hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 14:04
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Οκτ 2024, 12:15
hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 00:23
Η επίδραση είναι ουδέτερη λέξη, η επήρεια είναι αρνητική, τα ρήματα επιδρώ και επηρεάζω είναι ουδέτερα και επιδραστικός δεν είναι κάποιος που επηρεάζει,
είναι κάποιος που ΕΧΕΙ επηρεάσει. Είναι τετελεσμένη έννοια. Το εξήγησα πιο πάνω με παράδειγμα άλλης λέξης με τετελεσμένη έννοια· την λέξη "νεκρός". Όπως είπα και πριν, νεκρός δεν είναι αυτός που πεθαίνει, είναι αυτός που έχει πεθάνει.
Τι να κάνουμε, αυτήν την έννοια έχει η λέξη "επιδραστικός".
Οκ, δέχομαι την άποψη σου.
Και παραθέτω ένα παράδειγμα επιδραστικού χρήστη, που είχε ως τετελεσμένο αποτέλεσμα την αλλαγή της υπογραφής μου.
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Οκτ 2024, 12:00
Και τα σαμιαμίδια δεκτά. Η επιτομή του ζαίου, είναι τόσο συγκλονιστική προσωπικότητα που ελκύει όλα τα είδη της θηλυκής πανίδας.
Για πάρτη του άλλαξα και την υπογραφή μου.
Να το τυλίξω;
Θεωρητικά μπορείς να ονομάσεις επιδραστικό οτιδήποτε σε έχει επηρεάσει στην ζωή σου, έστω και σε ασήμαντο βαθμό. Ουσιαστικά όμως οι περισσότεροι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούμε είναι
για να δηλώσουν κάτι που έχει βαρύνουσα σημασία ή που έχει συμβεί πολλές φορές.
Δηλαδή, οκέι, δεν θα χαρακτηρίσω βλάκα κάποιον που έχει πει κάποια κοτσάνα μια φορά, όπως δεν θα χαρακτηρίσω εγκληματία κάποιον που έτυχε μια φορά να πετάξει κάτω ένα σκουπίδι. Κάποιοι χαρακτηρισμοί έχουν παροδική, εφήμερη χρήση (π.χ. "μην είσαι απρόσεκτος") και άλλοι δηλώνουν μια πιο συστηματική τάση (ο Γιώργος είναι ατσούμπαλος).
Εσύ είσαι επιδραστική χρήστρια γενικότερα για το φόρουμ, γιατί πολλοί έχουν ενστερνιστεί σε όλο αυτό το διάστημα τον τρόπο που σκέφτεσαι και έχουν ακόμη-ακόμη αποπειραθεί να αντιγράψουν τον τρόπο που γράφεις.
Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα την λέξη για κάποιον που έχει επηρεάσει με έναν ουσιαστικό τρόπο την προσωπικότητά μου.
Και πόσο βαρύνουσα σημασία έχει για την ζωή του καθενός από εμάς η πχορουμική επιδραστικότητα αναφορικά με τον επηρεασμό της προσωπικότητας μας στην καθημερινότητα βρε χέλη;
Ειδικώς στον πχορουμικό χώρο, από πού προκύπτει ότι υπάρχει κάποιο στοιχειώδες αυτονόητο για τα ποια σχόλια έχουν βαρύνουσα σημασία στην χ φάση ή είναι αδιάφορα στην ψ φάση; Βαρύνουσα σημασία σε τί στην τελική; Στον τρόπο που επηρεάζει την ψυχοσύνθεση του καθενός το α ή β σχόλιο, προκαλώντας άμεσες μηχανιστικές αντιδράσεις;
Φυσικά δεν αναφέρομαι στα ποστ που αφορούν σε περισσότερες πληροφορίες για το οποιοδήποτε θέμα, ακόμη και αν έχουν "σημειολογική" πρόθεση. Σ' αυτές τις φάσεις κρατάς την ενδιαφέρουσα πληροφορία και γράφεις την πρόθεση.
Και για να το κλείνουμε, το ξέρω ότι ήμουν και είμαι επιδραστική χρήστρια. Όπως ξέρω ότι η όποια επιδραστικότητα μου προκαλεί κυρίως αρνητικές και ενίοτε αφελείς αντιδράσεις όχι μόνον στους χρήστες αλλά και στους συντονιστές...
Αυτό είναι καλό ή κακό;