!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ναι
51
55%
Οχι
42
45%

Σύνολο ψήφων: 93

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 »

spanakotas έγραψε: 23 Δεκ 2024, 21:48
Λοξίας έγραψε: 23 Δεκ 2024, 18:56
spanakotas έγραψε: 22 Δεκ 2024, 22:58 Κατ'επέκταση,όταν ένας άνθρωπος δηλώνει Άθεος,τότε αυτόματα δηλώνει πως δεν υπάρχει,δηλαδή πως δεν είναι υπο καμιάς Αρχής
Όποιο,λοιπόν,καλό παιδάκι εδώ μέσα έδωσε την σωστή απάντηση,τότε του λέω "Μπράβο".Οι υπόλοιποι διαγράφεστε απο το φόρουμ
xaxaxaxaxaxa
Το "υπάρχω", έχει ως βασική και προεξάρχουσα σημασία, αυτήν του "είναι", της ύπαρξης, της υπόστασης. Το χρησιμοποιούμε για κάτι που έχει υπόσταση, υλική ή πνευματική, για κάτι που είναι, που αποτελεί οντότητα.
Κάποια στιγμή πρέπει, ακόμα και οι νεότεροι, να ανοίγετε και κάνα λεξικό, επί τέλους!

[λόγ. < αρχ. ὑπάρχω][/spoiler]

Ανοίξτε, έστω, και το Βικιλεξικό...
Spoiler
Νέα ελληνικά (el) Ετυμολογία

υπάρχω < αρχαία ελληνική ὑπάρχω

Προφορά

ΔΦΑ : /iˈpaɾ.xo/

Ρήμα

υπάρχω
έχω υπόσταση, συνιστώ μια οντότητα

σκέφτομαι, άρα υπάρχω
ζω

σε άλλους πλανήτες υπάρχουν άνθρωποι;
υφίσταμαι

έντονη ανησυχία υπάρχει για το μέλλον

βρίσκομαι κάπου

μήπως υπάρχει βιβλιοπωλείο εδώ κοντά;

(στον αόριστο, με κατηγορούμενο) διατελώ, είμαι

ο θείος μου υπήρξε πρόεδρος του σωματείου

έχω αξία για κάποιον, είμαι κάτι σημαντικό

το παρελθόν δεν υπάρχει πια για μένα
Κάνετε μία ερώτηση στον Μπαμπινιώτη βρε αδερφέ...

Δηλαδή, εσείς όταν ρωτήσετε: "Υπάρχει κάνας άνθρωπος εδώ;" ...ρωτάτε αν βρίσκεται κάποιος άνθρωπος κάτω από κάποια αρχή;
Ήόταν ρωτάτε "υπάρχει καμιά μπύρα να πιούμε;" ...ρωτάτε αν βρίσκεαι κάποια μπύρα κάτω από κάποια αρχή;
Αν ρωτήσετε: "υπάρχει κάτι να φάμε;" ...ρωτάτε αν υπάρχει φαγητό κάτω από κάποια αρχή;

Ή μήπως ο Ντεκάρτ όταν είπε το περίφημο "σκέπτομαι, άρα υπάρχω"...εννοούσε πως "σκέπτεται, άρα βρίσκεται κάτω από κάποια αρχή;"

Ξεφύγετε από τα επιχειρήματα του κατηχητικού. Είναι για μέχρι την τρίτη δημοτικού...
Ακόμη δεν έχεις συνειδητοποιήσει πως δεν έχεις κάνει ετυμολογική ανάλυση της λέξης "Υπάρχω"; Υπάρχω=2 λεξούλες=υπό+άρχω
Υπό=κάτω από
άρχω=Αρχη=εξουσία, κράτος, ανώτερη διοικητική θέση, υπούργημα

Υπάρχω=Βρίσκομαι κάτω απο μια Αρχή,είμαι υπο της εποπτεία μιας εξουσίας

Οτιδήποτε,λοιπόν,βρίσκεται κάτω απο μια Αρχή,αποκτά υπόσταση.Που χου για να το καταλάβεις καλύτερα.
Για να αποκτήσει ένας σύλλογος νομική υπόσταση, πρέπει να εγκριθεί το καταστατικό του από το Πρωτοδικείο
Το πρωτοδικείο είναι η Αρχή και ο σύλλογος θα υπάρξει μόνο όταν βρεθεί υπο την εποπτεία της Αρχής,δηλαδή του Πρωτοδικείου
Αν το πρωτοδικείο δεν θέσει τον σύλλογο υπο του,τότε ο σύλλογος δεν υπάρχει
Δεν μπορεί,λοιπόν,να οριστεί τίποτα ακόμη και η ίδια η ζωή αν αυτό δεν βρίσκεται υπο της Αρχής,υπό του Θεού δηλαδή.

