Δεν υπάρχουν πατρίδες κ λοιπά κλαπατσίμπανα. Σα τις θρησκείες ένα πράγμα.
man made παπατζιλίκια που διαιρούν την ανθρώπινη εμπειρία.
Δεν υπάρχουν πατρίδες κ λοιπά κλαπατσίμπανα. Σα τις θρησκείες ένα πράγμα.
Εφευρεση του Στάλιν γιατι ειχε φτασει ο Χιτλερ εξω απο την πορτα του μπας και εξυψωσει λιγο το αισθημα των ΡωσωνStinger έγραψε: 28 Οκτ 2024, 10:42Κατά τα άλλα ο Β ΠΠ στην Σοβιετική ένωση λεγόταν ο Μεγάλος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΌΣ πόλεμος!![]()
Δωσιλογος σορρυ δωσίκωλος?Archer29 έγραψε: 28 Οκτ 2024, 10:48 εγώ πάντως ΟΧΙ δεν λέω σε Ιταλούς. Ειδικά αν είναι γαμιάδες. Να ξηγιόμαστε
Τι άλλο; Γι' αυτόν μόνον το κρέας είναι πραγματικό επειδή μπορεί να το βάλει στον κώλο του.
Κάποιος να σου μιλήσει για τον Κανελλόπουλο, τον Τσιγάντε, τον Ζέρβα, τον Ψαρρό (που σκότωσαν τα κομμούνια) κα χιλιάδες άλλους επώνυμους και ανώνυμους.marabou έγραψε: 28 Οκτ 2024, 10:08 Νομίζω ο Μαδουραίος έχει δίκιο. Να μιλάνε για πατριωτισμό όσοι έχουν δεξιά τοποθέτηση πάει πολύ.
Ναι, επειδή το σύνθημα Μεγάλος Αντιφασιστικός Πόλεμος απέτυχε και οι Ναζί έφτασαν στην Μόσχα. Θυμίζω οτι ο πατερούλης ΄άφησε τις μαλακίες στην άκρη και τα ξαναβρήκε με το παπαδαριό.Stinger έγραψε: 28 Οκτ 2024, 10:42Κατά τα άλλα ο Β ΠΠ στην Σοβιετική ένωση λεγόταν ο Μεγάλος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΌΣ πόλεμος!![]()
Ενώ τα 63 φύλα είναι αποτέλεσμα των δαρβινικών νόμων της εξελίξεως, τύπε.
E, όταν γράφω να δίνεται πλέριος χώρος στα παραδήγματα και παρατράγουδα που παρελαύνουν εθιμικώς στο διαδίκτυο τέτοιες μέρες, το εννοώ. Όπως μέσα έτσι κι έξω.

Εγώ να σου αντιστρέψω το ερώτημαRocco Siffredi έγραψε: 28 Οκτ 2024, 10:08Αν νικούσε ο Άξονας φυσικά και θα έχανε εδάφηβοθρατζης έγραψε: 28 Οκτ 2024, 09:44
τους πορκουάδες τους θυμάσαι στην Γαλλία;
κρίνοντας απο το αποτέλεσμα της δουλοπρέπειας των ελληναράδων πολιτικών γράφω ότι δεν είχαμε κάνενα λόγο να πολεμήσουμε τη Γερμανία
Ήθελε να περάσει η γερμανία; ωραία λοιπόν κύριοι περάστε. Θα χάναμε κάτι; τι κερδίσαμε που πολεμήσαμε και καταστραφήκαμε;
καταστράφηκε η χώρα ναι ή όχι; αν ναι ποιος ωφελήθηκε; οι Άγγλοι. Τι με νοιάζει εμένα που ωφελήθηκαν οι Άγγλοι; τίποτα
εγώ κοιτάζω τη χώρα μου που καταστράφηκε.
Η τουρκία τι έκανε στο 2 παγκόσμιο; το κορόιδο.
