!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας
Re: Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας
ναι δεν το εγραψα και καλα, εννοουσα οτι να θες να τον εχεις μονιμα ανοικτο για κάποιο λογο, πρεπει να του κατεβασεις κι τον θερμοστάτη στου 50, αλλιως θα πιασει αλατα πιο σύντομα, γιατι θα ειναι στο εύρος 55/60-65 συνέχεια οταν ανάβει, πρέπει να ειναι κατω απο το 50 για να μην ειναι έντονο το φαινόμενο. Οπότε οταν αναβει μια φορά μονο, ειναι στο ευρος 50-65 για λιγο στην τελευταια κιλοβατώρα, και αν τον κλεισεις και νωρίς δεν μπαίνει ποτέ, οπότε ναι εχει διαφορά αυτό.
Θα έτυχε...enaon έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:22 ναι δεν το εγραψα και καλα, εννοουσα οτι να θες να τον εχεις μονιμα ανοικτο για κάποιο λογο, πρεπει να του κατεβασεις κι τον θερμοστάτη στου 50, αλλιως θα πιασει αλατα πιο σύντομα, γιατι θα ειναι στο εύρος 55/60-65 συνέχεια οταν ανάβει, πρέπει να ειναι κατω απο το 50 για να μην ειναι έντονο το φαινόμενο. Οπότε οταν αναβει μια φορά μονο, ειναι στο ευρος 50-65 για λιγο στην τελευταια κιλοβατώρα, και αν τον κλεισεις και νωρίς δεν μπαίνει ποτέ, οπότε ναι εχει διαφορά αυτό.
Κατανοητό αυτό που λες, ναι, ισχύει. Πέρα από την πλάκα, νόμιζα έλεγες για την διαφορά θερμοκρασίας ανοίγματος/κλεισίματος που είδα ότι προσπαθούσες να εξηγήσεις πιο πίσω.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
ναι το καταλαβα, διαβαζω πιο προσεκτικα μετα τον χέλη.Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:29 Πέρα από την πλάκα, νόμιζα έλεγες για την διαφορά θερμοκρασίας ανοίγματος/κλεισίματος που είδα ότι προσπαθούσες να εξηγήσεις πιο πίσω.![]()
την διαφορα που λες την εκανα "στο εύρος 55/60-65" για να πώ παλι οτι ειναι 5-10 βαθμοί, στο περίπου τα κανουν, ακομα ακαι στα ιδια μοντελα εχει διαφορες νομιζω.
- Fata_Morgana
Ρε φίλε είσαι ματημπαναγία πανασχετος. Από κάτω είναι οι παροχές του νερου; Σε ολααααα;Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 13:10σε 80, η και 200 λιτρα σε ηλιακο, θα πεσει η θερμοκρασια 1-2 βαθμους αμα παρεις μισο λιτρο νερο και το αντικαταστησεις με κρυοFata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 12:45Κάθε φορά που ανοίγεις βρύση και καταναλώνεις ζεστό νερό μπαίνει παγωμένο οπότε με 1-2 βαθμους που θα πέσει η θερμοκρασία θα δώσει εντολή ο θερμοστάτης. Εσύ και ο εναον λέτε να πέσει 10 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού και να δώσει εντολήΑσέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 12:10
οχι, το νερο αναμιγνυεται. πραγματι το ζεστο παει προς τα πανω, αλλα αυτο θα σου δωσει ελαχιστο χρονο να το εκμεταλλευτεις πριν ανακατευτει, γιατι απο τη μια τραβας και απο την αλλη μπαινει, και το νερο κινειται, ανακατευεται.
αν ηταν οπως τα λες, τα καζανια θα ειχαν μονιμα νερο κρυο κατω ζεστο πανω.
στνοχωριεμαι ομως που δεν εστιαζουμε στο προβλημα που εβαλες, και πως η σωστη λυση ειναι το Β οπως λες.![]()
![]()
Καλά τα υπόλοιπα περί ανάμειξης του ζεστού νερού κτλ δε τα σχολιάζω καν.![]()
επισης, το οτι ο θερμοστατης δεν ξανανοιγει με -1 βαθμους αλλα με -10 στο εδειξε ο εναον, δεν μπαινω στον κοπο να γκουγκλισω να στο δειξω, ψαξε μονη σου. να σου πω μονο οτι αυτο ειναι επιτηδες ετσι, για να μην κανει η επαφη 10 φορες παραπανω ανοιγοκλεισιματα, που θα μειωνε τη ζωη της στο 10%
επισης αφου το κρυο μπαινει αποκατω, και δεν αναμιγνυεται, πως θα φτασει στο θερμοστατη για να του κατεβασει τη θερμοκρασια, ε;![]()
Όντως, δεν έχουν ΤΗΝ ακρίβεια. Σωστό αυτό που είδα ότι είπες, πως παίζει ρόλο ότι είναι μηχανικοί οι θερμοστάτες, οπότε σιγά την ακρίβεια που θα σού δώσουν δυο κομμάτια μέταλλο, και κυρίως σε τόσο φθηνό και μαζικά παραγόμενο προϊόν. Και δεν υπάρχει και λόγος για σοβαρή ακρίβεια, εδώ που τα λέμε.enaon έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:32ναι το καταλαβα, διαβαζω πιο προσεκτικα μετα τον χέλη.Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:29 Πέρα από την πλάκα, νόμιζα έλεγες για την διαφορά θερμοκρασίας ανοίγματος/κλεισίματος που είδα ότι προσπαθούσες να εξηγήσεις πιο πίσω.![]()
την διαφορα που λες την εκανα "στο εύρος 55/60-65" για να πώ παλι οτι ειναι 5-10 βαθμοί, στο περίπου τα κανουν, ακομα ακαι στα ιδια μοντελα εχει διαφορες νομιζω.
Σκέφτηκα μάλιστα όταν είδα τα ποστς σου, να γράψω κάτι του τύπου "ρε σεις, είναι αντίστοιχη λογική με τα πιεστικά του νερού, έτσι λειτουργεί κι ο πιεσοστάτης", αλλά είχε ήδη προχωρήσει πολύ το νήμα (άσε που, δεν ξέρω ποιος θα το ήξερε κι αυτό).
- Fata_Morgana
10 βαθμούς κάτω από την ορισμενη θερμοκρασία στον θερμοστάτη. Οοοοκ.Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:40Όντως, δεν έχουν ΤΗΝ ακρίβεια. Σωστό αυτό που είδα ότι είπες, πως παίζει ρόλο ότι είναι μηχανικοί οι θερμοστάτες, οπότε σιγά την ακρίβεια που θα σού δώσουν δυο κομμάτια μέταλλο, και κυρίως σε τόσο φθηνό και μαζικά παραγόμενο προϊόν. Και δεν υπάρχει και λόγος για σοβαρή ακρίβεια, εδώ που τα λέμε.enaon έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:32ναι το καταλαβα, διαβαζω πιο προσεκτικα μετα τον χέλη.Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:29 Πέρα από την πλάκα, νόμιζα έλεγες για την διαφορά θερμοκρασίας ανοίγματος/κλεισίματος που είδα ότι προσπαθούσες να εξηγήσεις πιο πίσω.![]()
Σκέφτηκα μάλιστα όταν είδα τα ποστς σου, να γράψω κάτι του τύπου "ρε σεις, είναι αντίστοιχη λογική με τα πιεστικά του νερού, έτσι λειτουργεί κι ο πιεσοστάτης", αλλά είχε ήδη προχωρήσει πολύ το νήμα (άσε που, δεν ξέρω ποιος θα το ήξερε κι αυτό).
