και λίγο ρίγανη.taxalata xalasa έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 22:18κολοκύθια...seismic1 έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 20:38Στην προσέγγισή μου, τα υποστυλώματα δεν μεταφέρουν ροπές στη βάση τους, διότι αστοχούν σε υψηλότερα επίπεδα του ύψους τους, με αποτέλεσμα η πάκτωση στη βάση να μην επηρεάζει την απόκρισή τους ουσιαστικά. Αντίθετα, τα δύσκαμπτα τοιχώματα, τα οποία ενισχύονται δυναμικά μέσω της προέντασης, επιτυγχάνουν την εξάλειψη του εφελκυσμού και της κάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν στη βάση τεράστιες ροπές ανατροπής που είναι πολλαπλάσιες του βάρους του κτιρίου (τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερες).Lord Brum έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 20:22 Αρπα, σελίδα 442 από το άλλο θέμα σου οπουνγραγεις τις ιδ7ες μπούρδες
Η καινοτομία του συστήματός μου έγκειται στην εκτροπή αυτών των ροπών ανατροπής και κάμψης μέσα στο έδαφος, καθιστώντας το έδαφος ενεργό μέρος της απόκρισης της κατασκευής — για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο τένοντας προέντασης που αγκυρώνεται στο έδαφος δεν επιφέρει μόνο θλίψη στη διατομή του σκυροδέματος αλλά μετατρέπει τα φορτία εφελκυσμού και τις ροπές σε θλιπτικά φορτία, και σταματά την ροπή ανατροπής του τοιχώματος. Αυτά τα θλιπτικά φορτία είναι διαχειρίσιμα από τα χαρακτηριστικά του σκυροδέματος, εξασφαλίζοντας αυξημένη αντοχή. Οπότε υπάρχει δεν υπάρχει πάκτωση 0 ένα και το αυτό, γιατί εγώ δεν πακτώνω βάση έδαφος αλλά δώμα έδαφος και όταν απουσιάζει ο τένοντας από την προσομοίωση και υπάρχουν μόνο φορτία θλίψης αυτό δεν είναι δυνατόν να σταματήσει την ροπή ανατροπής από το δώμα. Βελτιώνονται σε δυσκαμψία αλλά μέχρι εκεί.
διακρίνω αστοχίες...
Δεν φτάνει να τις διακρίνεις πρέπει και να τις επισημαίνεις.