!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ζωή χωρίς κινητό/υπολογιστή. Γίνεται;

Νέες τεχνολογίες, ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά, μηχανολογικά, ρομποτική, σχετικές κατασκευές κ.ά.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Ζωή χωρίς κινητό/υπολογιστή. Γίνεται;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

το ερώτημα είναι αν μπορείς σήμερα να ζήσεις χωρίς να έχεις συναναστροφές με τράπεζα
και η απάντηση είναι όχι, δε μπορείς. είναι αδύνατο
έχουν καταστήσει τις τραπεζικές υπηρεσίες αναγκαστικές για όλους ανεξαιρέτως
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rocco Siffredi »

ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Οκτ 2024, 12:32
Rocco Siffredi έγραψε: 07 Οκτ 2024, 12:24
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Οκτ 2024, 12:12

Και τώρα σκέφτηκα, ότι κι αυτό λύνεται. Μπορείς να πάρεις κινητό και να το χρησιμοποιείς μόνον για το μέιλ. :lol: Είναι και πιο φτηνό και πιο πρακτικό από ένα φορητό λαπτοπ.
Τι να το κάνει το mail ο τύπος στο αρχικό παράδειγμα;
Πολλά λύνονται με απλό κινητό παλαιού τύπου ακόμα και το gov πας π.χ στην vodafone παίρνεις μια βεβαίωση και γίνεται η δουλειά
Τί εννοείς με το "πας πχ στη vodafone και παίρνεις βεβαίωση". Ξέρεις πολλά καταστήματα κινητής σε απομονωμένες περιοχές;
Για εξουσιοδότηση στο gov σου ζητάει κινητο
Αν το πάμε έτσι ούτε τράπεζες θα βρεις εύκολα σε τέτοιες περιοχές
Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο »

Ρεαλιστικά δεν γίνεται. Όπως δεν γίνεται να ζήσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, τηλέφωνο, και ταχυδρομικό κώδικα. Εκτός αν πας στο Άγιο Όρος.

Μπορείς όμως να μειώσεις κατά πολύ την μη απαραίτητη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών. Η έλλειψη αυτοπειθαρχίας είναι το μόνο εμπόδιο.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

Θεωρητικά ναι, πρακτικά οχι.Εγω έμαθα πχ οτι δεν μπορώ να δω ζωντανά ενα ματσάκι γιατί εχω παλιό κινητό που δεν στηρίζει αυτη την παπαρια το gov wallet που πλέον είναι υποχρεωτικό στα γήπεδα . Σε λίγο και ολα τα εισιτήρια σε ΜΜΜ θα πληρώνονται και αυτά αποκλειστικά με κινητα. Χωρίς κινητό και μάλιστα σύγχρονο θα είσαι αποκλεισμενος απο αμέτρητες δραστηριότητες.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Οκτ 2024, 11:58
hades έγραψε: 07 Οκτ 2024, 11:35 Πια απαιτείτε κινητό να έχεις δεν γίνεται διαφορετικά.
Μια χαρά γίνεται με σταθερό και μέιλ. Απλώς δεν έχεις τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας, όταν δεν είσαι σπίτι.
καθε συναλλαγη μου ζητανε κινητο και μαλιστα με εξακριβωση απο τον γερμανο (χρονικο οριο_)
ενας λογος που αφησα τα παντα σε γυναικα ηταν αυτος να καθομαι να εξηγω
ποιος ειμαι τι αριθμο τηλεφωνου εχω και τι αλλο θα σκεφτει ο υπαλληλος
εκεινη την ωρα
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

