Οι αρχαίοι Έλλληνες θεοποίησαν τις ανθρωπινες αδυναμίες και πάθη ώστε να έχουνε δικαιολογια και άλλοθι στην αμαρτία.
Αυτό ακριβώς έκαναν.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Οι αρχαίοι Έλλληνες θεοποίησαν τις ανθρωπινες αδυναμίες και πάθη ώστε να έχουνε δικαιολογια και άλλοθι στην αμαρτία.
Οκ αυτή είναι και η αξία της σε σχέση με το να φτιάχνεις ένα ξόανο με κέρατα και να το λατρεύεις. Που αυτό προϋπήρχε στην Ελλάδα και ακολούθησαν οι ανθρώπινοι θεοί. Ύστερα περάσανε στο επόμενο στάδιο. Μετά από αιώνες φιλοσοφικών σχολών οι Έλληνες έψαχναν ένα ανώτερο επίπεδο θρησκείας, δεν καλύπτονταν. Αυτό συνέπεσε με την κατάκτηση της ανατολής και Αιγύπτου και την δημιουργία του ελληνικού κόσμου. Το θέμα έκλεισε με την Ρωμαϊκή κατάκτηση όπου οι Έλληνες έγιναν δούλοι. Μετά οι Έλληνες γίνανε πάλι άρχοντες και οι Ρωμαίοι έπεσαν στους Γερμανούς δηλαδή εξαφανιστηκαν. Αυτή είναι όλη η ιστορία.
Είσαι σίγουρος για αυτό; Εγώ απ'οσο ξέρω η εικόνα δεν είναι απλά μια ιστορία για αυτό μου φαίνεται περίεργο.Δημοκράτης έγραψε: 08 Ιαν 2025, 09:44 Δεύτερον με τις εικόνες δεν έχεις καμία επαφή με τον Άγιο μέσω τις εικόνας. Ο ρόλος της εικόνας είναι να πει μια ιστορία.
Φυσικά μας λένε και πως οι εικονιζόμενοι δεν λατρεύονται αλλά τιμούνται που περιπλέκει το θέμα αλλά για εμένα παίζουν με τις λέξεις για να μην κατηγορηθούν ως ειδωλολάτρες.Οι εικόνες θεωρούνται παράθυρα προς τον ουρανό, καθώς επιτρέπουν στους πιστούς να ανυψώσουν τη σκέψη και την καρδιά τους προς τον Θεό. Είναι ορατά σημεία του αοράτου κόσμου, που φέρνουν τη θεία πραγματικότητα κοντά στον άνθρωπο.
Πως εξηγείς ότι δεν υπάρχει παλάτι θεών στον Όλυμπο;tanipteros έγραψε: 08 Ιαν 2025, 00:42Έκτωρ Φοίνιξ έγραψε: 07 Ιαν 2025, 23:10Είσαι δωδεκαθεϊστής;tanipteros έγραψε: 07 Ιαν 2025, 23:02 Η συκοφαντία των Χριστιανών ότι οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν τα είδωλα ή την ύλη αντί τους Νοητούς Θεούς
Ο Δαίμων Συκοφαντία-Διαβολή εναντίον του αγάλματος του Διός![]()
Αμα είσαι καλά καβατζωμένος τα πάντα υπάρχουν.
το πουλήσανε και δώσαν τα κλειδιά στο κρύο και αυτοκτονήσανε
Υπάρχει απλά είναι ορατό μονο στους πιστούς οπαδούς οι οποίοι το βλέπουν με τα μάτια της καρδιάς μέσα από την πίστη τους "
έχει την σημασία του νοητικού ειδώλου....
Άντε γεια και καλά κρασιά.tanipteros έγραψε: 19 Ιαν 2025, 22:25έχει την σημασία του νοητικού ειδώλου....
το Θείο ως πνεύμα βρίσκεται σε δικό του πεδίο το Ουράνιο ο κατοπτρισμός στον νου των ανθρώπων δημιουργεί το νοητό είδωλο που μετά εκφράζεται με σύμβολα μέσω της τέχνης και του μύθου
έχω δει ότι είσαι ολίγον άσχετη και νομίζεις δικά σου για την αρχαία θρησκεία...ksk έγραψε: 20 Ιαν 2025, 15:48Άντε γεια και καλά κρασιά.tanipteros έγραψε: 19 Ιαν 2025, 22:25έχει την σημασία του νοητικού ειδώλου....
το Θείο ως πνεύμα βρίσκεται σε δικό του πεδίο το Ουράνιο ο κατοπτρισμός στον νου των ανθρώπων δημιουργεί το νοητό είδωλο που μετά εκφράζεται με σύμβολα μέσω της τέχνης και του μύθου
Η φωτο όλα τα λεφτά.tanipteros έγραψε: 07 Ιαν 2025, 23:02 Η συκοφαντία των Χριστιανών ότι οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν τα είδωλα ή την ύλη αντί τους Νοητούς Θεούς
Ο Δαίμων Συκοφαντία-Διαβολή εναντίον του αγάλματος του Διός