!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τα μετρητά δεν πρέπει να καταργηθούν
Re: Τα μετρητά δεν πρέπει να καταργηθούν
Μερικές παρατηρήσεις
Τα χρήματα που πληρώνουμε φόρους ΔΕΝ είναι χρήματα του ελληνικού λαού αλλά της κρατικής εξουσίας που κάνει κουμάντο και εισπράττει φόρους από τους φόρου υποτελείς υπηκόους της
Ακόμη και αν παταχτει τελείως η φοροδιαφυγή μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι τα χρήματα των φόρων θα πάνε για το καλό του κοινωνικού συνόλου
Τα χρήματα που πληρώνουμε φόρους ΔΕΝ είναι χρήματα του ελληνικού λαού αλλά της κρατικής εξουσίας που κάνει κουμάντο και εισπράττει φόρους από τους φόρου υποτελείς υπηκόους της
Ακόμη και αν παταχτει τελείως η φοροδιαφυγή μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι τα χρήματα των φόρων θα πάνε για το καλό του κοινωνικού συνόλου
-
phorumaster
Τι ΣΥΜΦΕΡΕΙ όμως κάποιον που δεν μπορεί να φοροδιαφυγει (πέραν λιγων περιπτώσεων προσωπικών του αγορών), να παταχθει η φοροδιαφυγή αυτών που μπορούν να παίρνουν μαύρα τα εισοδήματά τους ή όχι;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Δεκ 2024, 16:35 Μερικές παρατηρήσεις
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Το ακατασχετο ειναι 1250
στα χαρτονομισματα εγραφαν επανω "πληρωτεαι επι τη εμφανισει"
Οποιος θελει καρτα ας χρησιμοποιοει καρτα να με υποχρεωνετε δεν θελω
στα χαρτονομισματα εγραφαν επανω "πληρωτεαι επι τη εμφανισει"
Οποιος θελει καρτα ας χρησιμοποιοει καρτα να με υποχρεωνετε δεν θελω
Είναι προς το συμφέρον μου να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;phorumaster έγραψε: 02 Δεκ 2024, 16:39Τι ΣΥΜΦΕΡΕΙ όμως κάποιον που δεν μπορεί να φοροδιαφυγει (πέραν λιγων περιπτώσεων προσωπικών του αγορών), να παταχθει η φοροδιαφυγή αυτών που μπορούν να παίρνουν μαύρα τα εισοδήματά τους ή όχι;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Δεκ 2024, 16:35 Μερικές παρατηρήσεις
Ακόμη και αν παταχτει τελείως η φοροδιαφυγή μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι τα χρήματα των φόρων θα πάνε για το καλό του κοινωνικού συνόλου![]()
-
phorumaster
Εάν τα δικά σου φανερά έσοδα ως μισθωτού ή συνταξιούχου φορολογουνται περισσότερο επειδή μένουν αφορολογητα τα μαύρα έσοδα άλλων, φαντάζομαι ναι.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Δεκ 2024, 19:12Είναι προς το συμφέρον μου να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;phorumaster έγραψε: 02 Δεκ 2024, 16:39Τι ΣΥΜΦΕΡΕΙ όμως κάποιον που δεν μπορεί να φοροδιαφυγει (πέραν λιγων περιπτώσεων προσωπικών του αγορών), να παταχθει η φοροδιαφυγή αυτών που μπορούν να παίρνουν μαύρα τα εισοδήματά τους ή όχι;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Δεκ 2024, 16:35 Μερικές παρατηρήσεις
Ακόμη και αν παταχτει τελείως η φοροδιαφυγή μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι τα χρήματα των φόρων θα πάνε για το καλό του κοινωνικού συνόλου![]()
Η οικονομική καταστροφή των άλλων ΔΈΝ λειτουργεί απαραίτητα για το δικό μου προσωπικό συμφέρονphorumaster έγραψε: 02 Δεκ 2024, 19:17Εάν τα δικά σου φανερά έσοδα ως μισθωτού ή συνταξιούχου φορολογουνται περισσότερο επειδή μένουν αφορολογητα τα μαύρα έσοδα άλλων, φαντάζομαι ναι.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Δεκ 2024, 19:12Είναι προς το συμφέρον μου να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;phorumaster έγραψε: 02 Δεκ 2024, 16:39
Τι ΣΥΜΦΕΡΕΙ όμως κάποιον που δεν μπορεί να φοροδιαφυγει (πέραν λιγων περιπτώσεων προσωπικών του αγορών), να παταχθει η φοροδιαφυγή αυτών που μπορούν να παίρνουν μαύρα τα εισοδήματά τους ή όχι;![]()
αδιαφορο.phorumaster έγραψε: 02 Δεκ 2024, 16:39Τι ΣΥΜΦΕΡΕΙ όμως κάποιον που δεν μπορεί να φοροδιαφυγει (πέραν λιγων περιπτώσεων προσωπικών του αγορών), να παταχθει η φοροδιαφυγή αυτών που μπορούν να παίρνουν μαύρα τα εισοδήματά τους ή όχι;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Δεκ 2024, 16:35 Μερικές παρατηρήσεις
απο τη μια, θεωρητικα θα μειωθει η φορολογια σε ολους, αφου το κρατος θα εχει παραπανω εσοδα, πρακτικα χλωμο το βλεπω.
