Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Πολύ ενδιαφέρουσες!
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Οδηγώντας στα Βαλκάνια
Re: Οδηγώντας στα Βαλκάνια
Yippie Kay Yay
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
http://www.athens.mfa.gov.rs/importantt ... Frontpage3&GoBzi έγραψε: 18 Οκτ 2024, 15:39 Απο Σερβία/Σκόπια κτλπ θα χρειαστείς εξτρα ασφάλεια για το αυτοκίνητο αλλά και για εσενα (υγείας), για αυτό και πάντα τις απέφευγα. Φέτος όπως γυρνούσα πέρασα πρώτη φορά απο Σερβία (Βουλγαρία/Σερβία/Ρουμανία) γιατί έκανε μαλακία το GPS. Περίμενα να με γυρίσουν πίσω γιατί δεν είχα ούτε ασφάλεια ούτε τίποτα, αλλά με είδε ο μαν με τα παιδιά, με ρώτησε εαν είμαι Έλληνας και με άφησε να περάσω έτσι.
Βόρεια Μακεδονία ζητάνε πράσινη κάρτα
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
η πρώτη διαδρομή είναι για τουρισμό και περιήγηση, η δευτερη για αυτούς που βιάζονται και θέλουν να διασχίσουνLeporello έγραψε: 18 Οκτ 2024, 15:32Εκανα την αντίστροφη διαδρομή πέρσυ το καλοκαίρι (Ιούλιο). Αθήνα - Πάτρα - Γιάννενα - Τίρανα - Κότορ - Ντουμπρόβνικ - Μόσταρ - Σπλιτ - Τρογκίρ - Λιουμπλιάνα - Πάντοβα - Βενετία. Η επιστροφή ήταν από άλλο δρόμο, Πάντοβα - Ζάγκρεμπ - Σκόπια - Αθήνα. Τα bold δηλώνουν διανυκτέρευση.
Η πρώτη διαδρομή ήταν εξαιρετική, με ωραίες πόλεις, με τουριστικά αξιοθέατα, με θάλασσες κ.λ.π. Ομως οι δρόμοι του Μαυροβουνίου είναι άθλιοι. Η καλή εθνική οδός μοιάζει με την Κακιά Σκάλα τής παλιάς Εθνικής Οδού, τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς το τοπίο. Λίγο καλύτεροι είναι οι παραλιακοί δρόμοι τής Κροατίας, ενώ προβληματικοί είναι και οι δρόμοι τής Αλβανίας κυρίως πάνω από τα Τίρανα, όχι όμως στο χάλι του Μαυροβουνίου.
H διαδρομή τής επιστροφής είναι πολύ ευκολότερη, αλλά μάλλον αδιάφορη. Πράσινη λοφώδης φύση και αυτοκινητόδρομος, αλλά μόνο με δύο στενές λωρίδες, ανάποδη κλίση του δρόμου σε κάποια σημεία και πολύ κίνηση (περί τις 20 Ιουλίου).
Η δευτερη αν έρχεσαι ή πηγαινεις Ιταλία ή Αυστρία έχει Λιουμπλιάνα Ζάγκρεμπ Βελιγράδι Νις Σκοπια για διανυκτερευση και το σπας ανάλογα με το πόσα χλμ εισαι διατεθειμένος να κάνεις μονοκοπανιά.
Οι αυτοκινητόδρομοι στη Σλοβενία εξαιρετικοί, και οσο κατεβαινεις χαλάει η ποιότητα με αποκορύφωμα όταν μπαινεις Ελλάδα που είναι τραγικός
Ναι, εμένα το αυτοκίνητο είναι με βρετανικές πινακίδες και ασφάλεια. Ξέρω ότι η ασφάλεια μου σίγουρα δεν με καλύπτει εκτός ΕΕ.dna replication έγραψε: 18 Οκτ 2024, 22:49http://www.athens.mfa.gov.rs/importantt ... Frontpage3&GoBzi έγραψε: 18 Οκτ 2024, 15:39 Απο Σερβία/Σκόπια κτλπ θα χρειαστείς εξτρα ασφάλεια για το αυτοκίνητο αλλά και για εσενα (υγείας), για αυτό και πάντα τις απέφευγα. Φέτος όπως γυρνούσα πέρασα πρώτη φορά απο Σερβία (Βουλγαρία/Σερβία/Ρουμανία) γιατί έκανε μαλακία το GPS. Περίμενα να με γυρίσουν πίσω γιατί δεν είχα ούτε ασφάλεια ούτε τίποτα, αλλά με είδε ο μαν με τα παιδιά, με ρώτησε εαν είμαι Έλληνας και με άφησε να περάσω έτσι.
Αξίζει αυτό το ταξίδι; Αγγλία-Ελλάδα; Ή είναι τζάμπα ταλαιπωρία και μεγάλα έξοδα σε βενζίνες;
Κανονικά παντού χρειάζεται πράσινη κάρτα, αλλά δεν ελέγχεται συχνά. Φερ'ειπείν, εμένα που είχα αυτοκίνητο με πινακίδες Βόρειας Μακεδονίας, με έλεγχαν συχνά όταν έμπαινα στην Ελλάδα, αλλά όχι πάντα.dna replication έγραψε: 18 Οκτ 2024, 22:49http://www.athens.mfa.gov.rs/importantt ... Frontpage3&GoBzi έγραψε: 18 Οκτ 2024, 15:39 Απο Σερβία/Σκόπια κτλπ θα χρειαστείς εξτρα ασφάλεια για το αυτοκίνητο αλλά και για εσενα (υγείας), για αυτό και πάντα τις απέφευγα. Φέτος όπως γυρνούσα πέρασα πρώτη φορά απο Σερβία (Βουλγαρία/Σερβία/Ρουμανία) γιατί έκανε μαλακία το GPS. Περίμενα να με γυρίσουν πίσω γιατί δεν είχα ούτε ασφάλεια ούτε τίποτα, αλλά με είδε ο μαν με τα παιδιά, με ρώτησε εαν είμαι Έλληνας και με άφησε να περάσω έτσι.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Τα πιό πολυσύχναστα σύνορα είναι Μαυροβουνίου - Κροατίας, αλλά εμένα μου είπε γιά ένα άλλο πέρασμα ο Μαυροβούνιος αιρμπιενμπάς όπου μέναμε και πέρασα με άνεση. Την μεγαλύτερη δυσκολία είχα τελικά από Σερβία στην Βόρεια Μακεδονία, αλλά πολλά εξαρτώνται από την ημέρα και την ώρα που περνά κανείς. Μου έχει τύχει γιά να περάσω από Ελλάδα στην Βόρεια Μακεδονία, να κάνω δύο ώρες.Airman68 έγραψε: 18 Οκτ 2024, 15:38Είχες καμιά δυσκολία στα σύνορα;Leporello έγραψε: 18 Οκτ 2024, 15:32Εκανα την αντίστροφη διαδρομή πέρσυ το καλοκαίρι (Ιούλιο). Αθήνα - Πάτρα - Γιάννενα - Τίρανα - Κότορ - Ντουμπρόβνικ - Μόσταρ - Σπλιτ - Τρογκίρ - Λιουμπλιάνα - Πάντοβα - Βενετία. Η επιστροφή ήταν από άλλο δρόμο, Πάντοβα - Ζάγκρεμπ - Σκόπια - Αθήνα. Τα bold δηλώνουν διανυκτέρευση.Airman68 έγραψε: 18 Οκτ 2024, 14:52 Τον τελευταίο καιρό ψήνομαι να ταξιδέψω με αυτοκίνητο από Αγγλία προς Ελλάδα μέσω Βαλκανίων.
Έχω κάνει το ταξίδι μέσω Ιταλίας και φέρρυ για Πάτρα αλλά σκέφτομαι ότι καλό θα ήταν να επισκεφτώ και άλλες χώρες στη διαδρομή.
Φυσικά ξέρω ότι θα χρειαστεί να αφιερώσω περισσότερες μέρες. Ειδικά αν παραμείνω εντός ΕΕ.
Έχει κάνει κάποιος αυτή την διαδρομή;
Ειδικά μέσω Κροατίας - Μαυροβουνίου - Αλβανίας; Ή και μέσω Ρουμανίας - Βουλγαρίας;
Αν τελικά το κάνω θα είναι μάλλον τέλος άνοιξης - αρχές καλοκαιριού.
Η πρώτη διαδρομή ήταν εξαιρετική, με ωραίες πόλεις, με τουριστικά αξιοθέατα, με θάλασσες κ.λ.π. Ομως οι δρόμοι του Μαυροβουνίου είναι άθλιοι. Η καλή εθνική οδός μοιάζει με την Κακιά Σκάλα τής παλιάς Εθνικής Οδού, τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς το τοπίο. Λίγο καλύτεροι είναι οι παραλιακοί δρόμοι τής Κροατίας, ενώ προβληματικοί είναι και οι δρόμοι τής Αλβανίας κυρίως πάνω από τα Τίρανα, όχι όμως στο χάλι του Μαυροβουνίου.
H διαδρομή τής επιστροφής είναι πολύ ευκολότερη, αλλά μάλλον αδιάφορη. Πράσινη λοφώδης φύση και αυτοκινητόδρομος, αλλά μόνο με δύο στενές λωρίδες, ανάποδη κλίση του δρόμου σε κάποια σημεία και πολύ κίνηση (περί τις 20 Ιουλίου).
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 489 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Jimmy81
-
- 6 Απαντήσεις