!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί έτσι ξαφνικα;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Kappa

Γιατί έτσι ξαφνικα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa »

Αρχικά να πω ότι κουρεύτηκα αισίως.
Αν θυμάστε είχα κάνει αρχικά ένα blog το οποίο για το προωθήσω έφτιαξα και ένα ινστα. Το blog εντέλει το παράτησα αφού γραφω κριτικές σε σχετικό σαιτ. Πάει καλα σε γενικές γραμμές, μού στελνουν βιβλία και από εκδοτικους, με προσεγγίζουν κι άλλοι συγγραφείς κλπ κλπ. Ωστόσο, ένας συγγραφέας στον οποίο είχα κάνει δύο κριτικές για δύο βιβλία του (μια αρνητική και μια θετική αναφέροντας και κάποια αρνητικα) που μου είχε στείλει αίτημα ο ίδιος πριν ένα χρόνο καθώς και μήνυμα για να με ευχαριστήσει για την κριτικη, με έκανε unfollow σήμερα στα καλά καθούμενα μετά από δύο μού στορυς. Εντελως ουδετερα στορυς. Εχω κανει αλλα που εκραζα κοσμο και δεν με εκανε unfollow, δεν καταλαβαινω γιατι τωρα. Γιατι λέτε να το εκανε; Ακολουθεί ένα σωρό βλακώδεις λογαριασμους, πώς του ήρθε ετσι ξαφνικά;
Kappa

Re: Γιατί έτσι ξαφνικα;

Μήπως φταίνε τα στορυς μου; Κάποιες φορές είμαι πολύ επικριτικός και δεικτικος. Επίσης δεν καταλαβαίνουν όλοι το χιούμορ μου. Αλλά αυτά που έκανα τώρα ήταν εντελώς ουδετερα.
Kappa

Και μην γράψετε να του στείλω μειλ. Μπήκα στον πειρασμό να του στείλω μήνυμα που να του έλεγα ειρωνικά άλλη φορά να βγάζει από τους ακόλουθους του όσους κάνει unfollow,αλλά εντέλει απλώς τον μπλόκαρα. Και αν το επόμενο του βιβλίο είναι χάλια και κάνω αρνητική κριτική θα φταίω εγώ;
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

Είσαι (και) κριτικός λογοτεχνίας;
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 10 Ιαν 2025, 18:22 Είσαι (και) κριτικός λογοτεχνίας;
Είναι κριτικός που ψαρώνει/ξαφνιάζεται/θυμώνει όταν τον κρίνουν.

Από τέτοιους άλλο τίποτα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 10 Ιαν 2025, 18:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Μήπως του ζήτησε η έτσι να σε κάνει unfollow;
Kappa

Πρώτη φορά ακούς συγγραφέα να είναι κριτικός λογοτεχνίας; Η διαφορά μου βέβαια με άλλους είναι ότι εγώ γράφω όντως κριτικές και όχι γλειψίματα και κολακείες.
Kappa

ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Ιαν 2025, 18:29
Είναι κριτικός που ψαρώνει/ξαφνιάζεται/θυμώνει όταν τον κρίνουν.

Από τέτοιους άλλο τίποτα.

ε? Καλό θα ήταν κάποια στιγμή αυτά που γράφεις να έχουν και κάποιο λογικό νόημα και σύνδεση με τη συζήτηση. Είναι το unfollow κρίση; Όχι, είναι κάτι που θα έκανε ένα πεντάχρονο. Τα επιχειρήματα είτε ειναι θετικά είτε αρνητικά πάντα τα λαμβάνω υπόψη.
Kappa

GoBzi έγραψε: 10 Ιαν 2025, 18:29 Μήπως του ζήτησε η έτσι να σε κάνει unfollow;

Όχι. Είναι μεν στη λίστα επαφών της αλλά δεν έχουν άμεση σχέση. Για αυτή έχω να πω τόσα και τόσα, αλλά δεν θέλω να μπω πια σε άλλη συζήτηση για το θέμα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Kappa έγραψε: 11 Ιαν 2025, 10:22
Πρώτη φορά ακούς συγγραφέα να είναι κριτικός λογοτεχνίας; Η διαφορά μου βέβαια με άλλους είναι ότι εγώ γράφω όντως κριτικές και όχι γλειψίματα και κολακείες.
Το να δηλώνει κάποιος συγγραφέας ή κριτικός δεν σημαίνει ότι είναι καλός συγγραφέας ή κριτικός λογοτεχνίας.

Αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Kappa

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιαν 2025, 10:27
Το να δηλώνει κάποιος συγγραφέας ή κριτικός δεν σημαίνει ότι είναι καλός συγγραφέας ή κριτικός λογοτεχνίας.

Πρώτον, πού ακριβώς το δηλώνω? Σε ένα ανώνυμο φόρουμ είμαι.
Δεύτερον, γνωρίζω σίγουρα πολύ καλύτερα από σένα τι είναι κριτική και τι είναι λογοτεχνία. Δεν είμαι ούτε κάποιο ψώνιο ούτε κάποιος λούζερ, είμαι ένα άτομο που έχει γράψει δύο βιβλία (όχι αυτοεκδόσεις), έχει συμμετάσχει σε συλλογικές ανθολογίες, ετοιμάζει μια πολύ σημαντική μελέτη κ.ά. Παράλληλα γράφω για μεγάλο βιβλιοσάιτ που μου εμπιστεύεται στήλη κριτικών. Όταν και αν κάνεις κάτι από αυτά, προσπάθησε ξανά να με μειώσεις. Αλλά το τόπικ δεν αφορά τις ιδιότητές μου, αφορά μια συμπεριφορά τρίτου προσώπου που μού φάνηκε εντελώς αλλοπρόσαλλη.

Τώρα αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να προσθέσεις, πάνω να γράψω κριτική για δύο βιβλία που μου έστειλαν οι εκδόσεις Καστανιώτη :smt023
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Kappa έγραψε: 11 Ιαν 2025, 10:36

Δεύτερον, γνωρίζω σίγουρα πολύ καλύτερα από σένα τι είναι κριτική και τι είναι λογοτεχνία. Δεν είμαι ούτε κάποιο ψώνιο ούτε κάποιος λούζερ, είμαι ένα άτομο που έχει γράψει δύο βιβλία (όχι αυτοεκδόσεις), ετοιμάζει μια πολύ σημαντική μελέτη και παράλληλα χαίρω εκτίμησης μεγάλου βιβλιοσάιτ που μου εμπιστεύεται στήλη κριτικών. Όταν και αν κάνεις κάτι από αυτά, προσπάθησε ξανά να με μειώσεις. Αλλά το τόπικ δεν αφορά τις ιδιότητές μου, αφορά μια συμπεριφορά τρίτου προσώπου που μού φάνηκε εντελώς αλλοπρόσαλλη.

Τώρα αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να προσθέσεις, πάνω να γράψω κριτική για δύο βιβλία που μου έστειλαν οι εκδόσεις Καστανιώτη :smt023
Καλό μου, δεν ξέρω ούτε έναν καλό ή κακό συγγραφέα με τόσο πλούσιο έργο, που να παθαίνει κοκομπλόκο κάθε φορά που τρώει μπλόκο.

Ένας ανώνυμος τύπος είσαι, που ζητάει απόψεις σ´ ένα ανώνυμο φόρουμ.

Κι εδώ που τα λέμε, ακόμη και το τρολλάρισμα σου έχει γίνει κουραστικό γιατί παίζει συνέχεια στο ίδιο μοτίβο του παιδιού - θαύματος που τρώει καρπαζιές, γενικώς. Προτείνω αλλαγή στυλ. Μπορείς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Kappa

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιαν 2025, 10:52

Δεύτερον, γνωρίζω σίγουρα πολύ καλύτερα από σένα τι είναι κριτική και τι είναι λογοτεχνία. Δεν είμαι ούτε κάποιο ψώνιο ούτε κάποιος λούζερ, είμαι ένα άτομο που έχει γράψει δύο βιβλία (όχι αυτοεκδόσεις), ετοιμάζει μια πολύ σημαντική μελέτη και παράλληλα χαίρω εκτίμησης μεγάλου βιβλιοσάιτ που μου εμπιστεύεται στήλη κριτικών. Όταν και αν κάνεις κάτι από αυτά, προσπάθησε ξανά να με μειώσεις. Αλλά το τόπικ δεν αφορά τις ιδιότητές μου, αφορά μια συμπεριφορά τρίτου προσώπου που μού φάνηκε εντελώς αλλοπρόσαλλη.

Καλό μου, δεν ξέρω ούτε έναν καλό ή κακό συγγραφέα με τόσο πλούσιο έργο, που να παθαίνει κοκομπλόκο κάθε φορά που τρώει μπλόκο.

Κι εδώ που τα λέμε, ακόμη και το τρολλάρισμα σου έχει γίνει κουραστικό γιατί παίζει συνέχεια στο ίδιο μοτίβο του παιδιού - θαύματος που τρώει καρπαζιές, γενικώς. Προτείνω αλλαγή στυλ. Μπορείς.

Μάλλον δεν ξέρεις πολλούς συγγραφείς γενικά. Ρώτα και κάποιον που είναι στο συνάφι :8)
Δεν ασχολούμαι με τα συμπλέγματά σου. Το μόνο που κάνεις είναι να προσβάλλεις χωρίς επιχειρήματα, κάτι που δηλώνει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Δεν έπαθα κανένα κοκομπλόκο. Μού φάνηκε περίεργη συμπεριφορά, απλώς. Και επειδή δεν έχω ιδιαίτερα κοινωνικό χαρακτήρα ή δεξιότητες, ρώτησα. Πολύ απλά. Περί τρολαρίσματος δεν θα απαντήσω, αφού το έχω κάνει τόσες φορές. Ορισμένα άτομα είστε τόσο κλεισμένα σε αυτό το φόρουμ που πάσχετε από ιδρυματισμό. Δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας εν ολίγοις αφού εσείς πάντα θα με βλέπετε με αυτιά ελέφαντα (ενώ έχω πολύ μικρά αυτιά γενικά)

Άλλη όρεξη δεν είχα να κάθομαι να σε ψυχαγωγώ δλδ, εδώ δεν προλαβαίνω να φάω αυτό το διάστημα με τόσα που έχω να τελειώσω.
Όταν ήμουν παιδί είχα πράγματι διαγνωστεί ως χαρισματικό, αλλά ποτέ δεν επαναπαύτηκα σε αυτό. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει περάσει πολλά πράγματι, από κεί και πέρα συνεχίζω προσηλωμένος στο στόχο μου. Ελάχιστα με ενδιαφέρει πώς κρίνεις εσύ κάποιον που δεν γνωρίζεις και (ελπίζω) δεν πρόκειται να μάθεις ποτέ.
Προφανώς και είμαι ανώνυμος σε ένα ανώνυμο φόρουμ, γιατί επαναλαμβάνεις ό,τι λέω; :102: Σε ρώτησα να κρίνεις τον χαρακτήρα ή τα επιτεύγματά μου; Όχι, ρώτησα πώς αιτιολογείται στα μάτια σας η συμπεριφορά κάποιου που στα καλά καθούμενα σε διαγράφει στα σόσιαλ, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάτι.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Kappa έγραψε: 11 Ιαν 2025, 11:07
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιαν 2025, 10:52

Μάλλον δεν ξέρεις πολλούς συγγραφείς γενικά. Ρώτα και κάποιον που είναι στο συνάφι :8)
Δεν ασχολούμαι με τα συμπλέγματά σου. Το μόνο που κάνεις είναι να προσβάλλεις χωρίς επιχειρήματα, κάτι που δηλώνει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Δεν έπαθα κανένα κοκομπλόκο. Μού φάνηκε περίεργη συμπεριφορά, απλώς. Και επειδή δνε έχω ιδιαίτερα κοινωνικό χαρακτήρα ή δεξιότητες, ρώτησα. Πολύ απλά. Περί τρολαρίσματος δεν θα απαντήσω για ακόμα μία φορά. Ορισμένα άτομα είστε τόσο κλεισμένα σε αυτό το φόρουμ που πάσχετε από ιδρυματισμό. Δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας εν ολίγοις αφού εσείς πάντα θα με βλέπετε με αυτιά ελέφαντα (ενώ έχω πολύ μικρά αυτιά γενικά)

Άλλη όρεξη δεν είχα να κάθομαι να σε ψυχαγωγώ κιόλας, εδώ δεν προλαβαίνω να φάω αυτό το διάστημα με τόσο που έχω να τελειώσω.
Όταν ήμουν παιδί είχα πράγματι διαγνωστεί ως χαρισματικό, αλλά ποτέ δεν επαναπαύτηκα σε αυτά. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει περάσει πολλά πράγματι, από κεί και πέρα συνεχίζω προσηλωμένος στο στόχο μου.
Προφανώς και είμαι ανώνυμος σε ένα ανώνυμο φόρουμ, γιατί επαναλαμβάνεις ό,τι λέω; :102:
Ναι, η αλήθεια είναι ότι ξέρω ελάχιστους συγγραφείς και αυτό από βιβλία που μου έχουν κάνει δώρα όταν ήμουν μικρή και τσατιζόμουν γιατί ήθελα μπάρμπι. :011:

Ίσως γι ´αυτό επαναλαμβάνω εκφράσεις των χαρισματικών.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Kappa

Ούτε καν πετυχημένη ειρωνεία. Boring.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”