!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γαλαζιοι γδαρτες/απατεωνες

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Γαλαζιοι γδαρτες/απατεωνες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:03
Νετο Γκουερινο έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:02
Otto Weininger έγραψε: 04 Ιαν 2025, 18:40

Και αυτοί το πληρώνουν πλέον.

Επίσης, αυτο το τέλος ανθεκτικοτητας θα το πληρώσουν από την τσέπη τους ας πούμε; :lol:

Δε θα μπει στην χρέωση δωματίου;
Πώς δεν το σκέφτηκε αυτό ο νηματοθετης;
Ας το αυξήσει κι άλλο λοιπόν, έτσι κι αλλιώς οι πελάτες θα το πληρώνουν
:smt005: :smt005: :smt005:
Φοβερή αύξηση 5 ευρώ την μέρα στο 5στερο τι να σου πω.
Ε, ναι, 5 ευρώ αύξηση εδώ, 5 ευρώ αύξηση εκεί. Έτσι αντιλαμβάνεσαι εσύ την μείωση φόρων. Όταν αυξάνονται είναι "τι είναι 5 ευρώ".

Πολλά πεντάευρα έχουν μαζευτεί τελευταία.

Φυσικά αν είσαι Μαρία Αντουανέτα που δεν έχεις κοπιάσει ιδιαίτερα στην ζωή σου, δεν σε ενοχλεί να πεινάει ο κόσμος. Ας φάει παντεσπάνι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:03
Ερμής έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:00 Δε το ξέρω.
Εννοείται πως είμαι μαζί με τους ξενοδόχους αν ξεκινήσουν να κινούνται εναντίον της συμμορίας. Απλά μου έχει κάνει εντύπωση γιατί τόση μαλθακοτητα. Η μάλλον εικάζω. Δε τους αγγίζει ιδιαίτερα ακόμη γιατί απευθύνονται σε άλλο κοινό.
Οι ταριφες που έχει αποδειχθεί ότι έχουν πολλά κιλά αρχιδια ως συνδικάτο, ξεπαστρεψαν την άλλη εγκληματικη οργάνωση
Δεκτό ότι είναι προβληματικό για έναν κλάδο που δίνει τιμές 8-9 μήνες πριν, να του αλλάζεις απροειδοποίητα τα κόστη και να τρώει τη ζημιά στο κεφάλι.
Από την άλλη ήταν ο κλάδος, ο μόνος κλάδος, που προστατεύθηκε, εις βάρος όλης της υπόλοιπης κοινωνίας, στην πανδημία.
Ε, όχι. Όχι. Ο μόνος κλάδος που προστατεύθηκε ήταν αυτός που τώρα στηρίζει την ΝΔ. Τα ΜΜΠ. Τους έδωσαν άφθονο χρήμα, από τους φόρους μας, για να μας κάνουν τώρα εμετική προπαγάνδα υπέρ των εγκληματιών, απατεώνων, συμμοριτών που βρίσκονται στην κυβέρνηση.
Νετο Γκουερινο έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:15 Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις,αλλά αν έχεις βρει τίποτα έτοιμο από τους γονείς σου,μην το κουνάς ρούπι φίλε
Νασαι καλα
Εσύ τι νομίζεις;

Υπάρχει άτομο που είναι επιχειρηματίας ο ίδιος και δεν θεωρεί προβληματικό έναν φόρο γιατί... θα τον προσθέσει στην τελική αξία του προϊόντος;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 04 Ιαν 2025, 19:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Otto Weininger έγραψε: 04 Ιαν 2025, 18:21
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 04 Ιαν 2025, 16:26 τα έχουμε ξαναπεί
οι απευθείας αναθέσεις aint gonna pay themselves
Τα χρέη σας δε θα πληρωθούν από μόνα τους.
δε θυμάμαι κάποια διάταξη που να ορίζει ότι το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει τα χρέη των ιδιωτών
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Otto Weininger έγραψε: 04 Ιαν 2025, 18:40
Ερμής έγραψε: 04 Ιαν 2025, 17:23 Και στους ερμπινμπαδες χαϊδεματα
Και αυτοί το πληρώνουν πλέον.

Επίσης, αυτο το τέλος ανθεκτικοτητας θα το πληρώσουν από την τσέπη τους ας πούμε; :lol:

Δε θα μπει στην χρέωση δωματίου;
την περίπτωση μείωσης των κρατήσεων λόγω αύξησης των τιμών δεν τη σκέφτεσαι; δηλαδή μείωσης των κερδών σε βάρος της τσέπης του ξενοδόχου και υπέρ του κράτους
ότι αυτό το μέτρο στρέφεται άμεσα κατά του εσωτερικού τουρισμού;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:39
δε θυμάμαι κάποια διάταξη που να ορίζει ότι το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει τα χρέη των ιδιωτών
Του έχει στρίψει τελείως του Ότο. Έχει παραισθήσεις ότι όχι μόνο είναι μέρος της κυβέρνησης και εκπρόσωπός της, αλλά και ότι είναι κάτι σαν επίτροπος κάποιας ξένης χώρας και μιλάει στους υπόλοιπους Έλληνες στο δεύτερο πρόσωπο.

Έχει ξεφύγει το πράγμα. Από απλός υποστηρικτής ενός κόμματος έχει πέσει τόσο πολύ στην λούμπα υπεράσπισής του που του έχει σαλέψει τελείως. Καμμία σχέση με τον παλιό Ότο, δυστυχώς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

hellegennes έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:44

Του έχει στρίψει τελείως του Ότο. Έχει παραισθήσεις ότι όχι μόνο είναι μέρος της κυβέρνησης και εκπρόσωπός της, αλλά και ότι είναι κάτι σαν επίτροπος κάποιας ξένης χώρας και μιλάει στους υπόλοιπους Έλληνες στο δεύτερο πρόσωπο.

Έχει ξεφύγει το πράγμα. Από απλός υποστηρικτής ενός κόμματος έχει πέσει τόσο πολύ στην λούμπα υπεράσπισής του που του έχει σαλέψει τελείως. Καμμία σχέση με τον παλιό Ότο, δυστυχώς.
Ξεπέρασε τον under
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:37 Ε, όχι. Όχι. Ο μόνος κλάδος που προστατεύθηκε ήταν αυτός που τώρα στηρίζει την ΝΔ. Τα ΜΜΠ. Τους έδωσαν άφθονο χρήμα, από τους φόρους μας, για να μας κάνουν τώρα εμετική προπαγάνδα υπέρ των εγκληματιών, απατεώνων, συμμοριτών που βρίσκονται στην κυβέρνηση.
Καλά εσύ το πας αλλού.

Για το θέμα του έξτρα φόρου έχω να παρατηρήσω το εξής. Και τον Όττο θα κακοφαινόταν έξτρα φόρος σε κάποια φάρμακα αλλά θα μπορούσε πολύ πιο εύκολα να τον μετακυλίσει στον τελικό καταναλωτή από ότι άλλες επιχειρήσεις. Γιατί δεν υπάρχουν πραγματικές εναλλακτικές. Δηλαδή αν ακριβύνει το χάπι για την πίεση δεν μπορώ να σταματήσω να το παίρνω ή να αγοράσω από το εξωτερικό. Στη δική σου δουλειά θα επηρέαζε μια τέτοια αύξηση πιο πολύ.

Ωστόσο δεν μπορώ να ακούω κλάψα από επιχειρήσεις που ουσιαστικά πέρασε δεκαετής οικονομική κρίση και δεν τις άγγιξε. Σχεδόν κάθε χρόνο ανέβαζαν λίγο λίγο τιμές διανυκτέρευσης. Ε τώρα αν το πεντάστερο που χρεώνει 2 - 3 κατοστάρικα τη βραδιά πληρώσει 5 Ευρώ...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:46
hellegennes έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:37 Ε, όχι. Όχι. Ο μόνος κλάδος που προστατεύθηκε ήταν αυτός που τώρα στηρίζει την ΝΔ. Τα ΜΜΠ. Τους έδωσαν άφθονο χρήμα, από τους φόρους μας, για να μας κάνουν τώρα εμετική προπαγάνδα υπέρ των εγκληματιών, απατεώνων, συμμοριτών που βρίσκονται στην κυβέρνηση.
Καλά εσύ το πας αλλού.

Για το θέμα του έξτρα φόρου έχω να παρατηρήσω το εξής. Και τον Όττο θα κακοφαινόταν έξτρα φόρος σε κάποια φάρμακα αλλά θα μπορούσε πολύ πιο εύκολα να τον μετακυλίσει στον τελικό καταναλωτή από ότι άλλες επιχειρήσεις. Γιατί δεν υπάρχουν πραγματικές εναλλακτικές. Δηλαδή αν ακριβύνει το χάπι για την πίεση δεν μπορώ να σταματήσω να το παίρνω ή να αγοράσω από το εξωτερικό. Στη δική σου δουλειά θα επηρέαζε μια τέτοια αύξηση πιο πολύ.
Σιγά μην του κακοφαινόταν. Αφού τα χάπια είναι ανελαστική δαπάνη.

Στην δική μου δουλειά ο πληθωρισμός γάμησε τα πάντα. Αύξησε σημαντικά το κόστος εργασίας, το κόστος απόκτησης και διατήρησης πελατών, τον χρόνο εργασίας και παράλληλα η κυβέρνηση και εκείνο το σιχαμένο σκατό, ο τεμπελχανάς ο Άδωνης*, εισήγαγαν το ψέμα με το καλάθι του νοικοκυριού που όχι μόνο βοήθησε να αυξηθούν οι τιμές αντί να πέσουν, αλλά συνιστά και αντισυνταγματική, αντιτράστ (βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας), παράνομη διαφήμιση σε μεγάλες επιχειρήσεις, που μας έκανε άμεση οικονομική ζημιά.

Και φυσικά η κυβέρνηση μπορούσε να συγκρατήσει τις τιμές, αλλά την βόλευε να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα, δηλαδή πρακτικά η αύξηση της φορολογίας χωρίς να πειράξουν τους δείκτες φορολόγησης, ώστε να βγαίνουν μετά τα μποτ της και να λένε ότι δεν αυξήθηκε η φορολογία.

* κυριολεκτικά, το μόνο που έκανε στην θητεία του ήταν αυτό το καλάθι του ψέματος, απολύτως τίποτα άλλο. Δηλαδή το μόνο που έκανε ήταν μια απάτη που ζημίωσε και τους καταναλωτές και τις μικρότερες επιχειρήσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Otto Weininger έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:25
ST48410 έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:20
Otto Weininger έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:12 Τι απροειδοποιητα ρε άνθρωπε τον Σεπτέμβρη ανακοινώθηκαν αυτά.
ο OP δίνει την εντύπωση ότι δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Θυμάμαι ότι το είχαμε ξανασυζητήσει.
Τι να σου πω ρε φίλε. Ας μας πει ο ίδιος γιατί φωνάζει Ιανουαριο του 2025 για κάτι που ανακοινώθηκε Σεπτέμβρη του 2024.
Γιατι δεν το ειχα δει. Και να μου ειχε πεταξει την ειδηση, δεν ειχα μπει στον κοπο να μπω να την διαβασω γιατι νομιζα πως θα ηταν καμια ετεροχρονισμενη που αφορουσε την προηγουμενη αυξηση που ειχε γινει πριν μερικους μηνες.
Το παραδέχομαι λοιπον, ηταν δικη μου μαλακια. Δεν φανταστηκα πως θα εκαναν παλι αυξησεις του φορου που ειχαν αυξησει την ιδια σεζον.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:34
Otto Weininger έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:03
Νετο Γκουερινο έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:02
Πώς δεν το σκέφτηκε αυτό ο νηματοθετης;
Ας το αυξήσει κι άλλο λοιπόν, έτσι κι αλλιώς οι πελάτες θα το πληρώνουν
:smt005: :smt005: :smt005:
Φοβερή αύξηση 5 ευρώ την μέρα στο 5στερο τι να σου πω.
Ε, ναι, 5 ευρώ αύξηση εδώ, 5 ευρώ αύξηση εκεί. Έτσι αντιλαμβάνεσαι εσύ την μείωση φόρων. Όταν αυξάνονται είναι "τι είναι 5 ευρώ".

Πολλά πεντάευρα έχουν μαζευτεί τελευταία.

Φυσικά αν είσαι Μαρία Αντουανέτα που δεν έχεις κοπιάσει ιδιαίτερα στην ζωή σου, δεν σε ενοχλεί να πεινάει ο κόσμος. Ας φάει παντεσπάνι.
Θέλετε να ανοιχτεί νημα για κάθε φορο έμμεσο ή άμεσο από το 2019 έως σήμερα να συγκρίνουμε;
Τα πάντα μέσα.
Άμα θες εδώ είμαστε.

Το αν έχω κοπιάσει (γελοίε που με συγκρίνεις με ξενοδόχους που δεν πήραν χαμπάρι οτι δρκα χρονια ειχαμε κριση) το ξέρω καλά.
Μόνο τώρα που μιλάμε, όλη η επένδυση του νέου φαρμακείου μου, με μόλις ένα χρόνο λειτουργίας πήγε στράφι γιατί με γαμησανε με το κτίριο.
Όλα τα λεφτά, όλος ο τζίρος που έφτιαξα σε συνθήκες τρελού ανταγωνισμού στην περιοχή, πήγανε στράφι γιατί πρέπει να το κλείσω και να φύγω σε νέο κατάστημα πολύ πιο μακριά, αρα μηδέν πελατεία όλα από την αρχή.
Το αν, πότε και πόσο θα αποζημιωθω άγνωστο.
Τώρα χάνω τα κάντε εκτός από τα έπιπλα που μεταφέρονται, μιλάμε για ζημιά πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς να υπολογίσω τα διαφυγόντα κέρδη, και το κόστος του να γίνει φαρμακείο το νέο μαγαζί.

Αφενός λοιπόν δε θα λυπηθώ τους ξενοδόχους για κάτι που ούτως ή άλλως θα το φορτώσουν στον πελάτη και αφετέρου, όπως σου είπα αν θες ανοίγουμε νημα για κάθε ένα φορο (άμεσο και έμμεσο) απο το 2019 έως τώρα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μιλάω για τα χρέη της χώρας που πληρώνουμε και μάλιστα μπροστά, για να μην ανοίγουν οι αλογομουρηδες νήματα και να λένε "τικ τακ".

Τικ τακ, κανει το κεφάλι σας.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Μεσα σε 2 χρονια..
Απο 0,5 ----> 2 ευρω
Απο 1,5 ----> 5 ευρω
Απο 3 -----> 10 ευρω
Απο 4 -----> 15 ευρω

Και υστερα λεει γιατι τους βριζουμε
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

panos291 έγραψε: 04 Ιαν 2025, 20:22
Otto Weininger έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:25
ST48410 έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:20

ο OP δίνει την εντύπωση ότι δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Θυμάμαι ότι το είχαμε ξανασυζητήσει.
Τι να σου πω ρε φίλε. Ας μας πει ο ίδιος γιατί φωνάζει Ιανουαριο του 2025 για κάτι που ανακοινώθηκε Σεπτέμβρη του 2024.
Γιατι δεν το ειχα δει. Και να μου ειχε πεταξει την ειδηση, δεν ειχα μπει στον κοπο να μπω να την διαβασω γιατι νομιζα πως θα ηταν καμια ετεροχρονισμενη που αφορουσε την προηγουμενη αυξηση που ειχε γινει πριν μερικους μηνες.
Το παραδέχομαι λοιπον, ηταν δικη μου μαλακια. Δεν φανταστηκα πως θα εκαναν παλι αυξησεις του φορου που ειχαν αυξησει την ιδια σεζον.
Ωραία και τώρα που το λύσαμε αυτό, μπορούμε να κάνουμε ένα νήμα να δούμε τι σου αυξήθηκε και τι σου μειώθηκε από το 2019 έως σήμερα.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

hellegennes έγραψε: 04 Ιαν 2025, 19:44

Να πεις στην πρώτη συνεδρία ότι βλέπεις τα συμπτώματα σου σε άλλους. Είναι κλασικό συμπτώμα και θα βοηθήσει πολύ να το ξεκαθαρίσεις από την αρχή.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

panos291 έγραψε: 04 Ιαν 2025, 20:26 Μεσα σε 2 χρονια..
Απο 0,5 ----> 2 ευρω
Απο 1,5 ----> 5 ευρω
Απο 3 -----> 10 ευρω
Απο 4 -----> 15 ευρω

Και υστερα λεει γιατι τους βριζουμε
Δηλαδή στο 5στερο θα χρεώνει καποιος 165 αντί για 150 ;

Αν και 150 χρεωνετε στα 3 αστέρια στα νησιά, αλλά χάριν κουβέντας.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”