Αν ξεκινήσεις με 2-3 τσίπουρα για ζέσταμα γλυτώνεις τον καυγάaLiCat έγραψε: 17 Οκτ 2024, 01:20Πώς τα τρώτε βρε παιδιά τα θράψαλα; Μου βρωμάνε από μακριά.jason0 έγραψε: 17 Οκτ 2024, 01:16Αυτά άξιζαν, χαλάλι τουςΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 17 Οκτ 2024, 01:10
Και εγώ για αυτό το αποφευγω, λόγω τιμής. Άσε που σχεδόν πάντα είναι λίγο, μεζές, τι να χορτάσεις. Άρα πάντα τα καλαμαράκια είναι η πρώτη επιλογή. Τώρα αν το φτιάξουν σπιτικό με κοφτό μακαρονακι, δε λέω όχι. Περί εξυπνάδας, και τα γουρούνια είναι, σιγά μη κόψουμε τα πιτογυρα. Το μόνο που δίνω κάποια χρήματα παραπάνω είναι για αυγά να είναι από κότες ελευθέρας βοσκής γιατί οι κλώβοστοιχιες είναι αισχος.
Πήραμε και μισό κιλό θράψαλα με λιωμένο κασέρι μέσα, να ζήσω ή να πεθάνω δεν βαριεσαι
Κάποτε ένας εξυπνάκιας σε ταβέρνα μου έφερε θράψαλα αντί για καλαμαράκια. Όταν του το είπα, μου απάντησε "το ίδιο είναι".
Εννοείται ότι του γύρισα το πιάτο πίσω.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια
Re: Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια
Κανένας καβγάς. Λύθηκε το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες.jason0 έγραψε: 17 Οκτ 2024, 01:25Αν ξεκινήσεις με 2-3 τσίπουρα για ζέσταμα γλυτώνεις τον καυγάaLiCat έγραψε: 17 Οκτ 2024, 01:20Πώς τα τρώτε βρε παιδιά τα θράψαλα; Μου βρωμάνε από μακριά.jason0 έγραψε: 17 Οκτ 2024, 01:16
Αυτά άξιζαν, χαλάλι τους
Πήραμε και μισό κιλό θράψαλα με λιωμένο κασέρι μέσα, να ζήσω ή να πεθάνω δεν βαριεσαι
Κάποτε ένας εξυπνάκιας σε ταβέρνα μου έφερε θράψαλα αντί για καλαμαράκια. Όταν του το είπα, μου απάντησε "το ίδιο είναι".
Ωστόσο ευχαριστώ για τη συμβουλή.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- hellegennes
Ναι, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί.Imperium έγραψε: 16 Οκτ 2024, 20:51 Είπα δεν είμαι χορτοφάγος, τα δυο που ανέφερα είναι ειδικές περιπτώσεις.
Δέχομαι και "έτσι, στο ράντομ" ως αιτιολόγηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Καμια φορα οι όπιες απαντήσεις χάνονται μέσα στο νήμα.hellegennes έγραψε: 17 Οκτ 2024, 02:41Ναι, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί.Imperium έγραψε: 16 Οκτ 2024, 20:51 Είπα δεν είμαι χορτοφάγος, τα δυο που ανέφερα είναι ειδικές περιπτώσεις.
Δέχομαι και "έτσι, στο ράντομ" ως αιτιολόγηση.
Και τα γουρούνια έξυπνα είναι και οι γίδες. Δεν έχω κόψει το χοιρινό. Κατσικάκι μόνο στη σούβλα κάνα Πάσχα έτρωγα.
Η φάση με το χταπόδι είναι αλλιώς. Ή το καταλαβαίνεις, ή δεν. Δεν εξηγείται εύκολα (τουλαχιστον από εμένα).
Μπορει να υπάρξει inter-species φιλία;
Όταν μπαίνω θάλασσα, έτσι θάθελα να σκέφτομαι για κήτη και χταπόδια.
Για συναγρίδες και αστακούς δεν με απασχολεί, επαγγελματική σχέση ισχύει.
