!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΣΕΙΣΜΟΣ.:ΕΜΠ.Το σενάριο για τα έλαια θα απορριφτεί πλήρως

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Re: ΣΕΙΣΜΟΣ.:ΕΜΠ.Το σενάριο για τα έλαια θα απορριφτεί πλήρως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

7 και τι κάνουν οι οργανικοί διαλύτες σε παρόμοιες συνθήκες)

Εικόνα
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

8. συμπεράσματα (ουδέν σχόλιο)

Conclusion
  • An electric arc from train railway lines can produce extremely high temperatures and pressures (potentially over 60 atm), but PDMS will not explode or ignite under these conditions.

Its thermal stability, high flash point, and non-flammable decomposition products make it highly resistant to fire and explosion hazards.

While the mechanical force of the arc could cause physical damage, PDMS itself remains safe and non-reactive.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

δική μου συνεισφορά...

2 ενδεχόμενα:
α. έλαια σιλικόνης
β. παράνομο εύφλεκτο φορτίο

με βάση την εκτίμηση κινδύνου:
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ενδεχομένου (α ή β - επιστημονικά) Χ ΕΚΤΙΜΗΣΗ πραγματικού συμβάντος (δικαστικά με αποδείξεις)

θα κριθεί δικαστικά, νομίζω

όπου στην πιθανότητα ενδεχομένου, τα έλαια τείνουν στο μηδέν
ενώ στην εκτίμηση πραγματικών δεδομένων, τα παράνομα εύφλεκτα υλικά να υπήρχαν αλλά ΚΑΙ να τα χτύπησε τόξο ΚΑΙ να μην έχει βρεθεί τίποτα ή κανείς να μην μιλάει, επίσης, θεωρητικά τείνει στο μηδεν...

άρα, το α με το β ενδεχόμενο, θεωρητικά, μπορεί και να έχουν την ίδια πιθανότητα... να προκάλεσαν το συμβάν ( επομένως, όλοι αθώοι..!)
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 28 Ιαν 2025, 13:01
Γαληνός έγραψε: 28 Ιαν 2025, 12:20 θεωρητικούς και μαθηματικούς υπολογισμούς κάνουν
ΚΑΙ αν καταλαβαίνω καλά (δεν είμαι φυσικός)
για να βγουν τα νούμερα της αεροποίησης του PDMS αναφέρονται σε πίεση 50 ατμόσφαιρες τονίζοντας πως
the first question concerns the unknown total pressure. Evidently, when the arc voltage is small, energy transfers from the external circuit at a slow rate and the pressure equals that above the fluid, that is, 1 atm.

Such a relatively low pressure would imply a current density of less than the observed 100 kA/cm . Shock waves with many atmospheres have been reported
Ε, αν δεν είσαι φυσικός τι μπλέκεσαι στην συζήτηση με άτομα που ξέρουν, όπως ο Ότο, που λογικά θα πήρε 6 credits ηλεκτρομαγνητισμού στην Ρώμη το 2010;
Όμορφη η ειρωνεία όταν προέρχεται από κάποιον που αποκαλεί το επάγγελμα του μπακάλη έτσι:
Τα περισσότερα πράγματα που άπτονται του επαγγέλματός μου είναι οικονομικά και στατιστικά

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Otto Weininger έγραψε: 28 Ιαν 2025, 13:30
νομίζω στην τελική, δεν θα διαφωνείς πως
α. τα ελαια να ήταν η αιτία
β. τα εύφλεκτα υλικά να βρεθούν

τείνουν στο μηδέν, άρα δεν μπορεί να αποδειχθεί ούτε το α, ούτε το β, δικαστικά (αν δεν βρεθεί απόδειξη για το β)
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Γαληνός έγραψε: 28 Ιαν 2025, 13:33
νομίζω στην τελική, δεν θα διαφωνείς πως
α. τα ελαια να ήταν η αιτία
β. τα εύφλεκτα υλικά να βρεθούν

