!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ξαφνικά οι τζιχαντιστές ξαναερχονται

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Re: Ξαφνικά οι τζιχαντιστές ξαναερχονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

απο αυτα που ελεγαν στην αρχη ορισμενοι εκαναν σιγα και προσεκτικα στροφη 180 μοιρων ... τα γραπτα μενουν για οταν χρειαστει ομως
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Iced Earth
Phorum.gr user: Jon Schaffer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Iced Earth »

Δεν βλέπω να επεκτείνεται το Ισραήλ. Μάλλον θα αποχωρήσουμε και από αυτές τις προκεχωρημένες θέσεις την τελευταίας εβδομάδας.
  • ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή
    ου κλέψεις
    ου φονεύσεις
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Κάποιοι έχουν μπερδέψει την πουτσα με την βουρτσα και θεωρούν το παζάρι ιμπεριαλιστων συμμάχων μεταξύ τους ως σύγκρουση.
Λοιπόν πιστεύω ότι ο Ντόναλντ θα αποσύρει τα Αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή με εγγύηση ότι οι Τούρκοι δεν θα μπουν στο Κομπανι.
Οι Τούρκοι όμως θα πάρουν αλλά τεσσερα ανταλλάγματα.
1. Μια βάση εντός Συρίας ίσως την Αμερικανική βάση της Συρίας.
2. Δέσμευση του Ντόναλντ ότι δεν θα αναγνωρίσει Κουρδικο κρατος.
3. Αποχώρηση των Ισραηλινων στρατευμάτων από την Συρία
4.Αναγνωριση του YPG ως τρομοκρατική οργάνωση και εκδίωξη του από το SDF.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Mitharadir

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir »

Εισάγεται διακομματικό νομοσχέδιο στο Αμερικανικό Κογκρέσο που στοχεύει να ακρωτηριάσει τις εξοπλιστικές, οικονομικές και στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας αν αυτή τολμήσει να αγνοήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και να χτυπήσει τα Αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται μέσα στο Κομπανι: https://www.moneyandlife.gr/amerikanike ... -kourdous/ .
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

zteo έγραψε: 18 Δεκ 2024, 14:55
Δεν γίνεται να υπάρξει SDF χωρίς YPG. Το YPG ΕΙΝΑΙ οι SDF. Χωρίς τους Κούρδους οι SDF δεν είναι τίποτα.
zteo

Mitharadir έγραψε: 18 Δεκ 2024, 14:58 Εισάγεται διακομματικό νομοσχέδιο στο Αμερικανικό Κογκρέσο που στοχεύει να ακρωτηριάσει τις εξοπλιστικές, οικονομικές και στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας αν αυτή τολμήσει να αγνοήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και να χτυπήσει τα Αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται μέσα στο Κομπανι: https://www.moneyandlife.gr/amerikanike ... -kourdous/ .
Η ψηφοθηρια δύο γερουσιαστων δεν λέει τίποτα.
Η Τουρκία έχει πολλές προτεραιότητες στην οικοδόμηση του νέου συριακού κράτους. Θα υπάρξουν επίσης αμοιβαίες εμπορικές σχέσεις. Εμπιστευόμαστε ότι η Τουρκία θα μεταφέρει την εμπειρία της για την οικονομική ανάπτυξη της Συρίας. Θα διατηρήσουμε τους κοινωνικούς δεσμούς. Θα μοιραστούμε τις κοινές μας στιγμές με αγάπη και ειλικρίνεια και αυτή η νίκη δεν είναι μόνο νίκη του συριακού λαού αλλά και του τουρκικού λαού».

https://m.902.gr/eidisi/kosmos/382079/i ... igetis-ton
Δεν θα χάσουν οι Τούρκοι τέτοιο κελεπούρι για ένα Κομπανι όταν την δουλειά μπορεί να την κάνει ο Τζολανι σε κάνα χρόνο ποιο αναίμακτα.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
zteo

