Ερμής έγραψε: 09 Οκτ 2024, 22:12
Ωραίο νήμα θα ήταν τι μας έμεινε από το στρατό, σε τι μας έστρωσε, τι μας έμαθε δηλαδης
Τί να μας έμεινε. Ότι το μεγαλύτερο βύσμα κερδίζει. Ακόμη και εκείνος ο κακομοίρης στη γωνία μπορεί να έχει καλύτερο βύσμα.
Στο ΠΝ κάτι τύποι που δε τους έπιανε το μάτι σου είχαν βύσμα που δε μπορούσες να το φανταστείς, απλά οκ εκεί δε παίζει κ κάνεις άνευ βυσματος
Ξέρεις καμιά φορά το καλό βύσμα μπορεί να μην είναι αυτό που ακούγεται μεγάλο.
Στο ΠΝ το να έχεις βύσμα τον ΓΓ του ΥΠΕΘ η τον καμαροτο του ΑΓΕΝ μπορεί να είναι πολύ καλύτερα από το να έχεις υπουργό.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ωραίο νήμα θα ήταν τι μας έμεινε από το στρατό, σε τι μας έστρωσε, τι μας έμαθε δηλαδης
Τί να μας έμεινε. Ότι το μεγαλύτερο βύσμα κερδίζει. Ακόμη και εκείνος ο κακομοίρης στη γωνία μπορεί να έχει καλύτερο βύσμα.
Στο ΠΝ κάτι τύποι που δε τους έπιανε το μάτι σου είχαν βύσμα που δε μπορούσες να το φανταστείς, απλά οκ εκεί δε παίζει κ κάνεις άνευ βυσματος
Στο ΠΝ το να έχεις βύσμα τον ΓΓ του ΥΠΕΘ η τον καμαροτο του ΑΓΕΝ μπορεί να είναι πολύ καλύτερα από το να έχεις υπουργό.
Το καλύτερο βύσμα είναι ο μητροπολίτης ή ο αρχιμανδρίτης.
Μέχρι και οι αλβανοί είχαν βύσμα όταν πήγα εγώ
Ακόμη και οι Τούρκοι της Θράκης είχαν βύσμα. Και ενώ υποτίθεται ότι θα έπρεπε να υπηρετούν από τα ΚΑΑΥ της Καβάλας και πίσω, τους έβλεπες σε μονάδες σε Ροδόπη και Ξάνθη...
Το καλύτερο βύσμα είναι ο μητροπολίτης ή ο αρχιμανδρίτης.
Ναι, ευχαριστώ πολύ.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Κοριοί υπάρχουν και παραϋπάρχουν, και δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν. Στη Ρεντίνα το καλοκαίρι οργιάζαν. Το χειμώνα τους έκοβε το κρύο και έπεφτε αισθητά η δραστηριότητά τους. Η λύση του στρατού να βγάζουμε τα σίδερα κάθε μήνα και να περνάει ο γιατρός να τα ψεκάζει με σπρέυ ήταν μια μαλακία και μισή γιατί τα σκεπάσματα και τα στρώματα από αφρολέξ ήταν γεμάτα φωλιές με αυγά. Από τη στιγμή που δεν μας επέτρεπαν να πλένουμε τις μάλλινες κουβέρτες (γιατί πράγματι θα καταστρέφονταν πολύ γρήγορα) και δεν κάναμε και τίποτα στα στρώματα που σε κάθε σχισμή είχαν κι από μία φωλιά, οι κορίοι δεν επρόκειτο ποτέ να ξεπαστρεφτούν. Με το ψέκασμα και κάψιμο των σίδερων απλά μειώναμε προσωρινά τον πληθυσμό τους
Γράφων έγραψε: 09 Οκτ 2024, 19:49
Συγγνώμη αν έχω ξεχάσει κάτι, αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα να διαβάσω όλα τα σχόλια! Ευχαριστώ και πάλι!
Συνοψίζοντας όλα όσα είδα σε μια λίστα:
Εσώρουχα
Κάλτσες
Φανελάκια
Ισοθερμικά κανονικά θα σου δώσουν το λεγόμενο κολόμβιο (μάλλινο πουλόβερ) αλλά ναι, το χειμώνα μερικές φορές δεν φτάνει
Υπνόσακοθα πάρεις αργότερα, αν επιτρέπεται
Λουκέτα
Πάτους για τις αρβύλεςαν δεις ότι χρειάζεσαι πάρε
Γυαλιστικά, καθαριστικά για αρβύλες
Βελόνα
Κλωστή
Είδη υγιεινής και νεσεσέρ :κωλόχαρτα, σαπούνια κλπ οπωσδήποτε
Γάντια
Κασκόλ
Μπουκαλάκια με νερό
Μωρομάντηλα
Αντηλιακό προσώπουχειμώνα;
Ειδικό σπρέι για κοριούςαν έχει κοριούς το βλέπεις μετά
Νυχοκόπτη
Ξυριστική μηχανή και απλό ξυραφάκι (σκέφτομαι να πάρω και τα δύο)
Κινητό χωρίς κάμερα
Πολύμπριζο
Βιβλία
Αντισηπτικά
Θα παρουσιαστείς την πρώτη μέρα με μια βαλίτσα. Πόσα νομίζεις χωράνε;
Συγγνώμη αν έχω ξεχάσει κάτι, αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα να διαβάσω όλα τα σχόλια! Ευχαριστώ και πάλι!
