!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τα τυχερά παιχνίδια είναι στημένα

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Crimson_2

Re: Τα τυχερά παιχνίδια είναι στημένα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Crimson_2 »

ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν έγραψε: 06 Φεβ 2025, 17:49
Crimson_2 έγραψε: 06 Φεβ 2025, 12:28 Μιλάμε για θεμελιώδη έλλειψη κατανόησης πιθανοτήτων για να το λες αυτό:

Έστω Χ η πιθανότητα να παίξω έναν τάδε συνδυασμό. Εσύ υποστηρίζεις ότι αν παίξω δεύτερη φορά, η πιθανότητα να ξαναπαίξω τον ίδιο συνδυασμό είναι ΠΑΛΙ Χ. Δεν καταλαβαίνεις ότι είτε υπάρχει ΑΝΤΙκινητρο στο να παίξεις δύο φορές το ίδιο, είτε ΚΙΝΗΤΡΟ να παίξεις ΟΝΤΩΣ δύο φορές το ίδιο, η πιθανότητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Χ.
Τυπε, αν υπάρχει ταυτόχρονα κίνητρο και αντικίνητρο δεν αλληλοαναιρούνται;

Να μας πει την γνώμη του και ο feindflug
Πυτε μου, είσαι έξω με τα παιδιά, το διαλύετε, και καπάκια σου στέλνει η έτσι να πας μια βόλτα από κει, με κίνητρο ότι θα σου κάτσει και αντικίνητρο ότι θα σου σπάσει τα @@. Αν ήταν όπως τα λες κάθεσαι στη μέση του δρόμου και δεν πας πουθενά, αλλά στην πράξη ή πας σπίτι σου (δεν) ή σπίτι της γιατί ένα από τα δύο υπερτερεί.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Crimson_2 έγραψε: 06 Φεβ 2025, 12:28 Μιλάμε για θεμελιώδη έλλειψη κατανόησης πιθανοτήτων για να το λες αυτό:

Έστω Χ η πιθανότητα να παίξω έναν τάδε συνδυασμό. Εσύ υποστηρίζεις ότι αν παίξω δεύτερη φορά, η πιθανότητα να ξαναπαίξω τον ίδιο συνδυασμό είναι ΠΑΛΙ Χ. Δεν καταλαβαίνεις ότι είτε υπάρχει ΑΝΤΙκινητρο στο να παίξεις δύο φορές το ίδιο, είτε ΚΙΝΗΤΡΟ να παίξεις ΟΝΤΩΣ δύο φορές το ίδιο, η πιθανότητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Χ.

Το κύριο πρόβλημα στον... ας πούμε "συλλογισμό" του Νικολάκη, είναι ότι όταν κάποιος παίζει τζόκερ δεν είναι τυχαίοι οι αριθμοί, τούς επιλέγει το ίδιο το άτομο. Η πιθανότητα να επιλέξεις τον συνδυασμό που επέλεξες είναι 100%, εκτός αν το έπαιξες στα ζάρια, οπότε η πιθανότητα να επιλέξεις τον ίδιο συνδυασμό είναι πάντα η ίδια, όσα δελτία κι αν παίξεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν »

Crimson_2 έγραψε: 06 Φεβ 2025, 18:09

Πυτε μου, είσαι έξω με τα παιδιά, το διαλύετε, και καπάκια σου στέλνει η έτσι να πας μια βόλτα από κει, με κίνητρο ότι θα σου κάτσει και αντικίνητρο ότι θα σου σπάσει τα @@. Αν ήταν όπως τα λες κάθεσαι στη μέση του δρόμου και δεν πας πουθενά, αλλά στην πράξη ή πας σπίτι σου (δεν) ή σπίτι της γιατί ένα από τα δύο υπερτερεί.
Αν εισαι η γυναίκα και από την μια σκέφτεσαι τον πρώην σου και θες να τον εκδικηθείς και από την άλλη σκέφτεσαι και πού πάω με αυτόν τον παρτσακλό, δεν Μ αρέσει (εμένα πχ), δεν αλληλοακυρωνονται;

Υγ
Ποιο παλιό μέλος είσαι; Απαντα παντελονάτα
Saturn έγραψε: 13 Μαρ 2025, 12:17 Βρε ζωάδια, γιατί δεν μου απαντάτε?

Θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, γράφτε τα σε πμ
Crimson_2

ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν έγραψε: 06 Φεβ 2025, 18:11
Crimson_2 έγραψε: 06 Φεβ 2025, 18:09

Αν εισαι η γυναίκα και από την μια σκέφτεσαι τον πρώην σου και θες να τον εκδικηθείς και από την άλλη σκέφτεσαι και πού πάω με αυτόν τον παρτσακλό, δεν Μ αρέσει (εμένα πχ), δεν αλληλοακυρωνονται;

Υγ
Παντελονάτα, ήμουν 100% ειλικρινής ότι μπαίνω και διαβάζω χωρίς εγγραφή εδώ και χρόνια. Που αν το σκεφτείς με κάνει ταυτόχρονα και outsider αλλά και τόσο weirdo που ταιριάζω τέλεια με τους υπόλοιπους τροφίμους.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν έγραψε: 06 Φεβ 2025, 18:11 Υγ
εισαι στο κατάλληλο νήμα για να παρεις μια ξεκάθαρη απάντηση.

edit:
και ομως!
Για υπολογίστε την πιθανότητα να λεει αλήθεια.
Crimson_2

hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2025, 18:09

Το κύριο πρόβλημα στον... ας πούμε "συλλογισμό" του Νικολάκη, είναι ότι όταν κάποιος παίζει τζόκερ δεν είναι τυχαίοι οι αριθμοί, τούς επιλέγει το ίδιο το άτομο. Η πιθανότητα να επιλέξεις τον συνδυασμό που επέλεξες είναι 100%, εκτός αν το έπαιξες στα ζάρια, οπότε η πιθανότητα να επιλέξεις τον ίδιο συνδυασμό είναι πάντα η ίδια, όσα δελτία κι αν παίξεις.
Έχεις βαρέσει μπιέλα, είσαι για ρεκτιφιέ! Πλέον λες ό, τι να ναι. Ξαναδιαβάσε να δεις ότι δεν βγάζει καν νόημα αυτό που είπες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Crimson_2 την 06 Φεβ 2025, 18:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Crimson_2

enaon έγραψε: 06 Φεβ 2025, 18:14

edit:
και ομως!
Με διπλούς λογαριασμούς να επιτρέπονται ή μόνο διακριτούς; Ρωτάω γιατί η στατιστική θα βγάλει έναν αναμενόμενο αριθμό λογαριασμών ανά άτομο >1. Βέβαια αν εξαιρέσεις τον ΓΓ θα μικρύνει αισθητά αυτό το νούμερο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

edit:
και ομως!
Σκέφτηκα να μιλήσω για πιθανότητες από την πρώτη στιγμή, έτσι για την ειρωνεία του πράγματος. Ποια λοιπόν η πιθανότητα να είναι κάποιος lurker για 2 ή περισσότερα χρόνια, τόσο που να ξέρει τους χρήστες ποιος είναι ποιος, τι επάγγελμα κάνουν, τι εκφράσεις χρησιμοποιούν και να μην έχει μπει ποτέ των ποτών στον πειρασμό έστω να κάνει εγγραφή, όχι να απαντήσει σε κάποιον, αλλά αυτό το νήμα να ήταν η αφορμή για να γράψει 40 ποστ σε 5 μέρες;

Θα έλεγα ότι είναι τόσο κοντά στο 0 που και ο Ρίτσαρντ Ντόκινς θα έλεγε ότι είναι πιο πιθανό να υπάρχει θεός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ναι αλλα δεν ειναι απίθανο. Αλλα ισως υπάρχει παγίδα στην δήλωση. Θέτει θέμα διπλών λογαριασμών μετά, δεν εχει λόγο αν νοεί τον εαυτό του ως παικτη και οχι ως στηλη.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

enaon έγραψε: 06 Φεβ 2025, 18:32 ναι αλλα δεν ειναι απίθανο.
Ούτε η ύπαρξη του θεού είναι απίθανη.
enaon έγραψε: 06 Φεβ 2025, 18:32 Αλλα ισως υπάρχει παγίδα στην δήλωση. Θέτει θέμα διπλών λογαριασμών μετά, δεν εχει λόγο αν νοεί τον εαυτό του ως παικτη και οχι ως στηλη.
:smt005:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos »

Green Dragon έγραψε: 30 Ιαν 2025, 21:35 Να ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι δεν αναφέρομαι σε στημένους αγώνες αλλά σε αυτά που υποτίθεται ότι είναι μόνο τύχη, π.χ. Λόττο, Τζόκερ κλπ. Πολλά χρόνια πίσω η πιθανότητα για τζακ ποτ ήταν πολύ μικρότερη από την πιθανότητα να βγει νικητής και μάλιστα αρκετές φορές έβγαιναν περισσότεροι από ένας. Τώρα θέλεις τουλάχιστον θαύμα, τι άλλαξε άραγε, οέο; Τα μαθηματικά;

:smt005:

hellegennes
Μου αρέσουν τα τυχερά παιχνίδια με αριθμούς.
Το μπατζετ μου ήταν να παίζω 3-4 ευρώ την εβδομάδα όταν το τζοκερ έκανε 50 λεπτά.
Μετά που πήγε 1 ευρώ άλλαξα και εγω συμπεριφορά.
Προσπαθώ στο ίδιο μπάτζετ να παίζω όταν έχει τζακποτ, μπορεί να μην παίζω για 5 κληρώσεις
και όταν πάει το τζοκερ στα 3 και πάω να παίξω.
Βαριέμαι αφάνταστα χαρτοπαιξία, στοιχήματα, τάβλι.
Σου τρώνε πολύ χρόνο και ενέργεια και τα κέρδη δεν θα σου αλλάξουν την ζωή.
Με πέντε και δέκα χιλιάδφες, άντε πες 50χιλ, δεν θα γίνεις άνθρωπος.

Παρακολουθώ αυτά τα στατιστικά που λες, δεν έχω διαπιστώσει καμία περίεργη παρεμβολή.
Έχω ακούσει την ίδια ιστορία σε διαφορετικές εκδοχές όπου έκαναν λέει στην Αυστραλία (ή στην Κροατία)
την κλήρωση, μόλις βγήκαν τα νούμερα, ένας τρελός με ένα πιστόλι, μπούκαρε μέσα, τους υποχρέωσε να επαναλάβουν την κλήρωση live
και ξαναβγήκαν απ την κληρωτίδα τα ίδια ακριβώς νούμερα.
Βλακείες.

Βασικά, αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν στο kino, εκεί γίνονται κληρώσεις κάθε 5 λεπτά.
Το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ βγάζει 20 τυχαία νούμερα από 80.
Μεσολαβούν και κάποια δευτερόλεπτα, το πρόγραμμα θα μπορούσε να δει τι έπαιξαν οι παίκτες και να ρυθμίσει την κλήρωση.
Αλλά εκεί, καμία ιστορία αστικός μύθος δεν έχει εκπονηθεί.

Το να κερδίσεις το τζόκερ είναι τόσο σπάνιο όσο να σε ανακηρύξει η εκκλησία Άγιο και να σου καταχωρήσει και ημέρα στο εορτολόγιο.

Δεν είναι στημένα διότι δεν τους συμφέρει να είναι στημένα.
Αν τα έστηναν, θα έπρεπε ένας αριθμός από άτομα να είναι εμπλεκόμενα στο κόλπο και αυτό θα καταμαρτυρούσε κάποια μέρα
το φιάσκο. Δεν χρειάζεται να είναι στημένα διότι νόμιμα έχουν κάνει τα απαραίτητα για να κονομάνε.

Αν στο λοττο βγουν σε μια κλήρωση 3 με 6 επιτυχίες, θα μοιραστούν 10+10 χιλιάδες το μήνα, ανώτατο όριο που δίνει ο οπαπ είναι 2 βραβεία.
Στο τζοκερ, αν οι επιτυχίες 5 είναι πάνω από δεν ξέρω ποιο νόυμερο, δίνουν μέχρι 20 επιτυχίες (αν θυμάμαι καλά)
Θυμάμαι μια φορά που η κάθε επιτυχία στο 5 έπαιρνε όχι 100χιλ που λένε αλλά 83 διότι οι πεντάρηδες ήταν πολλοί.

με μια στήλη τζόκερ, είναι 3,665.3 φορές πιο πιθανό να χάσετε τη ζωή σας σε τροχαίο ατύχημα από το να κερδίσετε το ΤΖΟΚΕΡ 5+1

Εδώ δυο σαιτ που δίνουν στατιστικά
http://www.tzokermaster.gr/pith1.php
https://www.datagen.gr/index.php?option ... ript=joker
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Crimson_2

hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2025, 18:24

edit:
και ομως!
Σκέφτηκα να μιλήσω για πιθανότητες από την πρώτη στιγμή, έτσι για την ειρωνεία του πράγματος. Ποια λοιπόν η πιθανότητα να είναι κάποιος lurker για 2 ή περισσότερα χρόνια, τόσο που να ξέρει τους χρήστες ποιος είναι ποιος, τι επάγγελμα κάνουν, τι εκφράσεις χρησιμοποιούν και να μην έχει μπει ποτέ των ποτών στον πειρασμό έστω να κάνει εγγραφή, όχι να απαντήσει σε κάποιον, αλλά αυτό το νήμα να ήταν η αφορμή για να γράψει 40 ποστ σε 5 μέρες;

Θα έλεγα ότι είναι τόσο κοντά στο 0 που και ο Ρίτσαρντ Ντόκινς θα έλεγε ότι είναι πιο πιθανό να υπάρχει θεός.
Και θα πήγαινες κουβά όπως και στο νήμα.