"Υπάρχει κάνας άνθρωπος εδώ;"=Υπάρχει κανένας άνθρωπος;=Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και ρωτάς αν υπάρχει κανένας;=Και περιμένεις απο τον κανένανα σου απαντήσει;

"υπάρχει καμιά μπύρα να πιούμε;"=Ναι υπάρχει=Αυτό σημαίνει πως θα πιούμε την καμιά μπύρα;
Όταν ρωτάς έναν άντρα αν είναι παντρεμένος,τον ρωτάς αν έχει τελέσει γάμο με άλλο άνδρα;

Συμπέρασμα=Επειδή στο σχολείο δεν σου δίδαξαν τίποτα παραπάνω απο το να τρως και να κάνεις τα κακά σου,αυτό δεν σημαίνει πως η λέξη "Υπάρχω" δημιουργήθηκε όχι για να περιγράφει πως είμαστε υπο μιας Αρχής,αλλά για να χρησιμοποιείται μονάχα όταν ψάχνουμε τα δωμάτια και τα ψυγεία για να βρούμε ανθρώπους και μπύρες αντίστοιχα;

Το επιχείρημα μου δεν είναι επιχείρημα δημοτικού,αλλά η δική σου η νόηση είναι επιπέδου δημοτικού που αδυνατεί να συλλάβει την ανώτερη αξία-σημασία των λέξων.

κατα ματθαιον - κεφαλαιο 22
"εν γαρ τη αναστασει ουτε γαμουσιν ουτε εκγαμιζονται αλλα ως αγγελοι του θεου εν ουρανω εισιν"

Η νοησή σου όταν ακούει το "ουτε γαμουσιν" ξέρεις που πάει.Δεν χρειάζεται να το αναλύσω παραπάνω

"σκέπτομαι, άρα υπάρχω"=Σκέπτομαι,άρα υπάρχουν μπύρες στο ψυγείο=οπότε ας πάω να πιω καμιαααααααααααά!!!!

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 4:23
"και περιηγεν ολην την γαλιλαιαν ο ιησους διδασκων εν ταις συναγωγαις αυτων και κηρυσσων το ευαγγελιον της βασιλειας και θεραπευων πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν εν τω λαω"

Πολύ θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό το "πασαν μαλακιαν εν τω λαω" για να με κάνεις να καταλάβω περισσότερο την ανώτερη σημασία των λέξεων όπου μια λέξη του Ευαγγελίου οι σημερινοί Έλληνες την έχουν κάνει σκουπίδι,όπως σκουπίδι κάνατε την λέξη "Υπάρχω" η οποία μέσα της κρύβει την έννοια του Θεού και εσείς νομίζετε πως την χρησιμοποιούμε μονάχα όταν θέλουμε να ρωτήσουμε τον περιπτερά της γειτονιάς αν υπάρχουν στο ψυγείο παγωμένα μπυρόνια

υ.γ. Η ειρωνεία είναι πως εσύ έχεις δικαίωμα ψήφου μέσω της οποίας καθορίζεται η τύχη αυτου του τόπου
Το Υπάρχω
Είναι παρόμοιο με το Πλάσμα
Το πρώτο σημαίνει "υφίσταμαι υπό κάποιας Αρχής"
Το δεύτερο ότι"Πλάστηκα/Κατασκευάστηκα"

Και τα δύο είναι σχήματα λόγου παλιότερων εποχών

Είμαι
Και
Τέρμα

Καμιά Ετυμολογική Ηλιθιότητα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό
Άβαταρ μέλους

adi32 έγραψε: 23 Δεκ 2024, 14:05
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 23 Δεκ 2024, 10:51 Ο Σκοπός είναι
Απλά
Εγώ
Να
Νικήσω
Εσένα
Θα παιξουμε κανα fifa?
Στοίχημα για το Οδηγών
Και το Κατασκευαστών
Του χρόνου;
spanakotas
Phorum.gr user: spanakotas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spanakotas »

Εικόνα
taxalata xalasa έγραψε: 23 Δεκ 2024, 22:53
δεν σταματά εκεί η ετυμολόγηση.