"Ο άλλος", όμως, αντίθετα με το αρθρο του νηματοθέτη δεν σε παρακαλάει να μην φας, είτε απο ευσπλαχνία, είτε απο σεβασμό, είτε απο οποιαδήποτε άλλη μπαρούφα. Έχοντας ο ίδιος καταναλώσει μισό τόνο χταποδάκι χαλαρά, ξέρει καλά της γοητείες που προσφέρει αυτός ο υπέροχος μεζές!
Απλά έχει διαπιστώσει οτι η μελέτη και ο στοχασμός πάνω σ' αυτήν την σχεδόν εξωγήινη βιολογία, του προσφέρει πολύ περρισότερο απο' το να την χλαπακιάζει με τσίπουρα. Όσο και να θες, δεν μπορείς να το πεις αυτό για τις γάτες. Αναλογικά την ίδια βιολογία με εμάς έχουν.
- hellegennes
Τα διάβασα αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει. Ναι, οκέι, λες ότι δεν εξηγείται εύκολα αλλά πρέπει να έχει μια εξήγηση είτε λογική είτε παράλογη. Αυτήν την στιγμή γέρνω προς το ότι η εξήγησή σου, χωρίς παρεξήγηση, τείνει προς το παράλογο. Σεβαστή επιλογή αλλά χωρίς βάσιμη αιτιολογία κατά την γνώμη μου.
Έχουμε τάση να υποτιμούμε την νοημοσύνη των ζώων. Οπότε όταν κάποια στιγμή διαβάσουμε ή ακούσουμε για ένα ζώο με εξαιρετική νοημοσύνη μάς προκαλεί έκπληξη. Ναι, έχει αναλογικά υψηλή νοημοσύνη το χταπόδι, όχι όμως τόσο υψηλή όσο ισχυρίζονται κάποιοι. Εξωγήινη βιολογία δεν έχει, όχι πιο εξωγήινη από την βιολογία μιας κατσαρίδας ή μιας σφήκας, αρθρόποδα τα οποία δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα να σκοτώσεις.
Θα έλεγα ότι τα γουρούνια είναι μακράν πιο έξυπνα και έχουν εξαιρετικές ικανότητες επίλυσης προβλημάτων αλλά δεν έχουν κατάλληλη βιολογία για να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον τους. Το χταπόδι έχει ακριβώς αυτό που λείπει από τα περισσότερα ζώα: πολλά μέλη που λειτουργούν ανεξάρτητα. Λίγα ζώα μπορούν να ξεβιδώσουν καπάκια. Αλλά αυτή είναι αλλόκοτη αιτία για να σταματήσεις να τα τρως αν δεν έχει γενικότερη ηθική βάση η εκλογίκευση της θέσης σου.
Έχουμε τάση να υποτιμούμε την νοημοσύνη των ζώων. Οπότε όταν κάποια στιγμή διαβάσουμε ή ακούσουμε για ένα ζώο με εξαιρετική νοημοσύνη μάς προκαλεί έκπληξη. Ναι, έχει αναλογικά υψηλή νοημοσύνη το χταπόδι, όχι όμως τόσο υψηλή όσο ισχυρίζονται κάποιοι. Εξωγήινη βιολογία δεν έχει, όχι πιο εξωγήινη από την βιολογία μιας κατσαρίδας ή μιας σφήκας, αρθρόποδα τα οποία δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα να σκοτώσεις.
Θα έλεγα ότι τα γουρούνια είναι μακράν πιο έξυπνα και έχουν εξαιρετικές ικανότητες επίλυσης προβλημάτων αλλά δεν έχουν κατάλληλη βιολογία για να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον τους. Το χταπόδι έχει ακριβώς αυτό που λείπει από τα περισσότερα ζώα: πολλά μέλη που λειτουργούν ανεξάρτητα. Λίγα ζώα μπορούν να ξεβιδώσουν καπάκια. Αλλά αυτή είναι αλλόκοτη αιτία για να σταματήσεις να τα τρως αν δεν έχει γενικότερη ηθική βάση η εκλογίκευση της θέσης σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
καταρχην παραμυθια.Niki έγραψε: 16 Οκτ 2024, 20:19 Μπράβο τα είπε όλα.
Συμφωνώ σε όλα.
Για αυτούς τους λόγους σταμάτησα εδώ και τέσσερα χρόνια να τρώω χταπόδια αν και ήτανε από τους αγαπημένους μου μεζέδες.
