Ο Νους εντός της Ψυχής παράγει σκέψηΑχθος Αρουρης έγραψε: 18 Οκτ 2024, 17:24 ....................
η εν κρανιω, η εν κεφαλω υλικη ουσια
ειναι οργανον εκτελεστικον .........
....................
και ο εγκέφαλος εκτελεί το περιεχόμενο της σκέψης...
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Ο Νους εντός της Ψυχής παράγει σκέψηΑχθος Αρουρης έγραψε: 18 Οκτ 2024, 17:24 ....................
....................
Λοξίας έγραψε: 18 Οκτ 2024, 15:00Χαχαχα...Αρίστο είσαι εξπέρ στην "λεπτοφυή" διαστρέβλωση...Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 14:29Στο απαντησα αυτο αναλυτικα, σου εξηγησα οτι παιδια που ειχαν γονεις μουσικους σε παρομοια περιβαλλοντα πολιτισμικα, οικονομικα, γεωγραφικα και χρονικα δεν βγαζουν πολλους Μοτσαρτ οπως θα επρεπε, οι Μοτσαρτ καθε ειδους και τεχνης παραμενουν μεγαλες εξαιρεσεις.Λοξίας έγραψε: 18 Οκτ 2024, 14:22
Αρίστο, την τεχνική του απαντώ μόνο σε ό,τι νομίζω πως θα με φέρει ένα βήμα πάνω καιι κάνω γαργάρα τα υπόλοιπα, είναι πολύ γνωστή. Και άκρως εκνευριστική. Προσπάθησε να αφήσεις στη άκρη την τεχνική αυτή...
Όπως σου είπα, έχεις μεσάνυχτα από γενετική...
Ο φαινότυπος κάθε ανθρώπου διαμορφώνεται από τον γονότυπό του (τι γονίδια κληρονομεί από τους γονείς του), από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις και από τυχαίες διαφοροποιήσεις. Άτομα με τον ίδιο ακριβώς γονότυπο, αν μεγαλώσουν σε διαφορετικό περιβάλλον, θα αναπτύξουν διαφορετικό φαινότυπο. Αυτό είναι επιβεβαιωμένο από την επιστήμη ακόμα και με πολλαπλές παρατηρήσεις σε μονοζυγωτικούς διδύμους.
Το τι θα γράψει το περιβάλλον, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ΚΑΙ από τον γονότυπο.
Και φυσικά γνωρίζεις πως η κοσμοθεωρία σου είναι ένας αχταρμάς από χριστιανισμό, Πυθαγόρα, ινδουϊσμό, με άρωμα Δημιουργισμού...
Αυτή είναι δική σου θεωρία και εκτός από εσένα, τον Αρίστο και τον Κώστα Παπαδόπουλο, δεν ξέρω κάποιον άλλον να υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
Δες πιχι οτι σε ολη την αρχαια Ελλαδα, υπηρχαν ανθρωποι πολυ πιο διαβασμενοι απο τον Ομηρο γιατι εζησαν σε εποχες που η γνωση ηταν διαδεδομενη και υπηρχαν βιβλιοθηκες και επιπλεον θαυμαστες του που ηξεραν απεξω ραψωδιες του. Και ομως ουτε ενας βρεθηκε να εχει το χαρισμα του Ομηρου να γραψει παρομοια επη. Πολλους αιωνες μετα επι Ρωμης ο Βιργιλιος πλησιασε λιγο αλλα ουτε καν εφτασε το προτυπο του, τον Ομηρο, ο ιδιος μαλιστα θεωρουσε οτι απο αυτον πηρε τα παντα. Να λοιπον που το χαρισμα ενω υποτιθεται τα γονιδια αλλα και οι συνθηκες βελτιωνονται ειναι κατι το μοναδικο σε σειρα αιωνων.
.
ΟΧΙ, δεν μου εξήγησε εσύ. Εσύ συμφώνησες μαζί μου ότι λες "ακριβώς αυτό", σε αυτό που σου έγραψα εγώ για την κληρονομικότητα.