από Βουλγαρους Ιταλους
Η Ιταλία επιτέθηκε οι Γερμανοί ήρθαν μετά
Έπρεπε να περάσουν οι Ιταλοί πως το βλέπεις;
Ok με αυτη τη λογικη και μετα το 1821 χρεωμενοι και κατεστραμμενοι βγηκαμε.βοθρατζης έγραψε: 28 Οκτ 2024, 13:13Εγώ να σου αντιστρέψω το ερώτημαRocco Siffredi έγραψε: 28 Οκτ 2024, 10:08Αν νικούσε ο Άξονας φυσικά και θα έχανε εδάφηβοθρατζης έγραψε: 28 Οκτ 2024, 09:44
κρίνοντας απο το αποτέλεσμα της δουλοπρέπειας των ελληναράδων πολιτικών γράφω ότι δεν είχαμε κάνενα λόγο να πολεμήσουμε τη Γερμανία
Ήθελε να περάσει η γερμανία; ωραία λοιπόν κύριοι περάστε. Θα χάναμε κάτι; τι κερδίσαμε που πολεμήσαμε και καταστραφήκαμε;
καταστράφηκε η χώρα ναι ή όχι; αν ναι ποιος ωφελήθηκε; οι Άγγλοι. Τι με νοιάζει εμένα που ωφελήθηκαν οι Άγγλοι; τίποτα
από Βουλγαρους Ιταλους
Ανθρώπινες απώλειες και καταστροφές στην ελληνική οικονομία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Το τίμημα που πλήρωσε η Ελλάδα για τη συμμετοχή της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν βαρύτατο. Οι νεκροί ξεπέρασαν κατά πολύ τις 400.000, άλλες πηγές τους ανεβάζουν σε περισσότερους από 500.000. Ας δούμε τι γράφει ο Τάσος Βουρνάς στην «Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας». Οι νεκροί ήταν 422.688. Αναλυτικά: 13.500 έχασαν τη ζωή τους στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, 10.000 στο Ελ Αλαμέιν, το Ρίμινι, στις θάλασσες και ως μέλη αντιστασιακών οργανώσεων. Από πείνα πέθαναν 310.000 άνθρωποι (200.000 σε Αθήνα-Πειραιά και 110.000 στην υπόλοιπη Ελλάδα) ενώ 60.000 όμηροι, ανάμεσά τους και Έλληνες Εβραίοι σκοτώθηκαν στη Γερμανία. Οι εκτελεσθέντες και δολοφημένοι έφτασαν στους 49.188, οι περισσότεροι σε Αθήνα-Πειραιά, 12.600.
Σε όλη τη χώρα υπήρχαν 47 στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ 500.000 συνελήφθησαν. 1.700 χωριά κάηκαν. Την ίδια «τύχη» είχαν και 709 σχολεία και 501 εκκλησίες. Τα καμένα σπίτια έφτασαν συνολικά τα 142.828 ενώ κάηκαν και 13.998 βοηθητικά οικήματα. Οι πυροπαθείς οικογένειες σε όλη την Ελλάδα ήταν 111.000, ενώ τα αρπαγμένα και σκοτωμένα ζώα, έφτασαν τα 853.584. Δυστυχώς και μετά την απελευθέρωση είχαμε τραγικά γεγονότα. Ύστερα από τον Δεκέμβριο του 1944 συνελήφθησαν 103.187 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Οι φυλακισμένοι στις 18/11/1945 ήταν 16.073. Οι δολοφονημένοι 980, ενώ 200.000 άνθρωποι βρίσκονταν υπό διωγμό.
Προφανώς ο Τάσος Βουρνάς δεν αναφέρεται στα θύματα του Εμφυλίου. Πάντως, βαρύ τίμημα πλήρωσαν και οι κατακτητές. Μόνο κατά τις μάχες με τους Έλληνες αντιστασιακούς, οι Γερμανοί έχασαν 22.000 άνδρες, οι Ιταλοί 4.500 και οι Βούλγαροι 3.500. Ο ΕΛΑΣ είχε 6.000 νεκρούς και 800 που έμειναν ανάπηροι. Ο Τ. Βουρνάς δεν αναφέρεται στις απώλειες του ΕΔΕΣ και των άλλων αντιστασιακών οργανώσεων.
