!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Re: Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:12
Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 16:59
Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:57
Από την ερώτησή σου υποθέτω ότι μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα πιο πάνω...

Είπαμε, άλλο το πού βλέπεις εσύ την είσοδο που είναι ψηλά για πρακτικούς λόγους, κι άλλο το πού πάει το νερό εσωτερικά. Το σημαντικό είναι αυτό, ότι το κρύο νερό πάει κάτω. Ακόμα κι εκεί που η παροχή εξωτερικά είναι ψηλά, από μέσα έχει σωλήνα που το κατεβάζει χαμηλά, πριν διαχυθεί μέσα στο δοχείο.
Αναφερόμουν στις παροχές του νερου, όχι στο σωλήνα κρύου νερού. Τέσπα μη το πλατιάζουμε άλλο, αφήστε τους θερμοσίφωνες ανοιχτούς μόνιμα και κανένα θέμα δε θα έχετε ούτε με αυξημένο λογαριασμό ούτε με τον θερμοσίφωνα.
Μην το πλατιαζουμε, είναι στα ναιδιστικα το είπα κοτσάνια και δε θέλω να το συζητάμε άλλο;
Οι παροχές του νερου στον θερμοσιφωνα είναι η έξοδος του κρύου νερού; οκ.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:16
Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:08
Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:52
Γιατί σού φαίνεται παράξενο και δεν το δέχεσαι; Όπως είπα και πιο πάνω, είναι ακριβώς η ίδια λογική με τα πιεστικά. Για να περιορίζουν τον χρόνο λειτουργίας τους και να μην παίρνουν μπρος τόσο συχνά.
Επειδή σαν γυναίκα, δεν έχει τη δυνατότητα να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος.
Τώρα μάλιστα. Μπλέξαμε με τους άντρηδες που ψαρώνουν στις ντομ αναφορές... μην τυχόν και τους παρει η μπάλα.

:roll: :lol: :smt005: :e045:

Προσοχή στο κοινωνικο και πχορουμικό πιαρ, μπέιμπις.
Μην αρπαζεσαι εσύ. Την φεμιναζι πάω να τριγγαρω.

Δεν είναι ότι δεν ξέρει. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, για κανέναν. Να ρωτάει να μαθαινει.

Είναι ότι ενώ δεν ξέρει, νομίζει ότι ξέρει,και πετάει απανωτά τις κοτσανες, μαζί με σχόλια ότι είναι άσχετοι αυτοί που πραγματικά ξέρουν.
Μικρογραφία σεισμικ.
Και ψυχανεμιζομαι ότι ο λόγος που το κάνει, είναι για να την πει στους άντρες, ότι είναι άσχετοι, και αυτή παρόλο που είναι γυναίκα ξέρει καλύτερα τα "αντρικά" θέματα.
Οπότε ασε να την τσιγκλαω, στα γυναικουλιστικα χαρακτηριστικά της.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:54
Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:49
Από όσο ξέρω, ναι. Σε όλα είναι από κάτω.

Στους κάθετους σίγουρα, αλλά και σε οριζόντιους που βλέπεις την εισαγωγή ψηλά, μπορεί η είσοδος να είναι πάνω για πρακτικούς λόγους (για την σύνδεση, για να μπορεί να μπει και η ασφάλεια θερμοσίφωνα -αυτό που λέμε και "σκάστρα"), αλλά ο σωλήνας εσωτερικά κατεβαίνει κάτω, ώστε το κρύο νερό να βρίσκεται χαμηλά.

Έτσι ξέρω, τουλάχιστον. Δεν έχω "σφάξει" και όλους τους τύπους θερμοσίφωνα της αγοράς, για να είμαι 100% σίγουρος.
Στο δαπέδου είναι από κάτω οι παροχές;
Ναι.
Τέλεια :lol:

Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:15
Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 18:09
nemo έγραψε: 13 Ιαν 2025, 17:15 ναιδα για μενα εχεις δικιο - θα εχει απωλειες για να κρατα την θερμοκρασια σταθερη
Καλέ το ξέρω έχω δίκιο. Και από προσωπική γνώση που εργαζόμουν 3 χρόνια σε τεχνικό γραφείο και τα έχω φάει στη μάπα όλα αυτά και επίσης
μου τα επιβεβαιώνει άνθρωπος που γνωρίζει 5 πράγματα παραπάνω από μένα. Αλλά τι να καμς, enaon και ασεβαστος power team.
Αφήστε τους θερμοσιφωνες ανοιχτούς.
Βέβαια εγώ και ο αρναον λέμε τα αντίθετα, γω λέω να τους κλείνετε, αλλά μην σε εμποδίζει αυτό να προσπαθείς να μην παραδεχτείς τις κοτσανες που είπες.
Γιατί να τους κλείνουμε;
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:45
Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 16:59

Αναφερόμουν στις παροχές του νερου, όχι στο σωλήνα κρύου νερού. Τέσπα μη το πλατιάζουμε άλλο, αφήστε τους θερμοσίφωνες ανοιχτούς μόνιμα και κανένα θέμα δε θα έχετε ούτε με αυξημένο λογαριασμό ούτε με τον θερμοσίφωνα.
Μην το πλατιαζουμε, είναι στα ναιδιστικα το είπα κοτσάνια και δε θέλω να το συζητάμε άλλο;
Πάρε μια ανάσα, και ξαναριχτα.

Οι θερμοσίφωνες δεν έχουν έξοδο κρύου νερού.

Έτσι για αλλαγή, ηρέμησε και γράψε κάτι που να μην είναι κοτσανα

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:44
Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:52
Γιατί σού φαίνεται παράξενο και δεν το δέχεσαι; Όπως είπα και πιο πάνω, είναι ακριβώς η ίδια λογική με τα πιεστικά. Για να περιορίζουν τον χρόνο λειτουργίας τους και να μην παίρνουν μπρος τόσο συχνά.
Μην κάνεις προβολή των προσωπικών σου βιωμάτων σε μια άγνωστη στο φόρουμ :102:
Εεεεε, 10 χρόνια γνωριζόμαστε, όχι και άγνωστη.

ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν »

Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:47
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:16
Τώρα μάλιστα. Μπλέξαμε με τους άντρηδες που ψαρώνουν στις ντομ αναφορές... μην τυχόν και τους παρει η μπάλα.

:roll: :lol: :smt005: :e045:

Προσοχή στο κοινωνικο και πχορουμικό πιαρ, μπέιμπις.
Μην αρπαζεσαι εσύ. Την φεμιναζι πάω να τριγγαρω.

Δεν είναι ότι δεν ξέρει. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, για κανέναν. Να ρωτάει να μαθαινει.

Είναι ότι ενώ δεν ξέρει, νομίζει ότι ξέρει,και πετάει απανωτά τις κοτσανες, μαζί με σχόλια ότι είναι άσχετοι αυτοί που πραγματικά ξέρουν.
Μικρογραφία σεισμικ.
Και ψυχανεμιζομαι ότι ο λόγος που το κάνει, είναι για να την πει στους άντρες, ότι είναι άσχετοι, και αυτή παρόλο που είναι γυναίκα ξέρει καλύτερα τα "αντρικά" θέματα.
Οπότε ασε να την τσιγκλαω, στα γυναικουλιστικα χαρακτηριστικά της.

:popc:
Saturn έγραψε: 13 Μαρ 2025, 12:17 Βρε ζωάδια, γιατί δεν μου απαντάτε?

Θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, γράφτε τα σε πμ
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

Οι αριστεροί έχουν ένα θέμα με την προέλευση των χρημάτων. Θυμάμαι την κόρη του Μάνου Λοίζου που έλεγε οτι έπαιρνε την σύνταξη του πατέρα της χωρίς να ξέρει απο που, απλά ήξερε οτι κάθε μήνα έμπαιναν λεφτά στο λογαριασμό. :102: \
Είναι ένα θέμα της αριστεράς να μην καταλαβαίνει απο που βγαίνει το χρήμα, μονο την ενδιαφέρει να μπαίνει.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:49

Έχεις δίκιο. Είσοδος του κρυου νερού ήθελα να γράψω. Κατάλαβες ομως τι θέλω να πω. Αφού οι παροχές του θερμοσίφωνα είναι η είσοδος του κρύου νερού τι άλλο να πω :102:
ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν »

:popc:
Saturn έγραψε: 13 Μαρ 2025, 12:17 Βρε ζωάδια, γιατί δεν μου απαντάτε?

Θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, γράφτε τα σε πμ
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:48
Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:54

Στο δαπέδου είναι από κάτω οι παροχές;
Ναι.

Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 18:09

Καλέ το ξέρω έχω δίκιο. Και από προσωπική γνώση που εργαζόμουν 3 χρόνια σε τεχνικό γραφείο και τα έχω φάει στη μάπα όλα αυτά και επίσης
μου τα επιβεβαιώνει άνθρωπος που γνωρίζει 5 πράγματα παραπάνω από μένα. Αλλά τι να καμς, enaon και ασεβαστος power team.
Αφήστε τους θερμοσιφωνες ανοιχτούς.
Βέβαια εγώ και ο αρναον λέμε τα αντίθετα, γω λέω να τους κλείνετε, αλλά μην σε εμποδίζει αυτό να προσπαθείς να μην παραδεχτείς τις κοτσανες που είπες.
Γιατί να τους κλείνουμε;
Μετά το τέλεια, πρέπει να γράψεις και ότι είχες άδικο, έγραψες κοτσανα.

Γω λέω να τους κλείνουμε γιατί έτσι μειώνουμε την κατανάλωση. Όπως είπα όμως ήδη 5 φορές, είναι πολυπαραγοντικό. Δεν είναι ασπρο-μαυρο. Υπάρχουν δηλαδή σενάρια όπου είναι συμφέρον να μην κλείνουμε, αλλά εγώ κρίνω ότι αυτά τα σενάρια είναι σπάνια, για τον μέσο χρήστη.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Εικόνα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:56

Ναι.

Γιατί να τους κλείνουμε;

Γω λέω να τους κλείνουμε γιατί έτσι μειώνουμε την κατανάλωση. Όπως είπα όμως ήδη 5 φορές, είναι πολυπαραγοντικό. Δεν είναι ασπρο-μαυρο. Υπάρχουν δηλαδή σενάρια όπου είναι συμφέρον να μην κλείνουμε, αλλά εγώ κρίνω ότι αυτά τα σενάρια είναι σπάνια, για τον μέσο χρήστη.
Είπα έκανα λάθος λέξη, αντί για είσοδος κρύου νερού έγραψα έξοδος. Μπερδεύτηκα μανα μ. Εκτός κι αν θεωρείς ότι δε ξέρω πως δουλεύει ο θερμοσιφωνας. Τώρα φυσικά μπορείς να εστιάσεις σε αυτό για τις τόσες αρλούμπες που έχεις γράψει αλλά οκ είσαι ο κλασικός ασέβαστος τι α καμς. Κρατάμε ότι οι παροχές του νερου στο δαπέδου είναι από κάτω. Υποθέτω τρυπάς το ταβάνι και τον θερμσίφωνα για να συνδέσεις τις παροχές ε; :P

Ναι.

