!!! DEVELOPMENT MODE !!!

9 νέες χώρες γίνονται μέλη των Brics από 1η Ιανουαρίου 2025

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: 9 νέες χώρες γίνονται μέλη των Brics από 1η Ιανουαρίου 2025

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Ζενίθεδρος έγραψε: 02 Ιαν 2025, 21:00 Σκατότρυπα η Ινδονησία που εντάσσεται στους BRICS,
Ναι, για αυτό το λέμε

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

foscilis έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:02
Ζενίθεδρος έγραψε: 02 Ιαν 2025, 21:00 Σκατότρυπα η Ινδονησία που εντάσσεται στους BRICS,
Ναι, για αυτό το λέμε

Εικόνα
Απλά πολλοί την μπερδεύουν συνεχως με τη Μαλαισία για καποιο λογο. Εχω πεσει irl σε παρα πολλους που τις μπερδευουν αυτες τις δυο και νομιζουν την Ινδονησια κυριλε (ή/και το αντιστροφο, σκατοτρυπα τη Μαλαισια δηλαδη).

Ινδονησία ειναι εκει που σε τρώνε οι κομόντο, παιβάκια μου :102:
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Ιαν 2025, 20:49 Λμαο, πόσα λάθη
'Αψογος για μια ακόμη φορά ο Πατησιώτης. Μην ζηλεύεις, είσαι μικρός ακόμη, μπορεί κάποτε να φτάσεις κι εσύ στο σημείο αυτό. :)
sharp

vantono έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:05
Ναι, για αυτό το λέμε

Εικόνα
Απλά πολλοί την μπερδεύουν συνεχως με τη Μαλαισία για καποιο λογο. Εχω πεσει irl σε παρα πολλους που τις μπερδευουν αυτες τις δυο και νομιζουν την Ινδονησια κυριλε (ή/και το αντιστροφο, σκατοτρυπα τη Μαλαισια δηλαδη).

Κι εγώ δεν κατάλαβα γιατί την βλέπουν για τόσο σπουδαία. Εκεί στο Βόρνεο είναι αυτοί που σε τρώνε νομίζω
Άβαταρ μέλους
vantono

Η Μαλαισία ελπιζω οτι θα σκεφτεί το λάθος της και δεν θα προχωρήσει στην εισχώρηση στα τουβλα. Θελω να πιστεύω οτι ειχε μια κακη μερα για να πηρε τετοια αποφαση.
Ειναι και μακράν η πιο νορμαλ/προοδευτικη μουσουλμανικη χωρα του κοσμου, μαζι με Τουρκια και Αλβανία.

Μαζι με τη Μαλαισία, μακαρι να σκεφτει και η Κίνα το δικο της λαθος.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

hellegennes έγραψε: 02 Ιαν 2025, 22:42
Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Ιαν 2025, 22:39
hellegennes έγραψε: 02 Ιαν 2025, 22:31

Ο άλλος κάνει νήμα με περηφάνια μια εξέλιξη που μας φέρνει εγγύτερα στον Γ΄ΠΠ. Τι να πεις...
Ο σαρπ; Δεν κατάλαβα για ποιο νήμα λες.
Αυτό εδώ το νήμα. Στο μυαλό του Αρίστου είναι θετική εξέλιξη ότι γινόμαστε από δυο χωριά χωριάτες.
Πάντως δεν είναι συμμαχία οι BRICS, ούτε το πάνε για εκεί. Είναι ένα φόρουμ συννενόησης, πιο πολύ μοιάζει με εναλλακτική G20.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
foscilis

Ναι, για αυτό το λέμε

Εικόνα

Εχω δει ντοκιμαντέρ που εχεζαν οι άλλοι στο ποτάμι και λίγα μέτρα πιο κάτω λούζοταν κι έπλενε τα δόντια της μια γκόμενα. Βιωματικά πιστευουν ότι η ροή αλλάζει τη σύσταση του νερου προς το καθαρό.

Κάποια μέρη είναι κυριολεκτικά σκατοτρυπες, όχι μεταφορικά.
Άβαταρ μέλους
foscilis

vantono έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:08 Η Μαλαισία ελπιζω οτι θα σκεφτεί το λάθος της και δεν θα προχωρήσει στην εισχώρηση στα τουβλα. Θελω να πιστεύω οτι ειχε μια κακη μερα για να πηρε τετοια αποφαση.
Ειναι και μακράν η πιο νορμαλ/προοδευτικη μουσουλμανικη χωρα του κοσμου, μαζι με Τουρκια και Αλβανία.