τι σημαινει το άρχω ετυμολογικά?
Ρώτησε τους Αγιορείτες να σου πούνε και επι της ευκαιρίας επειδή παράγουν ποιοτική μοναστηριακή μπίρα ρωτησέ τους επιπλέον αν υπάρχει η δυνατότητα να μας στείλουν μια νταλίκα απο την φετινή τους παραγωγή

Υπάρχει η δυνατότητα; Η δυνατότητα είναι υπο της Αρχής;Η δυνατότητα είναι υπο του Θεού;Τέτοια σας μαθαίνουν στο κατηχητικό;

Υπάρχει η δυνατότητα;=Ορίζεται το ενδεχόμενο;Μπορεί να οριστεί ένα ενδεχόμενο αν δεν είναι υπο την επίβλεψη μιας Αρχής;
Μπορεί να οριστεί το ενδεχόμενο της αποστολής της νταλίκας,αν δεν ελέγξει πρώτα ο Άρχων της αποθήκης τι αποθέματα έχει
ή αν δεν δώσει ο Άρχων της διοίκησης των παραγγελιών την έγκριση;

Η ανυπαρξία ορίζεται ως ενδεχόμενο; Μια και είμαι της τρίτης δημοτικού και του κατηχητικού είπα να το ρίξω στις "Πιθανότητες"

Για να υπάρχει ο Θεός πρέπει να ορίζεται το ενδεχόμενο.Για να μην υπάρχει ο Θεός πρέπει επίσης να ορίζεται το ενδεχόμενο
Ποιος είναι αυτός,λοιπόν,που ορίζει τα ενδεχόμενα της ύπαρξης ή της ανυπαρξίας του Θεού,ώστε στην συνέχεια να μελετήσουμε τι ποιο
απο τα δυο ενδεχόμενα ισχύει

Αν δεν έχω κέρμα πως θα οριστούν τα ενδεχόμενα της κορώνας και του γράμματος;

Αν δεν υπαρχει κέρμα,τότε πρέπει να πάμε στην γάτα του Σρέντινγκερ.Θα θεωρήσουμε πως ισχύουν και τα δυο ενδεχόμενα ταυτόχρονα
Οπότε πρέπει να ανοίξουμε το κουτί και να δούμε αν θα βρούμε μεσα τον Θεό ή όχι
xaxaxaxaxaxaxaxaxa

Μονάχα να μου πείτε σε ποιο λεπτό να σφυρίξω το πέναλντι ώστε να καταρρεύσει η κυματοσυνάρτηση
xaxaxaxaxaxa

Είδες τι παθαίνει κάποιος όταν στο μάθημα των θρησκευτικών αντι να είναι στην τάξη,είναι στο κυλικείο και πίνει ανύπαρκτα-υπαρκτά μπιρόνια

Εικόνα
seismic1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 »

Υπάρχω =
Υπάρχω ως παρατηρητής των σκέψεών μου και των βιωμάτων μου που διαμορφώνει το εγώ.
Υπάρχω ως παρατηρητής των πάντων γύρω μου μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή
Άβαταρ μέλους

Πασιφάη έγραψε: 23 Δεκ 2024, 22:47
tanipteros έγραψε: 23 Δεκ 2024, 17:39
Πασιφάη έγραψε: 23 Δεκ 2024, 14:00

Οι άθεοι ΔΕΝ ασχολούνται με την όποια έκφανση της θείας προσέγγισης που κάποιοι τους προσάπτουν. Απλά ΔΕΝ τους νοιάζει. Δεν αντιλαμβάνομαι τι επιχειρείς να αποδείξεις.
Οι Βουδδιστές είναι άθεοι αλλά ασχολούνται με την έκφανση της ανθρώπινης πνευματικότητας...
Ο Βουδισμός είναι προσωποκεντρική θρησκεία, με θεϊκή γενεαολογια. Το γεγονός πως σε κάποιες εκφάνσεις δεν ασχολείται με την ύπαρξη ενός ύψιστου όντος, δεν τον βάζει απαραίτητα σε κάποιο αθεϊστικό μονοπάτι.
Σε πολλές των περιπτώσεων μάλιστα, έχω την αίσθηση πως μοιάζει αρκετά με τον Χριστιανισμό.
Ο Βουδισμός είχε
Εκ των πραγμάτων,
Τρεις Στόχους:

