!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΣΕΙΣΜΟΣ

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
seismic1

Re: ΣΕΙΣΜΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 »

taxalata xalasa έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 22:18
seismic1 έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 20:38
Lord Brum έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 20:22 Αρπα, σελίδα 442 από το άλλο θέμα σου οπουνγραγεις τις ιδ7ες μπούρδες
Στην προσέγγισή μου, τα υποστυλώματα δεν μεταφέρουν ροπές στη βάση τους, διότι αστοχούν σε υψηλότερα επίπεδα του ύψους τους, με αποτέλεσμα η πάκτωση στη βάση να μην επηρεάζει την απόκρισή τους ουσιαστικά. Αντίθετα, τα δύσκαμπτα τοιχώματα, τα οποία ενισχύονται δυναμικά μέσω της προέντασης, επιτυγχάνουν την εξάλειψη του εφελκυσμού και της κάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν στη βάση τεράστιες ροπές ανατροπής που είναι πολλαπλάσιες του βάρους του κτιρίου (τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερες).

Η καινοτομία του συστήματός μου έγκειται στην εκτροπή αυτών των ροπών ανατροπής και κάμψης μέσα στο έδαφος, καθιστώντας το έδαφος ενεργό μέρος της απόκρισης της κατασκευής — για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο τένοντας προέντασης που αγκυρώνεται στο έδαφος δεν επιφέρει μόνο θλίψη στη διατομή του σκυροδέματος αλλά μετατρέπει τα φορτία εφελκυσμού και τις ροπές σε θλιπτικά φορτία, και σταματά την ροπή ανατροπής του τοιχώματος. Αυτά τα θλιπτικά φορτία είναι διαχειρίσιμα από τα χαρακτηριστικά του σκυροδέματος, εξασφαλίζοντας αυξημένη αντοχή. Οπότε υπάρχει δεν υπάρχει πάκτωση 0 ένα και το αυτό, γιατί εγώ δεν πακτώνω βάση έδαφος αλλά δώμα έδαφος και όταν απουσιάζει ο τένοντας από την προσομοίωση και υπάρχουν μόνο φορτία θλίψης αυτό δεν είναι δυνατόν να σταματήσει την ροπή ανατροπής από το δώμα. Βελτιώνονται σε δυσκαμψία αλλά μέχρι εκεί.
κολοκύθια...

διακρίνω αστοχίες...
και λίγο ρίγανη.
Δεν φτάνει να τις διακρίνεις πρέπει και να τις επισημαίνεις.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

seismic1 έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 22:21
seismic1 έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 20:38 Στην προσέγγισή μου, τα υποστυλώματα δεν μεταφέρουν ροπές στη βάση τους, διότι αστοχούν σε υψηλότερα επίπεδα του ύψους τους, με αποτέλεσμα η πάκτωση στη βάση να μην επηρεάζει την απόκρισή τους ουσιαστικά. Αντίθετα, τα δύσκαμπτα τοιχώματα, τα οποία ενισχύονται δυναμικά μέσω της προέντασης, επιτυγχάνουν την εξάλειψη του εφελκυσμού και της κάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν στη βάση τεράστιες ροπές ανατροπής που είναι πολλαπλάσιες του βάρους του κτιρίου (τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερες).

Η καινοτομία του συστήματός μου έγκειται στην εκτροπή αυτών των ροπών ανατροπής και κάμψης μέσα στο έδαφος, καθιστώντας το έδαφος ενεργό μέρος της απόκρισης της κατασκευής — για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο τένοντας προέντασης που αγκυρώνεται στο έδαφος δεν επιφέρει μόνο θλίψη στη διατομή του σκυροδέματος αλλά μετατρέπει τα φορτία εφελκυσμού και τις ροπές σε θλιπτικά φορτία, και σταματά την ροπή ανατροπής του τοιχώματος. Αυτά τα θλιπτικά φορτία είναι διαχειρίσιμα από τα χαρακτηριστικά του σκυροδέματος, εξασφαλίζοντας αυξημένη αντοχή. Οπότε υπάρχει δεν υπάρχει πάκτωση 0 ένα και το αυτό, γιατί εγώ δεν πακτώνω βάση έδαφος αλλά δώμα έδαφος και όταν απουσιάζει ο τένοντας από την προσομοίωση και υπάρχουν μόνο φορτία θλίψης αυτό δεν είναι δυνατόν να σταματήσει την ροπή ανατροπής από το δώμα. Βελτιώνονται σε δυσκαμψία αλλά μέχρι εκεί.
κολοκύθια...

διακρίνω αστοχίες...
και λίγο ρίγανη.
τι πρέπει ρε μπαγλαμά;

συ ζητας να σε κανουμε μαγκα χωρις να πληρωσεις...

πείτε μου που κανω λαθος... τζάμπα... σας προκαλώ να μου βρείτε τα λάθη μου... τζάμπα...

να πληρώσεις για να μάθεις τα λάθη σου....

τι μας πέρασες; φιλανθρωπικό ίδρυμα;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
seismic1

taxalata xalasa έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 22:30
seismic1 έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 22:21

κολοκύθια...

διακρίνω αστοχίες...
και λίγο ρίγανη.
τι πρέπει ρε μπαγλαμά;

πείτε μου που κανω λαθος... τζάμπα... σας προκαλώ να μου βρείτε τα λάθη μου... τζάμπα...