Μαζι με τη Μαλαισία, μακαρι να σκεφτει και η Κίνα το δικο της λαθος.
Η Κίνα δεν κάνει λάθη. Η Κίνα κάνει μόνο επίτηδες.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

sharp έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:08

Ναι, για αυτό το λέμε

Εικόνα

Κι εγώ δεν κατάλαβα γιατί την βλέπουν για τόσο σπουδαία. Εκεί στο Βόρνεο είναι αυτοί που σε τρώνε νομίζω
Η Ινδονησία είναι η μόνη μεγάλη καπιταλιστική χώρα που αναπτύσσεται με κομμουνιστικούς ρυθμούς, φτιάχνει βιομηχανία και κάνει megaprojects όπως η μεταφορά της πρωτεύουσας της, τα υπερταχεια τρένα κλπ. Εγώ τη σέβομαι καιρό τώρα.
sharp

Αναφέρεσαι στην προσπάθεια της Κινεζικής αποικιοκρατίας, κατανοώ τον οίστρο.

Είχα γνωρίσει κάποιον που δούλευε εκεί, χάλια είναι...
Άβαταρ μέλους
vantono

Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:10
Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Ιαν 2025, 22:39
Ο σαρπ; Δεν κατάλαβα για ποιο νήμα λες.
Αυτό εδώ το νήμα. Στο μυαλό του Αρίστου είναι θετική εξέλιξη ότι γινόμαστε από δυο χωριά χωριάτες.
Πάντως δεν είναι συμμαχία οι BRICS, ούτε το πάνε για εκεί. Είναι ένα φόρουμ συννενόησης, πιο πολύ μοιάζει με εναλλακτική G20.
Ενα φορουμ συνεννόησης που καποιος θα μπορουσε να το δει με μια σοβαρη ματιά,και οχι με τη ματιά που βλεπει τα παρατράγουδα της Πάνια, και θα μπορουσε να προσφερει και κατι αξιολογο ισως, για μενα θα αποτελούνταν στη βάση του απο:
Κίνα, Μαλαισία, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη (με την προϋπόθεση να μεταφερθεί η Βουλή στο Πουκέτ, και να παίρνονται απο εκει οι όποιες αποφάσεις) και Κούβα (στη φανταστική περιπτωση που έπαυε επιτέλους να ειναι τόσο αυτοκαταστροφική).

Σιγκαπούρη, Χιλή και Ουρουγουάη ειναι χωρες που επίσης θα μπορουσαν να προσφέρουν πολλά, αν κούμπωναν κι αυτές στο παραπάνω φορουμ (χλωμό ομως, καθώς οι δυο εξ αυτών ειναι φουλ καπιταλιστικές, μονο η Χιλή ειναι κατι ενδιάμεσο).
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

sharp έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:19 Αναφέρεσαι στην προσπάθεια της Κινεζικής αποικιοκρατίας, κατανοώ τον οίστρο.

Ναι προφανώς και είναι χάλια. Αυτό δεν αναιρεί τη δυναμική της. Και καθόλου αποικία δεν είναι, αν μπορέσω θα ξέθαψω ένα παλιό μου σχόλιο για να καταλάβεις.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

vantono έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:05 Απλά πολλοί την μπερδεύουν συνεχως με τη Μαλαισία για καποιο λογο. Εχω πεσει irl σε παρα πολλους που τις μπερδευουν αυτες τις δυο και νομιζουν την Ινδονησια κυριλε (ή/και το αντιστροφο, σκατοτρυπα τη Μαλαισια δηλαδη).

Το 1998, όταν ήμασταν ακόμα στο λύκειο, είχε το μισό ΑΕΠ της Ελλάδας. Σήμερα έχει 7 φορές μεγαλύτερο ΑΕΠ από την Ελλάδα. Από 100 δις δολάρια έφτασε το 1,4 τρις. Μπορεί να έχει μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και δρόμο να διανύσει, αλλά σαφέστατα τα πάει πολύ καλύτερα από εμάς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
sharp

vantono έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:23
Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:10

Ενα φορουμ συνεννόησης που καποιος θα μπορουσε να το δει με μια σοβαρη ματιά,και οχι με τη ματιά που βλεπει τα παρατράγουδα της Πάνια, και θα μπορουσε να προσφερει και κατι αξιολογο ισως, για μενα θα αποτελούνταν στη βάση του απο:
Κίνα, Μαλαισία, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη (με την προϋπόθεση να μεταφερθεί η Βουλή στο Πουκέτ, και να παίρνονται απο εκει οι όποιες αποφάσεις) και Κούβα (στη φανταστική περιπτωση που έπαυε επιτέλους να ειναι τόσο αυτοκαταστροφική).