Ούτε τον άντρα μου αφήνω να παραγγείλει χταπόδι ούτε τα παιδιά.
Όσους φίλους βγάλουμε για φαγητό και ζητήσουν χταπόδι τους ενημερώνουμε ότι δεν γίνεται να φάνε χταπόδι μαζί μας και το σέβονται.
Θυμάμαι μικρή βουτούσα κοντά σε μια θαλάμη που είχα βρει ένα χταπόδι μικρό και του έδινα όστρακα και τα έπαιρνε και έτρωγε.
Κάθε μέρα το τάιζα ψάρια όστρακα και περίμενα να μεγαλώσει να το βγάλω.![]()
Με τον καιρό όποτε βουτούσα με φαγητό ερχότανε μόνο του κοντά μου.![]()
Μια φορά όπως βούτηξα με τα ψάρια κομμένα μέσα στο δίχτάκι φάνηκε μια σμέρνα και το χταπόδι αν και μικρό βγήκε από την θαλάμη πήγε να με υπερασπιστεί και η σμέρνα το πετσόκοψε.
Το έλεγα και με κοροίδευαν ότι δεν έχει τόσο μυαλό το χταπόδι.
Ήμουνα παιδάκι και πίστεψα τους μεγάλους.
Όμως με τα χρόνια κατέληξα ότι γνωρίζω πολλούς ανθρώπους με λιγότερο μυαλό από ενός χταποδιού.
Είναι πανέξυπνα.
υστερα ειναι το θαλαμι, οχι η θαλαμη. απο αυτο και μονο φαινεται η ασχετοσυνη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
τα τρωμε, δε βρωμανε, απλως ειναι σκληρα.aLiCat έγραψε: 17 Οκτ 2024, 01:20Πώς τα τρώτε βρε παιδιά τα θράψαλα; Μου βρωμάνε από μακριά.jason0 έγραψε: 17 Οκτ 2024, 01:16Αυτά άξιζαν, χαλάλι τουςΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 17 Οκτ 2024, 01:10
Και εγώ για αυτό το αποφευγω, λόγω τιμής. Άσε που σχεδόν πάντα είναι λίγο, μεζές, τι να χορτάσεις. Άρα πάντα τα καλαμαράκια είναι η πρώτη επιλογή. Τώρα αν το φτιάξουν σπιτικό με κοφτό μακαρονακι, δε λέω όχι. Περί εξυπνάδας, και τα γουρούνια είναι, σιγά μη κόψουμε τα πιτογυρα. Το μόνο που δίνω κάποια χρήματα παραπάνω είναι για αυγά να είναι από κότες ελευθέρας βοσκής γιατί οι κλώβοστοιχιες είναι αισχος.
κλασσικη απατεωνια ταβερνιαρη
εδω και 25 χρονια, δεν εχει υπαρξει μερα που να μην υπαρχουν καμποσα χταποδια στον καταψυκτη μου. ακομη και επι κοβιντ που δεν ψαρευα, η και τωρα που 5 μηνες δουλευω σεζον και δεν ψαρευω.
ειναι πολλα, και ευκολα. σε καθε ψαρεμα θα πιασω καναδυο, και συνηθως δε θα ψαξω για περισσοτερα, εκτος αν εχω δωσει σε φιλους και εχω λιγα στον καταψυκτη.
οποτε ξερω τη συμπεριφορα τους και την εξυπναδα τους, καλυτερα απο ολους σας. και ναι, ειναι εξυπνα. πιθανον εξυπνοτερα απο αυτον που εγραψε το αρθρο, καθοτι τα χταποδια, τρωνε χταποδια.
εμ, τι, χαζα ειναι;
ειναι πολλα, και ευκολα. σε καθε ψαρεμα θα πιασω καναδυο, και συνηθως δε θα ψαξω για περισσοτερα, εκτος αν εχω δωσει σε φιλους και εχω λιγα στον καταψυκτη.
οποτε ξερω τη συμπεριφορα τους και την εξυπναδα τους, καλυτερα απο ολους σας. και ναι, ειναι εξυπνα. πιθανον εξυπνοτερα απο αυτον που εγραψε το αρθρο, καθοτι τα χταποδια, τρωνε χταποδια.
