student έγραψε: 26 Ιαν 2025, 18:15
sharp έγραψε: 26 Ιαν 2025, 17:50
Γιατί έχω δει πώς λειτουργούν οι συνάνθρωποι μας. Γκρινιάζουν για κάτι που αισθάνονται ότι τους αδικεί, αλλά όταν οι ίδιοι κάνουν παρόμοιες πράξεις δεν βλέπουν την αδικία. Μην μου πεις ότι δεν το ξέρεις...
Για μια άγνωστη μιλούσες, τι λάσπωμα γράφεις
Πλυντήριο το ονομάζεις επειδή κι εσύ το αντιμετωπίζεις κομματικά.
Τώρα πας να λασπώσεις εμένα? Θα με βγάλεις και ζαίο σε λίγο? Κουμμούνι? Φασίστα? Ψέκα? Νάζουλο μήπως?
Πλυντήριο ονομάζω οποιαδήποτε προσπάθεια να στρέψει κάποιος το φως από μια τρέχουσα αδικία σε κάτι άλλο, πόσο μάλλον με χρήση whataboutism και σοφιστιών...τι θα κάνει αυτή η γυναίκα όταν μεγαλώσει το παιδί της, αν αδικήσει κάποιον τότε δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται για τα αδικοχαμένα παιδιά των άλλων οπότε άχρηστα όσα έμπρακτα προσπάθησε να διδάξει σήμερα στο παιδί της....διαβολικό σκεπτικό.
Αυτό είναι το πρώτο στάδιο, η προσπάθεια διαστροφής του όποιου καλού, της όποιας αλήθειας και του όποιου δικαίου ακόμα και αν είναι γνήσιο και έχει βάση. Η διαβολή!
Το δεύτερο είναι να το να πετάς λασπούλες στο συνομιλητή σου. Μετά την έννοια, ας διαβάλουμε και τον άνθρωπο.
Αν δεν καταλαβαίνεις πως χρησιμοποιώ τη λέξη πλυντήριο ρώτα με...δε χρειάζεται να το γυρνάς στο κομματικό για να αλλοιώσεις τις απόψεις μου σαν άνθρωπος επειδή δεν σου αρέσουν. Υπάρχουν και τέτοιοι αν δεν το έχεις καταλάβει, άνθρωποι που πρώτα σκέφτονται ανθρώπινα, τίμια και που δίνουν αξία σε έννοιες όπως το δίκαιο, η αλήθεια, η ηθική. Δεν καταλαβαίνω την ανάγκη σου να το εξαλείψεις. Θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου?
Για πες λοιπόν εσύ τιμητή και κριτή των καρδιών και των κινήτρων των άλλων μιας και σου δείχνουν όλα καλώς καμωμένα, δίκαια και στο φως.
Τι προκάλεσε την έκρηξη και ΑΠΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ? Από σιλικόνη?

Ωραίος είσαι κι εσύ. Με κατηγορείς από την πρώτη λέξη σου για πλυντήριο, δεν το βλέπεις, και τώρα μου λες ότι εγώ πάω να σε λασπώσω. Βλέπεις που επιβεβαιώνεις αυτό που είπα;
Αλλά ας πάμε στο προκείμενο. Ποιο είναι το καλό που έκανε η γυναίκα; Ότι είπε στο παιδί της ότι δεν πρέπει να αφήνουμε να μας αδικούν;
Σιγά τον κόπο ρε φίλε. Ξέρεις πόσα ακούω από διάφορους, ότι φταίει η φοροδιαφυγή, δεν γίνεται δουλειά έτσι και την ίδια στιγμή πάει στο μαγαζί και λέει "χωρίς απόδειξη" για να μην πληρώσει ΦΠΑ;
Το ότι δεν το βλέπεις δείχνει ακριβώς που έχει φτάσει πια το πρόβλημα.
Μόνο για γκρίνια στα φόρα είναι η κατάσταση. Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι (δημοσιογράφοι/πολιτικοί) κάνουν την δουλειά τους.
Ρεζουμέ: το ποιος φταίει είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη θα έχουμε θέατρο του παραλόγου κι ο καθένας θα λέει ότι νομίζει, ότι τον συμφέρει, θα βρίζει, θα βγάζει τα κόμπλεξ του κλπ.