Space_Passenger έγραψε: 09 Νοέμ 2024, 15:10Πρωτα απ' ολα ΔΕΝ ειπα ποτε οτι υποστηριζω τις πραξεις τους. Δεν υποστηριζω τον ενοπλο αγωνα της ακροαριστερας (αν και θα πω οτι για καποια απαυτα δεν λυπηθηκα π.χ Μαλλιος, Μπαμπαλης). Αν θες τωρα να μιλησουμε για "ισοζυγιο αιματος" η δεξια - ακροδεξια εχει σκοτωσει ΠΟΛΥ περισσοτερους απο την ακροαριστερα. Χωρια βασανισμοι, εξοριες κτλ κτλ. (1936 - 1974). Οταν τα κανατε εσεις ολα καλα ετσι? Τωρα που καποιοι πηραν τα οπλα στη Μεταπολιτευση σας πειραζει και θυμηθηκατε ξαφνικα τη "Δημοκρατια". Δε λεω - επαναλαμβανω οτι τους ασπαζομαι, αλλα λεω τους καταλαβαινω, ειδικα τις μικροτερες ηλικιες που ειναι δικαιως οργισμενες. Και συμπονω τους νεους που δεν καθησαν σαυγα τους αλλα αντισταθηκαν. Ειδικα στο δυσκολο δρομο τωρα που τους πιασαν - χωρια το νεκρο 36χρονο που πηγε τζαμπα απο λαθος. Δεν καθησαν στον καναπε τους αντισταθηκαν στο συστημα (με λαθος βεβαια τροπο).Golden Age έγραψε: 09 Νοέμ 2024, 14:30 Το 'ξερα.Όπως ξέρω και τον λόγο που ένοιωσες την ανάγκη να εκφράσεις την λύπη σου για τους 30ρηδες που τους αποκαλείς "καημένα" "παιδιά". Στην πραγματικότητα απλά γουστάρεις ένοπλους Ακροαριστερούς και νοιώθεις αλληλέγγυος μαζί τους επειδή είναι Ακροαριστεροί.
![]()
Πολλοί Κεντρώοι "δημοκράτες" έχετε μια συμπάθεια προς τον ακροαριστερό ολοκληρωτισμό. Νοιώθετε μια πολιτική έλξη για αυτόν. Κατηγορείτε τους Δεξιούς για χούντες, για πολιτική βία, για διάφορα, αλλά αυτή η ρητορική σας πηγάζει στην πραγματικότητα απο μια συμπάθειά σας προς τον ακροαριστερό ολοκληρωτισμό. Γι' αυτό και είναι υποκριτικά τα κατηγορώ σας για την Δεξιά, τους Δεξιούς, τους Ακροδεξιούς και για ότι λογίζεται "στα δεξιά".
Το θέμα δεν είναι βέβαια οι δικές σας αντιλήψεις. Αλλά ότι τις αντιλήψεις αυτές τις έχει η ίδια η Μεταπολίτευση, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη και στον Δυτικό κόσμο, που έχει ακόμη αριστερή τρομοκρατία. Η μοναδική! Δεν υπάρχει άλλη.
Δεν θελω αριστερο ολοκληρωτισμο και εχω - εδω στο φορουμ γραψει διαφορα ΕΝΑΝΤΙΟΝ π.χ του ΚΚΕ το οποιο δεν εχω ψηφισει ποτε στη ζωη μου. Διαφωνω με το συστημα αυτο. Οπου εφαρμοστηκε απετυχε ή μεταλλαχθηκε. Οπως και να χει ομως ειναι καπως "ρομαντικο" να πιστευουν καποιοι στο μυθο της αριστερας της δικαιοσυνης και της ισοτητας και να παλευουν γιαυτο α λα "Τσε". Αυτο το "ρομαντικο" στοιχειο με κανει να τους συμπαθω ασχετα τι καναν. Δεν ειναι κακα παιδια πιστευω απλα πλανεμενα. Πιστεψαν σε κατι ουτοπικο και μπηκαν σε μεγαλες περιπετειες. Ενας σκοτωθηκε και η αλλη ειναι ακομα στο νοσοκομειο. Ουτε πιστευω φυσικα οτι θα βαζαν τη βομβα π.χ στο Συνταγμα να σκοτωσουν κανα 10 ατομα. Πιστευω θελαν να κανουν κατι ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ. Χωρις θυματα.
"Εγω μεν δεν υποστηρίζω τις πράξεις τους αλλά..."
Για πες πόσους και ποιους έχει σκοτώσει η δεξιά/ακροδεξιά στην Ελλάδα που είναι περισσότεροι από αυτούς της άλλης πλευράς;
Αντε έναν αριθμό..
Μιλάμε για την μεταπολιτευση .