Το Υπάρχωspanakotas έγραψε: 23 Δεκ 2024, 21:48Ακόμη δεν έχεις συνειδητοποιήσει πως δεν έχεις κάνει ετυμολογική ανάλυση της λέξης "Υπάρχω"; Υπάρχω=2 λεξούλες=υπό+άρχωΛοξίας έγραψε: 23 Δεκ 2024, 18:56Το "υπάρχω", έχει ως βασική και προεξάρχουσα σημασία, αυτήν του "είναι", της ύπαρξης, της υπόστασης. Το χρησιμοποιούμε για κάτι που έχει υπόσταση, υλική ή πνευματική, για κάτι που είναι, που αποτελεί οντότητα.spanakotas έγραψε: 22 Δεκ 2024, 22:58 Κατ'επέκταση,όταν ένας άνθρωπος δηλώνει Άθεος,τότε αυτόματα δηλώνει πως δεν υπάρχει,δηλαδή πως δεν είναι υπο καμιάς Αρχής
Όποιο,λοιπόν,καλό παιδάκι εδώ μέσα έδωσε την σωστή απάντηση,τότε του λέω "Μπράβο".Οι υπόλοιποι διαγράφεστε απο το φόρουμ
xaxaxaxaxaxa
Κάποια στιγμή πρέπει, ακόμα και οι νεότεροι, να ανοίγετε και κάνα λεξικό, επί τέλους!
[λόγ. < αρχ. ὑπάρχω][/spoiler]
Ανοίξτε, έστω, και το Βικιλεξικό...Κάνετε μία ερώτηση στον Μπαμπινιώτη βρε αδερφέ...Spoiler
Νέα ελληνικά (el) Ετυμολογία
υπάρχω < αρχαία ελληνική ὑπάρχω
Προφορά
ΔΦΑ : /iˈpaɾ.xo/
Ρήμα
υπάρχω
έχω υπόσταση, συνιστώ μια οντότητα
σκέφτομαι, άρα υπάρχω
ζω
σε άλλους πλανήτες υπάρχουν άνθρωποι;
υφίσταμαι
έντονη ανησυχία υπάρχει για το μέλλον
βρίσκομαι κάπου
μήπως υπάρχει βιβλιοπωλείο εδώ κοντά;
(στον αόριστο, με κατηγορούμενο) διατελώ, είμαι
ο θείος μου υπήρξε πρόεδρος του σωματείου
έχω αξία για κάποιον, είμαι κάτι σημαντικό
το παρελθόν δεν υπάρχει πια για μένα
Δηλαδή, εσείς όταν ρωτήσετε: "Υπάρχει κάνας άνθρωπος εδώ;" ...ρωτάτε αν βρίσκεται κάποιος άνθρωπος κάτω από κάποια αρχή;
Ήόταν ρωτάτε "υπάρχει καμιά μπύρα να πιούμε;" ...ρωτάτε αν βρίσκεαι κάποια μπύρα κάτω από κάποια αρχή;
Αν ρωτήσετε: "υπάρχει κάτι να φάμε;" ...ρωτάτε αν υπάρχει φαγητό κάτω από κάποια αρχή;
Ή μήπως ο Ντεκάρτ όταν είπε το περίφημο "σκέπτομαι, άρα υπάρχω"...εννοούσε πως "σκέπτεται, άρα βρίσκεται κάτω από κάποια αρχή;"
Ξεφύγετε από τα επιχειρήματα του κατηχητικού. Είναι για μέχρι την τρίτη δημοτικού...
Υπό=κάτω από
άρχω=Αρχη=εξουσία, κράτος, ανώτερη διοικητική θέση, υπούργημα
Υπάρχω=Βρίσκομαι κάτω απο μια Αρχή,είμαι υπο της εποπτεία μιας εξουσίας
Οτιδήποτε,λοιπόν,βρίσκεται κάτω απο μια Αρχή,αποκτά υπόσταση.Που χου για να το καταλάβεις καλύτερα.
