Ναι, για αυτό το λέμε

Απλά πολλοί την μπερδεύουν συνεχως με τη Μαλαισία για καποιο λογο. Εχω πεσει irl σε παρα πολλους που τις μπερδευουν αυτες τις δυο και νομιζουν την Ινδονησια κυριλε (ή/και το αντιστροφο, σκατοτρυπα τη Μαλαισια δηλαδη).
'Αψογος για μια ακόμη φορά ο Πατησιώτης. Μην ζηλεύεις, είσαι μικρός ακόμη, μπορεί κάποτε να φτάσεις κι εσύ στο σημείο αυτό.
Κι εγώ δεν κατάλαβα γιατί την βλέπουν για τόσο σπουδαία. Εκεί στο Βόρνεο είναι αυτοί που σε τρώνε νομίζωvantono έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:05Απλά πολλοί την μπερδεύουν συνεχως με τη Μαλαισία για καποιο λογο. Εχω πεσει irl σε παρα πολλους που τις μπερδευουν αυτες τις δυο και νομιζουν την Ινδονησια κυριλε (ή/και το αντιστροφο, σκατοτρυπα τη Μαλαισια δηλαδη).
Ινδονησία ειναι εκει που σε τρώνε οι κομόντο, παιβάκια μου![]()
Πάντως δεν είναι συμμαχία οι BRICS, ούτε το πάνε για εκεί. Είναι ένα φόρουμ συννενόησης, πιο πολύ μοιάζει με εναλλακτική G20.hellegennes έγραψε: 02 Ιαν 2025, 22:42Αυτό εδώ το νήμα. Στο μυαλό του Αρίστου είναι θετική εξέλιξη ότι γινόμαστε από δυο χωριά χωριάτες.Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Ιαν 2025, 22:39Ο σαρπ; Δεν κατάλαβα για ποιο νήμα λες.hellegennes έγραψε: 02 Ιαν 2025, 22:31
Ο άλλος κάνει νήμα με περηφάνια μια εξέλιξη που μας φέρνει εγγύτερα στον Γ΄ΠΠ. Τι να πεις...
Εχω δει ντοκιμαντέρ που εχεζαν οι άλλοι στο ποτάμι και λίγα μέτρα πιο κάτω λούζοταν κι έπλενε τα δόντια της μια γκόμενα. Βιωματικά πιστευουν ότι η ροή αλλάζει τη σύσταση του νερου προς το καθαρό.vantono έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:05Απλά πολλοί την μπερδεύουν συνεχως με τη Μαλαισία για καποιο λογο. Εχω πεσει irl σε παρα πολλους που τις μπερδευουν αυτες τις δυο και νομιζουν την Ινδονησια κυριλε (ή/και το αντιστροφο, σκατοτρυπα τη Μαλαισια δηλαδη).
Η Κίνα δεν κάνει λάθη. Η Κίνα κάνει μόνο επίτηδες.vantono έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:08 Η Μαλαισία ελπιζω οτι θα σκεφτεί το λάθος της και δεν θα προχωρήσει στην εισχώρηση στα τουβλα. Θελω να πιστεύω οτι ειχε μια κακη μερα για να πηρε τετοια αποφαση.
Ειναι και μακράν η πιο νορμαλ/προοδευτικη μουσουλμανικη χωρα του κοσμου, μαζι με Τουρκια και Αλβανία.
Μαζι με τη Μαλαισία, μακαρι να σκεφτει και η Κίνα το δικο της λαθος.
Η Ινδονησία είναι η μόνη μεγάλη καπιταλιστική χώρα που αναπτύσσεται με κομμουνιστικούς ρυθμούς, φτιάχνει βιομηχανία και κάνει megaprojects όπως η μεταφορά της πρωτεύουσας της, τα υπερταχεια τρένα κλπ. Εγώ τη σέβομαι καιρό τώρα.sharp έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:08Κι εγώ δεν κατάλαβα γιατί την βλέπουν για τόσο σπουδαία. Εκεί στο Βόρνεο είναι αυτοί που σε τρώνε νομίζωvantono έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:05Απλά πολλοί την μπερδεύουν συνεχως με τη Μαλαισία για καποιο λογο. Εχω πεσει irl σε παρα πολλους που τις μπερδευουν αυτες τις δυο και νομιζουν την Ινδονησια κυριλε (ή/και το αντιστροφο, σκατοτρυπα τη Μαλαισια δηλαδη).
Ενα φορουμ συνεννόησης που καποιος θα μπορουσε να το δει με μια σοβαρη ματιά,και οχι με τη ματιά που βλεπει τα παρατράγουδα της Πάνια, και θα μπορουσε να προσφερει και κατι αξιολογο ισως, για μενα θα αποτελούνταν στη βάση του απο:Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:10Πάντως δεν είναι συμμαχία οι BRICS, ούτε το πάνε για εκεί. Είναι ένα φόρουμ συννενόησης, πιο πολύ μοιάζει με εναλλακτική G20.hellegennes έγραψε: 02 Ιαν 2025, 22:42Αυτό εδώ το νήμα. Στο μυαλό του Αρίστου είναι θετική εξέλιξη ότι γινόμαστε από δυο χωριά χωριάτες.
Ναι προφανώς και είναι χάλια. Αυτό δεν αναιρεί τη δυναμική της. Και καθόλου αποικία δεν είναι, αν μπορέσω θα ξέθαψω ένα παλιό μου σχόλιο για να καταλάβεις.sharp έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:19 Αναφέρεσαι στην προσπάθεια της Κινεζικής αποικιοκρατίας, κατανοώ τον οίστρο.
Είχα γνωρίσει κάποιον που δούλευε εκεί, χάλια είναι...
Το 1998, όταν ήμασταν ακόμα στο λύκειο, είχε το μισό ΑΕΠ της Ελλάδας. Σήμερα έχει 7 φορές μεγαλύτερο ΑΕΠ από την Ελλάδα. Από 100 δις δολάρια έφτασε το 1,4 τρις. Μπορεί να έχει μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και δρόμο να διανύσει, αλλά σαφέστατα τα πάει πολύ καλύτερα από εμάς.vantono έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:05 Απλά πολλοί την μπερδεύουν συνεχως με τη Μαλαισία για καποιο λογο. Εχω πεσει irl σε παρα πολλους που τις μπερδευουν αυτες τις δυο και νομιζουν την Ινδονησια κυριλε (ή/και το αντιστροφο, σκατοτρυπα τη Μαλαισια δηλαδη).
Ξεχνάς τον παράγοντα κουλτούρα. Ακόμη και οι Ασιάτες που αναφέρεις, παρά τις κάποιες συγγένειες, έχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Πόσο μάλλον οι Λατινοαμερικάνοι που είναι σαν νότιοι Ευρωπαίοι κατά ένα βαθμό. Δες τι τραβάει η Ευρώπη που έχει πολύ μεγαλύτερες ομοιότητες, γλωσσική, θρησκευτική, κοινή ιστορία αιώνων, ακόμη και κοντινότερες αποστάσεις, έχει παίξει κι αυτό το ρόλο του. Τι δουλειά έχουν τώρα Ινδοί με Μαλαισίους και Χιλιανούς. Εδώ με τους Πακιστανούς δεν τα βρίσκουν, ενώ είναι ολόιδια φυλή, αλλά διαφορετικό θρήσκευμα. Το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί.vantono έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:23Ενα φορουμ συνεννόησης που καποιος θα μπορουσε να το δει με μια σοβαρη ματιά,και οχι με τη ματιά που βλεπει τα παρατράγουδα της Πάνια, και θα μπορουσε να προσφερει και κατι αξιολογο ισως, για μενα θα αποτελούνταν στη βάση του απο:Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:10Πάντως δεν είναι συμμαχία οι BRICS, ούτε το πάνε για εκεί. Είναι ένα φόρουμ συννενόησης, πιο πολύ μοιάζει με εναλλακτική G20.hellegennes έγραψε: 02 Ιαν 2025, 22:42
Αυτό εδώ το νήμα. Στο μυαλό του Αρίστου είναι θετική εξέλιξη ότι γινόμαστε από δυο χωριά χωριάτες.
Κίνα, Μαλαισία, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη (με την προϋπόθεση να μεταφερθεί η Βουλή στο Πουκέτ, και να παίρνονται απο εκει οι όποιες αποφάσεις) και Κούβα (στη φανταστική περιπτωση που έπαυε επιτέλους να ειναι τόσο αυτοκαταστροφική).
Σιγκαπούρη, Χιλή και Ουρουγουάη ειναι χωρες που επίσης θα μπορουσαν να προσφέρουν πολλά, αν κούμπωναν κι αυτές στο παραπάνω φορουμ (χλωμό ομως, καθώς οι δυο εξ αυτών ειναι φουλ καπιταλιστικές, μονο η Χιλή ειναι κατι ενδιάμεσο).
Ορίστε. Τα μπλοντ είναι τωρινή προσθήκη. Σε νήμα που αρχίζει έτσι:Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:24Ναι προφανώς και είναι χάλια. Αυτό δεν αναιρεί τη δυναμική της. Και καθόλου αποικία δεν είναι, αν μπορέσω θα ξέθαψω ένα παλιό μου σχόλιο για να καταλάβεις.sharp έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:19 Αναφέρεσαι στην προσπάθεια της Κινεζικής αποικιοκρατίας, κατανοώ τον οίστρο.
Είχα γνωρίσει κάποιον που δούλευε εκεί, χάλια είναι...
Εγώ απαντώ:Η Ινδονησία επιβάλει φόρο εισαγωγής μέχρι και 200% στα κινεζικά προϊόντα εισαγωγής!!!
Δεν θέλουμε να καταστραφεί η παραγωγή στην Ινδονήσια είναι η επίσημη θέση!!!
Και άλλο ποστ μουDwarven Blacksmith έγραψε: 13 Ιούλ 2024, 20:22 Η επιβολή δασμών σε συγκεκριμένα αγαθά είναι πολύ κομπλέ πολιτική ΑΝ μιλάμε για αναπτυσσόμενη χώρα και συνδυαστεί με σοβαρή πολτική σχεδιασμένης ανάπτυξης. Η Ινδονησία κάνει μια τίμια προσπάθεια να ικανοποιεί τις παραπάνω συνθήκες. Επομένως αν και σινόφιλος, η κίνηση αυτή μπορεί να είναι καλή για την Ινδονησία.
Αντίθετα για ανεπτυγμένες χώρες δεν έχουν νόημα αυτές οι κινήσεις, είναι κινήσεις απελπισίας από δημαγωγούς.
Δεν υπάρχει μια πολιτική που είναι σωστή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Διασχίστε τον ποταμό νιώθοντας τις πέτρες με τα πόδια σας.
Βλέπετε λοιπόν ότι είμαι ο πιο αμερόληπτος μάστερ της διαλεκτικής εδώ μέσα και είστε τυχεροί που με έχετε.Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Μάιος 2023, 23:21 Αν αυτή η δήλωση ισχύει, είναι πραγματικά κοσμοϊστορική εξέλιξη. Προσωπικά θα βάλω ένα αστερίσκο, η Ινδονησία φαίνεται πως έχει μια ικανή και τσαμπουκαλού ελίτ τελευταία, που πιέζει να ανέζει το value chain. Όποιος δεν διεκδικεί όμως αμφιβάλλω ότι παίρνει.
https://twitter.com/CollinSLKoh/status/ ... 7300898817