Από όσο ξέρω, ναι. Σε όλα είναι από κάτω.Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:36Ρε φίλε είσαι ματημπαναγία πανασχετος. Από κάτω είναι οι παροχές του νερου; Σε ολααααα;Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 13:10σε 80, η και 200 λιτρα σε ηλιακο, θα πεσει η θερμοκρασια 1-2 βαθμους αμα παρεις μισο λιτρο νερο και το αντικαταστησεις με κρυοFata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 12:45
Κάθε φορά που ανοίγεις βρύση και καταναλώνεις ζεστό νερό μπαίνει παγωμένο οπότε με 1-2 βαθμους που θα πέσει η θερμοκρασία θα δώσει εντολή ο θερμοστάτης. Εσύ και ο εναον λέτε να πέσει 10 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού και να δώσει εντολή![]()
Καλά τα υπόλοιπα περί ανάμειξης του ζεστού νερού κτλ δε τα σχολιάζω καν.![]()
επισης, το οτι ο θερμοστατης δεν ξανανοιγει με -1 βαθμους αλλα με -10 στο εδειξε ο εναον, δεν μπαινω στον κοπο να γκουγκλισω να στο δειξω, ψαξε μονη σου. να σου πω μονο οτι αυτο ειναι επιτηδες ετσι, για να μην κανει η επαφη 10 φορες παραπανω ανοιγοκλεισιματα, που θα μειωνε τη ζωη της στο 10%
επισης αφου το κρυο μπαινει αποκατω, και δεν αναμιγνυεται, πως θα φτασει στο θερμοστατη για να του κατεβασει τη θερμοκρασια, ε;![]()
Στους κάθετους σίγουρα, αλλά και σε οριζόντιους που βλέπεις την εισαγωγή ψηλά, μπορεί η είσοδος να είναι πάνω για πρακτικούς λόγους (για την σύνδεση, για να μπορεί να μπει και η ασφάλεια θερμοσίφωνα -αυτό που λέμε και "σκάστρα"), αλλά ο σωλήνας εσωτερικά κατεβαίνει κάτω, ώστε το κρύο νερό να βρίσκεται χαμηλά.
Έτσι ξέρω, τουλάχιστον. Δεν έχω "σφάξει" και όλους τους τύπους θερμοσίφωνα της αγοράς, για να είμαι 100% σίγουρος.
ναι και εχει και σημασία η θερμοκρασία νομιζω, δηλαδή εχουν αλλα χαρακτηριστικά αναλογα την θερμοκρασία διακοπής. Μονο με τεστ τα βλεπεις αυτα, εναν απλο καταγραφέα ενέργειας θες και τελος. Απλα ειναι μεγάλο το φορτίο οπότε δεν εχουμε εικόνα ακόμα, ρεπει κποιος να βαλει μετρητή στον πίνακα. Εχουμε γραψει απιστευτες θεωρητικές σαχλαμάρες στο νήμα, ο φόσι απο πάνω νομιζει οτι αν το νερό ειναι 65 και το δωμάτιο 15, θα εχει απώλεις λες και ειναι καλοριφέρ, δεν ξκαταλαβαινει την εννοια την μόνωσης, ενας μετρητής τα δειχνει αυτα, ή αν ακουπισεις το χερι πανω βεβαια και δεις οτι ειναι κοντα στους 35 οταν μεσα ειναι 65. Τεσπα.Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:40 Όντως, δεν έχουν ΤΗΝ ακρίβεια. Σωστό αυτό που είδα ότι είπες, πως παίζει ρόλο ότι είναι μηχανικοί οι θερμοστάτες, οπότε σιγά την ακρίβεια που θα σού δώσουν δυο κομμάτια μέταλλο, και κυρίως σε τόσο φθηνό και μαζικά παραγόμενο προϊόν. Και δεν υπάρχει και λόγος για σοβαρή ακρίβεια, εδώ που τα λέμε.
-
ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν
Saturn έγραψε: 13 Μαρ 2025, 12:17 Βρε ζωάδια, γιατί δεν μου απαντάτε?
Θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, γράφτε τα σε πμ
Γιατί σού φαίνεται παράξενο και δεν το δέχεσαι; Όπως είπα και πιο πάνω, είναι ακριβώς η ίδια λογική με τα πιεστικά. Για να περιορίζουν τον χρόνο λειτουργίας τους και να μην παίρνουν μπρος τόσο συχνά.Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:4910 βαθμούς κάτω από την ορισμενη θερμοκρασία στον θερμοστάτη. Οοοοκ.Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:40Όντως, δεν έχουν ΤΗΝ ακρίβεια. Σωστό αυτό που είδα ότι είπες, πως παίζει ρόλο ότι είναι μηχανικοί οι θερμοστάτες, οπότε σιγά την ακρίβεια που θα σού δώσουν δυο κομμάτια μέταλλο, και κυρίως σε τόσο φθηνό και μαζικά παραγόμενο προϊόν. Και δεν υπάρχει και λόγος για σοβαρή ακρίβεια, εδώ που τα λέμε.enaon έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:32
ναι το καταλαβα, διαβαζω πιο προσεκτικα μετα τον χέλη.
- Fata_Morgana
Στο δαπέδου είναι από κάτω οι παροχές;Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:49Από όσο ξέρω, ναι. Σε όλα είναι από κάτω.Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:36Ρε φίλε είσαι ματημπαναγία πανασχετος. Από κάτω είναι οι παροχές του νερου; Σε ολααααα;Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 13:10
σε 80, η και 200 λιτρα σε ηλιακο, θα πεσει η θερμοκρασια 1-2 βαθμους αμα παρεις μισο λιτρο νερο και το αντικαταστησεις με κρυο![]()
Στους κάθετους σίγουρα, αλλά και σε οριζόντιους που βλέπεις την εισαγωγή ψηλά, μπορεί η είσοδος να είναι πάνω για πρακτικούς λόγους (για την σύνδεση, για να μπορεί να μπει και η ασφάλεια θερμοσίφωνα -αυτό που λέμε και "σκάστρα"), αλλά ο σωλήνας εσωτερικά κατεβαίνει κάτω, ώστε το κρύο νερό να βρίσκεται χαμηλά.
Έτσι ξέρω, τουλάχιστον. Δεν έχω "σφάξει" και όλους τους τύπους θερμοσίφωνα της αγοράς, για να είμαι 100% σίγουρος.
η ναιδα κανει τεστ τωρα, θελει να δει πόση ώρα θα την ακουμε πριν της πουμε να παει να πλύνει κανένα πιάτο.
Από την ερώτησή σου υποθέτω ότι μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα πιο πάνω...Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:54Στο δαπέδου είναι από κάτω οι παροχές;Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:49Από όσο ξέρω, ναι. Σε όλα είναι από κάτω.Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:36
Ρε φίλε είσαι ματημπαναγία πανασχετος. Από κάτω είναι οι παροχές του νερου; Σε ολααααα;
Είπαμε, άλλο το πού βλέπεις εσύ την είσοδο που είναι ψηλά για πρακτικούς λόγους, κι άλλο το πού πάει το νερό εσωτερικά. Το σημαντικό είναι αυτό, ότι το κρύο νερό πάει κάτω. Ακόμα κι εκεί που η παροχή εξωτερικά είναι ψηλά, από μέσα έχει σωλήνα που το κατεβάζει χαμηλά, πριν διαχυθεί μέσα στο δοχείο.
- Fata_Morgana
Μισό να ανάψω τον θερμοσίφωνα και να τον αφήσω ανοιχτό για πάντα γιατί δε καίει παραπανω ρεύμαenaon έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:55 η ναιδα κανει τεστ τωρα, θελει να δει πόση ώρα θα την ακουμε πριν της πουμε να παει να πλύνει κανένα πιάτο.
αντε ωραια, μετα πλυνε κανενα πιατο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 172 Απαντήσεις
- 4448 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης