Κοίτα τώρα έχεις πέσει στη περίπτωση. Είμαι ανάπηρος και δεν πληρώνω φόρο για τα λεφτά που παίρνω. Οχι οτι μ' αρέσει να πληρώνω φόρους. Ομως γιατί οι τράπεζες να μ' έχουν στο χέρι? Αν θέλω να δώσω λεφτά σε έναν φίλο? Ζητιάνο?
Θα τον ρωτήσεις τι θέλει και θα του το παρεις με κάρτα. Ή θα κάνεις ανάληψη από ταμείο ή ατμ τα μετρητά που θέλεις.
20--- έγραψε: 12 Δεκ 2024, 12:16
Ωραία τουλάχιστον μην καταργηθεί ο Χρυσός και το Ασήμι. Και τα Διαμάντια.
Τι εννοείς; Δε μπορεί να καταργηθεί ένα υλικό αντικείμενο.
Άρα ούτε τα μετρητά.
Τα διαμάντια δε μπορείς να τα καταργήσεις γιατί είναι ένα υλικό αντικείμενο που έχει αξία από μόνο του, αν εγώ θέλω να πάρω το διαμάντι σου πρέπει να σου δώσω κάτι σε αντάλλαγμα και αυτό το κάτι τυπικά θα είναι μεγάλο. Δε μπορεί να εμποδιστεί αυτό και βασικά είναι κάτι τελείως άλλο από τα λεφτά. Το ότι πολύτιμοι λίθοι και χρυσός χρησιμοποιούνται (και) σαν λεφτά λόγω πολύ εύκολης ρευστοποίησης είναι παρεμπιπτον και όχι κανονικό τους χαρακτηριστικό.
Τα μετρητά αντίθετα δεν έχουν αυτοτελή αξία σαν υλικά αντικείμενα (παρά μόνο πολύ μικρή σαν χαρτί). Είναι στην ουσία υποσχετικές. Όταν λέμε "να καταργηθούν τα μετρητά" εννοούμε ως αποδεκτές υποσχετικές, όπως καταργήθηκε π.χ. η δραχμή.
Ερμής έγραψε: 12 Δεκ 2024, 14:07
Πραγματικά πιστεύεις οτι υπάρχει περίπτωση να καταργηθούν τα μετρητα;
Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολη και επιζήμια η χρήση τους.
Όταν βρεθεί άλλος τρόπος τότε ναι.
Μη ξεχνάς οτι αυτοί που νομοθετούν και αυτοί που ψηφίζουν τους νόμους είναι αυτοί που καίγονται πιο πολύ πως θα ξοδεύουν το μαύρο.
Αρα μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο, ξέχνα αυτά που νομίζεις.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
hellegennes έγραψε: 12 Δεκ 2024, 08:19
Θα έλεγα ότι απορώ πώς νομίζεις ότι αλλάζει κάτι αυτή η μαλακία αλλά πλέον δεν έχω καμμιά απορία. Έχει γαμήσει τον εγκέφαλό σου ο κομματοσκυλισμός.
Δε νομίζω κάτι , τα αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ μέσα στο 2024 το έδειξαν.
Δεν υπήρξε καμμιά πλεονάζουσα αύξηση. Τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν 8%, όπως και το προηγούμενο έτος, λόγω πληθωρισμού, που είναι ο εύκολος τρόπος που έχει βρει η κυβέρνηση για να αυξάνει την φορολογία λέγοντας ταυτόχρονα ότι δεν αυξήθηκαν οι φόροι, δηλαδή ψέματα.
Για ακόμη μια φορά τα στοιχεία σε βγάζουν ψεύτη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Chilloutbuddy έγραψε: 12 Δεκ 2024, 15:34
Τι νομοθετούν ρε, λες και είναι απόφαση της Ελλάδας αν θα τυπώνει μετρητά ή όχι ΛΟΛ
Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει με τον υπολογισμό της ελληνικής συμβολής στη νομισματική κυκλοφορία (τραπεζογραμμάτια και κέρματα σε κυκλοφορία).
Από τον Ιανουάριο του 2002, οπότε τέθηκαν σε κυκλοφορία τα τραπεζογραμμάτια ευρώ και αντικατέστησαν τα εθνικά τραπεζογραμμάτια, η νομισματική κυκλοφορία μπορεί να υπολογιστεί μόνο για το σύνολο της ζώνης του ευρώ και όχι για κάθε χώρα χωριστά.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
επισήμανση ότι τα αποκαλούν «τραπεζογραμμάτια» και όχι «χαρτονομίσματα», για όσους νομίζουν ότι είναι κύριοι τού μασουριού στην τσέπη/στρώμα τους.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Bill Hicks έγραψε: 12 Δεκ 2024, 15:47
επισήμανση ότι τα αποκαλούν «τραπεζογραμμάτια» και όχι «χαρτονομίσματα», για όσους νομίζουν ότι είναι κύριοι τού μασουριού στην τσέπη/στρώμα τους.
Ξέρεις γιατί ή είπες απλά να πετάξεις μια πληροφορία που θεωρείς σχετική;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
εσύ τι λες; είσαι απ'αυτόύς που νομίζουν ότι είναι κύριοι τού μασουριού στην τσέπη/στρώμα τους;
εσύ τι λες; είσαι απ'αυτόύς που νομίζουν ότι είναι κύριοι τού μασουριού στην τσέπη/στρώμα τους;
Γιατί νομίζεις πως είσαι κύριος του χρυσού που μπορεί να έχεις σπίτι σου; Αν αυτος έχει αγοραστεί νομιμα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Θες να πιάσουμε φιλοσοφία τι μας ανήκει σ' αυτήν την ζωή και τι όχι; Αν όχι, ναι, μου ανήκουν τα χρήματα που έχω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μου ανήκει το σπίτι μου. Δεν είναι κάποια διαφορετική έννοια ή βαθμίδα του "ανήκω". Όλα αυτά περιγράφονται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν χρειάζεται να ψάξεις μακριά για να πάρεις την ίδια απάντηση.
Σε λαϊκή γλώσσα, λες μαλακίες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,