστης, προσπαθώ με αναζήτηση στο Ίντερνετ και με βάση τις πληροφορίες που δίνονται στη συζήτηση να βγάλω άκρη.Το esend που λες εσύ είναι το πληροφοριακό σύστημα των έξυπνων ταμειακών μηχανών που ονομάζονται ΦΗΜ.Αυές από ότι διαβάζω εδώ https://www.forin.gr/articles/article/8 ... mesw-esend άρχισαν να στέλνουν αυτόματα δεδομένα στην ΑΑΔΕ από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Δημοκράτης

hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 18:09

Άρα δεν ξέρεις πώς δουλεύει ο ΦΠΑ και λες μαλακίες, που φαίνεται από την κοτσάνα που πέταξες για το ανεξάρτητο ποσό.

Άρα βούλωσ' το.
Έγραψα ακριβώς πως δουλεύει ηλιθιε
Δημοκράτης

Ερμής έγραψε: 18 Φεβ 2025, 18:13 Η διασύνδεση έγινε αποκλειστικά για να γίνεται πιο εύκολα ο έλεγχος και για να κονομησουν κάποιοι.
Τρόποι να φοροδιαφυγής υπάρχουν. Στην τελική πρέπει να είσαι τέρμα ηλιθιος αν πιστεύεις ότι κάποιος αυτά που θέλει να κρύψει τα κάνει μέσω pos
Φυσικά και μειωσε παρα πολύ την φοροδιαφυγής
Όπως και το ότι πλέον ελέγχουν τιμολόγια, κσρανναλωσειςκαι δηλωμένα έσοδα

Έχει κάνει καλή δουλίτσα στην εφορία ο κουλης
Το ερώτημα ειναι γιατι ενώ βγάζουν πολύ παραπάνω δεν μειώνονται οι φόροι
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ερμής έγραψε: 18 Φεβ 2025, 18:13 Η διασύνδεση έγινε αποκλειστικά για να γίνεται πιο εύκολα ο έλεγχος και για να κονομησουν κάποιοι.
Εγώ χρειάστηκε να αποδεσμεύσω το POS από την ταμειακή ένα ΣΚ γιατί έκαναν μια αναβάθμιση στο πρόγραμμά του από την εταιρεία και ήταν ασύμβατη με το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ και δεν έδινε σήμα. Πατάς το κουμπί προγραμματισμού και υπάρχει επιλογή αποσύνδεσης που αποδεσμεύει το πληκτρολόγιο. Βέβαια έκοβα χώρια αποδείξεις από την ταμειακή και τις διαβίβασε στο τέλος του μήνα η λογίστριά μου χειροκίνητα, αλλά αν ήθελα θα μπορούσα να μην κόψω τίποτα και ο τρόπος να με ελέγξει η ΑΑΔΕ θα ήταν ακριβώς ο ίδιος με πριν: από τις αντιστοιχίσεις των Ζ.

Επίσης έχω δεύτερο POS που είναι συνδεδεμένο με άλλη συσκευή (τάμπλετ) και δεν το χρησιμοποιώ για εισπράξεις αλλά είναι εξίσου συνδεδεμένο στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης και αν ήθελα θα μπορούσα να πληκτρολογώ σ' αυτό τα ποσά και να μην κόβω αποδείξεις. Πάλι, ο τρόπος να με ελέγξει η ΑΑΔΕ είναι ο ίδιος με πριν: να κάνει σύγκριση των Ζ μηχανής και POS.

Αυτοί μάλιστα είναι νόμιμοι τρόποι, υπό την έννοια ότι ούτε όλα τα POS της επιχείρησης οφείλουν να είναι συνδεδεμένα σε ταμειακή ούτε είναι παράνομη η αποσύνδεση του POS από την ταμειακή. Παράνομο είναι να κάνεις εισπράξεις που δεν συνοδεύονται από το αντίστοιχο φορολογικό στοιχείο της ταμειακής, αλλά και πριν παράνομο ήταν αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δημοκράτης έγραψε: 18 Φεβ 2025, 18:16
hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 18:09

Άρα βούλωσ' το.
Έγραψα ακριβώς πως δουλεύει ηλιθιε
Δεν έγραψες τίποτα, ηλίθιο ζώον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”