Σε έχω για τα αρχίδια μου. https://www.researchgate.net/profile/Io ... eris/stats
Your Research Interest Score is higher than 99% of ResearchGate members (26.000.000) who first published in 2015.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

seismic1 έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 22:35
seismic1 έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 22:21 και λίγο ρίγανη.
τι πρέπει ρε μπαγλαμά;

Σε έχω για τα αρχίδια μου. https://www.researchgate.net/profile/Io ... eris/stats
Your Research Interest Score is higher than 99% of ResearchGate members (26.000.000) who first published in 2015.
ψώνιο...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
seismic1

taxalata xalasa έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 22:47
seismic1 έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 22:35

τι πρέπει ρε μπαγλαμά;

ψώνιο...
"Η εφαρμογή προέντασης σε τοιχοποιίες και κολώνες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει σημαντικά την αντοχή στις σεισμικές δυνάμεις (Naaman, 2004; Nilson et al., 2010). Παράλληλα, οι μελέτες των Priestley et al. (2007) και Paulay & Priestley (1992) καταδεικνύουν ότι η προένταση μπορεί να εξαλείψει τις ρωγμές από εφελκυστικά και διατμητικά φορτία."
seismic1

seismic1 έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 20:38
Lord Brum έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 20:22 Αρπα, σελίδα 442 από το άλλο θέμα σου οπουνγραγεις τις ιδ7ες μπούρδες
Στην προσέγγισή μου, τα υποστυλώματα δεν μεταφέρουν ροπές στη βάση τους, διότι αστοχούν σε υψηλότερα επίπεδα του ύψους τους, με αποτέλεσμα η πάκτωση στη βάση να μην επηρεάζει την απόκρισή τους ουσιαστικά. Αντίθετα, τα δύσκαμπτα τοιχώματα, τα οποία ενισχύονται δυναμικά μέσω της προέντασης, επιτυγχάνουν την εξάλειψη του εφελκυσμού και της κάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν στη βάση τεράστιες ροπές ανατροπής που είναι πολλαπλάσιες του βάρους του κτιρίου (τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερες).

κολοκύθια...

διακρίνω αστοχίες...
"Η εφαρμογή προέντασης σε τοιχοποιίες και κολώνες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει σημαντικά την αντοχή στις σεισμικές δυνάμεις (Naaman, 2004; Nilson et al., 2010). Παράλληλα, οι μελέτες των Priestley et al. (2007) και Paulay & Priestley (1992) καταδεικνύουν ότι η προένταση μπορεί να εξαλείψει τις ρωγμές από εφελκυστικά και διατμητικά φορτία."
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ανίκητος έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 20:49
Ασέβαστος έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 20:32 ουτε αλλος υπαρχει.
Δὲν μπορεῖ νὰ ὑπάρξει κι ἄλλος.
δεν μπορει να υπαρξει κανενας.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

3,5 ριχτερ στη βολβη
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

Ρε σεισμικ σου ήρθε το review ή ακόμα?
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
seismic1

Lord Brum έγραψε: 13 Νοέμ 2024, 11:56 Ρε σεισμικ σου ήρθε το review ή ακόμα?
Μου ζητούν να κάνω πολλές αλλαγές, και περισσότερες αναφορές για να μικρύνω το άρθρο από 55 σελίδες σε 22.
Πολύ δύσκολο για εμένα αλλά θα προσπαθήσω.
Άβαταρ μέλους
ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ »

Ανίκητος έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 18:41
Ασέβαστος έγραψε: 12 Νοέμ 2024, 18:20 μπα. δεν υπαρχει, γι αυτο δεν βρισκεται. :102:
Νὰ σοῦ δείξω ποὺ τὰ μπερδεύεις: Ὅταν δὲν βρίσκεται, δὲν σώζει, γιατί βρίσκεις ἕναν ἄλλο. Ὅταν βρίσκεται ἕνας ἄλλος, δὲν σώζει γιατί δὲν ὑπάρχει. Τὸν μπερδεύεις συνέχεια μὲ ἕναν ἄλλο ποὺ δὲν ὑπάρχει, ἐνῷ μόνο ὁ Χριστὸς σώζει.
δύο λόγους εἶναι περὶ παντὸς πράγματος, ἀντικειμένους ἀλλήλοις

And so I leave this world, where the heart
Must either break or turn to lead
Άβαταρ μέλους
Ανίκητος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανίκητος »

Ασέβαστος έγραψε: 13 Νοέμ 2024, 08:16 δεν μπορει να υπαρξει κανενας.
Ὅλα τα μπορεῖ, ποιός τὸ ἐμποδίζει;
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

seismic1 έγραψε: 13 Νοέμ 2024, 16:14
Μου ζητούν να κάνω πολλές αλλαγές, και περισσότερες αναφορές για να μικρύνω το άρθρο από 55 σελίδες σε 22.
Κούνα το περα δώθε σαν να κάνει σεισμό 30 Ρίχτερ.
seismic1

taliban έγραψε: 13 Νοέμ 2024, 18:09
seismic1 έγραψε: 13 Νοέμ 2024, 16:14
Κούνα το περα δώθε σαν να κάνει σεισμό 30 Ρίχτερ.
Δεν ξέρω τι να πω?
Σε αυτόν τον κόσμο που ζω κατάλαβα ότι για να του κάνεις καλό
πρέπει πρώτα να υποστείς το μαρτύριο της σταγόνας.
Εγώ βλέπω αυτόν τον κόσμο πια σαν μια τεράστια μαφία που κάνει κουμάντο στα πάντα.
Δεν ανήκω σε αυτόν τον κόσμο και αδιαφορώ πια για το μέλλον του.
Εγώ περίμενα να με παρακαλέσουν να τους πω την εμπειρία μου.
Θα έπρεπε μάλιστα και να με πληρώσουν για να ασχοληθώ σαν ερευνητής
Αυτοί θέλουν να τους κάνεις καλό και να τους πληρώνεις.
Δε μπα να γαμηθούν. Κρατάω για τον εαυτό μου αυτά που ξέρω και δεν θα τα μάθουν ποτέ.
seismic1

Κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον κόσμο
Εικόνα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”