!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:42 Καλά εν τω μεταξύ θεωρείς ότι δε χρησιμοποιούμε νερό, όταν εμείς μες στη μέρα δουλεύουμε φουλ νεροχύτη/νιπτηρα. Δλδ κάνεις εικασίες για σπίτι άδειο, όχι για σπίτι λειτουργικό.
εσυ ειπες για σπιτι αδειο οτι ξεχασες θερμοσίφωνα, γιαυτο απαντησα σε αυτο τον μυθο.

Τα αλλα που λετε με χρήση κλπ, ειναι δυσκολα νομιζω τελικα να τα εξηγήσω, δεν ξερω καλα ξανθέζικα. Παντως ειναι περίπου ιδια κατανάλωση ενέργειας, αν κανουμε ιδια κατανάλωση ζεστου νερου, ασχετα αν ειναι ανοικτός ολη μέρα η οχι.

Αν δεν κανουμε καθολυυ μπανιο και πλενουμε με κρυο τα πιατα, οκ, εχει διαφορά, αφου δεν τον ανοιγουμε καθόλου.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:48 τεσπα, ήθελα απλα να σου πω οτι η απώλειες ειναι μια κιλοβατώρα μονο, κοστος το 2005 περίπου 50 ευρώ το έτος, αν αυτο φουσκωνε τον λογαριασμό σου, οκ.
Νομίζω το μυστικό είναι κάπου αλλού. Όσοι έχουν τον θερμοσίφωνα συνεχώς αναμμένο κάνουν ΑΛΛΗ χρήση ζεστού νερού. Ζεστό νερό για πλύσιμο των χεριών, ομοίως για πιάτα, κατσαρόλες οπότε τελικά ο θερμοσίφωνας θα πάρει μπρος πιο πολλές φορές τη μέρα και κάψει παραπάνω.

Αντιθέτως όσοι τον ανάψουν μόνο για να κάνουν μπάνιο, θα κάψουν αυτή τη μία φορά που θα λειτουργήσει.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με όσα είπες και ντρέπομαι λιγάκι που κι εγώ νόμιζα ότι λειτουργεί. Φανταζόμουν αυτό που περιγράφεις ως διαφορικό (έτσι λειτουργεί ο θερμοστάτης του καλοφιρέρ μέσα στο σπίτι και μάλλον και του air condition) αλλά πίστευα ότι πρόκειται για πολύ μικρότερες διαφορές (3-4 βαθμών) άρα θα παίρνει μπρος πιο συχνά.
Άβαταρ μέλους
enaon

Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:53 Είπα οτι ο θερμοσίφωνας είχε την εφηβική μου ηλικία! Δεν είπα όταν ήμουν στην εφηβεία. Όταν σπούδαζα είχαμε λεντ. Δεν ξέρω τι σάχλες λες πάλι.
οκ μπερδέυτηκα, τότε ειχα ξεμπερδέψει με το θεμα αυτο εγώ, εφηβος, νομιζα και εσύ ειχες δωσει σημασια, αλλα μπα. Καταλαβαινω παντως γιατι οι μεγαλοι τότε λεγανε σαχλαμαρες, και τώρα οι μεγαλοι δεν καταλαβαινυν τιποτα, ξερεις ποση ωρα γραφω εδω; και κοροιδευουμε την μποφίλιου. :011:
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:54
Νομίζω το μυστικό είναι κάπου αλλού. Όσοι έχουν τον θερμοσίφωνα συνεχώς αναμμένο κάνουν ΑΛΛΗ χρήση ζεστού νερού.
δεν ειναι μυστικό, το ειπα στο πρώτο, δευτερο, τριτο κλπ πστ, ποιότητα ζωής, γιαυτο κιολας επιμένω οτι αν κανουμε ιδια χρήση νερου κλπ, τοτε εχουμε ιδια κατανάλωση ενεργειας, ασχετα αν ειναι αναμενος ολη μερα ή οχι. Αν καταπιεζόμαστε λιγο στην πραξη με το χειροκίνητο, και ξεδίνουμε οταν εχει ζεστό μονιμα, εχει διαφορά ναι.

αλλα αυτο εινα αυτονόητο, καναμε χρήση περισσοτερης ενεργειας, δεν πηγε χαμενη, την χαρήκαμε κλπ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 11 Ιαν 2025, 19:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:56
Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:53 Είπα οτι ο θερμοσίφωνας είχε την εφηβική μου ηλικία! Δεν είπα όταν ήμουν στην εφηβεία. Όταν σπούδαζα είχαμε λεντ. Δεν ξέρω τι σάχλες λες πάλι.
οκ μπερδέυτηκα, τότε ειχα ξεμπερδέψει με το θεμα αυτο εγώ, εφηβος, νομιζα και εσύ ειχες δωσει σημασια, αλλα μπα. Καταλαβαινω παντως γιατι οι μεγαλοι τότε λεγανε σαχλαμαρες, και τώρα οι μεγαλοι δεν καταλαβαινυν τιποτα, ξερεις ποση ωρα γραφω εδω; και κοροιδευουμε την μποφίλιου. :011:
Μέσα στο σπίτι έχεις κάποιες συσκευές που καίνε με baseline πάνω κάτω ίδια. Πχ ψυγείο. Βάζω και τα φώτα γιατί είναι η λειτουργία τους μοτίβο σταθερό στο λογαριασμό του καθένα μας. Πώς φουσκώνεις το λογαριασμό μετά που σε κάνει να απορείς τι παίχτηκε ; 1. Air condition, 2. Στεγνωτήριο 3. Θερμοσίφωνας. Και εσύ απλά συγκρίνεις πόσο καίει, σε σχέση πχ με τα φώτα που είναι σταθερό μοτίβο καψίματος ενέργειας στην καθημερινότητά σου, δεν είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά στο λογαριασμό.

Προφανώς οι μεγάλοι μου λογαριασμοί το Δεκέμβρη θα οφείλονται στο ερ κοντισιον και όχι στο θερμοσίφωνα!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 11 Ιαν 2025, 19:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:59 Αν καταπιεζόμαστε λιγο στην πραξη με το χειροκίνητο, και ξεδίνουμε οταν εχει ζεστό μονιμα, εχει διαφορά ναι.
Αυτό συνήθως συμβαίνει.
enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:59 αλλα αυτο εινα αυτονόητο, καναμε χρήση περισσοτερης ενεργεας, δεν πηγε χαμενη, την χαρήκαμε κλπ.
Οι άνθρωποι είναι επιπόλαιοι με αυτά. Τα ξεχνούν και δεν τα υπολογίζουν. Αυτό που μένει είναι η ανάμνηση του φουσκωμένου λογαριασμού.

ΥΓ. Όπως βλέπω, δεν θα πείσεις και πολλούς. Κάποιες αντιλήψεις είναι βαθιά παγιωμένες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 11 Ιαν 2025, 19:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
enaon

Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:00 Και εσύ απλά συγκρίνεις πόσο καίει με τα φώτα που είναι σταθερό μοτίβο καψίματος ενέργειας στην καθημερινότητά σου, δεν είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά στο λογαριασμό.
τι γραφεις αγαπη μου, τι παει να πει σταθερό μοτίβο, κιλοβατ μετραμε στην καταναωση ή κιλοβατώρες; Τι σημασία εχει το μοτίβο, δανάη εισαι;

μην πλατιαζεις την κουβεντα, απλα για τον θερμοσιφωνα που ειπες αφηνες μικρη αναμενο σου απαντησα, οτι μια αμμα αν ειχες αφησει ηταν παραπανω, αυτό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 11 Ιαν 2025, 19:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

αν κανεις μπανιο μια φορα ανα διημερο τον χειμωνα συμφερει να τον ανοιξεις ενα μισαωρο. Οποτε κρατατε τον κλειστο, και για τον θεο παμε παρακατω.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:01
Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:00 Και εσύ απλά συγκρίνεις πόσο καίει με τα φώτα που είναι σταθερό μοτίβο καψίματος ενέργειας στην καθημερινότητά σου, δεν είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά στο λογαριασμό.
τι γραφεις αγαπη μου, τι παει να πει σταθερό μοτίβο, κιλοβατ μετραμε στην καταναωση ή κιλοβατώρες; Τι σημασία εχει το μοτίβο, δανάη εισαι;
Καις φως με συγκεκριμένο μοτίβο. Δηλαδή πχ τις ώρες που λείπεις δεν καις λάμπα, ενώ το ψυγείο καίει. Η εταιρία παροχής ρεύματος σου δίνει την καμπύλη σου.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
ST48410

Bazoomba έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:02 και για τον θεο παμε παρακατω.
δεν έχει παρακάτω.

Εκτός και κάνουμε συζήτηση για τον ορθό τρόπο ανοίγματος της πόρτας του ψυγείου (κλήση/δευτερόλεπτα). Και κυρίως της κατάψυξης
Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 »

Otto Weininger έγραψε: 09 Ιαν 2025, 12:34 Τώρα κατάλαβα γιατί θέλει να πάει στο βουνό η επαναστάτρια.

https://twitter.com/apablaze/status/187 ... l7hPw&s=19
Η αμήχανη στιγμή που οι δεξιοί είστε εντάξει με τα χαλιά της Δόμνας που κοστίζουν 20 χιλιάρικα (από κρατικό χρήμα) αλλά όχι με τον θερμοσίφωνα της Μποφίλιου που τον πλήρωνε εκείνη.

Εμ οκ :102:
Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 »

Otto Weininger έγραψε: 09 Ιαν 2025, 12:34 Τώρα κατάλαβα γιατί θέλει να πάει στο βουνό η επαναστάτρια.

https://twitter.com/apablaze/status/187 ... l7hPw&s=19
Η αμήχανη στιγμή που οι δεξιοί είστε εντάξει με τα χαλιά της Δόμνας που κοστίζουν 20 χιλιάρικα (από κρατικό χρήμα) αλλά όχι με τον θερμοσίφωνα της Μποφίλιου που τον πλήρωνε εκείνη.

Εμ οκ :102:
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

Bazoomba έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:02 αν κανεις μπανιο μια φορα ανα διημερο τον χειμωνα συμφερει να τον ανοιξεις ενα μισαωρο. Οποτε κρατατε τον κλειστο, και για τον θεο παμε παρακατω.
:smt005:
Άβαταρ μέλους
enaon

Bazoomba έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:02 αν κανεις μπανιο μια φορα ανα διημερο τον χειμωνα συμφερει να τον ανοιξεις ενα μισαωρο. Οποτε κρατατε τον κλειστο, και για τον θεο παμε παρακατω.
αν κανεις μια φορά το διήμερο, πώς θα κανεις μπανιο αν τον ανοιξεις μονο 30 λεπτα; Αφου θα ειναι κρύο το νερό ακομα. Απο την δαναη πηρες τα νουμερα;
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

Cecily Anne έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:00
enaon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 18:56
Μέσα στο σπίτι έχεις κάποιες συσκευές που καίνε με baseline πάνω κάτω ίδια. Πχ ψυγείο. Βάζω και τα φώτα γιατί είναι η λειτουργία τους μοτίβο σταθερό στο λογαριασμό του καθένα μας. Πώς φουσκώνεις το λογαριασμό μετά που σε κάνει να απορείς τι παίχτηκε ; 1. Air condition, 2. Στεγνωτήριο 3. Θερμοσίφωνας. Και εσύ απλά συγκρίνεις πόσο καίει, σε σχέση πχ με τα φώτα που είναι σταθερό μοτίβο καψίματος ενέργειας στην καθημερινότητά σου, δεν είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά στο λογαριασμό.

Προφανώς οι μεγάλοι μου λογαριασμοί το Δεκέμβρη θα οφείλονται στο ερ κοντισιον και όχι στο θερμοσίφωνα!
Air condition και θερμοσιφωνας πφφ. Στα λαμπάκια του χριστουγεννιατικου δέντρου θα οφείλεται.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”