Golden Age έγραψε: 18 Δεκ 2024, 15:00
Δεν γίνεται να υπάρξει SDF χωρίς YPG. Το YPG ΕΙΝΑΙ οι SDF. Χωρίς τους Κούρδους οι SDF δεν είναι τίποτα.
Το ξέρω οι Τούρκοι προτιμούν τα απομειναρια του SDF να τα ελέγχει ένας διευθαρμενος πολεμαρχος τύπου Μπαρζανι που μπορούν να τον ελέγξουν.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Golden Age

zteo έγραψε: 18 Δεκ 2024, 15:06
Το ξέρω οι Τούρκοι προτιμούν τα απομειναρια του SDF να τα ελέγχει ένας διευθαρμενος πολεμαρχος τύπου Μπαρζανι που μπορούν να τον ελέγξουν.
Δεν έχει επιρροή στην Συρία ο Μπαρζανί. Οι Κούρδοι της Συρίας πρόσκεινται στο PYD που έχει ως στρατιωτικό σκέλος το YPG και ως ευρύτερο συριακό μέτωπο τις SDF.
zteo

Golden Age έγραψε: 18 Δεκ 2024, 15:10
zteo έγραψε: 18 Δεκ 2024, 15:06

Δεν έχει επιρροή στην Συρία ο Μπαρζανί. Οι Κούρδοι της Συρίας πρόσκεινται στο PYD που έχει ως στρατιωτικό σκέλος το YPG και ως ευρύτερο συριακό μέτωπο τις SDF.
Το ξέρω απλά χρησιμοποίησα τον Μπαρζανι για να σου δείξω τι άνθρωπο θέλουν στην ηγεσία του SDF. Δεν έγραψα ότι ο Μπαρζανι θα γίνει ηγέτης του SDF.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student »

Έτσι πάντως και η αμερική με το ισραήλ αποφασίσουν να εξοπλίσουν ενεργά τους κούρδους, θα προκύψει θεματάκι για τους τούρκους. Ήδη σκάνε βίντεο με κουρδικά ντρόουνς να χτυπάνε τουρκικό εξοπλισμό και τα μπαιρακτάρ πέφτουν όλο και πιο συχνά, είναι ξεκάθαρο ότι οι κούρδοι έχουν εξελιχθεί όλο αυτό το τελευταίο διάστημα.

Από την άλλη έτσι και δώσει χρόνο ο σκύλος στους κούρδους να οργανωθούν σαν οντότητα ανατολικά του ευφράτη, είναι σχεδόν δεδομένο ότι παρακάτω στο δρόμο θα αποτελέσουν αρκετά σημαντική απειλή.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα επιλέξει να το παίξει ο σουλτάνος. Δεν το βρίσκω δε καθόλου βέβαιο πλέον μετά από όλες αυτές τις ανακατατάξεις και τις πρόσφατες δηλώσεις του τραμπ για την έξυπνη επιθετική εξαγορά του σουλτάνου ότι θα επιτρέψει μόλις αναλάβει νέα σύγκρουση στη περιοχή... πάνω που άρχισε να διαφαίνεται μια κάποια τακτοποίηση. Το deal αυτή τη στιγμή δείχνει καλό, δεν είμαι σίγουρος ότι θα θελήσει να το ανακατέψει ούτε κατά πόσο τα "από χιλιάδες χρόνια" και "απειλούμαι" θα αποτελέσουν ικανό τουρκικό επιχείρημα.

Εξακολουθεί πάντως το κίνητρο να είναι μεγάλο να τελειώσει ο τούρκος με το κομπάνι τώρα που γυρίζει και είναι ζεστό. Στην τελική και να τα σπάσει με την τωρινή κυβέρνηση ίσως και να μην έγινε και κάτι ιδιαίτερο...δημιουργώ τετελεσμένα στο έδαφος και τα βρίσκω με τον τρομπέτα ότι θα μείνω πλέον "ήσυχος".

Πολλά στη ζυγαριά και πολλά που δεν γνωρίζουμε. Θα το απλώσει τελικά το πόδι, δεν θα το απλώσει?

:102:
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Αρχίσαμε...
Άρχισαν οι «οικονομικές ευχαριστίες» Τζολάνι στον Ερντογάν

«Η Τουρκία θα έχει προτεραιότητα στην ανοικοδόμηση της Συρίας» είπε ο ηγέτης της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ

Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, ο ηγέτης της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, Άμπου Μοχάμαντ αλ Τζολάνι, δήλωσε ότι η νίκη του συριακού λαού είναι και νίκη του τουρκικού λαού και δεσμεύτηκε ότι η Τουρκία θα έχει προτεραιότητα στην ανοικοδόμηση της Συρίας.

Ο Άμπου Μοχάμαντ αλ Τζολάνι υπενθύμισε ότι η Τουρκία ήταν η χώρα που άνοιξε τις πύλες της στους Σύρους πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του 13ετούς εμφυλίου πολέμου για να επισημάνει ότι οι προτεραιότητες της Τουρκίας θα ληφθούν υπόψη στην ανασυγκρότησης της Συρίας: «Η Τουρκία έχει πολλές προτεραιότητες στην οικοδόμηση του νέου συριακού κράτους. Θα υπάρξουν επίσης αμοιβαίες εμπορικές σχέσεις. Εμπιστευόμαστε ότι η Τουρκία θα μεταφέρει την εμπειρία της για την οικονομική ανάπτυξη της Συρίας. Θα διατηρήσουμε τους κοινωνικούς δεσμούς. Θα μοιραστούμε τις κοινές μας στιγμές με αγάπη και ειλικρίνεια και αυτή η νίκη δεν είναι μόνο νίκη του συριακού λαού αλλά και του τουρκικού λαού».

Ερωτηθείς αν η χώρα θα κυβερνάται από το νόμο της Σαρία και αν θα παρεμβαίνει στην καθημερινή ζωή των πολιτών, ο ηγέτης της Χαμάς Ταχριρ αλ Σαμ τόνισε: «Θα άφηνα αυτό το θέμα στους ειδικούς και κυρίως σε εκείνους που γνωρίζουν καλά το συριακό δίκαιο. Αυτούς που γνωρίζουν τις παραδόσεις και την ιστορία της χώρας. Δεν είναι σωστό να κυβερνάς μια χώρα με προσωπικές απόψεις. Δεν είναι στο χέρι μου να πω «θέλω να επιβάλω αυτό», εγώ εφαρμόζω απλώς τον νόμο».

Ο Αλ Τζολάνι είπε ότι προτεραιότητά τους είναι η ανασυγκρότηση της Συρίας και προσέθεσε: «Εργαζόμαστε στην περιοχή, σε επίπεδο υποδομών, σε επίπεδο οικονομίας, σε επίπεδο κοινωνικής κατάστασης, σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, σε επίπεδο κρατικής βούλησης, καθώς και σε θέματα όπως η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, η μεταρρύθμιση της αστυνομίας και των υποθέσεων ασφαλείας, καθώς και η μεταρρύθμιση του στρατού. Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στη Συρία. Το σοφό εδώ είναι να χωρίσουμε αυτά τα προβλήματα και να λύσουμε κάθε πρόβλημα ξεχωριστά».

Ο Αλ Τζολάνι απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η απομάκρυνση του Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία ήταν αποτέλεσμα διεθνούς συνωμοσίας. «Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία μεταξύ Ρωσίας, Ιράν και ΗΠΑ. Εξέφραζαν δικαίως τις επιφυλάξεις τους για να μην μπούμε στον πόλεμο. Αλλά εμείς θέλαμε να το κάνουμε για να απαλλαγούμε από αυτό το καθεστώς» δήλωσε.

https://www.zougla.gr/kosmos/archisan-o ... -erntogan/
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Με μια πρώτη ματιά, την κάτσαμε. Αξίζει όμως να αποκωδικοποιήσουμε καλύτερα τις καταστάσεις. Η Τουρκία είχε συνδράμμει τον Τζολανί, τόσο γενικότερα στον συριακό εμφύλιο, όσο και τώρα στην ανατροπή του Άσαντ.

