!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ποιο χριστουγεννιάτικο γλυκό προτιμάτε;
Re: Ποιο χριστουγεννιάτικο γλυκό προτιμάτε;

"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
oreshki (όχι oreshnik
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- Cecily Anne
Βασιλόπιτα της επόμενης μέρας να έχει λίγο ξεραθεί να την βουτήξω στον καπουτσίνο !
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
από 'κει που κρατάει η σκούφια μου έχουν διαφορές. Δεν ξέρω αν παντού ισχύει το ίδιο.
Κύρια διαφορά ότι το σιρόπι γινόταν με ζάχαρη και όχι με μέλι όπως στο μελομακάρονο.
Μια παραλλαγή τους που την ονόμαζαν Ισλί έχε σχήμα τρίγωνο, γέμιση μέσα με καρύδι τριμμένο, κανέλα και ζάχαρη, εκτός από τον στολισμό με καρύδι από πάνω, και ειδικό εργαλείο σαν μικρή μασιά με το οποίο το διακοσμούσαν γύρω γύρω. Σου έφτανε να το βλέπεις.
Δεν ξέρω γιατί ακριβώς αλλά τη γεύση και την μυρωδιά των σπιτικών δεν την πετυχαίνουν τα έτοιμα ακόμα κι από καλά ζαχαροπλαστεία. Να φταίνε τα υλικά; Να φταίνε οι γεύσεις και οι μυρωδιές που εντυπώθηκαν σε μικρή ηλικία και το μυαλό τις αναζητά; Ίσως. Πάντως τα έτοιμα δεν...
Σε μεγάλο βαθμό είναι τα υλικά. Ακόμα και τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν πολύ καλό μέλι, πολύ καλό αλεύρι, πολύ καλή σοκολάτα κτλ. Οι τιμές τους δεν θα ήταν απλά ακριβές, θα ήταν εξωπραγματικές.ST48410 έγραψε: 24 Δεκ 2024, 20:43 Δεν ξέρω γιατί ακριβώς αλλά τη γεύση και την μυρωδιά των σπιτικών δεν την πετυχαίνουν τα έτοιμα ακόμα κι από καλά ζαχαροπλαστεία. Να φταίνε τα υλικά; Να φταίνε οι γεύσεις και οι μυρωδιές που εντυπώθηκαν σε μικρή ηλικία και το μυαλό τις αναζητά; Ίσως. Πάντως τα έτοιμα δεν...
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- Otto Weininger
Οχι με την καλή έννοια κολλημένος. Ποιοτικά άψογος αλλά τα γλυκά αδιάφορα.Ερμής έγραψε: 24 Δεκ 2024, 14:08
Αυτο θα το έλεγα θετικό.
Όσο για βασιλόπιτα, θέλω ινφο γιατί φέτο εχω μεγάλο τραπέζι εδώ στην Αλλαγή
Η βασιλόπιτα όμως.......
Φέτος, βρήκε μια συνταγή η μητέρα μου και θα φτιάξει. Θα σου πω.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Σωστός.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 24 Δεκ 2024, 20:13εγώ τα πούρα τα ξέρω σοροπιασμένα με καρύδια τυλιγμένα σε φύλλο χωρίς κρέμα. κάτι σαν τυλιχτό μπακλαβοκαταϊφι
Παρόμοια παραλλαγή είναι και οι σαμουσαδες
Όσο για κουραμπιέδες, οποίος φάει από Χατζη στη Λαμία, δε τρώει από αλλού ποτέ ξανά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Εγώ δεν ξέρω τί ακριβώς είναι, γι ´ αυτό ρώτησα. Αυτό που περιέγραψα, ξέρετε πώς λέγεται;Ερμής έγραψε: 24 Δεκ 2024, 22:46Σωστός.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 24 Δεκ 2024, 20:13εγώ τα πούρα τα ξέρω σοροπιασμένα με καρύδια τυλιγμένα σε φύλλο χωρίς κρέμα. κάτι σαν τυλιχτό μπακλαβοκαταϊφι
Όσο για κουραμπιέδες, οποίος φάει από Χατζη στη Λαμία, δε τρώει από αλλού ποτέ ξανά.
Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης (είναι σαν μισοφέγγαρα, όχι στρογγυλοί) έχει δοκιμάσει κάποιος;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Fata_Morgana
Είμαι φυσιολογικό άτομο, προτιμώ τα μελομακάρονα 
Μπορεί. Αλλά το παραδοσιακό γλυκό που σου λέω εγώ δεν έχει σοκολάτα και στην μορφή που αναφέρω δεν έχει ούτε μέλι. Δεν ξέρω αν η τιμή του αλευριού και το λάδι κάνει τόσο μεγάλη διαφορά.micmic έγραψε: 24 Δεκ 2024, 21:25Σε μεγάλο βαθμό είναι τα υλικά. Ακόμα και τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν πολύ καλό μέλι, πολύ καλό αλεύρι, πολύ καλή σοκολάτα κτλ. Οι τιμές τους δεν θα ήταν απλά ακριβές, θα ήταν εξωπραγματικές.ST48410 έγραψε: 24 Δεκ 2024, 20:43 Δεν ξέρω γιατί ακριβώς αλλά τη γεύση και την μυρωδιά των σπιτικών δεν την πετυχαίνουν τα έτοιμα ακόμα κι από καλά ζαχαροπλαστεία. Να φταίνε τα υλικά; Να φταίνε οι γεύσεις και οι μυρωδιές που εντυπώθηκαν σε μικρή ηλικία και το μυαλό τις αναζητά; Ίσως. Πάντως τα έτοιμα δεν...
Ε ναι, Ιωσηφιδη λεςΓΑΛΗ έγραψε: 24 Δεκ 2024, 23:21Εγώ δεν ξέρω τί ακριβώς είναι, γι ´ αυτό ρώτησα. Αυτό που περιέγραψα, ξέρετε πώς λέγεται;Ερμής έγραψε: 24 Δεκ 2024, 22:46Σωστός.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 24 Δεκ 2024, 20:13
εγώ τα πούρα τα ξέρω σοροπιασμένα με καρύδια τυλιγμένα σε φύλλο χωρίς κρέμα. κάτι σαν τυλιχτό μπακλαβοκαταϊφι
Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης (είναι σαν μισοφέγγαρα, όχι στρογγυλοί) έχει δοκιμάσει κάποιος;
Έχει ανοίξει μαγαζί και στη Σαλονίκη, έχει και στον Σκλαβενίτη
ΝαιΓΑΛΗ έγραψε: 24 Δεκ 2024, 23:21
Οι λαμιωτικοι δύο τρία λεβελ παραπάνω στο χαλαρό.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Γλυκότοπος Σκάλα Λακωνίας
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Αλητη. Αλλα δε μου ειπες πως θα κατέβεις, θα σου έλεγα και άλλα.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 31 Δεκ 2024, 12:33Γλυκότοπος Σκάλα ΛακωνίαςΑνοίγεις το κουτί και μυρίζει το βούτυρο στους γείτονες
Ξαναπήγες για καφεδάρα στο γνωστό;
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δεν κατέβηκα τόσο κάτω αυτή τη φορά. Αλλά μας τους φίλεψε η οικοδεσπότισσα. Με το που δοκίμασα την αρπάζω από το πέτο και της φωνάζω πες μου ΤΩΡΑ που τους βρήκεςΕρμής έγραψε: 31 Δεκ 2024, 12:43Αλητη. Αλλα δε μου ειπες πως θα κατέβεις, θα σου έλεγα και άλλα.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 31 Δεκ 2024, 12:33Γλυκότοπος Σκάλα ΛακωνίαςΑνοίγεις το κουτί και μυρίζει το βούτυρο στους γείτονες
Ξαναπήγες για καφεδάρα στο γνωστό;
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 253 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