micmic έγραψε: 01 Οκτ 2024, 23:25 Μπορεί να λαμβάνει όλους τους λογαριασμούς σε έντυπη μορφή ώστε να πηγαίνει σε κάποια τράπεζα/ταχυδρομείο κτλ και να τους πληρώνει;
Ακόμα μπορεί, απ' όσο γνωρίζω, τουλάχιστον για όσες εταιρείες ξέρω που εκδίδουν λογαριασμούς (ρεύμα, τηλέφωνο κλπ). Σε ωθούν βέβαια να το γυρίσεις σε ηλεκτρονικό λογαριασμό με διάφορους τρόπους, αλλά νομίζω κανείς δεν το έχει υποχρεωτικό αυτό ακόμα.
micmic έγραψε: 01 Οκτ 2024, 23:25 Μπορεί να αναθέσει σε λογιστή οτιδήποτε αφορά την εφορία χωρίς ο ίδιος να έχει άμεση επικοινωνία;
Ναι, αυτό γίνεται. Εξουσιοδοτείς τον λογιστή σου ως εκπρόσωπό σου και διαχειριστή όλων των συναλλαγών σου με το taxis και τα κάνει όλα αυτός με τα δικά του στοιχεία (κινητό, email κλπ). Φυσικά χρειάζεται να έχεις κωδικούς taxis, να έχεις πάρει κλειδάριθμο κλπ. Εκεί δεν ξέρω τι παίζει για εγγραφή νέου χρήστη, αν δηλαδή πρέπει να έχει ήδη δηλωμένα στοιχεία στο ΕΜΕΠ. Στους παλιούς χρήστες σίγουρα δεν είναι υποχρεωτικό, αν έχουν ήδη κωδικούς δηλαδή στο taxis λειτουργούν κανονικά. Στους νέους, αν χρειάζεται ΕΜΕΠ όπως λέω (αν... δεν το γνωρίζω) τότε πρέπει υποχρεωτικά να έχεις κινητό και email, αλλιώς δεν σε γράφουν εκεί.
micmic έγραψε: 01 Οκτ 2024, 23:25 Υπάρχει περίπτωση να του δημιουργήσει πρόβλημα η τράπεζα από τη στιγμή που δεν θα κάνει online αγορές;
Εκτός κι αν κάτι άλλαξε πολύ πρόσφατα, όχι. Το ξέρω από προσωπικό παράδειγμα λογαριασμού πολύ κοντινού μου προσώπου μεγάλης ηλικίας.
micmic έγραψε: 01 Οκτ 2024, 23:25 Μπορεί να έχει χρεωστική κάρτα χωρίς κινητό;
Από όσο ξέρω, όχι. Επίσης, απ' όσο ξέρω, ούτε καν προπληρωμένη δεν μπορεί να έχει. Αλλά εδώ δεν παίζει "μοναδικότητα" κινητού κλπ όπως πχ στο ΕΜΕΠ, μπορεί να έχει δηλωμένο το κινητό κάποιου άλλου, πχ τού παιδιού του. Κι αν δεν κάνει on-line αγορές, δεν θα χρειάζονται και εγκρίσεις με push notifications κλπ, οπότε λογικά θα μπορεί να έχει κάρτα χωρίς κινητό. Λογικά...
micmic έγραψε: 01 Οκτ 2024, 23:25 Τί άλλα προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει;
Το βασικότερο; Θα πρέπει να ξεχάσει οποιαδήποτε ηλεκτρονική υπηρεσία μέσω gov.gr, με λίγα λόγια θα πρέπει να τρέχει σε ΚΕΠ, ΑΤ κλπ για οτιδήποτε.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

micmic έγραψε: 01 Οκτ 2024, 23:25 Ας πούμε ότι κάποιος θέλει να ζήσει σήμερα στην Ελλάδα (ή σε άλλη χώρα της ΕΕ) χωρίς κινητό και χωρίς υπολογιστή. Δηλαδή να μην έχει αριθμό κινητού τηλεφώνου ούτε email. Ας υποθέσουμε επίσης ότι ο συγκεκριμένος είναι συνταξιούχος και έχει αρκετά χρήματα σε διάφορες τράπεζες. Επίσης ότι δεν έχει κάποιον άνθρωπο εμπιστοσύνης για να τον βοηθά με πράγματα που χρειάζονται emai/κινητό. Ας πούμε ότι ζει μόνος του σε κάποιο σχετικά απομονωμένο μέρος.

Μπορεί να λαμβάνει όλους τους λογαριασμούς σε έντυπη μορφή ώστε να πηγαίνει σε κάποια τράπεζα/ταχυδρομείο κτλ και να τους πληρώνει;
Μπορεί να αναθέσει σε λογιστή οτιδήποτε αφορά την εφορία χωρίς ο ίδιος να έχει άμεση επικοινωνία;
Υπάρχει περίπτωση να του δημιουργήσει πρόβλημα η τράπεζα από τη στιγμή που δεν θα κάνει online αγορές;
Μπορεί να έχει χρεωστική κάρτα χωρίς κινητό;
Τί άλλα προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει;
Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να είναι πολίτης του κράτους χωρίς κινητό γιατί το απαιτεί η εφορία και το κράτος για όλα τα πάρε-δώσε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

hellegennes έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:20
micmic έγραψε: 01 Οκτ 2024, 23:25 Ας πούμε ότι κάποιος θέλει να ζήσει σήμερα στην Ελλάδα (ή σε άλλη χώρα της ΕΕ) χωρίς κινητό και χωρίς υπολογιστή. Δηλαδή να μην έχει αριθμό κινητού τηλεφώνου ούτε email. Ας υποθέσουμε επίσης ότι ο συγκεκριμένος είναι συνταξιούχος και έχει αρκετά χρήματα σε διάφορες τράπεζες. Επίσης ότι δεν έχει κάποιον άνθρωπο εμπιστοσύνης για να τον βοηθά με πράγματα που χρειάζονται emai/κινητό. Ας πούμε ότι ζει μόνος του σε κάποιο σχετικά απομονωμένο μέρος.