Γιατί να τους κλείνουμε;

Γιατί μειώνεις τη κατανάλωση όταν δεν δουλεύει το ρεύμα αν δε πέσει 10 βαθμούς κάτω από το όριο που έχεις ορίσει στο θερμοστάτη; άσε που τα νερά αναμιγνύονται μέσα στον θερμοσίφωνα. Κρύο με ζεστό ανακατεύονται.Δε διαστρωματόνονται. Ε Ασέβαστε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Fata_Morgana την 13 Ιαν 2025, 20:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

Ο θερμοσίφωνας έχει θερμοστάτη οπότε θα προσπαθεί μνα κρατήσει στην ανώτερη θερμοκρασία το νερό οσο είναι ανοιχτός, δηλαδή θα κρυώνει το νερό αργά αφού δεν θα το καταναλώνει κανένας και ο θερμοσίφωνας θα το ξαναθερμαίνει.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:55
Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:49

Έχεις δίκιο. Είσοδος του κρυου νερού ήθελα να γράψω. Κατάλαβες ομως τι θέλω να πω. Αφού οι παροχές του θερμοσίφωνα είναι η είσοδος του κρύου νερού τι άλλο να πω :102:
Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι πράγματι έχω δίκιο.
Ούτε παροχές έχει. Μια παροχή έχει, του κρύου, και μια εξοδο.
Η παροχή/ είσοδος είναι πάντα κάτω, και η έξοδος πάντα πάνω. Άσχετα με το από πού μπαίνουν στο καζάνι, η είσοδος καταλήγει να ρίχνει το κρύο στο κάτω μέρος, και η έξοδος να παίρνει το ζεστό από ψηλά.
Εσύ έχεις δει θερμοσίφωνες μόνο σπεξω γω τους έχω δει λυμενους.αηοραζω κατευθείαν από βιοτεχνία, πηγαίνω εκεί και τους παίρνω.
Συ λες ότι έχεις κάποιον που ξέρει, που αποκλείεται να σου λέει αυτές τις κοτσανες που μας αραδιαζεις, γω στ αλήθεια έχω δει με τα ματάκια μου αυτά που λέω.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 20:03

Γιατί να τους κλείνουμε;

Είπα έκανα λάθος λέξη, αντί για είσοδος κρύου νερού έγραψα έξοδος. Μπερδεύτηκα μανα μ. Εκτός κι αν θεωρείς ότι δε ξέρω πως δουλεύει ο θερμοσιφωνας. Τώρα φυσικά μπορείς να εστιάσεις σε αυτό για τις τόσες αρλούμπες που έχεις γράψει αλλά οκ είσαι ο κλασικός ασέβαστος τι α καμς. Κρατάμε ότι οι παροχές του νερου στο δαπέδου είναι από κάτω. Υποθέτω τρυπάς το ταβάνι και τον θερμσίφωνα για να συνδέσεις τις παροχές ε; :P

Γιατί να τους κλείνουμε;

Γιατί μειώνεις τη κατανάλωση όταν δεν δουλεύει το ρεύμα αν δε πέσει 10 βαθμούς κάτω από το όριο που έχεις ορίσει στο θερμοστάτη; άσε που τα νερά αναμιγνύονται μέσα στον θερμοσίφωνα. Κρύο με ζεστό ανακατεύονται.Δε διαστρωματόνονται. Ε Ασέβαστε;
Φυσικά και δεν ξέρεις πως δουλεύει ο θερμοσίφωνας. Αλλιώς δεν θα έγραφες κοτσάνες. Στον επιδαπέδιο, όπως και σε όλους τους άλλους, η παροχή κρύου νερού είναι από κάτω. Μπορεί εσύ να βλέπεις το σωλήνα ότι μπαίνει από το πλάι, αλλά καταλήγει στο κάτω μέρος του καζανιού. Όπως ακριβώς του ζεστού καταλήγει στο πάνω είτε τον βλέπεις να μπαίνει από το πλάι είτε από κάτω.

Το ρεύμα δουλεύει όταν πέσει κάτω 10 βαθμούς. Και τότε καταναλώνει ρεύμα, για να το ανεβάσει 10.Δεν ξέρω τι δυσκολεύεσαι να καταλάβεις.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”