masterridley, δεν νομίζω να είπαμε οτι "δεν υπάρχουν" οι διάφοροι αριθμοί της επινόησής μας, εγώ και ο nyxtovios. Μάλλον οτι δεν μπορεί να τους συλλάβει ο νους μας (πχ ένα τετραδιάστατο διάνυσμα), ενώ με τις άλγεβρές τους μπορούμε να καταλάβουμε πώς συμπεριφέρονται, και έτσι να αντλήσουμε κάποιες χρήσιμες γνώσεις. Για αυτό δεν μπορούμε να τους δώσουμε "έννοια" έκτος της άλγεβράς τους
Απαντόντας στον νηματοθέτη, θα έλεγα οτι δεν υπάρχουν "παιχνιδιάρικα" και "εφαρμοσμένα" μαθηματικά ξέχωρα το ένα απο το άλλο. Απο την στιγμή που ανακαλύπτονται, ανακαλύπτεται και η εφαρμογή τους (άσχετα αν μας παίρνει λίγο να την συνειδητοποιήσουμε)!
Και δεν εννοώ μόνο περιπτώσεις σαν τα fractals (Sorry, den milaei kala Ellinikos), που όταν τα πρωτοανακάλυψε ο Πουανκαρέ τα απεκάλεσε "τερατουργήματα". Μετά έγιναν της μόδας αλλα και πάλι λέγαν - ωραία παιγνιδάκια, ωραίες εικονίτσες, αλλά ΠΟΙΑ η χρησιμότητά τους; Ε μετά βγήκε το jpeg, και αποδείχθηκε ότι είχαν αξία δισεκατομμυρίων $$$$$.
Εννοώ οτι
κάθε νέα μαθηματική ανακάλυψη, είναι και μια ανακάλυψη ενος συμπαντικού νόμου, που αργά ή γρήγορα θα βρεί την εφαρμογή της στον μάταιο κόσμο μας.
Το περίφημο απόφθευγμα του Eugene Wigner, αξίζει λίγο διαλογισμό:
The miracle of the appropriateness of the language of mathematics for the formulation of the laws of physics is a wonderful gift which we neither understand nor deserve. We should be grateful for it and hope that it will remain valid in future research and that it will extend, for better or for worse, to our pleasure, even though perhaps also to our bafflement, to wide branches of learning.”
Όποιος θέλει ας το μεταφράσει, για τους υπόλοιπους.
Παρεμπιπτόντως, νομίζω οτι δεν αναφέρθηκε οτι η μεγαλύτερη εφαρμογή των μιγαδικών αριθμών ήταν στα... ίδια τα μαθηματικά, συγκεκριμένα στον τομέα της ανάλυσης (λογισμικού). Η λιτότητα, κομψότητα, και
ολοκληρωμένη 
παρουσίαση της μιγαδικής ανάλυσης κάνει την πραγματική να φαντάζει στρυφνή και ατσούμπαλη,