Εσώρουχα
Κάλτσες
Φανελάκια
Ισοθερμικά
Υπνόσακο
Λουκέτα
Πάτους για τις αρβύλες
Βελόνα
Κλωστή
Είδη υγιεινής και νεσεσέρ
Γάντια
Κασκόλ
Μπουκαλάκια με νερό
Μωρομάντηλα
Αντηλιακό προσώπου
Ειδικό σπρέι για κοριούς
Νυχοκόπτη
Κινητό χωρίς κάμερα
Πολύμπριζο
Βιβλία
Αντισηπτικά
Βγάλε το αντηλιακό και αυτό το ειδικό σπρει για κοριους που λες, θα γελάνε μαζί σου, και παρε κανονικό κινητό με κάμερα
Βιβλία και να πάρεις δεν θα τα διαβάσεις ποτέ, όλη την ώρα στο κινητό θα είσαι όπως όλοι
Α και το πολυμπριζο, σιγά μην στήσεις και δορυφορική
Έναν φορτιστή παρε
Κινητά με κάμερα δεν επιτρέπονταν όταν ήμουν εγώ (2013-2014). Δεν ξέρω αν άλλαξε το πράγμα έκτοτε. Αλλιώς κινδυνεύει να δει το κινητό του στο συρτάρι του λοχαγού μέχρι να ορκιστεί
Εσώρουχα
Κάλτσες
Φανελάκια
Ισοθερμικά
Υπνόσακο
Λουκέτα
Πάτους για τις αρβύλες
Βελόνα
Κλωστή
Είδη υγιεινής και νεσεσέρ
Γάντια
Κασκόλ
Μπουκαλάκια με νερό
Μωρομάντηλα
Αντηλιακό προσώπου
Ειδικό σπρέι για κοριούς
Νυχοκόπτη
Κινητό χωρίς κάμερα
Πολύμπριζο
Βιβλία
Αντισηπτικά
Kαι μια συμβουλή Τις πρώτες μέρες που θα ζητάνε αγγαρείες αν θες δήλωνε εθελοντικά Μετά από την τρίτη τέταρτη μέρα στο κέντρο που θα αρχίσουν να τσιμπάνε κόσμο για δουλείες αν έχεςι σωστό επιλοχία θα σε αφήνει έξω μια έκανες ήδη αγγαρείες και συνήθως οι αγγαρείες των πρώτων ημερών είναι απλές. Το έκανα εγώ όταν παρουσιάστικα βεβαια πάνε 17 χρόνια και μετά όταν με τσιμπούσαν στο κέντρο για αγγαρεία όταν το έβλεπε ο επιλοχίας έλεγε αυτός έκανε άλλους.
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
zoltan έγραψε: 09 Οκτ 2024, 23:45
Κοριοί υπάρχουν και παραϋπάρχουν, και δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν. Στη Ρεντίνα το καλοκαίρι οργιάζαν. Το χειμώνα τους έκοβε το κρύο και έπεφτε αισθητά η δραστηριότητά τους. Η λύση του στρατού να βγάζουμε τα σίδερα κάθε μήνα και να περνάει ο γιατρός να τα ψεκάζει με σπρέυ ήταν μια μαλακία και μισή γιατί τα σκεπάσματα και τα στρώματα από αφρολέξ ήταν γεμάτα φωλιές με αυγά. Από τη στιγμή που δεν μας επέτρεπαν να πλένουμε τις μάλλινες κουβέρτες (γιατί πράγματι θα καταστρέφονταν πολύ γρήγορα) και δεν κάναμε και τίποτα στα στρώματα που σε κάθε σχισμή είχαν κι από μία φωλιά, οι κορίοι δεν επρόκειτο ποτέ να ξεπαστρεφτούν. Με το ψέκασμα και κάψιμο των σίδερων απλά μειώναμε προσωρινά τον πληθυσμό τους
εμείς κάναμε πετρελαίωση πάντως .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "