!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Re: Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

:smt005: :smt005: :smt005: :_: :blm:

Εικόνα
Εικόνα
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 12:10
Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:46
Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 10:20
:003: :003: :003:

ολο και καλυτερο.

και για πες, που ειναι η αντισταση, πανω η κατω;
Δε τα λέω καλά δηλαδή; δεν είναι ετσι;
οχι, το νερο αναμιγνυεται. πραγματι το ζεστο παει προς τα πανω, αλλα αυτο θα σου δωσει ελαχιστο χρονο να το εκμεταλλευτεις πριν ανακατευτει, γιατι απο τη μια τραβας και απο την αλλη μπαινει, και το νερο κινειται, ανακατευεται.
αν ηταν οπως τα λες, τα καζανια θα ειχαν μονιμα νερο κρυο κατω ζεστο πανω.

στνοχωριεμαι ομως που δεν εστιαζουμε στο προβλημα που εβαλες, και πως η σωστη λυση ειναι το Β οπως λες. :roll:
Κάθε φορά που ανοίγεις βρύση και καταναλώνεις ζεστό νερό μπαίνει παγωμένο οπότε με 1-2 βαθμους που θα πέσει η θερμοκρασία θα δώσει εντολή ο θερμοστάτης. Εσύ και ο εναον λέτε να πέσει 10 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού και να δώσει εντολή :blm:
Καλά τα υπόλοιπα περί ανάμειξης του ζεστού νερού κτλ δε τα σχολιάζω καν.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

Εικόνα
https://www.athensvoice.gr/epikairotita ... -aristera/

Γιατί είναι οι πολύ αριστεροί συμπολίτες, αυτοί που –όπως η Νατάσα– θέλουν να ξεκινήσουν επανάσταση επειδή δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί ο κόσμος.

Αν, ας πούμε, τους ακούσετε να μιλούν για «δωρεάν παιδεία» και «δωρεάν υγεία», θα νομίζετε ότι μιλούν για αγαθά τα οποία απλώς υπάρχουν σε αφθονία στη φύση, όπως ακριβώς νόμιζε η συντρόφισσα για το ζεστό νερό που απολάμβανε.

Με λίγα λόγια, η συντρόφισσα Μποφίλιου δεν αναρωτήθηκε για την προέλευση του ζεστού νερού στο σπίτι της όχι επειδή δεν έχει μυαλό, αλλά επειδή είναι αριστερή. Δηλαδή, επειδή είναι ένας άνθρωπος που επειδή πιστεύει ότι δικαιούται τα πάντα δεν αναρωτιέται από πού προέρχονται όλα όσα απολαμβάνει.
:bravo: :goodpost: :+1:
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 12:45
Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 12:10
Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:46

Δε τα λέω καλά δηλαδή; δεν είναι ετσι;
οχι, το νερο αναμιγνυεται. πραγματι το ζεστο παει προς τα πανω, αλλα αυτο θα σου δωσει ελαχιστο χρονο να το εκμεταλλευτεις πριν ανακατευτει, γιατι απο τη μια τραβας και απο την αλλη μπαινει, και το νερο κινειται, ανακατευεται.
αν ηταν οπως τα λες, τα καζανια θα ειχαν μονιμα νερο κρυο κατω ζεστο πανω.

στνοχωριεμαι ομως που δεν εστιαζουμε στο προβλημα που εβαλες, και πως η σωστη λυση ειναι το Β οπως λες. :roll:
Κάθε φορά που ανοίγεις βρύση και καταναλώνεις ζεστό νερό μπαίνει παγωμένο οπότε με 1-2 βαθμους που θα πέσει η θερμοκρασία θα δώσει εντολή ο θερμοστάτης. Εσύ και ο εναον λέτε να πέσει 10 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού και να δώσει εντολή :blm:
Καλά τα υπόλοιπα περί ανάμειξης του ζεστού νερού κτλ δε τα σχολιάζω καν.
σε 80, η και 200 λιτρα σε ηλιακο, θα πεσει η θερμοκρασια 1-2 βαθμους αμα παρεις μισο λιτρο νερο και το αντικαταστησεις με κρυο :smt005:

επισης, το οτι ο θερμοστατης δεν ξανανοιγει με -1 βαθμους αλλα με -10 στο εδειξε ο εναον, δεν μπαινω στον κοπο να γκουγκλισω να στο δειξω, ψαξε μονη σου. να σου πω μονο οτι αυτο ειναι επιτηδες ετσι, για να μην κανει η επαφη 10 φορες παραπανω ανοιγοκλεισιματα, που θα μειωνε τη ζωη της στο 10%