τείνουν στο μηδέν, άρα δεν μπορεί να αποδειχθεί ούτε το α, ούτε το β, δικαστικά (αν δεν βρεθεί απόδειξη για το β)
H νομική διαφορά είναι ότι εάν αποδεικνυόταν το β θα ήσαν και άλλοι κατηγορούμενοι - η εταιρία στην οποία ανήκε το εύφλεκτο υλικό,ενώ τώρα θα είναι οι ίδιοι κατηγορούμενοι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Γαληνός έγραψε: 28 Ιαν 2025, 12:20 θεωρητικούς και μαθηματικούς υπολογισμούς κάνουν
ΚΑΙ αν καταλαβαίνω καλά (δεν είμαι φυσικός)
για να βγουν τα νούμερα της αεροποίησης του PDMS αναφέρονται σε πίεση 50 ατμόσφαιρες τονίζοντας πως

Ε, αν δεν είσαι φυσικός τι μπλέκεσαι στην συζήτηση με άτομα που ξέρουν, όπως ο Ότο, που λογικά θα πήρε 6 credits ηλεκτρομαγνητισμού στην Ρώμη το 2010;
Όμορφη η ειρωνεία όταν προέρχεται από κάποιον που αποκαλεί το επάγγελμα του μπακάλη έτσι:
Τα περισσότερα πράγματα που άπτονται του επαγγέλματός μου είναι οικονομικά και στατιστικά
Το επάγγελμά μου είναι μεταπωλητής. Ακριβώς αυτή είναι η φύση του επαγγέλματός μου: οικονομικά και στατιστικά. Αυτό ήταν απάντηση στο ότι το επάγγελμά μου είναι να ξέρω αν είνα βραστερές οι φακές, που είναι άκυρο. Ακριβέστατη περιγραφή είναι του επαγγέλματός μου είναι.

Κι εσένα η δουλειά σου πώληση είναι, μην ξεχνιόμαστε.

Εν προκειμένω όμως συζητάς για ένα θέμα που δεν έχεις ιδέα τι λες και ψάχνεις paper από το 1984 (πάλι καλά που δεν πήγες και στον 19ο αιώνα) για να πεις κάτι που δεν ξέρεις καν τι είναι.

Το αστείο είναι ότι κατηγορείς εμένα ότι συμμετέχω σε συζητήσεις ψάχνοντας στο Google εκείνην την στιγμή τι να πω ή στο τσατζιπιτί. :lol:
Ότι ας πούμε ήξερες χθες τι είναι ηλεκτρικό τόξο και έλαιο σιλικόνης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

hellegennes έγραψε: 28 Ιαν 2025, 14:06

Το επάγγελμά μου είναι μεταπωλητής. Ακριβώς αυτή είναι η φύση του επαγγέλματός μου: οικονομικά και στατιστικά. Αυτό ήταν απάντηση στο ότι το επάγγελμά μου είναι να ξέρω αν είνα βραστερές οι φακές, που είναι άκυρο. Ακριβέστατη περιγραφή είναι του επαγγέλματός μου είναι.

Κι εσένα η δουλειά σου πώληση είναι, μην ξεχνιόμαστε.

Εν προκειμένω όμως συζητάς για ένα θέμα που δεν έχεις ιδέα τι λες και ψάχνεις paper από το 1984 (πάλι καλά που δεν πήγες και στον 19ο αιώνα) για να πεις κάτι που δεν ξέρεις καν τι είναι.

Το αστείο είναι ότι κατηγορείς εμένα ότι συμμετέχω σε συζητήσεις ψάχνοντας στο Google εκείνην την στιγμή τι να πω ή στο τσατζιπιτί. :lol:
Ότι ας πούμε ήξερες χθες τι είναι ηλεκτρικό τόξο και έλαιο σιλικόνης.
Η δουλειά σου είναι μπακάλης. Εμένα φαρμακοποιός. Όπου μπορώ ανά πάσα στιγμή να δουλέψω και ως κλινικός φαρμακοποιός οπουδήποτε (νοσοκομείο, κλινική, whatever).

Εσύ δεν ξέρεις τίποτα,( περα απο την γεύση ή το ποσο μαλακό είναι στο σκούπισμα) για όσα πουλάς, εγώ ξέρω σχεδόν τα πάντα.

Στο δια ταυτα: δεν πήρα θέση, έβαλα την συγκεκριμένη έρευνα επειδή συνδυάζει πράγματα που ταιριάζουν στο συμβάν.
Δεν περίμενα έρευνα να μου πει αν τα έλαια σιλικόνης καίγονται εύκολα. Ρώτησα για τα dissociation products υπο συνθήκες ανάλογες.