1. Να είναι Αρεστός σε Όλους, άρα και, σε γενικές γραμμές, όσο Επιτυχημένος γίνεται για να πετύχει την ευρύτερη δυνατή Διάδοση

2. Να ανεβάσει τους μοναχούς του στην Κάστα των Ιερέων (δηλαδή "Ζω Δωρεάν, Και Εις Βάρος Όλων Των Άλλων")
)
3. Να γλιτώσει (και σ' αυτό τον σέβομαι) τους μοναχούς του απ' την Κόλαση επί της Γης που είναι εδώ και αιώνες η Ανατολική Ασία
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Spoiler
Λοξίας έγραψε: 23 Δεκ 2024, 18:56
spanakotas έγραψε: 22 Δεκ 2024, 22:58 Μπαίνεις στην αίθουσα των τελειόφοιτων της θεολογικής σχολής,μοιράζεις τις κόλλες αναφοράς και γράφεις στον πίνακα το ερώτημα "Υπάρχει Θεός ;" και στην συνέχεια ζητάς απο τους φοιτητές να διαπραγματευτούν την απαντησή τους,η οποία διαπραγμάτευση θα κρίνει αν θα πάρουν πτυχίο ή αν θα πρέπει να ξαναφοιτήσουν απο την αρχή.

Ξεκινάει,λοιπόν,η εξέταση-διαγώνισμα,τσουκου τσουκου,300 φοιτητούδια να παλεύουν να τεκμηριώσουν την απαντησή τους για το αν υπάρχει Θεός ή όχι ώστε να πάρουν το πτυχίο τους και να μην πάνε 4-5 χρονάκια σπουδών στον βρόντο

Τελειώνει το διαγώνισμα και μετά απο μια εβδομάδα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα:
Προς τις αγαπητές φοιτήτριες και προς του αγαπητούς φοιτητές της θεολογικής σχολής που διαγωνίστηκαν για το αν θα αποφοιτήσουν ή θα ξανα φοιτήσουν την σχολή,η διεύθυνση της σχολής με ιδιαίτερη λύπη σας ανακοινώνει πως όλοι σας απο τον Σεπτέμβρη είστε υποχρεωμένοι να ξαναφοιτήσετε την σχολή και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και ενστάσεις ως προς την απόφαση της επαναφοίτησης,σας ανακοινώνουμε την σωστή απάντηση

"Ο Θεός δεν υπάρχει,αλλά Άρχει.Ετυμολογικά η λέξη Υπάρχω,σημαίνει πως είμαι υπο της Αρχής.Κατα συνέπεια ο Θεός δεν μπορεί να είναι ούτε υπο της Αρχής(Υπάρχει),αλλά ούτε να μην είναι υπο της Αρχής (Δεν Υπάρχει),γιατί ο Ιδιος είναι η Αρχή"

-----------------------------

Κατ'επέκταση,όταν ένας άνθρωπος δηλώνει Άθεος,τότε αυτόματα δηλώνει πως δεν υπάρχει,δηλαδή πως δεν είναι υπο καμιάς Αρχής
Όποιο,λοιπόν,καλό παιδάκι εδώ μέσα έδωσε την σωστή απάντηση,τότε του λέω "Μπράβο".Οι υπόλοιποι διαγράφεστε απο το φόρουμ
xaxaxaxaxaxa
Από το 2001 που είμαι στα φόρα, έχω συναντήσει αυτήν την παπαριά καμιά 500ριά φορές...κάθε φορά από έναν νεαρό. Εσύ θα πρεπει να είσαι νεαρός τρίτης γενιάς που προτάσσει αυτό το έωλο, και ενδεικτικό του κατηχητικού επιχείρημα.

Το "υπάρχω", έχει ως βασική και προεξάρχουσα σημασία, αυτήν του "είναι", της ύπαρξης, της υπόστασης. Το χρησιμοποιούμε για κάτι που έχει υπόσταση, υλική ή πνευματική, για κάτι που είναι, που αποτελεί οντότητα.
Κάποια στιγμή πρέπει, ακόμα και οι νεότεροι, να ανοίγετε και κάνα λεξικό, επί τέλους!