επισης αφου το κρυο μπαινει αποκατω, και δεν αναμιγνυεται, πως θα φτασει στο θερμοστατη για να του κατεβασει τη θερμοκρασια, ε; :003:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ασέβαστος την 13 Ιαν 2025, 13:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 09:35
hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:03
Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:01

Εννοείς σηκώνεις την ασφάλεια στον πίνακα και έχεις αυτόματα ζεστό νερό ενώ πριν δεν είχες;
Βασικά δεν διάβασα τι συζητάτε τόσες σελίδες, απλά λέω ότι ο θερμοσίφωνάς μου καίει ρεύμα αμέσως μόλις ανοίξω την βρύση, αν είναι ανεβασμένη η ασφάλεια από τον πίνακα.
εσυ εχεις ταχυθερμοσιφωνα, μπερδεψε τους και αλλο, να γινουνε κωλος.
Έχω :g030:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

hellegennes έγραψε: 13 Ιαν 2025, 13:14 Έχω :g030:
μπράβο χελη, είσαι πολυ έξυπνος. :011:

ποσα βατ ειναι, απο περιέργεια;
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

georgebi έγραψε: 13 Ιαν 2025, 13:00

Με λίγα λόγια, η συντρόφισσα Μποφίλιου δεν αναρωτήθηκε για την προέλευση του ζεστού νερού στο σπίτι της όχι επειδή δεν έχει μυαλό, αλλά επειδή είναι αριστερή. Δηλαδή, επειδή είναι ένας άνθρωπος που επειδή πιστεύει ότι δικαιούται τα πάντα δεν αναρωτιέται από πού προέρχονται όλα όσα απολαμβάνει.
Εξηγηστε της
ότι για να έχει ζεστό νερό ο θερμοσίφωνας πρέπει κάποιος να παράξει ηλεκτρική ενέργεια που έχει πράσινους φόρους και δεν είναι φθηνή γιατί αλλάζει το κλίμα λέει και επίσης πρέπει να υπακούει στις προτεραιότητες της πολιτικής του Κούλη

Μετά πρέπει να αμοιφθουν πλουσιοπάροχα πρώτα οι μέτοχοι των ιδιωτικών εταιρειών που παράγουν το ρεύμα, μετά οι διευθύνοντες σύμβουλοι και τελευταίοι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων

Οπότε δεν είναι δώρο από το σύμπαν το ζεστό νερό, έρχεται ακριβά

Προσπαθήστε να εξηγήσετε λίγο στους αριστερούς πως λειτουργεί ο κόσμος
Άβαταρ μέλους
enaon

dna replication έγραψε: 13 Ιαν 2025, 13:37 Εξηγηστε της
ότι για να έχει ζεστό νερό ο θερμοσίφωνας πρέπει κάποιος να παράξει ηλεκτρική ενέργεια που έχει πράσινους φόρους και δεν είναι φθηνή γιατί αλλάζει το κλίμα λέει και επίσης πρέπει να υπακούει στις προτεραιότητες της πολιτικής του Κούλη

Μετά πρέπει να αμοιφθουν πλουσιοπάροχα πρώτα οι μέτοχοι των ιδιωτικών εταιρειών που παράγουν το ρεύμα, μετά οι διευθύνοντες σύμβουλοι και τελευταίοι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων

Οπότε δεν είναι δώρο από το σύμπαν το ζεστό νερό, έρχεται ακριβά

Προσπαθήστε να εξηγήσετε λίγο στους αριστερούς πως λειτουργεί ο κόσμος
μπορει να πίστεψε την ΝΔ οτι θα γίνουμε Δανία του Νότου, σου λεει θα εχουμε τηλεθέρμανση οπως εκει, θα έρχεται το ζεστό απο το δίκτυο. Που να παει το μυαλό της οτι οι Πρωθυπουργοί κάνανε πλακίτσες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 13 Ιαν 2025, 13:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

hellegennes έγραψε: 13 Ιαν 2025, 13:14
Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 09:35
hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2025, 16:03

Βασικά δεν διάβασα τι συζητάτε τόσες σελίδες, απλά λέω ότι ο θερμοσίφωνάς μου καίει ρεύμα αμέσως μόλις ανοίξω την βρύση, αν είναι ανεβασμένη η ασφάλεια από τον πίνακα.
εσυ εχεις ταχυθερμοσιφωνα, μπερδεψε τους και αλλο, να γινουνε κωλος.
Έχω :g030:
Τι τρόλι είσαι ρε παπάρα... :smt005: :smt005: :smt005:
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
enaon

:011:

Εικόνα
Κοιτάσματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κοιτάσματα »

Αυτό που με σοκάρει δεν είναι η ηλιθιότητα της Μποφίλιου. Πριν αρκετά χρόνια θα την είχαν κλεισμένη σε κανα δωμάτιο οι γονείς της για να μην την βλέπει ο κόσμος και ξεφτιλιζεται η οικογένεια και ακόμα παλαιότερα θα την πεταγαν στον Καιάδα.

