Στο δικό μου το κουρμπέτι που είναι όλοι πτυχιούχοι και δουλεύουν έτσι κι αλλιώς πάνω απ'το 8ωρο, μπορείς να κάνεις και χειρότερα. Οι Αυστραλοί δεν απολύουν σχεδόν ποτέ γιατί είναι τρομερά δύσκολο να το δικαιολογήσεις, αντίθετα εφαρμόζουν τη μέθοδο του να οδηγήσεις κάποιον στην εθελοντική έξοδο "to coach someone out". Του/της δίνεις όλες τις βαρετές δουλειές που δε θέλει να κάνει κανείς άλλος, όλα τα πρότζεκτ που είναι καταδικασμένα σε αποτυχία, του σπας τ'αρχίδια για ανούσιες λεπτομέρειες, του βάζεις ανέφικτους στόχους, και όλα αυτά σου δίνουν μετά εύκολες δικαιολογίες για να του πεις ότι δεν τραβάει και άρα φέτος παίρνουν όλοι αύξηση και μπόνους εκτός απ'αυτόν. Οι περισσότεροι το πιάνουν γρήγορα το υπονοούμενο και κάποια στιγμή την κάνουν από μόνοι τους, εκτός από κάτι Κινέζους γεννημένους στην Κίνα που όλα αυτά τους φαίνονται απόλυτα φυσιολογικάΛηστοσυμμορίτης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:26καλά εννοείται, π.χ. αν του πεις ότι το διάλλειμα δεν μετράει στο 8ωρο (έχετε κατακτημένα δικαιώματα*;) γαμήσι είναι.Chilloutbuddy έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:20 Ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα, και οι Έλληνες εργοδότες είναι κατά κανόνα καφροι, και οι πιτσιρικάδες τελευταίας κοπής είναι κατά κανόνα στην κοσμαρα τους.
Προσωπικά είναι δουλειά μου να προσλαμβάνω κόσμο για την εταιρεία μου γιατί ο Οικονομικός βαριέται να πηγαίνει σε συνεντεύξεις και μου τις έχει φορτώσει, και προσλαμβάνω όλο από 40 χρονων και πάνω.
Φωνές εννοείται ότι απαγορεύονται αλλά ούτε και χρειάζονται, μπορείς να κάνεις καποιου τη ζωή κόλαση με χίλιους άλλους τρόπους.
*το συδικάτο οικοδόμων της αυστραλίας είχε κατοχυρώσει το 8ωρο πριν το σικάγο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εργοδοσία: η νέα γενιά δεν έχει το skill να ανέχεται μπινελίκια
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Re: Εργοδοσία: η νέα γενιά δεν έχει το skill να ανέχεται μπινελίκια
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
Αν ανήκεις στη μεσσαία τάξη αυτό είναι πλέον κεκτημένο. Τουλάχιστον στη δύση. Οχι βία πολιτισμένα πράγματα. Αν όμως θέλεις τα πολλά φράγκα και είσαι σε ένα χώρο υψηλών αποδοχών και φάπες θα φας και λεκτική βία και θα σε πηδήξουν κτλπ.
Aν οι γυναίκες επέλεγαν να μείνουν σπίτι να μεγαλώνουν οικογένεια αντί για "καριέρα", το κόστος ζωής θα ήταν χαμηλότερο και άρα ο μέσος μισθός θα είχε περισσότερη αξία.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
Ε να, εδώ έχω μια διαφωνία, προτιμώ ότι γίνει κάποια στραβή να φωνάξω να το κάνω θέμα με έντονο τρόπο, αλλά στα μούτρα του άλλου, παρά να την φέρω ύπουλα σε εργαζόμενο , για μένα είναι θέμα ηθικής το να ξέρει ο άλλος ότι δεν τον μαχαιρώνεις πισώπλατα. Δεν είναι το θέμα να "την φέρεις". Αυτό είναι το πιο εύκολο. Το θέμα είναι να δημιουργείς ανθρώπου πιστούς στο όραμά σου.Chilloutbuddy έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:20 ...
Φωνές εννοείται ότι απαγορεύονται αλλά ούτε και χρειάζονται, μπορείς να κάνεις καποιου τη ζωή κόλαση με χίλιους άλλους τρόπους.
Όπως και νάχει η εκπαίδευση κέρδισε έναν διδάσκοντα και η αγορά έχασε έναν επιχειρηματία
ουφ κουράστηκα πια, μια συνταξούλα θέλω
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος βοθρατζης την 21 Νοέμ 2024, 05:52, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:19δεν πέφτουμε από τα σύννεφαβοθρατζης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:02 αλλα τις φωνές όταν έγινε μαλακία τις έβαλα και σήκωσα όλα τα γραφεία στον αέρα
βρε άεισα πέρα μουλαρόπληκτεΛηστοσυμμορίτης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:23σαν να λέμε το μουλάρι σου πρέπει να το φροντίσεις καλά για να μπορεί να δουλεύειβοθρατζης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:54
Θα πρέπει να φροντίσεις τους ανθρώπους σου , αλλά δεν θα σε καβαλήσουν ούτε θα σε κλέψουν και θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν δικά τους πράγματα για το σκοπό της εταιρίας.
Αν όχι δεν μου κάνουν.
Έτσι λειτουργώ και μετά απο 48 ανθρώπινες ζωές που μου εμπιστεύτηκαν το μέλλον τους, μέσα σε μια εικοσαετία,
ναι αγαπητέ
στο δουλειά είσαι μουλάρι και πρέπει να σε ταΐζουν κι αν δεν σου αρέσει να βρεις μια δουλεία που να σου έχουν ένα θρόνο και δέκα αράπηδες να σε υπηρετούν.Είσαι ένα γρανάζι στη μηχανή του μετρόπολις... Κοίτα ρε που φοβούνται μην ιδρώσουν....
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
- Ληστοσυμμορίτης
Περαστικάβοθρατζης έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 05:50Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:19δεν πέφτουμε από τα σύννεφαβοθρατζης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:02 αλλα τις φωνές όταν έγινε μαλακία τις έβαλα και σήκωσα όλα τα γραφεία στον αέραβρε άεισα πέρα μουλαρόπληκτεΛηστοσυμμορίτης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:23σαν να λέμε το μουλάρι σου πρέπει να το φροντίσεις καλά για να μπορεί να δουλεύειβοθρατζης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:54
Θα πρέπει να φροντίσεις τους ανθρώπους σου , αλλά δεν θα σε καβαλήσουν ούτε θα σε κλέψουν και θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν δικά τους πράγματα για το σκοπό της εταιρίας.
Αν όχι δεν μου κάνουν.
Έτσι λειτουργώ και μετά απο 48 ανθρώπινες ζωές που μου εμπιστεύτηκαν το μέλλον τους, μέσα σε μια εικοσαετία,
ναι αγαπητέ
στο δουλειά είσαι μουλάρι και πρέπει να σε ταΐζουν κι αν δεν σου αρέσει να βρεις μια δουλεία που να σου έχουν ένα θρόνο και δέκα αράπηδες να σε υπηρετούν.Είσαι ένα γρανάζι στη μηχανή του μετρόπολις... Κοίτα ρε που φοβούνται μην ιδρώσουν....![]()
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
ΕυχαριστώΛηστοσυμμορίτης έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 06:05Περαστικάβοθρατζης έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 05:50βρε άεισα πέρα μουλαρόπληκτεΛηστοσυμμορίτης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:23
σαν να λέμε το μουλάρι σου πρέπει να το φροντίσεις καλά για να μπορεί να δουλεύει
ναι αγαπητέ
στο δουλειά είσαι μουλάρι και πρέπει να σε ταΐζουν κι αν δεν σου αρέσει να βρεις μια δουλεία που να σου έχουν ένα θρόνο και δέκα αράπηδες να σε υπηρετούν.Είσαι ένα γρανάζι στη μηχανή του μετρόπολις... Κοίτα ρε που φοβούνται μην ιδρώσουν....![]()
Σε κάποια επαγγέλματα το να έχεις ανοχή σε κακοποιητικη συμπεριφορά θεωρείται ως Αρετή και καλό επαγγελματικό προσόνOtto Weininger έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:45Δεν ξέρω.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:42 Τελικά το να ανέχεται ένας εργαζόμενος κακοποιητικη συμπεριφορά στον χώρο της εργασίας του είναι πλεονέκτημα η μειονεκτήμα;
Αλλά να το να έχεις κακοποιητική συμπεριφορά στους εργαζόμενους σου είναι ο,τι χειρότερο.
Δες πχ στρατιωτικές σχολές η ακόμη και την ελληνική αστυνομία (το να είσαι απλός αστυφύλακας και να σε βρίζουν η σου πετούν μολότωφ και εσύ θα πρέπει να δείχνεις ανοχή, αυτό θεωρείται ως επαγγελματικό προσόν)
Τα όρια της αυταρχικής συμπεριφοράς με την αυστηρή συμπεριφορά ως προς την τήρηση κάποιων επαγγελματικών κανόνων είναι πολύ λεπτά και δυσδιάκριταOtto Weininger έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:58Η κακοποιητική συμπεριφορά είναι κάτι πολύ διαφορετικό από την οποία αυστηρότητα.βοθρατζης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:54νομίζω ότι κοροιδευόμαστε , και τον εννοώ πολύ σοβαράOtto Weininger έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:45
Δεν ξέρω.
Αλλά να το να έχεις κακοποιητική συμπεριφορά στους εργαζόμενους σου είναι ο,τι χειρότερο.
Από την στιγμή που κάποιος δουλεύει σαν υπάλληλος εξ ορισμού κακοποιείται καθώς δεν συμμετέχει στην παραγόμενη υπεραξία του προϊόντος.
Αρα τι ψάχνουμε ; να δούμε κατά πόσο τον σαπίζουμε στο ξύλο ή όχι;
για εμένα δεν έχει σημασία, σημασία έχει η εταιρία, ο σκοπός, ο οργανισμός, το παραγόμενο αποτέλεσμα.
Θέλω από τον υπάλληλό μου να μου εμπιστευτεί την τύχη του κι εγώ θα κουμαντάρω το καράβι σωστά και δίκαια.
Αν δεν υπάρχει αυτή η σχέση τότε έχουμε ένα κοτέτσι με πολλούς κόκορες, πάει άπατο.
Στο καράβι της εταιρίας υπάρχει μόνο ένας καπετάνιος που καθορίζει τη μοίρα του πλοίου.
Αν όχι δεν μου κάνουν.
Έτσι λειτουργώ και μετά απο 48 ανθρώπινες ζωές που μου εμπιστεύτηκαν το μέλλον τους, μέσα σε μια εικοσαετία,μπορώ να πω ότι ποτέ δεν έφαγα καταγγελία ή τσακώθηκα με κανέναν ή άφησα κάποιον που να μην είναι ευχαριστημένος, Αλλά λιώναμε στη δουλειά, κι εγώ και όλοι.
ετσι ξέρω ότι λειτουργούν τα πράγματα
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Unique έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 03:56 Aν οι γυναίκες επέλεγαν να μείνουν σπίτι να μεγαλώνουν οικογένεια αντί για "καριέρα", το κόστος ζωής θα ήταν χαμηλότερο και άρα ο μέσος μισθός θα είχε περισσότερη αξία.

- Αλιόσα
viewtopic.php?f=25&t=53665&start=270
Επιθεώρηση Εργασίας: Σχεδόν ο ένας στους τέσσερις εργοδότες πιάστηκε να παρανομεί
Η Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησε 44.893 ελέγχους του πρώτο επτάμηνο του 2024, επιβάλλοντας σχεδόν 10.000 κυρώσεις. Το 22% των επιχειρήσεων πιάστηκαν να παρανομούν.
https://www.in.gr/2024/08/19/economy/ep ... aranomoun/
Δεν σε πλάκωσε στο ξύλο;Feindflug έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:23 Σε έναν πέταξα με μίσος ένα κοφτάκι που βρέθηκε μπροστά μου εκείνη την ώρα. Μου είχε σπάσει τα νεύρα.
Επιθεώρηση Εργασίας: Σχεδόν ο ένας στους τέσσερις εργοδότες πιάστηκε να παρανομεί
Η Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησε 44.893 ελέγχους του πρώτο επτάμηνο του 2024, επιβάλλοντας σχεδόν 10.000 κυρώσεις. Το 22% των επιχειρήσεων πιάστηκαν να παρανομούν.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Με συμφέρει να υπάρχει, εργοδότης είμαι. Αλλά δεν...
-
Chupacabra
Τι να πεις κι εσυ βρε καψερε δαπιταμπουρα ρουφα το αυγο σου κι ασε τα πολλα.Αλιόσα έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 07:48 viewtopic.php?f=25&t=53665&start=270
Δεν σε πλάκωσε στο ξύλο;Feindflug έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:23 Σε έναν πέταξα με μίσος ένα κοφτάκι που βρέθηκε μπροστά μου εκείνη την ώρα. Μου είχε σπάσει τα νεύρα.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Εσύ θα ήθελες τέτοια γυναίκα; Για εμένα αυτό είναι αυτόματο Χ. Θέλω κοντά μου ολοκληρωμένο άνθρωπο, ανεξάρτητο. Όταν δεν έχεις ανεξαρτησία είσαι μισός άνθρωπος. Οι γυναίκες πρέπει να δουλεύουν.Unique έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 03:56 Aν οι γυναίκες επέλεγαν να μείνουν σπίτι να μεγαλώνουν οικογένεια αντί για "καριέρα", το κόστος ζωής θα ήταν χαμηλότερο και άρα ο μέσος μισθός θα είχε περισσότερη αξία.
- Αλιόσα
Οι γυναίκες πρέπει να μεγαλώνουνε την επόμενη γενιά πρωτίστως όλα τα άλλα έπονται διαφορετικά θα εχεις το 45% των γυναικών άτεκνες έως το 2030 (γιατι δεν υπάρχουνε άντρες να φανταστώGreen Dragon έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 08:59Εσύ θα ήθελες τέτοια γυναίκα; Για εμένα αυτό είναι αυτόματο Χ. Θέλω κοντά μου ολοκληρωμένο άνθρωπο, ανεξάρτητο. Όταν δεν έχεις ανεξαρτησία είσαι μισός άνθρωπος. Οι γυναίκες πρέπει να δουλεύουν.Unique έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 03:56 Aν οι γυναίκες επέλεγαν να μείνουν σπίτι να μεγαλώνουν οικογένεια αντί για "καριέρα", το κόστος ζωής θα ήταν χαμηλότερο και άρα ο μέσος μισθός θα είχε περισσότερη αξία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 21 Νοέμ 2024, 09:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 62 Απαντήσεις
- 1522 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από exiledd
-
- 5 Απαντήσεις