απο την αλλη θα αυξηθει το κοστος "μαυρων" υπηρεσιων, υδραυλικοι και τετοια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- hellegennes
Επιχείρημα της πούτσας. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να κάνει και τώρα, δεν υπάρχει καμμιά απολύτως διαφορά. Δεν πατήθηκε ένα κουμπί και απενεργοποιήθηκαν τα pos με μαγεία.Otto Weininger έγραψε: 28 Νοέμ 2024, 09:35Οι οποίοι είχαν POS που έστελναν τα λεφτά απευθείας εξω.micmic έγραψε: 28 Νοέμ 2024, 09:06 Σύμφωνα με τον τριμάλακα της διεθνούς οικονομικής σκηνής (τον Χατζηδάκη ντε) μια χαρά μπορείς να φοροδιαφύγεις ακόμα και αν πληρώνεσαι ΜΟΝΟ με κάρτες. Γι'αυτό και υπήρξε η διασύνδεση POS-ταμειακών λέει, για να μην φοροδιαφεύγουν αυτοί που πληρωνόντουσαν με κάρτες![]()
Μιλάμε για μεγάλο νούμερο, μεγαλύτερο κι απ΄το IBAN της πιστωτικής.
Οπότε μια χαρά μπορούσες να μην κόψεις απόδειξη για αυτό, αφού δεν θα φαινόντουσαν στον λογαριασμό της επιχείρησης.
Από το 2016 ασχολούνται με το θέμα και γινόταν την κακομοίρας.
Είχαν πιάσει επιχειρήσεις που είχαν 2-3 POS, τα 2 έστελναν τα λεφτά στην Βουλγαρία, το άλλο στην Ελλάδα και στην ταμειακή κόβανε ότι θέλανε.
Τώρα τον μπουλο.
Και όχι, δεν λύνει απολύτως κανένα πρόβλημα φοροδιαφυγής. Δεν βγάζει καν νόημα ότι λύνει την φοροδιαφυγή αυτή η αντιλειτουργική μαλακία που σκέφτηκαν που πολλαπλασίασε τον χρόνο διεκπεραίωσης της συναλλαγής.
Για το 99,9999999% των επιχειρήσεων που δεν έχει POS συνδεδεμένα με την Βουλγαρία, η διασταύρωση του POS με την ταμειακή ήταν απλώς το πάτημα ενός κουμπιού γιατί και τα POS και η ταμειακή στέλνουν τα δεδομένα τους στην ΑΑΔΕ σε κάθε κλείσιμο ημέρας.
Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που έκαναν πουστιές, μπορούν να τις κάνουν ανενόχλητοι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα έλεγα ότι απορώ πώς νομίζεις ότι αλλάζει κάτι αυτή η μαλακία αλλά πλέον δεν έχω καμμιά απορία. Έχει γαμήσει τον εγκέφαλό σου ο κομματοσκυλισμός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Otto Weininger
Δε νομίζω κάτι , τα αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ μέσα στο 2024 το έδειξαν.hellegennes έγραψε: 12 Δεκ 2024, 08:19 Θα έλεγα ότι απορώ πώς νομίζεις ότι αλλάζει κάτι αυτή η μαλακία αλλά πλέον δεν έχω καμμιά απορία. Έχει γαμήσει τον εγκέφαλό σου ο κομματοσκυλισμός.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Κοίτα τώρα έχεις πέσει στη περίπτωση. Είμαι ανάπηρος και δεν πληρώνω φόρο για τα λεφτά που παίρνω. Οχι οτι μ' αρέσει να πληρώνω φόρους. Ομως γιατί οι τράπεζες να μ' έχουν στο χέρι? Αν θέλω να δώσω λεφτά σε έναν φίλο? Ζητιάνο?
IRIS20--- έγραψε: 12 Δεκ 2024, 10:38Κοίτα τώρα έχεις πέσει στη περίπτωση. Είμαι ανάπηρος και δεν πληρώνω φόρο για τα λεφτά που παίρνω. Οχι οτι μ' αρέσει να πληρώνω φόρους. Ομως γιατί οι τράπεζες να μ' έχουν στο χέρι? Αν θέλω να δώσω λεφτά σε έναν φίλο? Ζητιάνο?
Ωραία τουλάχιστον μην καταργηθεί ο Χρυσός και το Ασήμι. Και τα Διαμάντια.
Τι εννοείς; Δε μπορεί να καταργηθεί ένα υλικό αντικείμενο.20--- έγραψε: 12 Δεκ 2024, 12:16
Ωραία τουλάχιστον μην καταργηθεί ο Χρυσός και το Ασήμι. Και τα Διαμάντια.
Άρα ούτε τα μετρητά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ναι, είναι καρατσεκαρισμένο ότι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με περιφερειακά μαύρα.phorumaster έγραψε: 02 Δεκ 2024, 19:17Εάν τα δικά σου φανερά έσοδα ως μισθωτού ή συνταξιούχου φορολογουνται περισσότερο επειδή μένουν αφορολογητα τα μαύρα έσοδα άλλων, φαντάζομαι ναι.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Δεκ 2024, 19:12Είναι προς το συμφέρον μου να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;phorumaster έγραψε: 02 Δεκ 2024, 16:39
Τι ΣΥΜΦΕΡΕΙ όμως κάποιον που δεν μπορεί να φοροδιαφυγει (πέραν λιγων περιπτώσεων προσωπικών του αγορών), να παταχθει η φοροδιαφυγή αυτών που μπορούν να παίρνουν μαύρα τα εισοδήματά τους ή όχι;![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 72 Απαντήσεις
- 1559 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γυφτάκι
-