https://www.protothema.gr/stories/artic ... io-polemo/
Έκθεση Δοξιάδη: Οι θυσίες της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
https://www.huffingtonpost.gr/entry/ekt ... d9331600ad
πως το βλέπεις;
χαίρεσαι για τις εκατόμβες νεκρών Ελλήνων; για την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας;
για ποιο λόγο;
για ποια ελευθερία; την ελευθερία των Βρυξελλών;
τζάμπα σκοτώθηκε όλος αυτός κοσμάκης
και μετά είχαμε και το συμμοριτοπόλεμο όπου αδελφός σκότωνε τον αδελφό
ποιος μας έβαλε να σκοτωθούμε; ηλίθιοι
γιορτάστε το έπος της νίκης
ποιας νίκης; όχι της δικής μας πάντως
κι αν θετε κοιτάξτε το σήμερα και πείτε μου , ποιον νικήσαμε τελικά κορόιδα;
Ποιοι είμαστε εμείς, ξύπνιε;βοθρατζης έγραψε: 28 Οκτ 2024, 13:13Εγώ να σου αντιστρέψω το ερώτημαRocco Siffredi έγραψε: 28 Οκτ 2024, 10:08Αν νικούσε ο Άξονας φυσικά και θα έχανε εδάφηβοθρατζης έγραψε: 28 Οκτ 2024, 09:44
από Βουλγαρους Ιταλους
Ανθρώπινες απώλειες και καταστροφές στην ελληνική οικονομία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Το τίμημα που πλήρωσε η Ελλάδα για τη συμμετοχή της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν βαρύτατο. Οι νεκροί ξεπέρασαν κατά πολύ τις 400.000, άλλες πηγές τους ανεβάζουν σε περισσότερους από 500.000. Ας δούμε τι γράφει ο Τάσος Βουρνάς στην «Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας». Οι νεκροί ήταν 422.688. Αναλυτικά: 13.500 έχασαν τη ζωή τους στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, 10.000 στο Ελ Αλαμέιν, το Ρίμινι, στις θάλασσες και ως μέλη αντιστασιακών οργανώσεων. Από πείνα πέθαναν 310.000 άνθρωποι (200.000 σε Αθήνα-Πειραιά και 110.000 στην υπόλοιπη Ελλάδα) ενώ 60.000 όμηροι, ανάμεσά τους και Έλληνες Εβραίοι σκοτώθηκαν στη Γερμανία. Οι εκτελεσθέντες και δολοφημένοι έφτασαν στους 49.188, οι περισσότεροι σε Αθήνα-Πειραιά, 12.600.
Σε όλη τη χώρα υπήρχαν 47 στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ 500.000 συνελήφθησαν. 1.700 χωριά κάηκαν. Την ίδια «τύχη» είχαν και 709 σχολεία και 501 εκκλησίες. Τα καμένα σπίτια έφτασαν συνολικά τα 142.828 ενώ κάηκαν και 13.998 βοηθητικά οικήματα. Οι πυροπαθείς οικογένειες σε όλη την Ελλάδα ήταν 111.000, ενώ τα αρπαγμένα και σκοτωμένα ζώα, έφτασαν τα 853.584. Δυστυχώς και μετά την απελευθέρωση είχαμε τραγικά γεγονότα. Ύστερα από τον Δεκέμβριο του 1944 συνελήφθησαν 103.187 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Οι φυλακισμένοι στις 18/11/1945 ήταν 16.073. Οι δολοφονημένοι 980, ενώ 200.000 άνθρωποι βρίσκονταν υπό διωγμό.
Προφανώς ο Τάσος Βουρνάς δεν αναφέρεται στα θύματα του Εμφυλίου. Πάντως, βαρύ τίμημα πλήρωσαν και οι κατακτητές. Μόνο κατά τις μάχες με τους Έλληνες αντιστασιακούς, οι Γερμανοί έχασαν 22.000 άνδρες, οι Ιταλοί 4.500 και οι Βούλγαροι 3.500. Ο ΕΛΑΣ είχε 6.000 νεκρούς και 800 που έμειναν ανάπηροι. Ο Τ. Βουρνάς δεν αναφέρεται στις απώλειες του ΕΔΕΣ και των άλλων αντιστασιακών οργανώσεων.
https://www.protothema.gr/stories/artic ... io-polemo/
Έκθεση Δοξιάδη: Οι θυσίες της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
https://www.huffingtonpost.gr/entry/ekt ... d9331600ad
πως το βλέπεις;
χαίρεσαι για τις εκατόμβες νεκρών Ελλήνων; για την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας;
για ποιο λόγο;
για ποια ελευθερία; την ελευθερία των Βρυξελλών;
τζάμπα σκοτώθηκε όλος αυτός κοσμάκης
και μετά είχαμε και το συμμοριτοπόλεμο όπου αδελφός σκότωνε τον αδελφό
ποιος μας έβαλε να σκοτωθούμε; ηλίθιοι
γιορτάστε το έπος της νίκης
ποιας νίκης; όχι της δικής μας πάντως
κι αν θετε κοιτάξτε το σήμερα και πείτε μου , ποιον νικήσαμε τελικά κορόιδα;