εμ, τι, χαζα ειναι;
https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B8%C ... E%BC%CE%B7Ασέβαστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 07:30καταρχην παραμυθια.Niki έγραψε: 16 Οκτ 2024, 20:19 Μπράβο τα είπε όλα.
Συμφωνώ σε όλα.
Για αυτούς τους λόγους σταμάτησα εδώ και τέσσερα χρόνια να τρώω χταπόδια αν και ήτανε από τους αγαπημένους μου μεζέδες.
Ούτε τον άντρα μου αφήνω να παραγγείλει χταπόδι ούτε τα παιδιά.
Όσους φίλους βγάλουμε για φαγητό και ζητήσουν χταπόδι τους ενημερώνουμε ότι δεν γίνεται να φάνε χταπόδι μαζί μας και το σέβονται.
Θυμάμαι μικρή βουτούσα κοντά σε μια θαλάμη που είχα βρει ένα χταπόδι μικρό και του έδινα όστρακα και τα έπαιρνε και έτρωγε.
Κάθε μέρα το τάιζα ψάρια όστρακα και περίμενα να μεγαλώσει να το βγάλω.![]()
Με τον καιρό όποτε βουτούσα με φαγητό ερχότανε μόνο του κοντά μου.![]()
Μια φορά όπως βούτηξα με τα ψάρια κομμένα μέσα στο δίχτάκι φάνηκε μια σμέρνα και το χταπόδι αν και μικρό βγήκε από την θαλάμη πήγε να με υπερασπιστεί και η σμέρνα το πετσόκοψε.
Το έλεγα και με κοροίδευαν ότι δεν έχει τόσο μυαλό το χταπόδι.
Ήμουνα παιδάκι και πίστεψα τους μεγάλους.
Όμως με τα χρόνια κατέληξα ότι γνωρίζω πολλούς ανθρώπους με λιγότερο μυαλό από ενός χταποδιού.
Είναι πανέξυπνα.
υστερα ειναι το θαλαμι, οχι η θαλαμη. απο αυτο και μονο φαινεται η ασχετοσυνη.
Ουσιαστικό
θαλάμη θηλυκό
φωλιά υδρόβιων ζώων
≋ ταυτόσημα: θαλάμι
Αυτό που στο φόρουμ τα ξέρετε όλα με ξεπερνάει.
Όταν ήμουνα μικρή στο χωριό μας ξέραμε που είναι οι θαλάμες των χταποδιών και δεν τα βγάζαμε.
Παλιά όταν ερχότανε ένας καλεσμένος για να του κάνουμε επίδειξη εκεί που καθόμαστε στην αυλή αρχίζαμε την συζήτηση για το καλοκαίρι τους μεζέδες μόνος του πετούσε το χταπόδι είναι ....
Τότε έλεγε ο πατέρας μου σου αρέσει το χταπόδι;
Ού έλεγε ο άλλος.
Άντε ρε Νίκη βούτα φέρε ένα για τον καλεσμένο μας να το πάρει μαζί του.
Βουτούσα και σε πέντε λεπτά έφερνα το χταπόδι σαν να ψώνιζα από σούπερ-μάρκετ.
Το καθάριζα το χτυπούσα μπροστά του το παραγούλιαζα και του το έδινα σε σακούλα.
Έρχεσαι τώρα εσύ να μας πεις παραμύθια.
Σε μας που μεγαλώσαμε στο μισό μέτρο από την θάλασσα και μεγαλώναμε τα χταπόδια κατοικίδια.
Τώρα με όλους τους βλάκες τους ψαροτουφεκάδες και τα πιτσιρίκια που τα βγάζουν μικρά μειώθηκε ο πληθυσμός τους πολύ.
Το χταπόδι για μένα πλέον αποτελεί ομορφιά του βυθού , σπανιότητα , σεβασμό και μια γκλαμουριά.
Βλέπεις εμείς δεν γεμίζαμε τους καταψύκτες με χταπόδια τα είχαμε μέσα στην θάλασσα.
Την καλημέρα μου μεγάλε ψαρά με τον καταψύκτη σου γεμάτο.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Είναι τρομερό αυτό που γίνεται κάθε χρόνο.