Σιγκαπούρη, Χιλή και Ουρουγουάη ειναι χωρες που επίσης θα μπορουσαν να προσφέρουν πολλά, αν κούμπωναν κι αυτές στο παραπάνω φορουμ (χλωμό ομως, καθώς οι δυο εξ αυτών ειναι φουλ καπιταλιστικές, μονο η Χιλή ειναι κατι ενδιάμεσο).
Ξεχνάς τον παράγοντα κουλτούρα. Ακόμη και οι Ασιάτες που αναφέρεις, παρά τις κάποιες συγγένειες, έχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Πόσο μάλλον οι Λατινοαμερικάνοι που είναι σαν νότιοι Ευρωπαίοι κατά ένα βαθμό. Δες τι τραβάει η Ευρώπη που έχει πολύ μεγαλύτερες ομοιότητες, γλωσσική, θρησκευτική, κοινή ιστορία αιώνων, ακόμη και κοντινότερες αποστάσεις, έχει παίξει κι αυτό το ρόλο του. Τι δουλειά έχουν τώρα Ινδοί με Μαλαισίους και Χιλιανούς. Εδώ με τους Πακιστανούς δεν τα βρίσκουν, ενώ είναι ολόιδια φυλή, αλλά διαφορετικό θρήσκευμα. Το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:24
sharp έγραψε: 02 Ιαν 2025, 23:19 Αναφέρεσαι στην προσπάθεια της Κινεζικής αποικιοκρατίας, κατανοώ τον οίστρο.

Ναι προφανώς και είναι χάλια. Αυτό δεν αναιρεί τη δυναμική της. Και καθόλου αποικία δεν είναι, αν μπορέσω θα ξέθαψω ένα παλιό μου σχόλιο για να καταλάβεις.
Ορίστε. Τα μπλοντ είναι τωρινή προσθήκη. Σε νήμα που αρχίζει έτσι:
Η Ινδονησία επιβάλει φόρο εισαγωγής μέχρι και 200% στα κινεζικά προϊόντα εισαγωγής!!!
Δεν θέλουμε να καταστραφεί η παραγωγή στην Ινδονήσια είναι η επίσημη θέση!!!
Εγώ απαντώ:
Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Ιούλ 2024, 20:22 Η επιβολή δασμών σε συγκεκριμένα αγαθά είναι πολύ κομπλέ πολιτική ΑΝ μιλάμε για αναπτυσσόμενη χώρα και συνδυαστεί με σοβαρή πολτική σχεδιασμένης ανάπτυξης. Η Ινδονησία κάνει μια τίμια προσπάθεια να ικανοποιεί τις παραπάνω συνθήκες. Επομένως αν και σινόφιλος, η κίνηση αυτή μπορεί να είναι καλή για την Ινδονησία.

Αντίθετα για ανεπτυγμένες χώρες δεν έχουν νόημα αυτές οι κινήσεις, είναι κινήσεις απελπισίας από δημαγωγούς.

Δεν υπάρχει μια πολιτική που είναι σωστή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Διασχίστε τον ποταμό νιώθοντας τις πέτρες με τα πόδια σας.
Και άλλο ποστ μου
Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Μάιος 2023, 23:21 Αν αυτή η δήλωση ισχύει, είναι πραγματικά κοσμοϊστορική εξέλιξη. Προσωπικά θα βάλω ένα αστερίσκο, η Ινδονησία φαίνεται πως έχει μια ικανή και τσαμπουκαλού ελίτ τελευταία, που πιέζει να ανέζει το value chain. Όποιος δεν διεκδικεί όμως αμφιβάλλω ότι παίρνει.

https://twitter.com/CollinSLKoh/status/ ... 7300898817
Βλέπετε λοιπόν ότι είμαι ο πιο αμερόληπτος μάστερ της διαλεκτικής εδώ μέσα και είστε τυχεροί που με έχετε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”