Niki έγραψε: 09 Δεκ 2024, 08:31
Αλιόσα έγραψε: 09 Δεκ 2024, 08:18
Niki έγραψε: 09 Δεκ 2024, 07:35
Να εξάγεται την πολιτική σας στους Νορβηγούς να δούμε τι θα σας πούνε.
Θα σας παρουν με τις ντομάτες.
Μπορεί να τους ρίξουνε και καμιά φάπα.
Έχω ένα κτήμα και έχω κάνει μόνο δυο παιδιά.
Ο γείτονας μου έκανε πέντε και συνεχίζει να κάνει και κάθε χρόνο ένα.
Ως εκ τούτου πρέπει κάθε χρόνο να μετακινώ τον φράκτη και να του παραχωρώ το κατι τις του.
Τι διάβασα η άμοιρη.
Τρομερός τρόπος σκέψης.
Άστοχη αναλογία για τον εξής λόγο:
Τον γείτονα μπορείς να τον καταγγείλεις και να προσφύγεις στη δικαιοσύνη. Και οι δύο βρίσκεστε υπό την εξουσία του ίδιου δικαστηρίου. Αν έχεις το δίκιο με το μέρος σου και τα στοιχεία να το τεκμηριώσεις (και έναν καλό δικηγόρο) θα δικαιωθείς, όσα παιδιά κι αν κάνει ο γείτονας. Στην διαμάχη Ελλάδας-Τουρκίας δεν μπορεί η Ελλάδα να κινηθεί μονομερώς διότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του δικαστηρίου της Χάγης ούτε κανενός άλλου δικαστηρίου. Θα πρέπει οι δύο χώρες να υπογράψουν συνυποσχετικό για να γίνει εφικτή η πρόσβαση στο δικαστήριο. Κι ενώ η Ελλάδα αναγνωρίζει μία μόνο διαφορά -την οριοθέτηση ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας- η Τουρκία θα βάλει κι άλλα θέματα στο συνυποσχετικό όπως εύρος εναέριου χώρου και FIR, αποστρατιωτικοποίηση νησιών, γκρίζες ζώνες κλπ. Αυτά η Ελλάδα δεν τα συζητάει καν άρα η επίλυση μέσω διεθνούς δικαστηρίου μοιάζει απίθανη προς το παρόν.
Για να υπερισχύσουν πλήρως οι ελληνικές θέσεις όπως είναι τα πράγματα τώρα, θα πρέπει να κάνεις πόλεμο. Από όσα γνωρίζουμε για την στρατιωτική ισχύ των δύο χωρών, οι πιθανότητες δεν είναι με την Ελλάδα. Άρα η επιλογή να μην τον κάνεις και να παραμείνεις στο υπάρχον καθεστώς είναι μάλλον η σοφότερη επιλογή. Αν δεν πράξεις σοφά και επιλέξεις τον πόλεμο με την Τουρκία, το πιθανότερο είναι για μια περίοδο να μην έχεις ρεύμα και νερό, (αφού θα σου έχουν καταστρέψει σχετικές εγκαταστάσεις) να μην μπορείς να ζεστάνεις τα μωρά σου ούτε να τους φτιάξεις γάλα. Αν βρεις κιόλας γάλα μετά από τις εφόδους βαρβάρων που θα γίνουν στα σούπερμάρκετ (διότι οι απόγονοι του Λεωνίδα και του Καραϊσκάκη υπόκεινται κι αυτοί στην ανάγκη της τροφής). Δεν θα μπορείς να πλυθείς και θα χέζεις σε κουβάδες ή έξω στο χώμα και θα σκουπίζεσαι με φύλλα. Όταν λοιπόν βρεθείς σε αυτή τη φάση θα ξεχάσεις τον Μέγα Αλέξανδρο, τους Μυρμιδόνες και τον Κολοκοτρώνη κι από μέσα σου θα παρακαλάς
"ας τους δώσουμε μωρέ τις βραχονησίδες που ζητάνε να τελειώνουμε, ας μείνουμε στα 6 μίλια, καλά είναι κι αυτά δεν πειράζει". Έτσι θα λες, το ξέρουμε και οι δύο κατά βάθος, εμένα δεν μπορείς να με ξεγελάσεις.
Όλοι οι πολιτικοί ξέρουν τις δυσκολίες απεγκλωβισμού από τις ελληνοτουρκικές διαφορές, ακόμα και το ΚΚΕ που παριστάνει την υπερπατριωτική φωνή όταν αναδεικνύονται τα εθνικά θέματα. Απλά πρέπει να πουλήσουμε σανό σε ψηφοφόρους, δεξιά και αριστερά, εκ τους ασφαλούς. Τσάμπα είναι.