hellegennes έγραψε: 03 Φεβ 2025, 23:26
Δεν πειράζει. Στο δικαστήριο ο Κααμανλής θα πει:
-Δεν γνώριζα κύριε πρόεδρε ότι είχε προηγουμένως απορριφθεί. Μια γιαγιά μου από την Άνω Βόλτα μού είπε ότι είναι καλό παιδί και τον προσέλαβα.
-Αθώος!
Το ότι ένας πολιτικός ή ένας ανώτερος διοικητικός υπάλληλος, "τακτοποιεί" κάποιο βύσμα σε μία θέση είναι ένα ζήτημα που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα σοβαρό όταν (όπως στην προκειμένη περίπτωση) η θέση αυτή είναι νευραλγική και μία λάθος απόφαση μπορεί να κοστίσει ζωές.
Αλλά αν πραγματικά ζητάμε το κεφάλι του όποιου πολιτικού υπέγραψε μία τέτοια πρόσληψη, νομίζω ότι γινόμαστε κάπως υποκριτές και παραβλέπουμε τις δικές μας ευθύνες. Καθημερινά πρέπει να φτάνουν στο γραφείο τους δεκάδες τέτοια αιτήματα για "εξυπηρετήσεις". Σιγά μην κάθεται να ασχοληθεί ο κάθε υπουργός με μία μία από αυτές τις υποθέσεις.
Εμείς* ψηφίζαμε και συνεχίζουμε να ψηφίζουμε πολιτικούς που μας "τακτοποιούν". Σαν λαός συνολικά αυτοί μας αξίζουν. Εμείς τρέχουμε και παρακαλάμε για διορισμούς, για ευνοϊκές μεταθέσεις στο στρατό, για αποσπάσεις, για μεσολαβήσεις διαφόρων ειδών, για να μας σβηστούν πρόστιμα στην τροχαία, κλπ κλπ κλπ
* Μπορεί όχι εσύ κι εγώ, αλλά συνολικά ως κοινωνία το κάνουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και αυτό είναι που έχει σημασία. Αν ως κοινωνία δεν εγκρίναμε αυτή τη στάση, δεν θα έβλεπες πχ να επανεκλέγεται ο Καραμανλής παρότι τον είχε κατεβάσει υποψήφιο το κόμμα του.