Βέβαια δεν έλεγες "ακριβώς αυτό", διότι εκκινούσες από θρησκευτικές βάσεις και, μάλιστα, απέφυγες να απαντήσεις στην επόμενη μου απάντηση που στο επεσήμανα. Γιατί; ντρέπεσαι για την κοσμοθεωρία σου;
Τέσπα, δε πρόκειται να συνεχίσω το παιχνιδάκι σου, "απαντάω μόνον σε ό,τι νομίζω ότι με συμφέρει", για πολύ ακόμα...
Ή θα απαντάς σε ό,τι σε ρωτάω (όπως κάνω εγώ), ή μην απαντάς καθόλου...θα καταλάβω.
Και για πες μου κάτι άλλο...
Έχουμε μια πληθώρα ευφυών φιλοσόφων στην αρχαία Ελλάδα, πολύ αξιόλογους στην αρχαία Ρώμη και κάπου σταματάει η παραγωγή...
Έκτοτε, επί σειρά αιώνων, δεν εμφανίζονται ευφυίες. Γνωρίζουμε τις αιτίες;
η ποιότητα της γλώσσας του Ομήρου ήταν καλύτερη από την νεοελληνική η γλώσσα υποβαθμίστηκεΑρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:09Λοξίας έγραψε: 18 Οκτ 2024, 15:00Χαχαχα...Αρίστο είσαι εξπέρ στην "λεπτοφυή" διαστρέβλωση...Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 14:29
Στο απαντησα αυτο αναλυτικα, σου εξηγησα οτι παιδια που ειχαν γονεις μουσικους σε παρομοια περιβαλλοντα πολιτισμικα, οικονομικα, γεωγραφικα και χρονικα δεν βγαζουν πολλους Μοτσαρτ οπως θα επρεπε, οι Μοτσαρτ καθε ειδους και τεχνης παραμενουν μεγαλες εξαιρεσεις.
Δες πιχι οτι σε ολη την αρχαια Ελλαδα, υπηρχαν ανθρωποι πολυ πιο διαβασμενοι απο τον Ομηρο γιατι εζησαν σε εποχες που η γνωση ηταν διαδεδομενη και υπηρχαν βιβλιοθηκες και επιπλεον θαυμαστες του που ηξεραν απεξω ραψωδιες του. Και ομως ουτε ενας βρεθηκε να εχει το χαρισμα του Ομηρου να γραψει παρομοια επη. Πολλους αιωνες μετα επι Ρωμης ο Βιργιλιος πλησιασε λιγο αλλα ουτε καν εφτασε το προτυπο του, τον Ομηρο, ο ιδιος μαλιστα θεωρουσε οτι απο αυτον πηρε τα παντα. Να λοιπον που το χαρισμα ενω υποτιθεται τα γονιδια αλλα και οι συνθηκες βελτιωνονται ειναι κατι το μοναδικο σε σειρα αιωνων.
.
ΟΧΙ, δεν μου εξήγησε εσύ. Εσύ συμφώνησες μαζί μου ότι λες "ακριβώς αυτό", σε αυτό που σου έγραψα εγώ για την κληρονομικότητα.
Βέβαια δεν έλεγες "ακριβώς αυτό", διότι εκκινούσες από θρησκευτικές βάσεις και, μάλιστα, απέφυγες να απαντήσεις στην επόμενη μου απάντηση που στο επεσήμανα. Γιατί; ντρέπεσαι για την κοσμοθεωρία σου;
Τέσπα, δε πρόκειται να συνεχίσω το παιχνιδάκι σου, "απαντάω μόνον σε ό,τι νομίζω ότι με συμφέρει", για πολύ ακόμα...
Ή θα απαντάς σε ό,τι σε ρωτάω (όπως κάνω εγώ), ή μην απαντάς καθόλου...θα καταλάβω.
Και για πες μου κάτι άλλο...
Έχουμε μια πληθώρα ευφυών φιλοσόφων στην αρχαία Ελλάδα, πολύ αξιόλογους στην αρχαία Ρώμη και κάπου σταματάει η παραγωγή...
Έκτοτε, επί σειρά αιώνων, δεν εμφανίζονται ευφυίες. Γνωρίζουμε τις αιτίες;
Μαλλον εσυ βρισκεις απιθανες αφορμες για να μην απαντησεις.
Για να μην παιζουμε την κολοκυθια οπως προσπαθεις, τι σου ειπα και τι μου ειπες, εγω θα σταθω σ' αυτο που ρωτας στο τελος και θα το στρεψω εναντιον σου γιατι δεν καταλαβαινεις οτι με αυτο εβαλες αυτογκολ...
Για πες μας λοιπον γιατι ο Ομηρος που εγραψε πριν 3000 χρονια ειναι ο καλυτερος ποιητης μακραν της ανθρωποτητας παροτι εκτοτε και τα γονιδια βελτιωθηκαν και η γνωση και οι συνθηκες.
.
tanipteros έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:12
η ποιότητα της γλώσσας του Ομήρου ήταν καλύτερη από την νεοελληνική η γλώσσα υποβαθμίστηκε
Ποιανου οργανον;Αχθος Αρουρης έγραψε: 18 Οκτ 2024, 17:24η εν κρανιω, η εν κεφαλω υλικη ουσιαΑ Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Οκτ 2024, 10:55Αυτοι που δυνανται να σχεδιασουν ή/και να κατασκευασουν μια πολυ καλη αρπαΑχθος Αρουρης έγραψε: 17 Οκτ 2024, 22:17 ...... πες τα για να τα ακουνε μερικοι-μερικοι .....
ο εγκεφαλος δεν ειναι μουσικος .....
ο μοτσαρτ ειναι μουσικος και αυτος ειναι
που φτιαχνει την μουσικη ....
ο εγκεφαλος το πολυ-πολυ να φτιαξει μια
πολυ καλη αρπα .
Ειναι οι ιδιοι που δυνανται να φτιαξουν/συνθεσουν καλη μουσικη
Μεινε στη Δαιμονολογία σε παρακαλω.tanipteros έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:03Ο Νους εντός της Ψυχής παράγει σκέψη
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:23Μεινε στη Δαιμονολογία σε παρακαλω.tanipteros έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:03Ο Νους εντός της Ψυχής παράγει σκέψη
Μη με ξενερωνεις με την κακοερμηνευμενη φυσικη
1. Η νεα κι η αρχαια ελληνικη ειναι ακριβως η ιδια γλωσσαΑρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:15Απο ολες τις συγχρονες γλωσσες, ενα ακομη παραδοξο για τη γραμμικη αφηγηση του υλισμου.tanipteros έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:12 η ποιότητα της γλώσσας του Ομήρου ήταν καλύτερη από την νεοελληνική η γλώσσα υποβαθμίστηκε
κι αν δεν πληρώσεις και σου κοπεί η wifi σύνδεση του νου της ψχς τότε σε επισκέπτεται ο αλτσχάιμερ...tanipteros έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:03Ο Νους εντός της Ψυχής παράγει σκέψηΑχθος Αρουρης έγραψε: 18 Οκτ 2024, 17:24 ....................
....................
Γι αυτο τον παροτρυνω να ασχοληθειtaxalata xalasa έγραψε: 18 Οκτ 2024, 19:29κι αν δεν πληρώσεις και σου κοπεί η wifi σύνδεση του νου της ψχς τότε σε επισκέπτεται ο αλτσχάιμερ...tanipteros έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:03Ο Νους εντός της Ψυχής παράγει σκέψηΑχθος Αρουρης έγραψε: 18 Οκτ 2024, 17:24 ....................
....................
![]()
βάλε και την παπαρολογία...Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Οκτ 2024, 19:38Γι αυτο τον παροτρυνω να ασχοληθειtaxalata xalasa έγραψε: 18 Οκτ 2024, 19:29κι αν δεν πληρώσεις και σου κοπεί η wifi σύνδεση του νου της ψχς τότε σε επισκέπτεται ο αλτσχάιμερ...tanipteros έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:03
Ο Νους εντός της Ψυχής παράγει σκέψη
![]()
Με τη Δαιμονολογια
Την Ουφολογία
Την Αστρολογια
Δεν ειναι χρησιμα Πεδια, αλλα τουλαχιστο ειναι ιντριγκαδόρικα
Δεν ρώτησα τίποτε "τέτοιο", όπως επιχειρείς να διαστρεβλώσεις...Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:09 Μαλλον εσυ βρισκεις απιθανες αφορμες για να μην απαντησεις.
Για να μην παιζουμε την κολοκυθια οπως προσπαθεις, τι σου ειπα και τι μου ειπες, εγω θα σταθω σ' αυτο που ρωτας στο τελος και θα το στρεψω εναντιον σου γιατι δεν καταλαβαινεις οτι με αυτο εβαλες αυτογκολ...
Για πες μας λοιπον γιατι ο Ομηρος που εγραψε πριν 3000 χρονια ειναι ο καλυτερος ποιητης μακραν της ανθρωποτητας παροτι εκτοτε και τα γονιδια βελτιωθηκαν και η γνωση και οι συνθηκες.
Υποτιθεται οτι ο υλισμος πρεσβευει τη γραμμικη εξελιξη της ανθρωποτητας, πιο προοδευμενες κοινωνιες και πολιτικα συστηματα, καλυτερη μορφωση, περισσοτερα δικαιωματα κλπ. Πως λοιπον ενω προοδευσαμε δεν μπορεσαμε να ξεπερασουμε το επιπεδο της ποιησης του Ομηρου;
.
...για πες μας λοιπόν ΠΟΙΟΙ ήταν οι μισάνθρωποι φιλοτομαριστές απατεώνες θεμελιωτές του υλισμού;Λοξίας έγραψε: 18 Οκτ 2024, 14:22Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 13:25 To συμπαν απο το πρωτο μικροσεκ πηρε ιδανικες τιμες ωστε η διαδρομη του να οδηγησει σε ευταξια και οχι σε αμεση αποσταθεροποιηση και χαος. Κι αυτο σημαινει οτι οι ιδεες των μαθηματικων προηγηθηκαν του συμπαντος. Η επιστημη διαρκως δικαιωνει τους αρχαιους φιλοσοφους και βγαζει τους υλιστες παιδακια που εστηναν πυργακια στην αμμο. Απλα δεν το δηλωνει ευθαρσως γιατι ο συγχρονος καπιταλισμος βολευεται να μην υπαρχει πνευμα και ολα να ειναι θνητη υλη οποτε δεν χρειαζεται να δωσει λογαριασμο και σε κανενα για τις αυθαιρεσιες του.
.Αρίστο, η "μανία" σου με τους υλιστές και τα εξωφρενικά που ισχυρίζεσαι εναντίον τους, δίνει στον άλλον το δικαίωμα να σου πει πως, εκτός του ότι έχεις μεσάνυχτα από γενετική, έχεις επίσης μεσάνυχτα από την υλιστική φιλοσοφική θεωρία. Εγώ δεν είμαι φανατικός υποστηρικτής της θεωρίας αυτής, αλλά πέντε διαβάσματα, για να τη καταλάβω, έχω ρίξει στην ζωή μου.Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 13:56 Εσκεμμενος ηταν ο υλισμος που θεμελιωθηκε απο μισανθρωπους φιλοτομαριστες απατεωνες που μισουσαν το Δυτικο Πολιτισμο και τα θεμελια του, την αρχαια Ελλαδα, τη Ρωμη και το Χριστιανισμο.
.
Εσύ, κατά τα φαινόμενα, δεν έχεις διαβάσει ούτε καν την Βικιπαίδεια
Ποιους αρχαίους φιλοσόφους βγάζει η επιστήμη "παιδάκια που έστηναν πυργάκια στην άμμο", Αρίστο; Ποιους από τους αρχαίους ημών φιλοσόφους;
Τον Θαλή, τον Αναξίμανδρο, τον Αναξιμένη, τον Ηράκλειτο, τον Δημόκριτο ή τον Επίκουρο;
Ρε συ Αρίστο, εκτίθεσαι...
σωστα .........tanipteros έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:03Ο Νους εντός της Ψυχής παράγει σκέψηΑχθος Αρουρης έγραψε: 18 Οκτ 2024, 17:24 ....................
....................