Όχι δεν ήξερα τι είναι το ηλεκτρικό τόξο. Ρώτησα να μου πουν.
Στο είπα και την άλλη φορά, οπου δεν επαρκούν οι οι γνώσεις χημείας μου, ρωτάω χημικούς μηχανικούς του περιβάλλοντος μου.

Δεν κάνω επουδενί αυτά που κάνεις εσύ, σε κάθε θέμα.

Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

Σε λίγο θα μας πουν ότι και το χαρτί και ξύλο και τα πλαστικά που είχαν τα μοιραία τρένα, αφού είναι εύφλεκτα, στις συνθήκες της σύγκρουσης και μαζί με το ηλεκτρικό τόξο δημιούργησαν εκρηκτικό μείγμα.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 28 Ιαν 2025, 14:32 Δεν κάνω επουδενί αυτά που κάνεις εσύ, σε κάθε θέμα.
Εννοείται πως δεν κάνεις αυτό που κάνω εγώ. Εγώ μιλάω μόνο σε θέματα που γνωρίζω πράγματα, εσύ πετάγεσαι σε κάθε θέμα, ειδικά αν έχει να κάνει με το τσίρκο που εκπροσωπείς, και μιλάς με ύφος επαΐοντα.

Αυτό ακριβώς κάνεις και σ' αυτό το νήμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 28 Ιαν 2025, 14:32 Η δουλειά σου είναι μπακάλης. Εμένα φαρμακοποιός. Όπου μπορώ ανά πάσα στιγμή να δουλέψω και ως κλινικός φαρμακοποιός οπουδήποτε (νοσοκομείο, κλινική, whatever).
Και για να μην το αφήσω αυτό αναπάντητο: όχι, δεν ξέρεις. Ξέρεις στοιχειώδη πράγματα, ένα κλικ πάνω από όσα γράφει το χαρτάκι που τα συνοδεύει. Δεν δουλεύεις στην έρευνα και στην παραγωγή και ακόμη και αυτοί που δουλεύουν σ' αυτούς τους τομείς έχουν εξειδικεύσεις, μόνο τσαρλατάνος θα ισχυριζόταν ότι ξέρει "σχεδόν τα πάντα" για εκατοντάδες κατηγορίες χημικών ουσιών. No offence.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

hellegennes έγραψε: 28 Ιαν 2025, 15:02
Otto Weininger έγραψε: 28 Ιαν 2025, 14:32 Η δουλειά σου είναι μπακάλης. Εμένα φαρμακοποιός. Όπου μπορώ ανά πάσα στιγμή να δουλέψω και ως κλινικός φαρμακοποιός οπουδήποτε (νοσοκομείο, κλινική, whatever).
Και για να μην το αφήσω αυτό αναπάντητο: όχι, δεν ξέρεις. Ξέρεις στοιχειώδη πράγματα, ένα κλικ πάνω από όσα γράφει το χαρτάκι που τα συνοδεύει. Δεν δουλεύεις στην έρευνα και στην παραγωγή και ακόμη και αυτοί που δουλεύουν σ' αυτούς τους τομείς έχουν εξειδικεύσεις, μόνο τσαρλατάνος θα ισχυριζόταν ότι ξέρει "σχεδόν τα πάντα" για εκατοντάδες κατηγορίες χημικών ουσιών. No offence.
Το ερευνητικό και το κλινικό κομμάτι της φαρμακευτικής είναι αλλα πράγματα.
(πόσο μάλλον η παραγωγή βρε μυρωδιά :smt005: )
Επίσης το "εκατοντάδες κατηγορίες χημικών ουσιών" που ανέφερες δείχνει για άλλη μια φορά πόσο άσχετος είσαι με το θέμα.

Ξέρω πολλά κλικ παραπάνω από όσα λένε τα χαρτάκια, χαζουλη. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πιο επιφανειακό πράγμα από τα χαρτάκια, με εξαίρεση την δοσολογία και αυτο όχι πάντα μας και υπάρχουν πάντα λόγοι προσαρμογής ακόμα και στα OTC.

Αλλιώς πάρε και εγχειρίδιο συνοπτικής κλινικης ιατρικής και άρχισε να κάνεις τον γιατρό.

Έλα σε παρακαλώ, που μου θες και τέτοιου είδους κουβέντες.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Οκ, ό,τι πεις φίλε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

Ο Λαμπροπουλος πώς τα ξέρει όλα αυτά;
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”