Λεξικό Κοινής Ελληνικής
Spoiler
υπάρχω [ipárxo] Ρ πρτ. υπήρχα, αόρ. υπήρξα, απαρέμφ. υπάρξει :
I1.για κπ. ή για κτ. που έχει υλική υπόσταση, που έχει οντότητα: Όταν εγώ δε θα ~ πια…, δε θα ζω. Σκέφτομαι, άρα ~. Πέρυσι αυτό το σπίτι δεν υπήρ χε εδώ. 2. (στο γ' πρόσ.) α. για κπ. ή για κτ. που βρίσκεται σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος: Aυτό το ζώο δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Yποκαταστήματα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. || Δεν υπάρχει κανείς να με βοηθήσει; (έκφρ.) δεν υπάρχει (τίποτε άλλο), για κτ. με ιδιαίτερη αξία, σημασία, σπουδαιότητα: Γι΄ αυτόν δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από τα παιδιά του. Όταν δουλεύει, δεν υπάρχει γι΄ αυτόν τίποτε άλλο.
β. για κτ. που έχει υπόσταση νοητική: Yπάρχει Θεός;
Aυτό υπάρχει μόνο στη φαντασία μου / στα όνειρά μου. γ. με αφηρημένα ουσιαστικά, σε απρόσωπες εκφορές: Yπάρχει η δυνατότητα / ο φόβος / η ελπίδα. Yπάρχουν βάσιμες υποψίες. Yπήρξε κάποια πρόοδος, σημειώθηκε. Aναρωτιέμαι αν θα υπάρξουν αντιδράσεις, αν θα εκδηλωθούν. Θα υπάρξουν δυσκολίες. || Yπάρχει πρόβλημα. II. ως αόριστος του ρήματος είμαι: Yπήρξα ευτυχισμένος / δυστυχισμένος. Στα νιάτα της υπήρξε πολύ ωραία γυναίκα. Yπήρξαμε συμμαθητές.

[λόγ. < αρχ. ὑπάρχω]
Ανοίξτε, έστω, και το Βικιλεξικό...
Spoiler
Νέα ελληνικά (el) Ετυμολογία

υπάρχω < αρχαία ελληνική ὑπάρχω

Προφορά

ΔΦΑ : /iˈpaɾ.xo/

Ρήμα

υπάρχω
έχω υπόσταση, συνιστώ μια οντότητα

σκέφτομαι, άρα υπάρχω
ζω

σε άλλους πλανήτες υπάρχουν άνθρωποι;
υφίσταμαι

έντονη ανησυχία υπάρχει για το μέλλον

βρίσκομαι κάπου

μήπως υπάρχει βιβλιοπωλείο εδώ κοντά;

(στον αόριστο, με κατηγορούμενο) διατελώ, είμαι

ο θείος μου υπήρξε πρόεδρος του σωματείου

έχω αξία για κάποιον, είμαι κάτι σημαντικό

το παρελθόν δεν υπάρχει πια για μένα
Κάνετε μία ερώτηση στον Μπαμπινιώτη βρε αδερφέ...

Δηλαδή, εσείς όταν ρωτήσετε: "Υπάρχει κάνας άνθρωπος εδώ;" ...ρωτάτε αν βρίσκεται κάποιος άνθρωπος κάτω από κάποια αρχή;
Ήόταν ρωτάτε "υπάρχει καμιά μπύρα να πιούμε;" ...ρωτάτε αν βρίσκεαι κάποια μπύρα κάτω από κάποια αρχή;
Αν ρωτήσετε: "υπάρχει κάτι να φάμε;" ...ρωτάτε αν υπάρχει φαγητό κάτω από κάποια αρχή;

Ή μήπως ο Ντεκάρτ όταν είπε το περίφημο "σκέπτομαι, άρα υπάρχω"...εννοούσε πως "σκέπτεται, άρα βρίσκεται κάτω από κάποια αρχή;"

Ξεφύγετε από τα επιχειρήματα του κατηχητικού. Είναι για μέχρι την τρίτη δημοτικού...
Ακόμη δεν έχεις συνειδητοποιήσει πως δεν έχεις κάνει ετυμολογική ανάλυση της λέξης "Υπάρχω"; Υπάρχω=2 λεξούλες=υπό+άρχω
Υπό=κάτω από

Υπάρχω=Βρίσκομαι κάτω απο μια Αρχή,είμαι υπο της εποπτεία μιας εξουσίας

Οτιδήποτε,λοιπόν,βρίσκεται κάτω απο μια Αρχή,αποκτά υπόσταση.Που χου για να το καταλάβεις καλύτερα.
Για να αποκτήσει ένας σύλλογος νομική υπόσταση, πρέπει να εγκριθεί το καταστατικό του από το Πρωτοδικείο
Το πρωτοδικείο είναι η Αρχή και ο σύλλογος θα υπάρξει μόνο όταν βρεθεί υπο την εποπτεία της Αρχής,δηλαδή του Πρωτοδικείου
Αν το πρωτοδικείο δεν θέσει τον σύλλογο υπο του,τότε ο σύλλογος δεν υπάρχει
Δεν μπορεί,λοιπόν,να οριστεί τίποτα ακόμη και η ίδια η ζωή αν αυτό δεν βρίσκεται υπο της Αρχής,υπό του Θεού δηλαδή.

"Υπάρχει κάνας άνθρωπος εδώ;"=Υπάρχει κανένας άνθρωπος;=Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και ρωτάς αν υπάρχει κανένας;=Και περιμένεις απο τον κανένανα σου απαντήσει;

"υπάρχει καμιά μπύρα να πιούμε;"=Ναι υπάρχει=Αυτό σημαίνει πως θα πιούμε την καμιά μπύρα;
Όταν ρωτάς έναν άντρα αν είναι παντρεμένος,τον ρωτάς αν έχει τελέσει γάμο με άλλο άνδρα;

Συμπέρασμα=Επειδή στο σχολείο δεν σου δίδαξαν τίποτα παραπάνω απο το να τρως και να κάνεις τα κακά σου,αυτό δεν σημαίνει πως η λέξη "Υπάρχω" δημιουργήθηκε όχι για να περιγράφει πως είμαστε υπο μιας Αρχής,αλλά για να χρησιμοποιείται μονάχα όταν ψάχνουμε τα δωμάτια και τα ψυγεία για να βρούμε ανθρώπους και μπύρες αντίστοιχα;

Το επιχείρημα μου δεν είναι επιχείρημα δημοτικού,αλλά η δική σου η νόηση είναι επιπέδου δημοτικού που αδυνατεί να συλλάβει την ανώτερη αξία-σημασία των λέξων.

κατα ματθαιον - κεφαλαιο 22
"εν γαρ τη αναστασει ουτε γαμουσιν ουτε εκγαμιζονται αλλα ως αγγελοι του θεου εν ουρανω εισιν"

Η νοησή σου όταν ακούει το "ουτε γαμουσιν" ξέρεις που πάει.Δεν χρειάζεται να το αναλύσω παραπάνω

"σκέπτομαι, άρα υπάρχω"=Σκέπτομαι,άρα υπάρχουν μπύρες στο ψυγείο=οπότε ας πάω να πιω καμιαααααααααααά!!!!

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 4:23
"και περιηγεν ολην την γαλιλαιαν ο ιησους διδασκων εν ταις συναγωγαις αυτων και κηρυσσων το ευαγγελιον της βασιλειας και θεραπευων πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν εν τω λαω"

Πολύ θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό το "πασαν μαλακιαν εν τω λαω" για να με κάνεις να καταλάβω περισσότερο την ανώτερη σημασία των λέξεων όπου μια λέξη του Ευαγγελίου οι σημερινοί Έλληνες την έχουν κάνει σκουπίδι,όπως σκουπίδι κάνατε την λέξη "Υπάρχω" η οποία μέσα της κρύβει την έννοια του Θεού και εσείς νομίζετε πως την χρησιμοποιούμε μονάχα όταν θέλουμε να ρωτήσουμε τον περιπτερά της γειτονιάς αν υπάρχουν στο ψυγείο παγωμένα μπυρόνια
υ.γ. Η ειρωνεία είναι πως εσύ έχεις δικαίωμα ψήφου μέσω της οποίας καθορίζεται η τύχη αυτου του τόπου
Εξαιρετική υπερανάλυση που ξεπερνάει τα όρια της ουρανομήκους παπαριάς.
Δυνατό μαλακοειδές σεντόντι, από αυτά των πολιτικών που προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο αλλά δεν μπορούν να κρύψουν την αμορφωσιά τους. Κατ' εσέ τα λεξικά λένε μαλακίες αφού δεν συμφωνούν με τις ερμηνείες του κατηχητικού και των παραθρησκευτικών οργανώσεων...
Ούτε έχεις πάρει είδηση (ποιος να στο διδάξει;) πως το ρήμα υπάρχω έχει πλέον πρωταρχική σημασία αυτήν ακριβώς που λένε τα λεξικά.
Είσαι στο ίδιο επίπεδο άγνοιας με ένα άλλο καλόπαιδο που παρερμήνευε την λέξη επιστήμη, χωρίς να γνωρίζει πως το επίσταμαι έχει ήδη αυτονομηθεί ως ξεχωριστό ρήμα από την εποχή του Ομήρου.