Σε ένα κόλπο κοντά στο χωριό είχανε έρθει δυό Αλβανοί και μάζευαν αχινούς όμως εκτός που τους μάζευαν όλους και αυτούς που τρωγόντουσαν και αυτούς που δεν τρωγόντουσαν ανακάτευαν και τις πέτρες και έκαναν ζημιά στον βυθό σαν να ήτανε λυσσασμένοι ένα πράγμα.
Τους έβλεπαν με τα κιάλια δικοί μας τι έβγαζαν και τι πετούσαν.
Στείλαμε δυο κοπέλια αφού ήτανε και αυτοί δυο και τους έκαναν να φύγουν ξυπόλυτοι μόνο με τα μαγιό τους.
Στην περιοχή άφησαν τα καλάθια τις απόχες τα διχτάκια και τα πλαστικά δοχεία που θα έβαζαν τα αυγά.
Είναι τρομερό αυτό που γίνεται κάθε χρόνο η λύσσα να μαζέψουν ότι βρούνε από την θάλασσα σαν λυσσασμένοι.
Σε ένα κόλπο κοντά στο χωριό είχανε έρθει δυό Αλβανοί και μάζευαν αχινούς όμως εκτός που τους μάζευαν όλους και αυτούς που τρωγόντουσαν και αυτούς που δεν τρωγόντουσαν ανακάτευαν και τις πέτρες και έκαναν ζημιά στον βυθό σαν να ήτανε λυσσασμένοι ένα πράγμα.
Τους έβλεπαν με τα κιάλια δικοί μας τι έβγαζαν και τι πετούσαν.
Στείλαμε δυο κοπέλια αφού ήτανε και αυτοί δυο και τους έκαναν να φύγουν ξυπόλυτοι μόνο με τα μαγιό τους.
Στην περιοχή άφησαν τα καλάθια τις απόχες τα διχτάκια και τα πλαστικά δοχεία που θα έβαζαν τα αυγά.
Είναι τρομερό αυτό που γίνεται κάθε χρόνο η λύσσα να μαζέψουν ότι βρούνε από την θάλασσα σαν λυσσασμένοι.
Για παρομοιους λογους δεν τρωω ελατα.
Οπότε πιάνουμε το χταπόδι κανίβαλος,το δικαζουμε και το καταδικαζουμε σε θάνατο. Οπότε τρώμε χταπόδι για να αποδώσουμε δικαιοσύνηΑσέβαστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 07:55 εδω και 25 χρονια, δεν εχει υπαρξει μερα που να μην υπαρχουν καμποσα χταποδια στον καταψυκτη μου. ακομη και επι κοβιντ που δεν ψαρευα, η και τωρα που 5 μηνες δουλευω σεζον και δεν ψαρευω.
εμ, τι, χαζα ειναι;
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Αθηναίος φίλος συμφοιτητής που τον κατεβάσαμε κάτω Κρήτη.
Βούτηξε στην θάλασσα βγήκε μου ζήτησε ψαροτούφεκο γιατί υπήρχε ένα χταπόδι μπορεί να ήτανε και 30 ευρώ η αξία του και ένας σαργός που θα ήτανε και αυτός σίγουρα στα 20 ευρώ.
Του λέω καλά είσαι μέσα στην θάλασσα και βλέπεις τα ψάρια και τα χταπόδια με τις τιμές πάνω τους;
Έτσι είναι η πραγματικότητα πάνε διακοπές οι πεινασμένοι και μπαίνουν μέσα στην θάλασσα και βλέπουν τα ψάρια και τα χταπόδια με την τιμή σε ευρώ πάνω τους.

Βούτηξε στην θάλασσα βγήκε μου ζήτησε ψαροτούφεκο γιατί υπήρχε ένα χταπόδι μπορεί να ήτανε και 30 ευρώ η αξία του και ένας σαργός που θα ήτανε και αυτός σίγουρα στα 20 ευρώ.
Του λέω καλά είσαι μέσα στην θάλασσα και βλέπεις τα ψάρια και τα χταπόδια με τις τιμές πάνω τους;
Έτσι είναι η πραγματικότητα πάνε διακοπές οι πεινασμένοι και μπαίνουν μέσα στην θάλασσα και βλέπουν τα ψάρια και τα χταπόδια με την τιμή σε ευρώ πάνω τους.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 29 Απαντήσεις
- 1556 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καραμελίτσα