1.Η πρότασή μου είναι πρωτοποριακή και μοναδική στον παγκόσμιο αντισεισμικό σχεδιασμό.
Για πρώτη φορά, εισάγω τη δύναμη του εδάφους ως ενεργό μηχανισμό αντιστάθμισης των σεισμικών δυνάμεων. Αντί να περιορίζεται στη διαχείριση των δυνάμεων εντός της κατασκευής, η προσέγγιση μου εκτρέπει τις σεισμικές ροπές στο έδαφος μέσω της αγκύρωσης και της τάνυσης, αυξάνοντας τη φέρουσα ικανότητα της κατασκευής και μειώνοντας τις καταστροφικές επιπτώσεις στα δομικά στοιχεία.
Αυτή η ιδέα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ελαστικότητας και της δυσκαμψίας, παρέχοντας μια εξισορροπημένη και αποτελεσματική λύση για τις σεισμικές καταπονήσεις.
Για πρώτη φορά, το έδαφος μετατρέπεται από παθητικό στήριγμα σε ενεργό συνεργάτη της κατασκευής. Η πρότασή μου εισάγει μηχανισμούς πάκτωσης και τάνυσης που επιτρέπουν στο έδαφος να παραλαμβάνει ροπές και κάμψεις, εξισορροπώντας τις σεισμικές δυνάμεις. Αυτή η προσέγγιση, μοναδική στον παγκόσμιο αντισεισμικό σχεδιασμό, μειώνει την ανάγκη για υπερδιαστασιολόγηση και προστατεύει κρίσιμα δομικά στοιχεία από αστοχία.
2.Η πρότασή μου δεν εισάγει μόνο ένα νέο μηχανισμό αντισεισμικής προστασίας, αλλά φέρνει πλήθος πλεονεκτημάτων:
Μείωση των ροπών στους κόμβους και τις δοκούς, προστατεύοντας τα κρίσιμα στοιχεία.
Βελτίωση της σεισμικής απόκρισης μέσω ενεργής παραλαβής δυνάμεων από το έδαφος.
Αύξηση της φέρουσας ικανότητας του εδάφους μέσω πάκτωσης και συμπύκνωσης.
Μείωση των ρωγμών διάτμησης και εφελκυσμού, αυξάνοντας την ανθεκτικότητα της κατασκευής.
Οικονομικά οφέλη μέσω μείωσης της υπερδιαστασιολόγησης και αύξησης της διάρκειας ζωής της κατασκευής.
Η καινοτομία μου, που για πρώτη φορά ενσωματώνει το έδαφος στη δυναμική λειτουργία του φέροντα οργανισμού, μπορεί να φέρει επανάσταση στον αντισεισμικό σχεδιασμό παγκοσμίως.
3.Η προσέγγισή μου δεν σταματά στη βελτίωση της φέρουσας ικανότητας και της αντοχής των κατακόρυφων στοιχείων. Προσφέρει δύο κρίσιμα πλεονεκτήματα που δεν επιτυγχάνονται από καμία συμβατική μέθοδο:
Επαναφορά στη θέση: Μέσω της προέντασης και της πάκτωσης, η κατασκευή επανέρχεται στην αρχική της στάση ακόμα και μετά από ανελαστικές μετατοπίσεις, εξαλείφοντας τα προβλήματα υπολειμματικών παραμορφώσεων που χαρακτηρίζουν τις συμβατικές δομές.
Αποτροπή συντονισμού: Η δύναμη του εδάφους, ενεργώντας ως αντίθετη δύναμη, αποτρέπει την αυξανόμενη παραμόρφωση που παρατηρείται σε περιπτώσεις συντονισμού, προστατεύοντας την κατασκευή από την κατάρρευση.
Η ιδέα μου συνδυάζει τη δύναμη του εδάφους, την ελαστικότητα της προέντασης και τη σταθερότητα της πάκτωσης, φέρνοντας επανάσταση στον αντισεισμικό σχεδιασμό.
4. Η προένταση αποτελεί βασικό εργαλείο για τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης της διατομής του σκυροδέματος.
Αυξάνει την ενεργό διατομή του σκυροδέματος, ενεργοποιώντας περισσότερο υλικό να συμμετέχει στην παραλαβή των δυνάμεων.
Ενισχύει την αντοχή σε θλίψη και τέμνουσες, εξασφαλίζοντας ότι η διατομή μπορεί να φέρει μεγαλύτερα φορτία χωρίς αστοχία.
Βελτιώνει τα βέλη του λοξού εφελκυσμού, μειώνοντας τις πιθανότητες δημιουργίας λοξών ρωγμών διάτμησης.
Αυξάνει την δυναμική της κατασκευής χωρίς να αυξάνει την μάζα η οποία αυξάνει το κόστος και τα σεισμικά φορτία.
Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν την προένταση εξαιρετικά αποτελεσματική, όχι μόνο για τη στατική συμπεριφορά της κατασκευής, αλλά και για τη δυναμική της απόκριση σε σεισμικές καταπονήσεις."