Όμως η Τουρκία εκβίασε... Τί προηγήθηκε; Τις πρώτες μέρες μετά την ανατροπή του Άσαντ και της επικράτησης του Τζολανί, ο ελεγχόμενος απο την Τουρκία SNA είχε οργανώσει διαδηλώσεις κατα του Τζολανί στον βορρά. Ακολούθησε επίσημη επίσκεψη του Ιμπραήμ Καλίν, του αρχηγού της ΜΙΤ στην Συρία και συνάντησή του με τον Τζολανί. Ξαφνικά σταμάτησαν οι διαδηλώσεις του SNA και τώρα έχουμε αυτές τις δηλώσεις του Τζολανί. Ίσως υπάρχουν πτυχές που θεωρητικά θα μπορούσαμε να τις αξιοποιήσουμε.
zteo

Golden Age έγραψε: 18 Δεκ 2024, 15:33 Με μια πρώτη ματιά, την κάτσαμε. Αξίζει όμως να αποκωδικοποιήσουμε καλύτερα τις καταστάσεις. Η Τουρκία είχε συνδράμμει τον Τζολανί, τόσο γενικότερα στον συριακό εμφύλιο, όσο και τώρα στην ανατροπή του Άσαντ.

Όμως η Τουρκία εκβίασε... Τί προηγήθηκε; Τις πρώτες μέρες μετά την ανατροπή του Άσαντ και της επικράτησης του Τζολανί, ο ελεγχόμενος απο την Τουρκία SNA είχε οργανώσει διαδηλώσεις κατα του Τζολανί στον βορρά. Ακολούθησε επίσημη επίσκεψη του Ιμπραήμ Καλίν, του αρχηγού της ΜΙΤ στην Συρία και συνάντησή του με τον Τζολανί. Ξαφνικά σταμάτησαν οι διαδηλώσεις του SNA και τώρα έχουμε αυτές τις δηλώσεις του Τζολανί. Ίσως υπάρχουν πτυχές που θεωρητικά θα μπορούσαμε να τις αξιοποιήσουμε.
Βάλε πηγή για της διαδηλώσεις αλλά αξιόπιστες. Οι οποίες διαδηλώσεις γίνανε πριν ξεκινήσει η όλη φάση στο Ιντλίμπ για την οικονομική πολιτική του Τζολανι.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Golden Age

zteo έγραψε: 18 Δεκ 2024, 15:59
Golden Age έγραψε: 18 Δεκ 2024, 15:33 Με μια πρώτη ματιά, την κάτσαμε. Αξίζει όμως να αποκωδικοποιήσουμε καλύτερα τις καταστάσεις. Η Τουρκία είχε συνδράμμει τον Τζολανί, τόσο γενικότερα στον συριακό εμφύλιο, όσο και τώρα στην ανατροπή του Άσαντ.

Βάλε πηγή για της διαδηλώσεις αλλά αξιόπιστες. Οι οποίες διαδηλώσεις γίνανε πριν ξεκινήσει η όλη φάση στο Ιντλίμπ για την οικονομική πολιτική του Τζολανι.
Ήταν σε περιοχές που ήλεγχε ο SNA. Υποκινούμενες από την Τουρκία ήταν αυτές, για να εκβιάσει τον Τζολανί. Όταν ο Καλίν επισκέφτηκε την Συρία και συναντήθηκε με τον Τζολανί, σταμάτησαν αυτές. Ο εκβιασμός της Τουρκίας προς τον Τζολανί είναι ο εξής: "Ή υποκίπτεις στις απαιτήσεις μου για την Συρία ή βάζω τον SNA να σου κάνει πόλεμο και επεμβαίνω στρατιωτικά υπερ του". Αν προσθέσεις σε αυτό και το ότι δεν θα 'ναι εύκολο για κάποια χώρα να υποστηρίξει τον Τζολανί έναντι της Τουρκίας, γιατί θα βγει ο Ερντογάν και θα πει "πολεμάω τους τζιχαντιστές", βγαίνει ότι ο Τζολανί είναι σε εκβιάσιμη θέση από την Τουρκία.
Άβαταρ μέλους
Pillars
Phorum.gr user: Pillars

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars »

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”