Μπορεί να βγάζεις σπυράκια από την σημασία του ρήματος υπάρχω και προσπαθείς μέσω της ετυμολογίας να σταματήσεις τα σπυράκια, αλλά άδικος ο κόπος. Η σημασία του ρήματος, εδώ και αιώνες, έχει εκπέσει σε αυτήν που δίνουν τα σύγχρονα λεξικά. Οπότε τα σπυράκια θα συνεχίζουν να βγαίνουν...
Να κάνεις "θεολογική" μήνυση στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του ΑΠΘ, στον Μπαμπινιώτη, στους απογόνους του Άνθιμου Γαζή (που δίνει σημασία: Ειμί, Είμαι, Ύπαρξιν έχω, Υφίσταμαι) και σε όποιον άλλον δεν συμφωνεί με την σημασία που θέλεις εσύ. Πλάκα θα έχει.

Αλλά το ξέρεις...ξέρεις πολύ καλά ποια είναι η σημασία του υπάρχω. Αυτή ακριβώς που δίνουν τα λεξικά.
Όμως θέλεις να κάνεις την θρησκευτική φιγούρα σου...κάνε την αλλά μην ξεχνάς τα σπυράκια.

ΥΓ.
Φυσικά και έχω, όπως έχεις και εσύ. Μόνο που εγώ δεν ψήφισα "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια", που ψήφισες εσύ.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

spanakotas έγραψε: 24 Δεκ 2024, 00:02 Εικόνα
taxalata xalasa έγραψε: 23 Δεκ 2024, 22:53
δεν σταματά εκεί η ετυμολόγηση.

τι σημαινει το άρχω ετυμολογικά?
Ρώτησε τους Αγιορείτες να σου πούνε και επι της ευκαιρίας επειδή παράγουν ποιοτική μοναστηριακή μπίρα ρωτησέ τους επιπλέον αν υπάρχει η δυνατότητα να μας στείλουν μια νταλίκα απο την φετινή τους παραγωγή

Υπάρχει η δυνατότητα; Η δυνατότητα είναι υπο της Αρχής;Η δυνατότητα είναι υπο του Θεού;Τέτοια σας μαθαίνουν στο κατηχητικό;

Υπάρχει η δυνατότητα;=Ορίζεται το ενδεχόμενο;Μπορεί να οριστεί ένα ενδεχόμενο αν δεν είναι υπο την επίβλεψη μιας Αρχής;
Μπορεί να οριστεί το ενδεχόμενο της αποστολής της νταλίκας,αν δεν ελέγξει πρώτα ο Άρχων της αποθήκης τι αποθέματα έχει
ή αν δεν δώσει ο Άρχων της διοίκησης των παραγγελιών την έγκριση;

Η ανυπαρξία ορίζεται ως ενδεχόμενο; Μια και είμαι της τρίτης δημοτικού και του κατηχητικού είπα να το ρίξω στις "Πιθανότητες"

Για να υπάρχει ο Θεός πρέπει να ορίζεται το ενδεχόμενο.Για να μην υπάρχει ο Θεός πρέπει επίσης να ορίζεται το ενδεχόμενο
Ποιος είναι αυτός,λοιπόν,που ορίζει τα ενδεχόμενα της ύπαρξης ή της ανυπαρξίας του Θεού,ώστε στην συνέχεια να μελετήσουμε τι ποιο
απο τα δυο ενδεχόμενα ισχύει

Αν δεν έχω κέρμα πως θα οριστούν τα ενδεχόμενα της κορώνας και του γράμματος;

Αν δεν υπαρχει κέρμα,τότε πρέπει να πάμε στην γάτα του Σρέντινγκερ.Θα θεωρήσουμε πως ισχύουν και τα δυο ενδεχόμενα ταυτόχρονα
Οπότε πρέπει να ανοίξουμε το κουτί και να δούμε αν θα βρούμε μεσα τον Θεό ή όχι
xaxaxaxaxaxaxaxaxa