Μπορεί να λαμβάνει όλους τους λογαριασμούς σε έντυπη μορφή ώστε να πηγαίνει σε κάποια τράπεζα/ταχυδρομείο κτλ και να τους πληρώνει;
Μπορεί να αναθέσει σε λογιστή οτιδήποτε αφορά την εφορία χωρίς ο ίδιος να έχει άμεση επικοινωνία;
Υπάρχει περίπτωση να του δημιουργήσει πρόβλημα η τράπεζα από τη στιγμή που δεν θα κάνει online αγορές;
Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να είναι πολίτης του κράτους χωρίς κινητό γιατί το απαιτεί η εφορία και το κράτος για όλα τα πάρε-δώσε.
Το κράτος βασικά, ειδικά στην εφορία μπορεί να τα βγάλει πέρα και μέσω άλλου (εξουσιοδοτημένος λογιστής).
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rocco Siffredi »

nemo έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:10
hades έγραψε: 07 Οκτ 2024, 11:35 Πια απαιτείτε κινητό να έχεις δεν γίνεται διαφορετικά.
Μια χαρά γίνεται με σταθερό και μέιλ. Απλώς δεν έχεις τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας, όταν δεν είσαι σπίτι.
καθε συναλλαγη μου ζητανε κινητο και μαλιστα με εξακριβωση απο τον γερμανο (χρονικο οριο_)
εκεινη την ωρα
Σε τι συναλλαγη;
Πας στο σούπερ μάρκετ ,φαρμακείο πληρώνεις και σου ζητάνε εξακρίβωση; :smt017
Σε ονλαιν αγορές γίνεται αυτό ή αν πληρώνεις λογαριασμούς Οτε κλπ στέλνουν στο κινητό ένα κωδικο
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Rocco Siffredi έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:48
nemo έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:10

εκεινη την ωρα
Σε τι συναλλαγη;
Πας στο σούπερ μάρκετ ,φαρμακείο πληρώνεις και σου ζητάνε εξακρίβωση; :smt017
Σε ονλαιν αγορές γίνεται αυτό ή αν πληρώνεις λογαριασμούς Οτε κλπ στέλνουν στο κινητό ένα κωδικο
για τραπεζες μιλαμε και για χρημα να αγορασεις ή να πουλησεις ...χρημα λεμε

υσ..και θεωρω βλακεια την απορια που ειχες !!! τι θα πει σουπερ μαρκετ !! δεν θα χρειαστεις εκει καρτα;
και την καρτα απο που την παιρνεις; απο τον σταυλο με τα προβατα ;ή απο την λαικη;
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης »

ο εξαποδω βασιλεύει πάνω από τα κεφάλια σας

τι νομίσατε;

ότι ο σβάμπ και η παρεούλα του θα σας αφήσουν έτσι να τσιλιμπουρδίζετε;

εκεί ρε
όλοι θα είσαστε ένας αριθμός
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Isildur έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:26
hellegennes έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:20

Το κράτος βασικά, ειδικά στην εφορία μπορεί να τα βγάλει πέρα και μέσω άλλου (εξουσιοδοτημένος λογιστής).
Σύντομα θα πέσεις σε λακούβα αν το κάνεις αυτό. Καταρχήν υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες που προσφέρονται πλέον αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Έπειτα είτε είσαι υπάλληλος είτε ΕΕ, είσαι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υποχρεωμένος να δώσεις κινητό τηλέφωνο για εργασιακούς λόγους. Μπορείς ίσως να αποφύγεις να το κάνεις αυτό χρησιμοποιώντας πληρεξούσιο για τα πάντα, από άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα μέχρι ανάληψη, κατάθεση και κάθε συναλλαγή, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι έξυπνη ιδέα κάτι τέτοιο.

Τελείως θεωρητικά μπορείς να κάνεις τα πάντα με πληρεξούσιο. Τελείως θεωρητικά όμως.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Δεν γίνεται γιατί δεν γαμας πλέον αν δεν έχεις κινητό και εμαιλ.
Σε λίγο θα στέλνεις μέσω gov αίτηση για γαμησι και θα έρχεται κωδικός για να προχωρήσεις.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

NewModelArmy έγραψε: 07 Οκτ 2024, 12:57 Θεωρητικά ναι, πρακτικά οχι.Εγω έμαθα πχ οτι δεν μπορώ να δω ζωντανά ενα ματσάκι γιατί εχω παλιό κινητό που δεν στηρίζει αυτη την παπαρια το gov wallet που πλέον είναι υποχρεωτικό στα γήπεδα . Σε λίγο και ολα τα εισιτήρια σε ΜΜΜ θα πληρώνονται και αυτά αποκλειστικά με κινητα. Χωρίς κινητό και μάλιστα σύγχρονο θα είσαι αποκλεισμενος απο αμέτρητες δραστηριότητες.
Καλά δε σου πήρε κάνα καινούριο η πρεσβεία; :lol: Γύφτοι.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

sharp έγραψε: 07 Οκτ 2024, 11:33 Χωρίς υπολογιστή γίνεται.
Δε γίνεται. Αν κόβεις τιμολόγια πχ πλέον είναι μόνο ηλεκτρονικά
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Τεχνολογία”