Αυτό που σοκάρει είναι ότι τετοια καθυστερημένα άτομα με μυαλό 3χρονου είναι πλουσια και κάνουν ζωαρα και άλλοι μορφωμένοι με πτυχια δουλεύουν για ψίχουλα. Και μόνο από το ότι υπάρχουν άτομα σαν την Μποφίλιου είναι απόδειξη της αποτυχίας και της δεδομένης κατάρρευσης του σύγχρονου καπιταλισμού.
Άβαταρ μέλους
Isildur

enaon έγραψε: 13 Ιαν 2025, 13:50:011:
Επειδή βλέπω ότι το έχεις ψάξει αρκετά, να σε ρωτήσω, να μου πεις αν ξες.

Πριν πολλά χρόνια, κι εγώ δεν τον έσβηνα (σχεδόν) καθόλου. Και όντως, αυτά για τις καταναλώσεις είναι παπαριές ολκής, ίσως είναι κανά-δυο καφέδες το μήνα παραπάνω, εξαρτάται βέβαια από διάφορα πράματα, κυρίως από την θερμοκρασία τού εισερχόμενου νερού κλπ.

Όταν σε κάποια στιγμή φώναξα φίλο υδραυλικό για να αλλάξουμε την αντίσταση (υπήρχε λόγος που δεν το έκανα μόνος μου), είχα πάθει πλάκα* από τα άλατα που είχε μέσα. Μιλάμε για τρελό όγκο αλάτων, σε σχέση με τον χρόνο που λειτουργούσε ο θερμοσίφωνας. Μού είπε λοιπόν τότε αυτός, ότι αυτό ήταν συχνό φαινόμενο σε θερμοσίφωνες που καίνε συνεχόμενα, ότι δημιουργούνται πολλαπλάσιες ποσότητες κλπ. Δεν ξέρω αν ισχύει, γι' αυτό και ρωτάω αν ξες εσύ (ή κάποιος άλλος), γιατί έκανα δυο πράγματα ταυτόχρονα, το ένα ήταν να βάλω ένα φίλτρο πολυφωσφορικού άλατος στην είσοδο του θερμοσίφωνα και το άλλο να αρχίσω να τον καίω διακεκομμένα. Εννοείται πως δεν ξανάπιασε καθόλου άλατα μέχρι να φύγω από το σπίτι 7-8 χρόνια μετά, είχα αλλάξει αντίσταση λίγο πριν φύγω και βρήκα μια χούφτα άλατα κάτω στον πάτο στον πάτο, καμμιά σχέση δηλαδή με τα άλλα που φτάνανε σχεδόν μέχρι τη μέση του θερμοσίφωνα, μετά από ούτε 2 χρόνια χρήσης. Απλά, επειδή φυσικά την δουλειά την έκανε το φίλτρο, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και ο τρόπος λειτουργίας γενικά ή όχι. Ξες κάτι;

* όπως κι η αντίσταση φυσικά...
Άβαταρ μέλους
enaon

Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:01

Πριν πολλά χρόνια, κι εγώ δεν τον έσβηνα (σχεδόν) καθόλου. Και όντως, αυτά για τις καταναλώσεις είναι παπαριές ολκής, ίσως είναι κανά-δυο καφέδες το μήνα παραπάνω, εξαρτάται βέβαια από διάφορα πράματα, κυρίως από την θερμοκρασία τού εισερχόμενου νερού κλπ.

Όταν σε κάποια στιγμή φώναξα φίλο υδραυλικό για να αλλάξουμε την αντίσταση (υπήρχε λόγος που δεν το έκανα μόνος μου), είχα πάθει πλάκα* από τα άλατα που είχε μέσα. Μιλάμε για τρελό όγκο αλάτων, σε σχέση με τον χρόνο που λειτουργούσε ο θερμοσίφωνας. Μού είπε λοιπόν τότε αυτός, ότι αυτό ήταν συχνό φαινόμενο σε θερμοσίφωνες που καίνε συνεχόμενα, ότι δημιουργούνται πολλαπλάσιες ποσότητες κλπ. Δεν ξέρω αν ισχύει, γι' αυτό και ρωτάω αν ξες εσύ (ή κάποιος άλλος), γιατί έκανα δυο πράγματα ταυτόχρονα, το ένα ήταν να βάλω ένα φίλτρο πολυφωσφορικού άλατος στην είσοδο του θερμοσίφωνα και το άλλο να αρχίσω να τον καίω διακεκομμένα. Εννοείται πως δεν ξανάπιασε καθόλου άλατα μέχρι να φύγω από το σπίτι 7-8 χρόνια μετά, είχα αλλάξει αντίσταση λίγο πριν φύγω και βρήκα μια χούφτα άλατα κάτω στον πάτο στον πάτο, καμμιά σχέση δηλαδή με τα άλλα που φτάνανε σχεδόν μέχρι τη μέση του θερμοσίφωνα, μετά από ούτε 2 χρόνια χρήσης. Απλά, επειδή φυσικά την δουλειά την έκανε το φίλτρο, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και ο τρόπος λειτουργίας γενικά ή όχι. Ξες κάτι;

ναι εχει σημασία οτι ειναι αναμμένος συνέχεια, αλλα και αυτο λιγο μπερδεμένο να το υπολογίσεις ακριβώς.

τα αλατα μαζεύονται οταν το νερό ειναι ζεστό, οχι οταν η αντισταση αναβει, με την εννοια οτι πιο πολυ μετραει η θερμοκρασία του νερου οταν ειναι ανοικτή η αντίσταση, παρά ο χρόνος που ειναι ανοικτή. Απο αυτη την εννοια ναι σίγουρα περισσότερα αλατα αν ειναι μονιμα αναμμένος. Αλλα οταν ειναι μονιμα του κατεβαζουμε την θερμοκρασία 50 και κατω απο το θερμοστατη, εκει το φαινόμενο ειναι πολυ μικρότερο απο οτι στους 65 ας πουμε, όποτε παλι ενα μερος αντισταθμίζεται. Αν ομως ειναι μονιμα στους 65, ναι εχει μεγάλη διαφορά.

παντως εχει πλακα, οταν μπουνε οι μετρητες οι ψηφιακοι ολα αυτα θα τα βλεπουμε ευκολα, ακομα και την κατασταση της αντιστασης θα ξερουμε στην πραξη, δεν θα λεμε θεωρίες :)
Άβαταρ μέλους
Isildur

enaon έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:13
Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 14:01

ναι εχει σημασία οτι ειναι αναμμένος συνέχεια, αλλα και αυτο λιγο μπερδεμένο να το υπολογίσεις ακριβώς.

τα αλατα μαζεύονται οταν το νερό ειναι ζεστό, οχι οταν η αντισταση αναβει, με την εννοια οτι πιο πολυ μετραει η θερμοκρασία του νερου οταν ειναι ανοικτή η αντίσταση, παρά ο χρόνος που ειναι ανοικτή. Απο αυτη την εννοια ναι σίγουρα περισσότερα αλατα αν ειναι μονιμα αναμμένος. Αλλα οταν ειναι μονιμα του κατεβαζουμε την θερμοκρασία 50 και κατω απο το θερμοστατη, εκει το φαινόμενο ειναι πολυ μικρότερο απο οτι στους 65 ας πουμε, όποτε παλι ενα μερος αντισταθμίζεται. Αν ομως ειναι μονιμα στους 65, ναι εχει μεγάλη διαφορά.

παντως εχει πλακα, οταν μπουνε οι μετριτες οι ψηφιακοι ολα αυτα θα τα βλεπουμε ευκολα, ακομα και την κατασταση της αντιστασης θα ξερουμε στην πραξη, δεν θα λεμε θεωρίες :)
Χμμμ... σωστό αυτό με την θερμοκρασία. Είχα σκεφτεί ότι αφού είναι μικρός ο χρόνος λειτουργίας της αντίστασης δεν θα έπρεπε να παίζει (τόσο μεγάλο έστω) ρόλο, αλλά έτσι ναι, βγάζει κάποιο νόημα.

Αυτό με την διαφορά θερμοκρασίας που λες εδώ δεν το κατάλαβα. Αφού το έχω στους 65, γιατί να πέφτει στους 50;
Άβαταρ μέλους
Isildur

Πλάκα κάνω, ε; :003:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές