!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εργοδοσία: η νέα γενιά δεν έχει το skill να ανέχεται μπινελίκια

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Εργοδοσία: η νέα γενιά δεν έχει το skill να ανέχεται μπινελίκια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:26
Chilloutbuddy έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:20 Ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα, και οι Έλληνες εργοδότες είναι κατά κανόνα καφροι, και οι πιτσιρικάδες τελευταίας κοπής είναι κατά κανόνα στην κοσμαρα τους.

Προσωπικά είναι δουλειά μου να προσλαμβάνω κόσμο για την εταιρεία μου γιατί ο Οικονομικός βαριέται να πηγαίνει σε συνεντεύξεις και μου τις έχει φορτώσει, και προσλαμβάνω όλο από 40 χρονων και πάνω.

Φωνές εννοείται ότι απαγορεύονται αλλά ούτε και χρειάζονται, μπορείς να κάνεις καποιου τη ζωή κόλαση με χίλιους άλλους τρόπους.
καλά εννοείται, π.χ. αν του πεις ότι το διάλλειμα δεν μετράει στο 8ωρο (έχετε κατακτημένα δικαιώματα*;) γαμήσι είναι.

*το συδικάτο οικοδόμων της αυστραλίας είχε κατοχυρώσει το 8ωρο πριν το σικάγο.
Στο δικό μου το κουρμπέτι που είναι όλοι πτυχιούχοι και δουλεύουν έτσι κι αλλιώς πάνω απ'το 8ωρο, μπορείς να κάνεις και χειρότερα. Οι Αυστραλοί δεν απολύουν σχεδόν ποτέ γιατί είναι τρομερά δύσκολο να το δικαιολογήσεις, αντίθετα εφαρμόζουν τη μέθοδο του να οδηγήσεις κάποιον στην εθελοντική έξοδο "to coach someone out". Του/της δίνεις όλες τις βαρετές δουλειές που δε θέλει να κάνει κανείς άλλος, όλα τα πρότζεκτ που είναι καταδικασμένα σε αποτυχία, του σπας τ'αρχίδια για ανούσιες λεπτομέρειες, του βάζεις ανέφικτους στόχους, και όλα αυτά σου δίνουν μετά εύκολες δικαιολογίες για να του πεις ότι δεν τραβάει και άρα φέτος παίρνουν όλοι αύξηση και μπόνους εκτός απ'αυτόν. Οι περισσότεροι το πιάνουν γρήγορα το υπονοούμενο και κάποια στιγμή την κάνουν από μόνοι τους, εκτός από κάτι Κινέζους γεννημένους στην Κίνα που όλα αυτά τους φαίνονται απόλυτα φυσιολογικά :lol:
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
20---

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 20--- »

Αν ανήκεις στη μεσσαία τάξη αυτό είναι πλέον κεκτημένο. Τουλάχιστον στη δύση. Οχι βία πολιτισμένα πράγματα. Αν όμως θέλεις τα πολλά φράγκα και είσαι σε ένα χώρο υψηλών αποδοχών και φάπες θα φας και λεκτική βία και θα σε πηδήξουν κτλπ.
Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique »

Aν οι γυναίκες επέλεγαν να μείνουν σπίτι να μεγαλώνουν οικογένεια αντί για "καριέρα", το κόστος ζωής θα ήταν χαμηλότερο και άρα ο μέσος μισθός θα είχε περισσότερη αξία.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης »

Chilloutbuddy έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:20 ...

Φωνές εννοείται ότι απαγορεύονται αλλά ούτε και χρειάζονται, μπορείς να κάνεις καποιου τη ζωή κόλαση με χίλιους άλλους τρόπους.
Ε να, εδώ έχω μια διαφωνία, προτιμώ ότι γίνει κάποια στραβή να φωνάξω να το κάνω θέμα με έντονο τρόπο, αλλά στα μούτρα του άλλου, παρά να την φέρω ύπουλα σε εργαζόμενο , για μένα είναι θέμα ηθικής το να ξέρει ο άλλος ότι δεν τον μαχαιρώνεις πισώπλατα. Δεν είναι το θέμα να "την φέρεις". Αυτό είναι το πιο εύκολο. Το θέμα είναι να δημιουργείς ανθρώπου πιστούς στο όραμά σου.
Όπως και νάχει η εκπαίδευση κέρδισε έναν διδάσκοντα και η αγορά έχασε έναν επιχειρηματία :D
ουφ κουράστηκα πια, μια συνταξούλα θέλω :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος βοθρατζης την 21 Νοέμ 2024, 05:52, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:19
βοθρατζης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:02 αλλα τις φωνές όταν έγινε μαλακία τις έβαλα και σήκωσα όλα τα γραφεία στον αέρα
δεν πέφτουμε από τα σύννεφα
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:23
βοθρατζης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:54
Θα πρέπει να φροντίσεις τους ανθρώπους σου , αλλά δεν θα σε καβαλήσουν ούτε θα σε κλέψουν και θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν δικά τους πράγματα για το σκοπό της εταιρίας.
Αν όχι δεν μου κάνουν.
Έτσι λειτουργώ και μετά απο 48 ανθρώπινες ζωές που μου εμπιστεύτηκαν το μέλλον τους, μέσα σε μια εικοσαετία,
σαν να λέμε το μουλάρι σου πρέπει να το φροντίσεις καλά για να μπορεί να δουλεύει
βρε άεισα πέρα μουλαρόπληκτε
ναι αγαπητέ
στο δουλειά είσαι μουλάρι και πρέπει να σε ταΐζουν κι αν δεν σου αρέσει να βρεις μια δουλεία που να σου έχουν ένα θρόνο και δέκα αράπηδες να σε υπηρετούν.Είσαι ένα γρανάζι στη μηχανή του μετρόπολις... Κοίτα ρε που φοβούνται μην ιδρώσουν.... :smt005:
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

βοθρατζης έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 05:50
βοθρατζης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 23:02 αλλα τις φωνές όταν έγινε μαλακία τις έβαλα και σήκωσα όλα τα γραφεία στον αέρα
Θα πρέπει να φροντίσεις τους ανθρώπους σου , αλλά δεν θα σε καβαλήσουν ούτε θα σε κλέψουν και θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν δικά τους πράγματα για το σκοπό της εταιρίας.
Αν όχι δεν μου κάνουν.
Έτσι λειτουργώ και μετά απο 48 ανθρώπινες ζωές που μου εμπιστεύτηκαν το μέλλον τους, μέσα σε μια εικοσαετία,
σαν να λέμε το μουλάρι σου πρέπει να το φροντίσεις καλά για να μπορεί να δουλεύει
ναι αγαπητέ
στο δουλειά είσαι μουλάρι και πρέπει να σε ταΐζουν κι αν δεν σου αρέσει να βρεις μια δουλεία που να σου έχουν ένα θρόνο και δέκα αράπηδες να σε υπηρετούν.Είσαι ένα γρανάζι στη μηχανή του μετρόπολις... Κοίτα ρε που φοβούνται μην ιδρώσουν.... :smt005:
Περαστικά
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 06:05
βοθρατζης έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 05:50

ναι αγαπητέ
Περαστικά
Ευχαριστώ
:D
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Otto Weininger έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:45
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:42 Τελικά το να ανέχεται ένας εργαζόμενος κακοποιητικη συμπεριφορά στον χώρο της εργασίας του είναι πλεονέκτημα η μειονεκτήμα;
Δεν ξέρω.
Αλλά να το να έχεις κακοποιητική συμπεριφορά στους εργαζόμενους σου είναι ο,τι χειρότερο.
Σε κάποια επαγγέλματα το να έχεις ανοχή σε κακοποιητικη συμπεριφορά θεωρείται ως Αρετή και καλό επαγγελματικό προσόν
Δες πχ στρατιωτικές σχολές η ακόμη και την ελληνική αστυνομία (το να είσαι απλός αστυφύλακας και να σε βρίζουν η σου πετούν μολότωφ και εσύ θα πρέπει να δείχνεις ανοχή, αυτό θεωρείται ως επαγγελματικό προσόν)
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Otto Weininger έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:58
Otto Weininger έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:45

Δεν ξέρω.
Αλλά να το να έχεις κακοποιητική συμπεριφορά στους εργαζόμενους σου είναι ο,τι χειρότερο.
νομίζω ότι κοροιδευόμαστε , και τον εννοώ πολύ σοβαρά
Από την στιγμή που κάποιος δουλεύει σαν υπάλληλος εξ ορισμού κακοποιείται καθώς δεν συμμετέχει στην παραγόμενη υπεραξία του προϊόντος.
Αρα τι ψάχνουμε ; να δούμε κατά πόσο τον σαπίζουμε στο ξύλο ή όχι;
για εμένα δεν έχει σημασία, σημασία έχει η εταιρία, ο σκοπός, ο οργανισμός, το παραγόμενο αποτέλεσμα.
Θέλω από τον υπάλληλό μου να μου εμπιστευτεί την τύχη του κι εγώ θα κουμαντάρω το καράβι σωστά και δίκαια.
Αν δεν υπάρχει αυτή η σχέση τότε έχουμε ένα κοτέτσι με πολλούς κόκορες, πάει άπατο.
Στο καράβι της εταιρίας υπάρχει μόνο ένας καπετάνιος που καθορίζει τη μοίρα του πλοίου.
Αν όχι δεν μου κάνουν.
Έτσι λειτουργώ και μετά απο 48 ανθρώπινες ζωές που μου εμπιστεύτηκαν το μέλλον τους, μέσα σε μια εικοσαετία,μπορώ να πω ότι ποτέ δεν έφαγα καταγγελία ή τσακώθηκα με κανέναν ή άφησα κάποιον που να μην είναι ευχαριστημένος, Αλλά λιώναμε στη δουλειά, κι εγώ και όλοι.
ετσι ξέρω ότι λειτουργούν τα πράγματα
Η κακοποιητική συμπεριφορά είναι κάτι πολύ διαφορετικό από την οποία αυστηρότητα.
Τα όρια της αυταρχικής συμπεριφοράς με την αυστηρή συμπεριφορά ως προς την τήρηση κάποιων επαγγελματικών κανόνων είναι πολύ λεπτά και δυσδιάκριτα
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Unique έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 03:56 Aν οι γυναίκες επέλεγαν να μείνουν σπίτι να μεγαλώνουν οικογένεια αντί για "καριέρα", το κόστος ζωής θα ήταν χαμηλότερο και άρα ο μέσος μισθός θα είχε περισσότερη αξία.
:+1: :goodpost:
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα

viewtopic.php?f=25&t=53665&start=270
Feindflug έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:23 Σε έναν πέταξα με μίσος ένα κοφτάκι που βρέθηκε μπροστά μου εκείνη την ώρα. Μου είχε σπάσει τα νεύρα.
Δεν σε πλάκωσε στο ξύλο;

Επιθεώρηση Εργασίας: Σχεδόν ο ένας στους τέσσερις εργοδότες πιάστηκε να παρανομεί
Η Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησε 44.893 ελέγχους του πρώτο επτάμηνο του 2024, επιβάλλοντας σχεδόν 10.000 κυρώσεις. Το 22% των επιχειρήσεων πιάστηκαν να παρανομούν.

https://www.in.gr/2024/08/19/economy/ep ... aranomoun/
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 21:41 Θες να μην υπαρχει, αλλα..
Με συμφέρει να υπάρχει, εργοδότης είμαι. Αλλά δεν...
Chupacabra

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chupacabra »

Αλιόσα έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 07:48 viewtopic.php?f=25&t=53665&start=270
Feindflug έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 22:23 Σε έναν πέταξα με μίσος ένα κοφτάκι που βρέθηκε μπροστά μου εκείνη την ώρα. Μου είχε σπάσει τα νεύρα.
Δεν σε πλάκωσε στο ξύλο;

Επιθεώρηση Εργασίας: Σχεδόν ο ένας στους τέσσερις εργοδότες πιάστηκε να παρανομεί
Η Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησε 44.893 ελέγχους του πρώτο επτάμηνο του 2024, επιβάλλοντας σχεδόν 10.000 κυρώσεις. Το 22% των επιχειρήσεων πιάστηκαν να παρανομούν.

https://www.in.gr/2024/08/19/economy/ep ... aranomoun/
Τι να πεις κι εσυ βρε καψερε δαπιταμπουρα ρουφα το αυγο σου κι ασε τα πολλα. :lol:
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Unique έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 03:56 Aν οι γυναίκες επέλεγαν να μείνουν σπίτι να μεγαλώνουν οικογένεια αντί για "καριέρα", το κόστος ζωής θα ήταν χαμηλότερο και άρα ο μέσος μισθός θα είχε περισσότερη αξία.
Εσύ θα ήθελες τέτοια γυναίκα; Για εμένα αυτό είναι αυτόματο Χ. Θέλω κοντά μου ολοκληρωμένο άνθρωπο, ανεξάρτητο. Όταν δεν έχεις ανεξαρτησία είσαι μισός άνθρωπος. Οι γυναίκες πρέπει να δουλεύουν.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα

Green Dragon έγραψε: 21 Νοέμ 2024, 08:59
Εσύ θα ήθελες τέτοια γυναίκα; Για εμένα αυτό είναι αυτόματο Χ. Θέλω κοντά μου ολοκληρωμένο άνθρωπο, ανεξάρτητο. Όταν δεν έχεις ανεξαρτησία είσαι μισός άνθρωπος. Οι γυναίκες πρέπει να δουλεύουν.
Οι γυναίκες πρέπει να μεγαλώνουνε την επόμενη γενιά πρωτίστως όλα τα άλλα έπονται διαφορετικά θα εχεις το 45% των γυναικών άτεκνες έως το 2030 (γιατι δεν υπάρχουνε άντρες να φανταστώ :lol: )και πολύ μεγάλο ποσοστό αντρών να γράφουνε στα παπάρια τους την κοινωνία, και πολύ καλά κάνουνε. Η κοινωνια οπως είναι πρέπει να διαλυθεί και να επαναχτιστεί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 21 Νοέμ 2024, 09:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”