!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Re: Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:06
Bazoomba έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:02 αν κανεις μπανιο μια φορα ανα διημερο τον χειμωνα συμφερει να τον ανοιξεις ενα μισαωρο. Οποτε κρατατε τον κλειστο, και για τον θεο παμε παρακατω.
αν κανεις μια φορά το διήμερο, πώς θα κανεις μπανιο αν τον ανοιξεις μονο 30 λεπτα; Αφου θα ειναι κρύο το νερό ακομα. Απο την δαναη πηρες τα νουμερα;
Ζουζουνάκι πανάσχετο δε χρειάζεται να ζεσταθούν και τα 100lt για να κάνεις μπάνιο.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Bazoomba έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:02 αν κανεις μπανιο μια φορα ανα διημερο τον χειμωνα συμφερει να τον ανοιξεις ενα μισαωρο. Οποτε κρατατε τον κλειστο, και για τον θεο παμε παρακατω.
αν κανεις μια φορά το διήμερο, πώς θα κανεις μπανιο αν τον ανοιξεις μονο 30 λεπτα; Αφου θα ειναι κρύο το νερό ακομα. Απο την δαναη πηρες τα νουμερα;
πριν βαλω ηλιακο εδω χαμε που βρισκομαι, τον χειμωνα ηθελε 15-20 λεπτα ο θερμοσιφωνας για να κανω ντουζ. Εγραψα 30 για εσας που μενετε στην λαπωνια.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:03
enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:01
Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:00 Και εσύ απλά συγκρίνεις πόσο καίει με τα φώτα που είναι σταθερό μοτίβο καψίματος ενέργειας στην καθημερινότητά σου, δεν είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά στο λογαριασμό.
τι γραφεις αγαπη μου, τι παει να πει σταθερό μοτίβο, κιλοβατ μετραμε στην καταναωση ή κιλοβατώρες; Τι σημασία εχει το μοτίβο, δανάη εισαι;
Καις φως με συγκεκριμένο μοτίβο. Δηλαδή πχ τις ώρες που λείπεις δεν καις λάμπα, ενώ το ψυγείο καίει. Η εταιρία παροχής ρεύματος σου δίνει την καμπύλη σου.
σου απαντησα, το σχόλιο μου ηταν για τον μυθο που εγραψες, οτι ένας θερμοσιφωνας αναμενος σε ενα σπιτι, εξοχικό ας πουμε που τον ξεχάσαμε , φουσκωνε τον λογαριασμο πολυ. 50 ευρώ για ενα ολοκληρο ετος αναμένος, αυτο ειναι το κόστος το 2005, απλό ειναι, υπολόγισε μόνη σου αν έγραψες σαχλαμάρα ή οχι.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

ST48410 έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:54
enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:48 τεσπα, ήθελα απλα να σου πω οτι η απώλειες ειναι μια κιλοβατώρα μονο, κοστος το 2005 περίπου 50 ευρώ το έτος, αν αυτο φουσκωνε τον λογαριασμό σου, οκ.
Νομίζω το μυστικό είναι κάπου αλλού. Όσοι έχουν τον θερμοσίφωνα συνεχώς αναμμένο κάνουν ΑΛΛΗ χρήση ζεστού νερού. Ζεστό νερό για πλύσιμο των χεριών, ομοίως για πιάτα, κατσαρόλες οπότε τελικά ο θερμοσίφωνας θα πάρει μπρος πιο πολλές φορές τη μέρα και κάψει παραπάνω.

Αντιθέτως όσοι τον ανάψουν μόνο για να κάνουν μπάνιο, θα κάψουν αυτή τη μία φορά που θα λειτουργήσει.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με όσα είπες και ντρέπομαι λιγάκι που κι εγώ νόμιζα ότι λειτουργεί. Φανταζόμουν αυτό που περιγράφεις ως διαφορικό (έτσι λειτουργεί ο θερμοστάτης του καλοφιρέρ μέσα στο σπίτι και μάλλον και του air condition) αλλά πίστευα ότι πρόκειται για πολύ μικρότερες διαφορές (3-4 βαθμών) άρα θα παίρνει μπρος πιο συχνά.
Και σε έπεισε ο enaon ότι ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνου δίνει εντολή όταν πέσει 10 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού; τζίζους κράιστ.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Bazoomba έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:08
πριν βαλω ηλιακο εδω χαμε που βρισκομαι, τον χειμωνα ηθελε 15-20 λεπτα ο θερμοσιφωνας για να κανω ντουζ. Εγραψα 30 για εσας που μενετε στην λαπωνια.
O enaon θέλει να κάψουν και τα 100lt για να κάνει ντουζ. Φαντάζομαι για να ζεστάνει κανένα ηλιακό 200lt με ρεύμα θα σηκώνει την ασφάλεια 7 μέρες πριν για να κάψει το νεράκι :lol:
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:09
enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:01

τι γραφεις αγαπη μου, τι παει να πει σταθερό μοτίβο, κιλοβατ μετραμε στην καταναωση ή κιλοβατώρες; Τι σημασία εχει το μοτίβο, δανάη εισαι;
Καις φως με συγκεκριμένο μοτίβο. Δηλαδή πχ τις ώρες που λείπεις δεν καις λάμπα, ενώ το ψυγείο καίει. Η εταιρία παροχής ρεύματος σου δίνει την καμπύλη σου.
σου απαντησα, το σχόλιο μου ηταν για τον μυθο που εγραψες, οτι ένας θερμοσιφωνας αναμενος σε ενα σπιτι, εξοχικό ας πουμε που τον ξεχάσαμε , φουσκωνε τον λογαριασμο πολυ. 50 ευρώ για ενα ολοκληρο ετος αναμένοος αυτο ειναι το κόστος το 2005, απλό ειναι, υπολόγισε μόνη σου αν έγραψες σαχλαμάρα ή οχι.
Η αλήθεια είναι οτι είσαι ούφο με σκούφο. Σου λέμε οτι τα έξτρα που κατά καιρούς πληρώνουμε οφείλονται σε ένα μηχάνημα κοστοβόρο, όπως ο θερμοσίφωνας και μας απαντάς όχι πιθανότερα είναι η λάμπα. Σου λέμε όχι φίλε. Τη λάμπα την καίμε ούτως ή άλλως, μετά μένει σε εμένα το στεγνωτήριο, στη Δανάη ο θερμοσίφωνας και σε εσένα ξέρω’γώ ο καταψύκτης. Έχεις φαγωθεί ότι δεν έχει κόστος, ενώ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ. Δεν μένουμε σε εξοχικά, σε σπίτια λειτουργικά με συγκεκριμένο μοτίβο και λογαριασμό μένουμε όλοι. Εγώ έχω ηλιακό. Ξέρω ότι όταν φουσκώνει ο λογαριασμός είναι γιατί ξέφυγα με το στεγνωτήριο. Όταν σπούδαζα είχα ξεχάσει το θερμοσίφωνα ! Άλλος μπορεί να την πάτησε με αερόθερμο. Έλα πια.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
enaon

Bazoomba έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:08 πριν βαλω ηλιακο εδω χαμε που βρισκομαι, τον χειμωνα ηθελε 15-20 λεπτα ο θερμοσιφωνας για να κανω ντουζ. Εγραψα 30 για εσας που μενετε στην λαπωνια.
λοιπον, τα νουμερα πρεπει να εχουν βαση, αλλιως λεμε ο,τι ναναι. Μονο με θερμοσιφωνακι κουζινας 15 λιτρων αυτο, και παλι οριακο, γιατι ειναι 1.5KW αυτα μονο.

Υποθετουμε οτι δεν εισαι η μποφίλιου και το νερό δεν στο ζεσταίνει το συμπαν πριν μπει στον θερμοσίφωνα. Ειναι στους 15 βαθμούς, εχεις ενα δοχειο 100 λιτρα, και του δινεις λες 15 λεπτα με αντισταση 4ΚW ας πουμε. Θα δωσεις δηλαδή μια κιλοβατώρα.Η θερμοκρασία του νερου θα ανέβει στους 25 βαθμους περίπου. Αρα κανεις μπανο με κρύο νερο, ή λες μαλακίες, και εσύ. :011:

