!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Στοιχεία πρωτογονισμού στον πολιτισμό μας
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Στοιχεία πρωτογονισμού στον πολιτισμό μας
Ακουγα προ ολίγου το τραγούδι της lady Gaga και του Bradley Cooper "Tell me something girl are you happy in this modern world? Or do you need more? Ain't it hard keeping it so hardcore? Kαι αυτόματα μου δημιουργήθηκε στο μυαλό η απορία: Είναι εξελιγμένος και προχώ ο πολιτισμός μας ή μια μέρα σε 2000-3000 χρόνια θα μας μελετούν οι ανθρωπολόγοι του μέλλοντος και θα αναρωτιούνται "Για δες φίλε μου τι συνήθειες είχαν αυτοί οι πρωτόγονοι άνθρωποι". Συνήθειες λοιπόν που πιστεύω εγώ μας κατατάσσουν σε οπισθοδρομικό είδος ακόμα.
1) Κάνουμε πολέμους. Οι άνθρωποι του μέλλοντος δεν θα πολεμούν σε πολέμους και θα είναι βασικά ειρηνικοί. Θα έχουν βγάλει από τη ζωή τους εντελώς το θάνατο από τη βία. Θα υπάρχει μόνο ο θάνατος από γήρας.
2) Είμαστε χωρισμένοι σε έθνη-κράτη. Τόνοι αίματος έχουν χυθεί εξ' αιτίας αυτού του γεγονότος. Από πολέμους για την πιο ασήμαντη αφορμή ακόμα. Στο μέλλον όταν θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες η ανθρωπότητα θα καταργήσει τα σύνορα με οποιαδήποτε έννοια.
Αυτά τα δυο μου έρχονται τώρα προσθέστε τις δικές σας προβλέψεις. Για ποιό λόγο είμαστε ακόμα αρχαίοι;
1) Κάνουμε πολέμους. Οι άνθρωποι του μέλλοντος δεν θα πολεμούν σε πολέμους και θα είναι βασικά ειρηνικοί. Θα έχουν βγάλει από τη ζωή τους εντελώς το θάνατο από τη βία. Θα υπάρχει μόνο ο θάνατος από γήρας.
2) Είμαστε χωρισμένοι σε έθνη-κράτη. Τόνοι αίματος έχουν χυθεί εξ' αιτίας αυτού του γεγονότος. Από πολέμους για την πιο ασήμαντη αφορμή ακόμα. Στο μέλλον όταν θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες η ανθρωπότητα θα καταργήσει τα σύνορα με οποιαδήποτε έννοια.
Αυτά τα δυο μου έρχονται τώρα προσθέστε τις δικές σας προβλέψεις. Για ποιό λόγο είμαστε ακόμα αρχαίοι;
Re: Στοιχεία πρωτογονισμού στον πολιτισμό μας
Ούτε εξελιγμένος ούτε προχώ είναι ο πολιτισμός του ανθρώπου. Ακόμα και στις δυτικές κοινωνίες που θεωρούμε ότι είναι το καλύτερο μέρος για να ζει κάποιος, υπάρχουν άνθρωποι που είναι άστεγοι. Δεν είναι ηθικός και εξελιγμένος ένας πολιτισμός όταν επιτρέπει κάτι τέτοιο.
Σε κάποιους αιώνες, θα βλέπουμε την κοινωνία που ζούμε τώρα όπως βλέπουμε τις μάχες μεταξύ μονομάχων που γίνονταν στη Ρώμη για θέαμα ή όπως βλέπουμε τις ανθρωποθυσίες.
Σε κάποιους αιώνες, θα βλέπουμε την κοινωνία που ζούμε τώρα όπως βλέπουμε τις μάχες μεταξύ μονομάχων που γίνονταν στη Ρώμη για θέαμα ή όπως βλέπουμε τις ανθρωποθυσίες.
Η παροχή κατοικίας (θα) είναι άλλο ένα μέτρο καλυτέρευσης της ζωής του συνολικού πληθυσμού. Μαζί με το καθολικό βασικό εισόδημα πχ. Ομως θα έλεγε κανείς πως θα κληθούμε να πληρώσουμε κάπως. Εάν υπάρχει Κάρμα.
.. γιατί ΔΕΝ έχει έρθει ακόμη η Δεύτερα Παρουσία επί τής Γης20--- έγραψε: 24 Ιαν 2025, 17:29 Ακουγα προ ολίγου το τραγούδι της lady Gaga και του Bradley Cooper "Tell me something girl are you happy in this modern world? Or do you need more? Ain't it hard keeping it so hardcore? Kαι αυτόματα μου δημιουργήθηκε στο μυαλό η απορία: Είναι εξελιγμένος και προχώ ο πολιτισμός μας ή μια μέρα σε 2000-3000 χρόνια θα μας μελετούν οι ανθρωπολόγοι του μέλλοντος και θα αναρωτιούνται "Για δες φίλε μου τι συνήθειες είχαν αυτοί οι πρωτόγονοι άνθρωποι". Συνήθειες λοιπόν που πιστεύω εγώ μας κατατάσσουν σε οπισθοδρομικό είδος ακόμα.
Η ΔΕΝ έχει επικρατήσει η παγκόσμια κομμουνιστική επανάσταση που θα φέρει την αταξική κοινωνία
Η επειδή ΔΕΝ έχουν έρθει ακόμη οι εξωγήινοι..
Η γιατί οι οικονομικές κοινωνικές ιστορικές συνθήκες ΔΕΝ επιτρέπουν τέτοιες ουτοπικές καταστάσεις
Οι πόλεμοι θα σταματήσουν πάνω στον πλανήτη Γη μόνον όταν θα είναι οικονομικά ασύμφοροι (για όλους τους εμπλεκόμενους) στο να γίνουν
Η μακροβιότερη περίοδος ειρήνης στον Δυτικό κόσμο υπήρξε λόγω της ύπαρξης πυρηνικών όπλων που καθιστούν ασύμφορο έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο
Η μακροβιότερη περίοδος ειρήνης στον Δυτικό κόσμο υπήρξε λόγω της ύπαρξης πυρηνικών όπλων που καθιστούν ασύμφορο έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο
Σχετικά με τα έθνη κράτη το αντίθετο του Έθνους Κράτους ΔΕΝ είναι μια διεθνή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία αλλά μια ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΊΑ (!!!) που θα έχει εξουσία πάνω σε πολλά έθνη κράτη
Όλες οι Αυτοκράτοριες του παρελθόντος το έπαιζαν οικουμενικές
Ο εθνικισμός (με όλα τα θετικά και αρνητικά του στοιχεία) εμφανίστηκε από την Γαλλική επανάσταση και μετά μαζί με την δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία
Θα σταματήσει να υπάρχει όταν θα σταματήσει να υπάρχει λαϊκή κυριαρχία
Όλες οι Αυτοκράτοριες του παρελθόντος το έπαιζαν οικουμενικές
Ο εθνικισμός (με όλα τα θετικά και αρνητικά του στοιχεία) εμφανίστηκε από την Γαλλική επανάσταση και μετά μαζί με την δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία
Θα σταματήσει να υπάρχει όταν θα σταματήσει να υπάρχει λαϊκή κυριαρχία
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Συμφωνώ με τις δύο αρχικές παραδοχές. Η ανθρωπότητα σήμερα θα μοιάζει με ανέκδοτο σε έναν πολύ μελλοντικό πολιτισμό. Δεν θεωρώ απαραίτητα κακό τον χωρισμό σε εθνή-κράτη, αρκεί να η κατανόηση του έθνους να γίνεται μέσα από ένα πρίσμα καθαρά περιγραφικό-επιστημονικό χωρίς συναισθηματική φόρτιση που οδηγεί σε αντιπαλότητες με άλλα έθνη και φρενάρει την πνευματική πρόοδο.
Ένα τρίτο χαρακτηριστικό πρωτογονισμού του πολιτισμού μας είναι φυσικά η θρησκεία μαζί με άλλες δεισιδαιμονίες που ακόμα επηρεάζουν τους συνανθρώπους μας (αστρολογία, μαγική σκέψη/μαγεία, μορφες μαντείας, εναλλακτικές θεραπείες κλπ) συν κάποιες θεωρίες συνωμοσίας υπερβολικά ευφάνταστες (π.χ. αρχαίοι αστροναύτες). Στο μακρινό μέλλον θα γελάμε με όλα αυτά....εάν δεν μας έχει προλάβει πυρηνικό ολοκαύτωμα.
Ένα τρίτο χαρακτηριστικό πρωτογονισμού του πολιτισμού μας είναι φυσικά η θρησκεία μαζί με άλλες δεισιδαιμονίες που ακόμα επηρεάζουν τους συνανθρώπους μας (αστρολογία, μαγική σκέψη/μαγεία, μορφες μαντείας, εναλλακτικές θεραπείες κλπ) συν κάποιες θεωρίες συνωμοσίας υπερβολικά ευφάνταστες (π.χ. αρχαίοι αστροναύτες). Στο μακρινό μέλλον θα γελάμε με όλα αυτά....εάν δεν μας έχει προλάβει πυρηνικό ολοκαύτωμα.
Κοίτα η λέξη "ανέκδοτο" δεν νομίζω οτι ταιριάζει καλά διότι το μέλλον είναι άμεσα εξαρτημένο από το παρόν. Εαν τα πράγματα δεν πάνε καλά στο παρόν...ή μάλλον όσο καλύτερα πάνε τα πράγματα στο παρόν τόσο πιο πολλές ευκαιρίες για πρόοδο θα έχουν οι απόγονοι μας και η κοινωνία τους.Jimmy81 έγραψε: 25 Ιαν 2025, 09:25 Συμφωνώ με τις δύο αρχικές παραδοχές. Η ανθρωπότητα σήμερα θα μοιάζει με ανέκδοτο σε έναν πολύ μελλοντικό πολιτισμό. Δεν θεωρώ απαραίτητα κακό τον χωρισμό σε εθνή-κράτη, αρκεί να η κατανόηση του έθνους να γίνεται μέσα από ένα πρίσμα καθαρά περιγραφικό-επιστημονικό χωρίς συναισθηματική φόρτιση που οδηγεί σε αντιπαλότητες με άλλα έθνη και φρενάρει την πνευματική πρόοδο.
Τις συζητησεις για τα 32 φυλα, τα pronounces, τις θηλυκοτητες, τους αυτοπροσδιορισμους, ολο το dei concept κλπ, αυτα θα βλεπουν και θα λενε τοτε ζουσαν τελειως μαλακες.
Αυτά είναι απλά ανοησίες. Δε συγκρίνονται με την βαρβαρότητα του πολέμου. Ο οποίος ελκύει ιστορικά ακόμα και τα πιο δυνατά μυαλά.panos291 έγραψε: 25 Ιαν 2025, 12:10 Τις συζητησεις για τα 32 φυλα, τα pronounces, τις θηλυκοτητες, τους αυτοπροσδιορισμους, ολο το dei concept κλπ, αυτα θα βλεπουν και θα λενε τοτε ζουσαν τελειως μαλακες.
Υπόψη ότι η ανθρώπινη ιστορία εξελίχτηκε γιατί υπάρχουν πόλεμοι!!!20--- έγραψε: 04 Φεβ 2025, 02:27Αυτά είναι απλά ανοησίες. Δε συγκρίνονται με την βαρβαρότητα του πολέμου. Ο οποίος ελκύει ιστορικά ακόμα και τα πιο δυνατά μυαλά.panos291 έγραψε: 25 Ιαν 2025, 12:10 Τις συζητησεις για τα 32 φυλα, τα pronounces, τις θηλυκοτητες, τους αυτοπροσδιορισμους, ολο το dei concept κλπ, αυτα θα βλεπουν και θα λενε τοτε ζουσαν τελειως μαλακες.
Πατήρ πάντων πόλεμος (Ηράκλειτος)
Εντάξει οτι βοήθησε στο παρελθόν δε σημαίνει οτι είναι καλό και τώρα. Ο πόλεμος έχει αλλάξει μορφή, και καλώς, είναι πλέον κυρίως οικονομικός, φθοράς, με τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη Coca-cola κτλπ.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 04 Φεβ 2025, 04:50Υπόψη ότι η ανθρώπινη ιστορία εξελίχτηκε γιατί υπάρχουν πόλεμοι!!!20--- έγραψε: 04 Φεβ 2025, 02:27Αυτά είναι απλά ανοησίες. Δε συγκρίνονται με την βαρβαρότητα του πολέμου. Ο οποίος ελκύει ιστορικά ακόμα και τα πιο δυνατά μυαλά.panos291 έγραψε: 25 Ιαν 2025, 12:10 Τις συζητησεις για τα 32 φυλα, τα pronounces, τις θηλυκοτητες, τους αυτοπροσδιορισμους, ολο το dei concept κλπ, αυτα θα βλεπουν και θα λενε τοτε ζουσαν τελειως μαλακες.
Άλλο πράγμα ο πολιτισμός και άλλο το να υπάρχει ειρήνη δημοκρατία η ανθρώπινα δικαιώματα και τα συναφή20--- έγραψε: 04 Φεβ 2025, 05:33Εντάξει οτι βοήθησε στο παρελθόν δε σημαίνει οτι είναι καλό και τώρα. Ο πόλεμος έχει αλλάξει μορφή, και καλώς, είναι πλέον κυρίως οικονομικός, φθοράς, με τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη Coca-cola κτλπ.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 04 Φεβ 2025, 04:50Υπόψη ότι η ανθρώπινη ιστορία εξελίχτηκε γιατί υπάρχουν πόλεμοι!!!20--- έγραψε: 04 Φεβ 2025, 02:27
Αυτά είναι απλά ανοησίες. Δε συγκρίνονται με την βαρβαρότητα του πολέμου. Ο οποίος ελκύει ιστορικά ακόμα και τα πιο δυνατά μυαλά.
Υπήρξαν πολιτισμοί στην ιστορία της ανθρωπότητας που ΔΕΝ είχαν αυτά τα στοιχεία
σωστα. επισης:20--- έγραψε: 24 Ιαν 2025, 17:29 Ακουγα προ ολίγου το τραγούδι της lady Gaga και του Bradley Cooper "Tell me something girl are you happy in this modern world? Or do you need more? Ain't it hard keeping it so hardcore? Kαι αυτόματα μου δημιουργήθηκε στο μυαλό η απορία: Είναι εξελιγμένος και προχώ ο πολιτισμός μας ή μια μέρα σε 2000-3000 χρόνια θα μας μελετούν οι ανθρωπολόγοι του μέλλοντος και θα αναρωτιούνται "Για δες φίλε μου τι συνήθειες είχαν αυτοί οι πρωτόγονοι άνθρωποι". Συνήθειες λοιπόν που πιστεύω εγώ μας κατατάσσουν σε οπισθοδρομικό είδος ακόμα.
μιλαμε διαφορετικες γλωσσες, μεγαλη ανοησια να μη μπορουμε να συννενοηθουμε.
μετραμε με διαφορετικες μοναδες.
οδηγουμε σε διαφορετικες πλευρες του δρομου.
και το σημαντικοτερο απο ολα. πιστευουμε σε ανυπαρκτες υπερφυσικες οντοτητες, και επιτρεπουμε στους δηθεν εκπροσωπους τους να καθοριζουν τις ζωες και τις συμπεριφορες μας. σε μεγαλο βαθμο, αυτος ειναι ο λογος και για τους πολεμους, και για το οτι ειμαστε χωρισμενοι σε εθνη, που ανεφερες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Εχω δει οτι δεν διστάζεις να προβάλεις την αθεία σου. Μην βιάζεσαι τόσο να το κάνεις οι αριθμοί είναι εναντίον σου. Κι αν αυτό δε λέει κάτι σκέψου πόσο σημαντικό είναι να ελπίζει σε κάτι ένας άνθρωπος. Δηλαδή εγώ λέω, αν δεν υπήρχε θεός θα έπρεπε κάποια στιγμή, καλώς εχόντων των πραγμάτων να τον δημιουργήσουμε.Ασέβαστος έγραψε: 04 Φεβ 2025, 08:34σωστα. επισης:20--- έγραψε: 24 Ιαν 2025, 17:29 Ακουγα προ ολίγου το τραγούδι της lady Gaga και του Bradley Cooper "Tell me something girl are you happy in this modern world? Or do you need more? Ain't it hard keeping it so hardcore? Kαι αυτόματα μου δημιουργήθηκε στο μυαλό η απορία: Είναι εξελιγμένος και προχώ ο πολιτισμός μας ή μια μέρα σε 2000-3000 χρόνια θα μας μελετούν οι ανθρωπολόγοι του μέλλοντος και θα αναρωτιούνται "Για δες φίλε μου τι συνήθειες είχαν αυτοί οι πρωτόγονοι άνθρωποι". Συνήθειες λοιπόν που πιστεύω εγώ μας κατατάσσουν σε οπισθοδρομικό είδος ακόμα.
μιλαμε διαφορετικες γλωσσες, μεγαλη ανοησια να μη μπορουμε να συννενοηθουμε.
μετραμε με διαφορετικες μοναδες.
οδηγουμε σε διαφορετικες πλευρες του δρομου.
και το σημαντικοτερο απο ολα. πιστευουμε σε ανυπαρκτες υπερφυσικες οντοτητες, και επιτρεπουμε στους δηθεν εκπροσωπους τους να καθοριζουν τις ζωες και τις συμπεριφορες μας. σε μεγαλο βαθμο, αυτος ειναι ο λογος και για τους πολεμους, και για το οτι ειμαστε χωρισμενοι σε εθνη, που ανεφερες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 24 Απαντήσεις
- 954 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Andromachi
-
- 55 Απαντήσεις