Μονάχα να μου πείτε σε ποιο λεπτό να σφυρίξω το πέναλντι ώστε να καταρρεύσει η κυματοσυνάρτηση
xaxaxaxaxaxa

Είδες τι παθαίνει κάποιος όταν στο μάθημα των θρησκευτικών αντι να είναι στην τάξη,είναι στο κυλικείο και πίνει ανύπαρκτα-υπαρκτά μπιρόνια

Εικόνα
εσενα ρωτώ που μιλησες για ετυμολογηση.

και βλεπω πως δεν γρικάς τι σημαίνει άρχω.

παραληρεις...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

Πασιφάη έγραψε: 23 Δεκ 2024, 22:47
tanipteros έγραψε: 23 Δεκ 2024, 17:39
Πασιφάη έγραψε: 23 Δεκ 2024, 14:00

Οι άθεοι ΔΕΝ ασχολούνται με την όποια έκφανση της θείας προσέγγισης που κάποιοι τους προσάπτουν. Απλά ΔΕΝ τους νοιάζει. Δεν αντιλαμβάνομαι τι επιχειρείς να αποδείξεις.
Οι Βουδδιστές είναι άθεοι αλλά ασχολούνται με την έκφανση της ανθρώπινης πνευματικότητας...
Ο Βουδισμός είναι προσωποκεντρική θρησκεία, με θεϊκή γενεαολογια. Το γεγονός πως σε κάποιες εκφάνσεις δεν ασχολείται με την ύπαρξη ενός ύψιστου όντος, δεν τον βάζει απαραίτητα σε κάποιο αθεϊστικό μονοπάτι.
Σε πολλές των περιπτώσεων μάλιστα, έχω την αίσθηση πως μοιάζει αρκετά με τον Χριστιανισμό.
Τον Βούδδα λατρεύουν που ήταν άνθρωπος...οι Θεοί υπάρχουν αλλά δεν είναι επιθυμητός προορισμός όπως η Νιρβάνα. Είναι άθεοι.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia »

O Βούδας ένας χοντρομπαλας ασχημαντρας ήταν,ενώ ο Ιησούς το αντίθετο.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Garcia έγραψε: 24 Δεκ 2024, 12:36 O Βούδας ένας χοντρομπαλας ασχημαντρας ήταν,ενώ ο Ιησούς το αντίθετο.
Δεν είναι ο Βούδδας το αγαλματάκι του φαλακρού χοντρού του Φενγκ Σούι...
Άβαταρ μέλους

tanipteros έγραψε: 24 Δεκ 2024, 16:57
Garcia έγραψε: 24 Δεκ 2024, 12:36 O Βούδας ένας χοντρομπαλας ασχημαντρας ήταν,ενώ ο Ιησούς το αντίθετο.
Υπάρχουν σχετικά ακριβής απεικονίσεις του?

Πάντως, Ινδός ήταν, άλλο που οι Άπω-Ανατολίτες του δίνουν δικά τους χαρακτηριστικά
Άβαταρ μέλους

Ο Ιησούς μπορεί να 'ταν ασχημάντρας επίσης
Η Απεικόνισή του στην, κατασκευασμένη αργότερα, Ιερά Σινδόνη, δεν είναι και πολύ ακριβής.
Πιο πολύ δείχνει πως θα ήθελαν οι πιστοί του να είναι, παρά πως μπορεί να ήταν
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 24 Δεκ 2024, 17:00

Πάντως, Ινδός ήταν, άλλο που οι Άπω-Ανατολίτες του δίνουν δικά τους χαρακτηριστικά
έχει αγάλματα ... ψάξε Σακυαμούνι Βούδας
Άβαταρ μέλους

tanipteros έγραψε: 24 Δεκ 2024, 17:06

Το Σακυαμούνι είναι σύνθετη λέξη
Ή ένας συμπαγής μονολεκτικός όρος?

Θα το ψάξω
Άβαταρ μέλους

tanipteros έγραψε: 24 Δεκ 2024, 17:06

Αυτό εννοούσα
Απεικονίζεται σαν Άπω-ανατολίτης
Θα προτιμούσα να τον δω σαν Ινδό (που ήταν)
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”