εκτος αν λες για καλοκαιρι, γιατί οχι, ολοι ο,τι ναναι λενε.
Άβαταρ μέλους
enaon

Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:14

σου απαντησα, το σχόλιο μου ηταν για τον μυθο που εγραψες, οτι ένας θερμοσιφωνας αναμενος σε ενα σπιτι, εξοχικό ας πουμε που τον ξεχάσαμε , φουσκωνε τον λογαριασμο πολυ. 50 ευρώ για ενα ολοκληρο ετος αναμένοος αυτο ειναι το κόστος το 2005, απλό ειναι, υπολόγισε μόνη σου αν έγραψες σαχλαμάρα ή οχι.
Η αλήθεια είναι οτι είσαι ούφο με σκούφο. Σου λέμε οτι τα έξτρα που κατά καιρούς πληρώνουμε οφείλονται σε ένα μηχάνημα κοστοβόρο, όπως ο θερμοσίφωνας και μας απαντάς όχι πιθανότερα είναι η λάμπα. Σου λέμε όχι φίλε. Τη λάμπα την καίμε ούτως ή άλλως, μετά μένει σε εμένα το στεγνωτήριο, στη Δανάη ο θερμοσίφωνας και σε εσένα ξέρω’γώ ο καταψύκτης. Έχεις φαγωθεί ότι δεν έχει κόστος, ενώ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ. Δεν μένουμε σε εξοχικά, σε σπίτια λειτουργικά με συγκεκριμένο μοτίβο και λογαριασμό μένουμε όλοι. Εγώ έχω ηλιακό. Ξέρω ότι όταν φουσκώνει ο λογαριασμός είναι γιατί ξέφυγα με το στεγνωτήριο. Όταν σπούδαζα είχα ξεχάσει το θερμοσίφωνα ! Άλλος μπορεί να την πάτησε με αερόθερμο. Έλα πια.
σόρυ ουφο, νομιζα ελειπες και τον ειχες ξεχάσει ανοικτό. Λοιπον, παραμενουν τα νουμερα δυστυχώς, ενας θερμοσίφωνας ολη μερα ανοικτός, την εποχή που λες, το 2005, χρέωνε την δεη σε ενα ολοκληρο ετος 50 ευρω. Δεν θελω να πω οτι εγραψες σαχλαμάρα, οι κυρίες προηγούνται, πες το μονη σου.

εκτος αν εννοεις οτι οταν τον ξεχναγες ανοικτό, ειχες ζεστο νεράκι ωραιο και το ανοιγες συνεχεια, και εκανες την μποφίλιου, απο που να ειναι, απο που να ειναι, και οταν το καταλαβαινε κανεις αλλος εκανες την χαζή, οπως τωρα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:21
Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:14
σόρυ ουφο, νομιζα ελειπες και τον ειχες ξεχάσει ανοικτό. Λοιπον, παραμενουν τα νουμερα δυστυχώς, ενας θερμοσίφωνας ολη μερα ανοικτός, την εποχή που λες, το 2005, χρέωνε την δεη σε ενα ολοκληρο ετος 50 ευρω. Δεν θελω να πω οτι εγραψες σαχλαμάρα, οι κυρίες προηγούνται, πες το μονη σου.

εκτος αν εννοεις οτι οταν τον ξεχναγες ανοικτό, ειχες ζεστο νεράκι ωραιο και το ανοιγες συνεχεια, και εκανες την μποφίλιου, απο που να ειναι, απο που να ειναι, και οταν το καταλαβαινε κανεις αλλος εκανες την χαζή, οπως τωρα.
Κοιτα, επειδή βαριέμαι , οκ ο θερμοσίφωνας δεν είναι κοστοβόρος, αφήστε τον ανοιχτό.

Εντάξει ;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Bazoomba

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:16
Bazoomba έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:08 πριν βαλω ηλιακο εδω χαμε που βρισκομαι, τον χειμωνα ηθελε 15-20 λεπτα ο θερμοσιφωνας για να κανω ντουζ. Εγραψα 30 για εσας που μενετε στην λαπωνια.
λοιπον, τα νουμερα πρεπει να εχουν βαση, αλλιως λεμε ο,τι ναναι. Μονο με θερμοσιφωνακι κουζινας 15 λιτρων αυτο, και παλι οριακο, γιατι ειναι 1.5KW αυτα μονο.

Υποθετουμε οτι δεν εισαι η μποφίλιου και το νερό δεν στο ζεσταίνει το συμπαν πριν μπει στον θερμοσίφωνα. Ειναι στους 15 βαθμούς, εχεις ενα δοχειο 100 λιτρα, και του δινεις λες 15 λεπτα με αντισταση 4ΚW ας πουμε. Θα δωσεις δηλαδή μια κιλοβατώρα.Η θερμοκρασία του νερου θα ανέβει στους 25 βαθμους περίπου. Αρα κανεις μπανο με κρύο νερο, ή λες μαλακίες, και εσύ. :011:

εκτος αν λες για καλοκαιρι, γιατί οχι, ολοι ο,τι ναναι λενε.
https://gettopics.com/en/calc/water-heating-time
ορισματα 80 λτ δεξαμενη, 3.3 kw αντισταση, 20 αρχικη θερμοκρασια 36 τελικη, εκτιμωμενος χρονος 27 λεπτα. :102:
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba

με τον δικο σου αντιστατη ( δεν ξερω ποσα Kw ειναι ο δικος μου) με τα παραπανω ορισματα ιδια, ο εκτιμωμενος χρονος ειναι 22 λεπτα. αλλα ολα αυτα ειναι αχρειαστα γιατι η τελευταια φορα που τον χρησιμοποιησα ηταν 1 μηνα πριν και αυτος ηταν ο χρονος αναμονης μου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Bazoomba την 11 Ιαν 2025, 19:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:54.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με όσα είπες και ντρέπομαι λιγάκι που κι εγώ νόμιζα ότι λειτουργεί. Φανταζόμουν αυτό που περιγράφεις ως διαφορικό (έτσι λειτουργεί ο θερμοστάτης του καλοφιρέρ μέσα στο σπίτι και μάλλον και του air condition) αλλά πίστευα ότι πρόκειται για πολύ μικρότερες διαφορές (3-4 βαθμών) άρα θα παίρνει μπρος πιο συχνά.

και εγω ντρεπομαι λιγακι στο νημα, για την δανάη και τον γκομπακ πιο πολυ.

Δεν ειναι 10 ακριβως, ειναι μηχανικό, που σημανει οτι δεν υπαρχει ακρίβεια ουτε στο υλικό κατασκευης, ουτε ειναι σταθερή η συμπεριφορά του σε ολο το ευρος θερμοκρασίας, οποτε εχει σημασια αρκετα να κανει καποιος δοκιμη αν θελει ν αξερει τί εχει. Παντως ναι, πανω απο 4 , εως και 15 εχω δει.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:27
ST48410 έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:54.

και εγω ντρεπομαι λιγακι στο νημα, για την δανάη και τον γκομπακ πιο πολυ.

Δεν ειναι 10 ακριβως, ειναι μηχανικό, που σημανει οτι δεν υπαρχει ακρίβεια ουτε στο υλικό κατασκευης, ουτε ειναι σταθερή η συμπεριφορά του σε ολο το ευρος θερμοκρασίας, οποτε εχει σημασια αρκετα να κανει καποιος δοκιμη αν θελει ν αξερει τί εχει. Παντως ναι, πανω απο 4 , εως και 15 εχω δει.
Νομίζω μπερδεύεις τους θερμοστάτες :cry
Άβαταρ μέλους
enaon

Bazoomba έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:27 με τον δικο σου αντιστατη ( δεν ξερω ποσα Kw ειναι ο δικος μου) με τα παραπανω ορισματα ιδια, ο εκτιμωμενος χρονος ειναι 22 λεπτα. αλλα ολα αυτα ειναι αχρειαστα γιατι η τελευταια φορα που τον χρησιμοποιησα ηταν 1 μηνα πριν και αυτος ηταν ο χρονος αναμονης μου.
4 κιλοβατ ειναι το πανω οριο, δεν παει και πιο πανω ο οικιακός. Οποτε δεν βγαινουν τα νουμερα σου, σορυ, εκτος αν το νερό ειναι ζεστό απο το συμπαν, ή δν ξερω, δεν ειναι κρύο παντως, δεν ειναι κατω απο 25. Καλοκαιρακι δηλαδή. Δηλαδή, σορυ καλέ μου φίλε, αλλα λες μαλακίες. :011:
Άβαταρ μέλους
enaon

Fata_Morgana έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:29 Νομίζω μπερδεύεις τους θερμοστάτες :cry
δαναη φτανει εσύ βρε, δεν μπερδευω κάτι, ολοι ετσι δουλευουν απο παντα, τι να κανουμε;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”