Εντάξει με έπιασες, έχω ξανακάνει λογαριασμό μια φορά που ένας αδαής έβριζε την Χαλκιδική, έγραψα δύο ποστ και πλέον δεν θυμάμαι καν το username αλλιώς θα έμπαινα από κει.

Δες το και αλλιώς, ήσουν τόσο εριστικός γράφοντας πίπες για τα μαθηματικά τα οποία δεν επιδέχονται δογματισμούς, που με έκανες να σπάσω σιγή χρόνων!
Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou »

Αν κατάλαβα καλά, λέτε ότι υπάρχει συγκεκριμένη πιθανότητα να παίξει κανείς συγκεκριμένη στήλη. Κι ότι αυτή η πιθανότητα μει´βεται ή αυξάνεται την επόμενη φορά που θα παίξει. Αλλά δεν θα είναι η ίδια όπως την πρώτη φορά που έπαιξε. Αυτό λέτε;
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
Άβαταρ μέλους
Ανίκητος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανίκητος »

Crimson_2 έγραψε: 06 Φεβ 2025, 18:03 :lol: οκ ας τσιμπήσω και να απαντήσω στο πλαίσιο του ότι δεν είναι ειρωνική η ερώτηση, δεν ήξερα καν ότι υπάρχει αυτή η μουσική. Και φαντάζομαι ούτε και συ, αλλά στα ελληνικά αυτό είναι το μόνο αποτέλεσμα αν ψαξεις "αλεατορική". Μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που ο μανάβης δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, όταν δεν λέει κάτι στο google τρώει error 404.

https://www.verisk.com/en-gb/blog/model ... certainty/

Αν το ψάξεις στα αγγλικά τότε βγαίνει άκρη. Η λέξη αν και ακούγεται ελληνική δεν είναι, και συνήθως στη ελληνική Ακαδημία το ίδιο φαινόμενο το λένε απλά τυχαίο θόρυβο.
Από τη λατινική λέξη για το ζάρι.
Και κλείνω την παρένθεση.

Όλα αυτά είναι πολύ ωραία, αφορούν όπως είδα και στο λινκ τη διαχείριση κινδύνου. Το τζόκερ όμως δεν είναι κάτι τέτοιο, ούτε χρειάζεται να γίνει. Τυχερό παιχνίδι είναι.

Γιατί επομένως να κάθομαι να ασχολούμαι με τα ενδόμυχα των παικτών (άλλων κάθε βδομάδα) για το πώς αποφασίζουν να παίξουν; Ή από την άλλη πλευρά, γιατί να μην ψάχνουμε να αποδομήσουμε και την κληρωτίδα, που έχω την εντύπωση πως ακόμη είναι μηχανική με αριθμημένα μπαλάκια; Και πάλι, δεν θα έπαιρνα μεθοδολογίες που διαχειρίζονται τις αβεβαιότητες σε καταστάσεις κινδύνου να τις εφαρμόσω, απροσάρμοστα, σε παίκτες και μπαλάκια.

Μόνο σαν άσκηση για να δοκιμάσεις, παίρνοντας και από πραγματικά δεδομένα. Αν έχεις κάτι πιο χειροπιαστό να εισηγηθείς, το πεδίο του φόρουμ είναι ελεύθερο. Με άλλα λόγια, δείξε μας κάτι που στέκει να μπούμε στο νόημα.

Δεν τα ξέρω όλα και μπορεί να μάθω κάτι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Crimson_2 έγραψε: 06 Φεβ 2025, 18:40 Εντάξει με έπιασες, έχω ξανακάνει λογαριασμό μια φορά που ένας αδαής έβριζε την Χαλκιδική, έγραψα δύο ποστ και πλέον δεν θυμάμαι καν το username αλλιώς θα έμπαινα από κει.

Δες το και αλλιώς, ήσουν τόσο εριστικός γράφοντας πίπες για τα μαθηματικά τα οποία δεν επιδέχονται δογματισμούς, που με έκανες να σπάσω σιγή χρόνων!
Α, τώρα έγιναν πολλά τα χρόνια; Γιατί στο πρώτο σου ποστ είπες:
Crimson_2 έγραψε: 01 Φεβ 2025, 03:36 Ρε μπαγάσες, είμαι lurker εδώ και δύο χρόνια
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”