για ολες τις θρησκειες, οι αριθμοι ειναι εναντιον τους.20--- έγραψε: 04 Φεβ 2025, 08:45Εχω δει οτι δεν διστάζεις να προβάλεις την αθεία σου. Μην βιάζεσαι τόσο να το κάνεις οι αριθμοί είναι εναντίον σου. Κι αν αυτό δε λέει κάτι σκέψου πόσο σημαντικό είναι να ελπίζει σε κάτι ένας άνθρωπος. Δηλαδή εγώ λέω, αν δεν υπήρχε θεός θα έπρεπε κάποια στιγμή, καλώς εχόντων των πραγμάτων να τον δημιουργήσουμε.Ασέβαστος έγραψε: 04 Φεβ 2025, 08:34σωστα. επισης:20--- έγραψε: 24 Ιαν 2025, 17:29 Ακουγα προ ολίγου το τραγούδι της lady Gaga και του Bradley Cooper "Tell me something girl are you happy in this modern world? Or do you need more? Ain't it hard keeping it so hardcore? Kαι αυτόματα μου δημιουργήθηκε στο μυαλό η απορία: Είναι εξελιγμένος και προχώ ο πολιτισμός μας ή μια μέρα σε 2000-3000 χρόνια θα μας μελετούν οι ανθρωπολόγοι του μέλλοντος και θα αναρωτιούνται "Για δες φίλε μου τι συνήθειες είχαν αυτοί οι πρωτόγονοι άνθρωποι". Συνήθειες λοιπόν που πιστεύω εγώ μας κατατάσσουν σε οπισθοδρομικό είδος ακόμα.
1) Κάνουμε πολέμους. Οι άνθρωποι του μέλλοντος δεν θα πολεμούν σε πολέμους και θα είναι βασικά ειρηνικοί. Θα έχουν βγάλει από τη ζωή τους εντελώς το θάνατο από τη βία. Θα υπάρχει μόνο ο θάνατος από γήρας.
2) Είμαστε χωρισμένοι σε έθνη-κράτη. Τόνοι αίματος έχουν χυθεί εξ' αιτίας αυτού του γεγονότος. Από πολέμους για την πιο ασήμαντη αφορμή ακόμα. Στο μέλλον όταν θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες η ανθρωπότητα θα καταργήσει τα σύνορα με οποιαδήποτε έννοια.
Αυτά τα δυο μου έρχονται τώρα προσθέστε τις δικές σας προβλέψεις. Για ποιό λόγο είμαστε ακόμα αρχαίοι;
μιλαμε διαφορετικες γλωσσες, μεγαλη ανοησια να μη μπορουμε να συννενοηθουμε.
μετραμε με διαφορετικες μοναδες.
οδηγουμε σε διαφορετικες πλευρες του δρομου.
και το σημαντικοτερο απο ολα. πιστευουμε σε ανυπαρκτες υπερφυσικες οντοτητες, και επιτρεπουμε στους δηθεν εκπροσωπους τους να καθοριζουν τις ζωες και τις συμπεριφορες μας. σε μεγαλο βαθμο, αυτος ειναι ο λογος και για τους πολεμους, και για το οτι ειμαστε χωρισμενοι σε εθνη, που ανεφερες.
δηλαδη ας πουμε για τον χριστιανισμο. ειναι μειοψηφια στον πλανητη. η πλειοψηφια πιστευει σε αλλους θεους. το ιδιο ισχυει οποια θεοτητα και να πιασεις. οι πιστοι των υπολοιπων θρησκειων θα ειναι περισσοτεροι.
αλλα δεν εχει και σημασια. στα ζωδια πιστευουν περισσοτεροι απο οτι πιστευουν σε θεους. αυτο δεν τα κανει λιγοτερο μαλακιες.
οχι, δεν θα επρεπε να τον δημιουργησουμε, αρκετο κακο εχουν κανει οι θεοι στην ανθρωποτητα.