Polaris3 έγραψε: 19 Ιαν 2025, 22:44
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιαν 2025, 21:39
Polaris3 έγραψε: 19 Ιαν 2025, 21:23
Λίγο δύσκολο να βγει ξανά ο σύριζα ή κάποιο άλλο αριστερό κόμμα στην εξουσία. Πάλι νδ θα βγει, το θέμα είναι αν θα είναι συγκυβέρνηση με την πράσινη νδ (πασοκ) ή αυτοδύναμη κυβέρνηση όπως το 19 και 23.
Τσάμπα φοβάσαι. Άλλο πράγμα ισχύει στο διαδίκτυο και άλλο στο εκλογικό σώμα το οποίο παραδοσιακά είναι συντηρητικό.
Ο κίνδυνος που έχετε στο μυαλό σας, ότι κάποιοι αριστεροί θα βρεθούν στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει. Ο συριζα είναι χίλια κομμάτια, το κκε δεν θέλει να κυβερνήσει και το πασοκ είναι η νδ σε πράσινη έκδοση.
Καλό μου παιδι, ακόμη διατηρείς την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει πλέον διαχωρισμός μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, ώστε να υφίσταται έστω υποθετικός κίνδυνος;
Ή ο παραμικρός φόβος για τον κομμουνιστικό κίνδυνο; Αφού δεν θένε να κυβερνήσουν αλλά να ρητορεύουν.
Μεγαλύτερη γλάστρα είναι ο Κουτσούμπας από την κοντή. Θεσμικώς και πρακτικώς.
Ας κάνουν αυτόν πρόεδρα, να ηρεμήσουν όλοι. Αν μη τι άλλο, είναι αγαπησιάρης.
Προφανώς και υφίσταται διαχωρισμός αριστεράς και δεξιάς, δεν θα ήμουν αριστερός αν δεν το πίστευα.
Κομμουνιστικός κίνδυνος ή γενικά κίνδυνος εντάσεων και εξεγέρσεων είναι πάντα υπαρκτός καθώς ζούμε σε ένα καταπιεστικό, καπιταλιστικό καθεστώς, επομένως, είναι πιθανό κάποια στιγμή η ''πλέμπα'' να δυσαρεστηθεί αρκετά και να αντιδράσει με βίαιο (εξέγερση) ή ήρεμο τρόπο μέσω του κοινοβουλευτισμού, όπως το 2015 που έβγαλε τον συριζα απορρίπτοντας τους διαχρονικά κύριους παίκτες της πολιτικής εξουσίας (νδ+πασοκ).
Όμως, η απειλή για κομμουνιστική επανάσταση ή η επανεκλογή για έναν νεο συριζα, είναι πολύ χαμηλή. Το κατάφεραν οι δυνάμεις της συντήρησης της χώρας (νδ, πασοκ, ΜΜΕ, εκκλησία), όλοι μαζί μετατόπισαν την κοινωνία προς τη δεξιά και ατομικιστική ιδεολογία (εγώ και η οικογένεια μου να είναι καλά, όλοι οι υπόλοιποι να πνιγούν, ο καλύτερος θα τα καταφέρει, δεν πειράζει που οι νέοι ζείτε με 500 ευρώ, όσοι θέλουν δουλεύουν).
Η ιστορία κάνει κύκλους, θα έρθουν εντάσεις απλώς αργούν ακόμα. Το προσάναμμα είναι εκεί αλλά χρειάζεται χρόνος.
Πάντως, η δεξιά δεν είναι πάντα καλή συνταγή για ηρεμία χωρίς εξεγέρσεις. Η δεξιά επιταχύνει την αντίδραση του λαού επειδή είναι ιδιαίτερα επιθετική με τη βίαιη αναδιανομή πλούτου.
Και η αριστερά έκανε βίαιη αναδιανομή πλούτου. Και πολλοί από αυτούς που τσιρίζουν σήμερα είναι από αυτούς που πλούτισαν από αρπαχτές δανείων, άλλων ταμείων, επιδοτήσεων ...κλπ κλπ
Αλλά αυτά ήταν κεκτημένα βουτηγμένα στον τίμιο ίδρω και τους ...αγώνες.
Όταν γίνει κάποια εξέγερση της προκοπής πέρα από τη μεγαλειώδη αντίσταση των μονοήμερων προγραμματισμένων απεργιών και τις ντουντούκες με τα αου αου στις πορείες και τα σόσιαλ, τα ξαναλέμε.