Για να αποκτήσει ένας σύλλογος νομική υπόσταση, πρέπει να εγκριθεί το καταστατικό του από το Πρωτοδικείο
Το πρωτοδικείο είναι η Αρχή και ο σύλλογος θα υπάρξει μόνο όταν βρεθεί υπο την εποπτεία της Αρχής,δηλαδή του Πρωτοδικείου
Αν το πρωτοδικείο δεν θέσει τον σύλλογο υπο του,τότε ο σύλλογος δεν υπάρχει
Δεν μπορεί,λοιπόν,να οριστεί τίποτα ακόμη και η ίδια η ζωή αν αυτό δεν βρίσκεται υπο της Αρχής,υπό του Θεού δηλαδή.
"Υπάρχει κάνας άνθρωπος εδώ;"=Υπάρχει κανένας άνθρωπος;=Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και ρωτάς αν υπάρχει κανένας;=Και περιμένεις απο τον κανένανα σου απαντήσει;
"υπάρχει καμιά μπύρα να πιούμε;"=Ναι υπάρχει=Αυτό σημαίνει πως θα πιούμε την καμιά μπύρα;
Όταν ρωτάς έναν άντρα αν είναι παντρεμένος,τον ρωτάς αν έχει τελέσει γάμο με άλλο άνδρα;
Συμπέρασμα=Επειδή στο σχολείο δεν σου δίδαξαν τίποτα παραπάνω απο το να τρως και να κάνεις τα κακά σου,αυτό δεν σημαίνει πως η λέξη "Υπάρχω" δημιουργήθηκε όχι για να περιγράφει πως είμαστε υπο μιας Αρχής,αλλά για να χρησιμοποιείται μονάχα όταν ψάχνουμε τα δωμάτια και τα ψυγεία για να βρούμε ανθρώπους και μπύρες αντίστοιχα;
Το επιχείρημα μου δεν είναι επιχείρημα δημοτικού,αλλά η δική σου η νόηση είναι επιπέδου δημοτικού που αδυνατεί να συλλάβει την ανώτερη αξία-σημασία των λέξων.
κατα ματθαιον - κεφαλαιο 22
"εν γαρ τη αναστασει ουτε γαμουσιν ουτε εκγαμιζονται αλλα ως αγγελοι του θεου εν ουρανω εισιν"
Η νοησή σου όταν ακούει το "ουτε γαμουσιν" ξέρεις που πάει.Δεν χρειάζεται να το αναλύσω παραπάνω
"σκέπτομαι, άρα υπάρχω"=Σκέπτομαι,άρα υπάρχουν μπύρες στο ψυγείο=οπότε ας πάω να πιω καμιαααααααααααά!!!!
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 4:23
"και περιηγεν ολην την γαλιλαιαν ο ιησους διδασκων εν ταις συναγωγαις αυτων και κηρυσσων το ευαγγελιον της βασιλειας και θεραπευων πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν εν τω λαω"
Πολύ θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό το "πασαν μαλακιαν εν τω λαω" για να με κάνεις να καταλάβω περισσότερο την ανώτερη σημασία των λέξεων όπου μια λέξη του Ευαγγελίου οι σημερινοί Έλληνες την έχουν κάνει σκουπίδι,όπως σκουπίδι κάνατε την λέξη "Υπάρχω" η οποία μέσα της κρύβει την έννοια του Θεού και εσείς νομίζετε πως την χρησιμοποιούμε μονάχα όταν θέλουμε να ρωτήσουμε τον περιπτερά της γειτονιάς αν υπάρχουν στο ψυγείο παγωμένα μπυρόνια
υ.γ. Η ειρωνεία είναι πως εσύ έχεις δικαίωμα ψήφου μέσω της οποίας καθορίζεται η τύχη αυτου του τόπου
Είναι παρόμοιο με το Πλάσμα
Το πρώτο σημαίνει "υφίσταμαι υπό κάποιας Αρχής"
Το δεύτερο ότι"Πλάστηκα/Κατασκευάστηκα"
Και τα δύο είναι σχήματα λόγου παλιότερων εποχών
Είμαι
Και
Τέρμα
Καμιά Ετυμολογική Ηλιθιότητα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό